Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

«Λαϊκή Συσπείρωση» για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων


  Σε κλίμα μαχητικότητας, παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, την Τετάρτη 6/9 στο Δημαρχείο Ψαχνών από τη Χριστίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλο και υποψήφια δήμαρχο  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς και Εύβοιας, ενώ παραβρέθηκε και ο Παναγιώτης Καρλατήρας, επίσης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
   Στην ομιλία της η Χριστίνα Αβραμίδου κάλεσε όλο το λαό της περιοχής να... αναλογιστεί «ποιός μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες ,τα αιτήματα ,τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες του λαού και να έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική που τα δίνει όλα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και αφήνει τον λαό απροστάτευτο και αθωράκιστο».
   Τόνισε ότι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές  της 8ης Οκτώβρη.
   Ανέφερε ενδεικτικά  πως η περιοχή μας είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς υλοποιείται η «ανάπτυξη» για τους λίγους. Κυβερνήσεις, Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή χέρι χέρι δίνουν «γη και ύδωρ» σε βιομήχανους, μεγαλοεργολάβους, εταιρίες φωτοβολταϊκών κ.α. που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας. Την ίδια ώρα σημαντικές υποδομές για τη ζωή του λαού του δήμου μας είναι ανύπαρκτες ή προβληματικές γιατί ο δήμος λειτουργεί ως πλασιέ αυτών των επιχειρηματικών συμφερόντων, γιατί για «τα κέρδη των λίγων» καταπατούν «τις ανάγκες των πολλών». Όπως συγκεκριμένα ανέφερε «είναι χαρακτηριστική η παντελής έλλειψη έργων που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική, αντιπυρική, και αντισεισμική θωράκιση, τη δημοτική οδοποιία ,τα πεζοδρόμια ,το σχέδιο πόλης ή χωριών».
   Κλείνοντας την ομιλία της, απεύθυνε κάλεσμα «να δώσουμε μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις, έναν αγώνα ωραίο, έναν αγώνα δύσκολο, έναν αγώνα δίκαιο και τίμιο», μέσα από ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που πλαισιώνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών  ενταγμένοι στους κοινωνικούς αγώνες.
   Έναν αγώνα που θα συμβάλει στη διάδοση των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την ανάγκη περισσότερων εκλεγμένων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων έτσι ώστε με καλύτερους όρους να δοθεί η μάχη για βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού την επόμενη μέρα. Για να δυναμώσει η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων, για υπηρεσίες Υγείας, δημόσιας και δωρεάν, κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, λήψη μέτρων για την πρόληψη και την προστασία από τις φυσικές καταστροφές.
Για να ζει ο λαός και η νεολαία του τόπου μας με αξιοπρέπεια χωρίς να σκύβει το κεφάλι!