Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

....η άποψή μας

 - Κάτι δεν κατάλαβαν αυτοί οι οποίοι είναι στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ο εκλογικός νόμος μπορεί να άλλαξε, αλλά υπάρχουν και οι δημότες τους οποίους κανείς δεν μπορεί ν΄ αλλάξει. Στο τέλος αυτοί αποφασίζουν ποιον θα εκλέξουν για δήμαρχο.
Για να εκλεγεί λοιπόν κάποιος δήμαρχος από την Α΄ Κυριακή, θα πρέπει α συγκεντρώσει το 43% συν μια ψήφο.
Δύσκολο να συμβεί αυτό για παράδειγμα στον Δήμο Χαλκιδέων.
Αυτό σημαίνει πως την Β΄ Κυριακή θα πρέπει να έχεις συμμάχους, αυτούς  που δεν ήταν στο δικό σου ψηφοδέλτιο. Πως θα το πετύχεις αυτό;
Σίγουρα θα πρέπει στην προηγούμενη θητεία σου, αλλά και ....γενικότερα στην διαδρομή σου, να είχες δώσει την σφραγίδα σου σε θέματα συνεργασίας.
Η Β΄ Κυριακή έχει και μια άλλη δυσκολία.
Εύκολα μπορεί να αλλάξουν στρατόπεδο ακόμη κι αυτοί που είναι στο ψηφοδέλτιό σου και δεν θα είναι σ΄ αυτούς που θα εκλεγούν Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Παραδείγματα τέτοια έχουμε πολλά και τα ζήσαμε κα στον Δήμο Χαλκιδέων στο πρόσφατο παρελθόν.
Δεν θα πρέπει λοιπόν κάποιοι α υποτιμούν κανέναν, ώστε την ώρα της απόφασης να βρούνε ανοιχτές τις πόρτες και να πετύχουν συνεργασίες.
Όταν στον Δήμο Χαλκιδέων ψήφισαν το 2019 μόλις 38.000 δημότες, ενώ θα μπορούσαν να ψηφίσουν 78.000, αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πάντες και να δούνε τι έφταιξε.
Αν θα βρεθεί κάποιος υποψήφιος να μπορέσει να πείσει μεγάλο αριθμό δημοτών να πάει τον Οκτώβριο του 2023 στην κάλπη, τότε θα πέσει πού κλάμα, αφού είναι γνωστό πως οι πολλοί συνειδητά δεν πάνε στην κάλπη, γιατί δεν θέλουν να ενταχθούν στο σύστημα που τους χρησιμοποιεί και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Ψηφίζουν οι μισοί και κερδίζει αυτός που παίρνει την ψήφο των μισών, από τους μισούς!!!!
Όποιος λοιπόν υποψήφιος καταφέρει να πείσει αυτούς που το 2019 δεν πήγαν να ψηφίσουν, αυτός και θα έχει λόγο πρωταγωνιστή στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.