Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Δεν θέλουμε να ξύνουμε πληγές στα θέματα της διαιτησίας στην Εύβοια, αλλά πλέον τα πράγματα πήραν τον επικίνδυνο δρόμο και πρέπει αυτό να σταματήσει εδώ.
Ας μην κρύβουμε τα πάντα κάτω από το χαλάκι, γιατί αυτό δεν τιμά κανέναν μας.
Όλα δείχνουν πως δεν είναι μόνο ο αριθμός των διαιτητών ο οποίος αντί να μεγαλώσει, μικραίνει επικίνδυνα, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να τα λέμε, αν θέλουμε να έχουμε καλές διαιτησίες και όχι απλά να έχουμε κάποιους διαιτητές στα γήπεδα.
Απουσιάζουν ουσιαστικά διαιτητές και κανείς δεν ....ξέρει το γιατί, εκτός από τους ίδιους και προφανώς την επιτροπή διαιτησίας.
Αλήθεια, γιατί απουσιάζει ο κ. Στέλιος Φώτης; Γιατί απουσιάζει ο κ. Ευστράτιος Ρέτσας, γιατί απουσιάζει η κυρία Χριστίνα Κούκουρα και άλλοι; Γιατί απουσίαζε μέχρι τώρα η κυρία Ελένη Κοταρά και τώρα την βλέπουμε σε κάποια παιχνίδια της Γ΄ Κατηγορίας;
Γιατί δεν έχουν "επιστρατευθεί" οι παλιοί διαιτητές οι οποίοι για κάποιους λόγους δεν προσφέρουν καμία πλέον υπηρεσία στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο;
Έκκληση προς την επιτροπή διαιτησίας και προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών ποδοσφαίρου πριν είναι αργά.
Βρείτε τα μεταξύ σας κυρίες και κύριοι. Πρέπει να ενώσετε δυνάμεις και να έχετε μια ξεκάθαρη και ενιαία συμπεριφορά απέναντι σε τραμπούκους, απέναντι σ΄ αυτούς που θέλουν να σας ελέγχουν και μην προσπαθείτε να έχετε παρέες διαιτητών χωρισμένες σε δικούς σας φίλους και εχθρούς.
Ίση μεταχείριση και ίδια αντιμετώπιση προς όλους τους διαιτητές.
Πρόεδρε της Επιτροπής κύριε Καρατζά, πάρτε πρωτοβουλίες τώρα. Κι εσείς και η κυρία Μαργαρίτη ξέρετε τα προβλήματα και πρέπει να τ΄ αντιμετωπίσετε.
- Αρχίστε από σήμερα με προσωπική επικοινωνία προς όλους τους διαιτητές, ώστε να είναι ενεργοί.
- Ξεκινήστε αμέσως την σχολή διαιτησίας που είχατε ανακοινώσει, αλλά μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να μπούνε στο χώρο και να βοηθήσουμε όλοι ώστε να μπούνε στην σχολή.
- Να  γίνει τώρα μια συνάντηση όλων των διαιτητών σε συνεργασία της Επιτροπής και του Συνδέσμου. Να είναι χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε δεν είναι διαιτητής, ώστε να αναφερθούν όλοι στα προβλήματα και τις αδικίες.
- Να γίνουν αμέσως τα τεστ θεωρητικά και αγωνιστικά, για όλους τους διαιτητές την ίδια μέρα και χωρίς ο ένας να αντιγράφει από τον άλλον.
- Να δοθούν κίνητρα στους διαιτητές ώστε να συνεχίσουν γιατί στο τέλος κανείς νέος δεν θα μείνει στο χώρο, αφού πλέον δεν έχουν και το κίνητρο να πάνε οι περισσότεροι σε Εθνικές κατηγορίες, αφού κι εκεί κάτι δεν πάει καλά.
- Να ενεργοποιηθούν παλιοί διαιτητές, ώστε να πηγαίνουν ως παρατηρητές στα γήπεδα.
- Να προστατευθούν οι διαιτητές από τραμπούκους οι οποίοι φτάνουν και στην χειροδικία, αφού πλέον όλοι πέφτουν στα μαλακά.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά είναι γνωστά σε όλους. Κύριε Καρατζά, κυρία Μαργαρίτη, κύριε Νέζη, κύριε Φανέ, ας γίνει μια νέα αρχή. Ενώστε δυνάμεις, γιατί δεν πάμε καλά. 
Έχουμε να γράψουμε πολλά για τα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα με τους διαιτητές, αλλά δεν έχει νόημα. Λάθη κάνουμε όλοι και κάνουν και οι διαιτητές, αλλά μόνο οι διαιτητές τ΄ ακούνε και όχι μόνο, αφού ο καθένας μπαίνει στο γήπεδο και σηκώνει και το χέρι του.