Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

«Fussballliebe Finale, η ασημένια «συνδεδεμένη μπάλα» των ημιτελικών και τελικού

EURO 2024

Η adidas αποκάλυψε (7/8) τη μπάλα «FUSSBALLLIEBE FINALE», η οποία θα χρησιμοποιηθεί στους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2024 στη Γερμανία.
 Όπως φαίνεται υπάρχει ανανέωση των εμβληματικών οπτικών στοιχείων από τη μπάλα της φάσης των ομίλων με τα προεξέχοντα μαύρα σχήματα φτερών που τονίζονται με ζωηρές άκρες, καμπύλες και κουκκίδες που παίρνουν το μαύρο, κόκκινο και χρυσό της...

διοργανώτριας χώρας, της Γερμανίας.

 Το λευκό χρώμα της αντικαθίσταται με ένα εντυπωσιακό ασημί, που αντιπροσωπεύει τα τρόπαια για τα οποία θα διαγωνιστούν οι τέσσερις τελικές ομάδες. Το ασημί χρώμα της μπάλας έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί ειδικά με αθλητές για να διασφαλιστεί ότι ξεχωρίζει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να ανακλά το φως.

 Η «FUSSBALLLIEBE FINALE» είναι επίσης η πρώτη μπάλα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διαθέτει τεχνολογία «Connected Ball» («Συνδεδεμένη Μπάλα»), η οποία παρέχει ακριβή δεδομένα μπάλας στους διαιτητές VAR σε πραγματικό χρόνο. Συνδυάζοντας τα δεδομένα της θέσης των παικτών με την τεχνητή νοημοσύνη, η καινοτομία συμβάλλει στην ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ της UEFA.
 Η τεχνολογία ενισχύει επίσης τη συνολική εμπειρία θέασης στους φιλάθλους, προσφέροντας ακριβή μέτρηση των δεδομένων εντός του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας της μπάλας και της απόστασης που διένυσε η μπάλα πριν χτυπήσει στα δίχτυα.
 Οι καινοτομίες συνεχίζονται, με την μπάλα να προσφέρει έναν πρωτοποριακό πυρήνα που ονομάζεται «CTR-CORE», σχεδιασμένος για να βελτιώνει την ακρίβεια και τη συνέπεια με μέγιστο σχήμα και συγκράτηση αέρα, και ένα δέρμα πολυουρεθάνης «PRECISIONSHELL» (PU) με μικρο και μακρο υφές και σχήμα πάνελ 20 τεμαχίων σχεδιασμένο για βελτιωμένη αεροδυναμική.

 Να σημειωθεί ότι στη φάση των ομίλων, αλλά και στη φάση των «16» και στα προημιτελικά χρησιμοποιήθηκε-επίσης για πρώτη φορά- η μπάλα «Fúsballliebe» (αγάπη για το ποδόσφαιρο), η οποία είχε ένα τσιπάκι και ένα γυροσκόπιο που βοηθά στην ανίχνευση του ακριβούς σημείου και της στιγμής κατά την οποία η μπάλα χτυπά για πρώτη φορά οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη.