Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα. Ευχόμαστε όλες και όλοι να είσθε καλά στην υγεία σας και να περνάτε όμορφα, έστω και με όλες αυτές τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντάτε καθημερινά.
Τραγουδούσε κάποτε ο Πόλυς Κερμανίδης και έλεγε το "η λογική του μέλλοντος, κυρά μου είναι η τρέλα και τρέλα έχω εγώ πολύ, γι΄ αυτό κοντά μου έλα"!!! Δεν δώσαμε φαίνεται σημασία στα..... λόγια του τραγουδιού, αλλά τώρα έχουν γίνει όλα μια τρέλα και γενικώς έχουμε τρελαθεί όλοι.
Υπομονή, δύναμη και κυρίως ψυχραιμίαααααα.

- Γιατί θυμώνεις φίλε μου με αυτά που γράφουμε για σένα και αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να ξανακυβερνήσει ο Αλέξης;;;; Την αλήθεια δεν μπορείς να την κρύψεις. Ήσουν βολεμένος κι εσύ και οι άλλοι δύο που παριστάνουν τα κοκοράκια. Δεν θα ξεγελάσετε κανέναν. Θέλετε πάλι να εξαπατήσετε τον κόσμο για να πάρετε και πάλι την θεσούλα σας. Αυτή την φορά δεν θα σας περάσει.

- Πολύ βαβούρα για τα παιδιά που δεν πέρασαν στα πανεπιστήμια. Αφού δεν έγραψαν, αφού δεν ήταν καλοί μαθητές γιατί να περάσουν; Επειδή στα Γυμνάσια και τα Λύκεια δεν μαθαίναν τίποτα, αφού δεν ήθελαν να μάθουν; Επειδή πολλά δεν πατούσαν το πόδι τους στα σχολεία; Δηλαδή τι θα καταφέρει κάποιος στο πανεπιστήμιο αν περνούσε με ας πούμε 3.000 - 4.000 μόρια; Αυτός θα κατέληγε να είναι επιστήμονας;

- Μήπως επιτέλους πρέπει να μάθουμε και στα παιδιά μας, πως εκτός από το πανεπιστήμιο, υπάρχει και η δουλειά; Γιατί να είσαι άνεργος μ΄ ένα πτυχίο στα χέρια και να μην είσαι εργαζόμενος σε μια δουλειά που θα σ΄ αρέσει; Γιατί θα πρέπει να έχεις πτυχία και να δουλεύεις ντελίβερι ή σερβιτόρα ή κάπου αλλού; Λυπούμαστε αλλά μάθαμε τα παιδιά μας να χάνουν τα χρόνια τους, για να πάρουν ένα χαρτί και όχι να φροντίζουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση από την ώρα που θα τελειώσουν το Λύκειο.

- Γιατί φοβόμαστε να το πούμε; Υπάρχουν παιδιά τα οποία γουστάρουν τα γράμματα και δεν θα χρειαστούν ούτε σπρώξιμο, ούτε κάτι άλλο. Θα βρούνε τον δρόμο τους. Υπάρχουν όμως κι αυτά τα οποία, όσο κι αν τα σπρώχνουμε προς τα πανεπιστήμια, αυτά θα πάνε εκεί που γουστάρουν.