Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Μαρία, αξίζεις πολλά


 - Η Μαρία Γκάρα γεννήθηκε 26 Νοεμβρίου του 2009 οπότε σήμερα που γράφουμε ότι γράφουμε, είναι 14 χρονών και 7 μηνών.
Αν και πονούσε πολύ, εξ αιτίας ενός τραυματισμού μπήκε στον στίβο και πήρε... μετάλλιο στα 200 μέτρα της Κ18. Το αγώνισμα αυτό στις 20:20 περίπου.
Στην συνέχεια είχε δηλωθεί και στην σκυτάλη στο 4Χ100 και κανονικά δεν έπρεπε να τρέξει γιατί δεν ήταν καλά, όχι μόνο με τον τραυματισμό και με τις αναπνοές της, αλλά και ψυχολογικά.
Της προτείναμε να πει στον προπονητή της, να μην τρέξει για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα και κλαίγοντας μας είπε: "Θα τρέξω και ότι κάνω. Δεν θέλω να απογοητεύσω τις αθλήτριες που είμαστε μαζί στον αγώνα".
Η Μαρία έτρεχε τελευταία και κάναμε τον σταυρό μας ώστε να αντέξει.
Δεν παρέλαβε πρώτη την σκυτάλη, αλλά κατάφερε από τα πρώτα μέτρα να οδηγήσει την κούρσα και να δώσει στον Σύλλογό της το χρυσό μετάλλιο.
Οι οργανωτές βιαζόταν να κάνουν τις απονομές και την καλούσαν να πάει για το μετάλλιο στα 200 μέτρα. Πως όμως να πήγαινε;
Δεν είχε αναπνοές και προσπαθούσαμε να την βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε.
Ξέσπασε σε κλάματα, ενώ θα έπρεπε να πετάει από την χαρά της.
Δυστυχώς τα είχε όλα μαζεμένα μέσα της και ξέσπασε.
Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ έπαιρνε τα μετάλλια έκλαιγε κι όμως προσπαθούσε ταυτόχρονα να χαμογελάσει, για να μην καταλάβει κανείς τίποτα.
Αυτή είναι η μικρή Μαρία κι εμείς οι γονείς της έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε για το καλό της και φυσικά θέλουμε να την βλέπουμε πάντα χαμογελαστή.