Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωμπάσκετ: Μένεα κατά των Ελλήνων πνέουν οι Γάλλοι

Δεν φτάνει που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έπαιξαν χωρίς τον Πάρκερ, δεν φτάνει που στα κρίσιμα τελευταία λεπτά ο Κολέ άφησε στον πάγκο όλους τους βασικούς, οι Γάλλοι κατηγορούν την εθνική μας πως δεν ήθελε να νικήσει στο μεταξύ μας παιχνίδι με σκοπό να αποφύγει την Ισπανία.

Ο Νικολά Μπατούμ και ο Αλί Τραορέ έκαναν λόγο για «κοροϊδία» και υποστηρίζουν πως οι Έλληνες διεθνείς δεν ήθελα να πάρουν το παιχνίδι.
«Ήταν ένα παράξενο ματς. Οι Έλληνες στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να κερδίσουν. Ορισμένες φορές μέσα στο ματς έμοιαζαν να ενδιαφέρονται για την εξέλιξή του, άλλες πάλι όχι. Μου σχηματίσθηκε έτσι η εντύπωση ότι δεν ήθελαν να μας κερδίσουν και εμείς από την πλευρά μας δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Ίσως το γεγονός ότι ο νικητής θα έπαιζε στα προημιτελικά με την Ισπανία τους έκανε να μη θέλουν να μας νικήσουν. Έτσι το θέαμα στον αγώνα ήταν κακό παρότι υπήρχαν ορισμένες όμορφες φάσεις.
Οι Ελληνες γενικώς δεν μας προέβαλαν αντίσταση και φάνηκε ότι μας κοροϊδεύουν. Για παράδειγμα ο Σπανούλης σε ορισμένες φάσεις δεν συμμετείχε καν σε όσα γίνονταν στο παρκέ. Έβαλε μεν 16 πόντους αλλά δεν τα έδωσε όλα. Αποδείχθηκε ότι στόχος τους ήταν να αποφύγουν την Ισπανία. Εμείς από την πλευρά μας δεν χαρήκαμε τη νίκη γιατί έμοιαζε να νικήσαμε έναν αντίπαλο σε αγώνα επίδειξης.
Στα αποδυτήρια δεν συζητήσαμε καν για όσα έγιναν στο ματς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τραορέ στο blog του. Περισσότερο επικριτικός ήταν ο Μπατούμ στο δικό του blog. «Θέλαμε να κερδίσουμε την Ελλάδα. Αλλά θέλαμε να κερδίσουμε έναν αντίπαλο που θα ασχολείται με τον αγώνα και όχι με τον επόμενο», αναφέρει, ενώ ο τίτλος του άρθρου είναι «οι Έλληνες ήθελαν να αποφύγουν την Ισπανία, ήταν κοροϊδία». Καταλήγοντας ο νεαρός Γάλλος υποστήριξε: «Κάποια στιγμή σε ένα τάιμ-άουτ το συζητήσαμε με τους συμπαίκτες μου και αποφασίσαμε πως «ποιος νοιάζεται τι θέλουν οι Έλληνες. Εμείς θα τους νικήσουμε και αν είμαστε καλοί για να νικήσουμε και την Ισπανία θα προχωρήσουμε στη διοργάνωση», είπαμε μεταξύ μας αφού ήταν εμφανές ότι οι Έλληνες σκοπίμως ήθελαν να χάσουν.
Ο Μπουρούσης σε μία φάση πήγε να βάλει καλάθι με τρεις αντιπάλους. Ήταν πραγματικά αστείο. Ο Σπανούλης ακόμη και όταν έβαλε εκείνο το απίθανο τρίποντο στο τέλος χαμογέλασε πονηρά και με νόημα».