Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Γνωστοποιείται ότι και εφέτος, η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, προσευχομένη ιδιαιτέρως για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων, ώστε να ενισχυθούν σ’ αυτόν τον σημαντικό αγώνα της ζωής τους, προσκαλεί τα παιδιά της στις Θείες Λειτουργίες, που θα τελεσθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, κατά τόπους, όπως παρακάτω αναφέρεται:

1.   Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά της.... Αρχιερατικής Περιφερείας Σκιάθου.

2.   Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σκοπέλου και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά της Αρχιερατικής Περιφερείας Σκοπέλου.

3.   Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά της Νήσου Αλοννήσου.

4.   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά της Πόλεως  Ιστιαίας και των περιχώρων.

5.  Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γουβών και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά των Ενοριών Γουβών, Βασιλικών, Ελληνικών, Αρτεμησίου, Ασμηνίου, Αγδινών, Αγριοβοτάνου.

6.    Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψού.

7.   Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως και Νηλέως.

8.  Στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγαίων.

9.    Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Μεσσαπίων και Διρφύων.

10.  Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερετρίας και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά των Ενοριών Ερετρίας και Μαλακώντα.

11.   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου και ώρα 8μ.μ., για τα παιδιά της Πόλεως Αμαρύνθου και των περιχώρων.

12. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και ώρα 9μ.μ., για τα παιδιά της Πόλεως Χαλκίδος.

Η παρουσία μας και η προσευχή μας στη Θεία Λειτουργία, στο Μυστήριο που τελείται για να ζήσει και να σωθεί ολόκληρος ο κόσμος, είναι ό,τι πιο δυνατό μπορούμε να κάνουμε, οι άνθρωποι, για να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη και την ευχαριστία μας στον Τριαδικό Θεό και η συμμετοχή μας, μετά φόβου Θεού, Πίστεως και αγάπης στο Άγιο Σώμα και στο Άγιο Αίμα του Χριστού μας κάνει μετόχους αυτής της σωτηρίας, που Εκείνος απεργάζεται για όλο τον κόσμο.
Ας συναντηθούμε, λοιπόν, όλοι σε αυτές τις Θείες Λειτουργίες και ας ενώσουμε τις προσευχές μας στον Χριστό, για τα παιδιά, τα οποία αποτελούν την ελπίδα και τη χαρά μας.