Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Μετά τις «Αλυκές» Δροσιάς και το Λευκαντί,«γαλάζια σημαία» και στην πλαζ «Αστέρια» ΣΤΑ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
 

Μια ακόμη παραλία με την πιστοποίηση που παρέχει το γνωστό περιβαλλοντικό-ποιοτικό σήμα της «Γαλάζιας Σημαίας», απέκτησε από φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της σχετικής επιτροπής κρίσεων ακτών και μαρινών της Ελληνικής Επιτροπής Προστασίας της Φύσης
Για πρώτη φορά σε πλαζ μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Χαλκίδας. Αυτήν στα ανακαινισμένα «Αστέρια».
Το σημαντικό έργο του Δήμου Χαλκιδέων (στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του επί χρόνια εγκαταλελειμένου μετώπου της Βοιωτοικής ακτής), με την ολική ανάπλαση των ....

κτιριακών συγκροτημάτων και του περιβάλλοντος χώρου των «Αστεριών», εκτός των άλλων περιλαμβάνει νέες πετρόκτιστες ντουζιέρες, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής για τους λουόμενους, πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και ολοκληρώνεται στο αμέσως προσεχές διάστημα, με τη διαμόρφωση του γηπέδου beach volley και την επιχωμάτωση της πλαζ με άμμο θαλάσσης κατά μήκος όλης της πλαζ.
Μιας πλαζ που πληροί όλες τις προϋποθέσεις κολυμβητικών υποδομών και καθαρότητας των θαλασσίων υδάτων και θα αποτελεί πλέον, από αυτό το καλοκαίρι, μια σύγχρονη, φιλική και ασφαλή επιλογή για τους λουόμενους.
 

ΣΤΙΣ «ΑΛΥΚΕΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΑΝΤΙ 
Ταυτόχρονα, δυο άλλες πλαζ του Δήμου Χαλκιδέων, επανεπιβεβαίωσαν την κάλυψη των αυστηρών ποιοτικών
κριτηρίων που προϋποθέτουν την απονομή της «Γαλάζιας Σημαίας».
Η άκρως τουριστική παραλία στις Αλυκές Δροσιάς, αποδείχθηκε βάσει ελέγχων στην καθαρότητα της θάλασσας, στην οργάνωση της παραλίας και στην ασφάλεια των λουομένων της, ότι αξίζει για έκτη συνεχή χρονιά την απονομή της «Γαλάζιας Σημαίας».
Απονομή που πέτυχε και η παραλία στο Λευκαντί. Ο Δήμος και οι επιχειρηματίες, ενεργοποιήθηκαν ώστε αυτή η διάκριση να πιστοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων, αναδεικνύοντας την καθαρότητα των νερών και την οργάνωσή της και τονώνοντας περαιτέρω τον τουρισμό στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι ήδη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για ένταξη στο πρόγραμμα των «Γαλάζιων Σημαιών», ακόμη δυο πλαζ, στα «Καλάμια» Νέας Αρτάκης και στην Παραλία Αυλίδας
Η σημασία αυτών των βραβεύσεων, ιδιαίτερα στην εποχή μας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ανοίγει η τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον, να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, να προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και να αναπτύσσεται η υγιής επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Το γεγονός της ποιοτικής πιστοποίησης των τριών πλαζ, θα αναδειχθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων, με διάφορες εκδηλώσεις (πολιτιστικές, ναυταθλητικές, παιδικής δημιουργικότητας κ.α.) από τις αρχές Ιουνίου και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.