Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΚ


«Μεταγραφές δεν κάνουμε»
Πλέι-οφ για κάτι παραπάνω θέλει ο Μπάγεβιτς,
 για τιμωρία της μπάλας μιλά ο «Αναστό»
Μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε ότι η ομάδα του έχει ακόμα ισχυρά κίνητρα μολονότι δεν έχει στόχο κάποιον τίτλο, εξηγώντας ότι η «Ένωσης» θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ.
«Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Κάναμε τα περισσότερα από αυτά που είχαμε πει. Πετύχαμε και γκολ στην κατάλληλη στιγμή. Χάσαμε ευκαιρίες, αν και ο ΠΑΣ είχε δύο καλές στιγμές για να πετύχει γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο σε μία στιγμή που έχουμε πει πολλές φορές να..........
προσέχουμε κάναμε λάθος και μετά για 10 λεπτά ήμασταν πολύ κακοί.
» Και από πλευράς ψυχολογίας. Πετύχαμε όμως το γκολ. Είχαμε ευκαιρίες και πριν και μετά το γκολ. Πιστεύω ότι βοήθησαν οι αλλαγές. Συγχαρητήρια στους παίκτες για το πάθος, γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Πήραμε τρεις βαθμούς, αν και μας βοηθούν και από ψυχολογικής πλευράς.
» Το κίνητρο είναι αυτό που έχουμε ως στόχο: να πάμε στα πλέι οφ για να κάνουμε εκεί κάτι παραπάνω. Είναι δύσκολα, γιατί υπάρχουν δύο τρεις ομάδες που είναι στην ίδια μοίρα με μας. Δεν νομίζω να μην είναι κίνητρο να κυνηγήσουμε αυτό τον στόχο από τη στιγμή που τα έχουμε χάσει όλα. Και για την αξία του καθένα και για την ομάδα. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε καινούργια κίνητρα.
» Αμυντικά πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Θέλω κι εγώ. Τώρα είχαμε και απουσίες, αλλά από παιχνίδια σε παιχνίδια θα είμαστε καλύτεροι. Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε και χώρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο αντίπαλος ανέβηκε μπροστά και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δύο τρια γκολ ακόμη. Το ότι δεν τα πετύχαμε είναι άλλο».
Για το θέμα των μεταγραφών, είπε:
«Μεταγραφές δεν κάνουμε. Σε συζήτηση με τον Θανόπουλο και τον Βασίλη, μεταγραφές δεν κάνουμε. Εκτός κι αν είναι κάποια μεταγραφή που να μην κοστίζει. Αυτή τη στιγμή είναι έτσι τα πράγματα. Αν αλλάξει ή όχι θα δούμε».

Αναστόπουλος: «Η μπάλα τιμωρεί»
Δυσαρεστημένος ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα άξιζε κάτι παραπάνω από το ματς.
«Δυστυχώς η μπάλα τιμωρεί όταν έχεις κλασικές ευκαιρίες και δεν μπορείς να τις κάνεις γκολ τότε δεν κερδίζεις. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 20 λεπτά, μετά ελέγξαμε το παιχνίδι χωρίς να μας κάνει η ΑΕΚ ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίσαμε, χάσαμε ευκαιρίες να προηγηθούμε και στο 71' η ΑΕΚ προηγήθηκε με ένα τυχερό γκολ.
» Μετά χάσαμε ευκαιρία να πετύχουμε γκολ. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, πήρε το χώρο που της δώσαμε και έκανε κι άλλο γκολ. Νομίζω ότι παίξαμε καλά, ήμασταν καλοί σήμερα (σ.σ.: Κυριακή) αλλά αυτό που μετρά είναι ο βαθμός και οι βαθμοί που δεν πήραμε. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο ματς.
» Ξέραμε ότι η ΑΕΚ έχει μια αδυναμία στο κέντρο της άμυνας. Προσπαθήσαμε να τους τραβήξουμε ψηλά για να δημιουργήσουμε καταστάσεις με τον Σαϊτιώτη που είναι γρήγορος.
Νομίζω ότι το καταφέραμε. Μας αδικεί το αποτέλεσμα. Η εικόνα μας δεν δείχνει ότι χάσαμε 3-1. Αυτά τα τετ α τετ έγιναν στο τέλος. Μέχρι το 75' δεν έχει πιάσει τη μπάλα ο Ελευθερόπουλος. Δεν κοιτάμε πότε τώρα έκανε τις φάσεις η ΑΕΚ. Δεν κρατάμε και χρονόμετρο. Ο Ελευθερόπουλος έχει περάσει το πιο ήρεμο απόγευμα, μέχρι το 75'. Μετά ανεβήκαμε για την ισοφάριση, μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ έκανε το γκολ στο φινάλε».