Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

"ΚΑΤΑ" από την παράταξη "ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ"

 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 29-9-2021 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 14:00μ.μ.  ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ 21:00μ.μ. 

ΘΕΜΑ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ Χ ΛΕΥΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Περί αποδοχής – Γ΄ κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Μονάδων Α΄ Β/θμιας και Β΄ Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων .
 Η παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» ψηφίζει κατά στο συγκεκριμένο θέμα γιατί πέρα από την παρακράτηση της ΔΕΗ των σχολείων, κάτι που διαφωνούμε εντελώς, έχουν παρατηρηθεί παραβάσεις καθήκοντος σε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης οι οποίοι έχουν προβεί σε σωρεία ενεργειών μη σύννομων. 
Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξακολουθούν και συλλέγουν στοιχεία για το ΝΠΔΔ της β/θμιας σχολικής επιτροπής . 
Όσων αφορά το ΝΠΔΔ της Α/θμιας , έχουμε επανηλλειμένως ζητήσει στοιχεία τα οποία δεν μας έχουν δοθεί. Έχουμε ενημερώσει τη δήμαρχο για διενέργεια ΕΔΕ των υπαλλήλων, του νυν της Α/θμιας και του πρώην της β/θμιας και «σφυρίζει αδιάφορα». Ακόμη, δεν μπορούν να δοθούν χρήματα σε ΝΠΔΔ ( ΣΕΔΕ), το οποίο δεν έχει προβεί σε σύνταξη απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους (2020). Θα αποστείλουμε στην Αποκεντρωμένη ανάλογο αίτημα .Σε όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν εμείς Δεν θα...γίνουμε συμμέτοχοι. Καταψηφίζουμε την Γ’ κατανομή.
Τώρα όσων αφορά, την «κατάντια» του δημοτικού συμβουλίου, του μεγαλύτερου δήμου του Νομού και ενός από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, ο οποίος εμμένει στη διενέργεια δημοτικών συμβουλίων μέσω mail!!!, την στιγμή που οι εγκύκλιοι για τον Covid 19, έχουν αλλάξει. 
Πλέον, οι εμβολιασμένοι ή οι νοσήσαντες τελευταίου εξαμήνου, έχουν δικαίωμα στις διά ζώσεις συνεδριάσεις. Με τα ανάλογα κριτήρια, μπορούν να παρακολουθήσουν τα δημοτικά συμβούλια και πολίτες που τηρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις.  
Υπό του μανδύα του κορωνοιού, πολλά έχουν καταστρατηγηθεί. Αναμένουμε  την απόφαση για τη διά ζώσης σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Άμεσα.

Μέχρι την ώρα λήξης της συνεδρίασης, δια περιφοράς, μέσω  email οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίσουν το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης με email από προσωπικό τους λογαριασμό προς την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου : fotini.katoli@dchalkideon.gr αποστέλλοντας συμπληρωμένο με την ψήφο τους, το συνημμένο έντυπο ψηφοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς κανένα κίνδυνο υγείας.
Μετά το πέρας της ώρας λήξης, καμία ψήφος δεν θα ληφθεί υπόψη.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν στο Σώμα στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοιού.

Εκ’ της δημοτικής παράταξης « ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»
Η Επικεφαλής
Μιντζιφίρη Αλ. Ελένη