Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Δημήτρης Θωμάς: Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Μετά από 26 χρόνια ενεργούς ενασχόλησής μου με τα κοινά έφτασε η ώρα της αποχώρησης. Θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος. Ένας κύκλος έκλεισε, ένας νέος νομοτελειακά ανοίγει. 
Οι «Νέοι Ορίζοντες» οφείλουν να συνεχίσουν την πορεία τους. Φουρτουνιασμένη η θάλασσα στην αρχή αλλά είμαι σίγουρος ότι το πολυταξιδεμένο καράβι της παράταξης θα βρει το νέο του λιμάνι. Η πυξίδα μου στην διάθεσή του…
Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι κυρίως πολιτικοί μετά και από τα τελευταία δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα. Χρειάζεται μια ανανέωση. 
Οι λόγοι όμως είναι και προσωπικοί αφού ο χρόνος δεν μου φτάνει ....για να αφοσιωθώ στην αντιμετώπιση των υπολοίπων δικαστηρίων που ακόμη εκκρεμούν, (προκειμένου να αποκαταστήσω πλήρως την τιμή και την υπόληψή μου), αλλά και να καλυφθούν οι πολλές ώρες που απαιτεί η εργασία μου από την οποία καλύπτονται οι οικονομικές οικογενειακές μου ανάγκες. 
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και συνοδοιπόρους μου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν. Πραγματικά αισθάνομαι ευγνώμων… 
Σας ευχαριστώ γι αυτό το ταξίδι ζωής που μου προσφέρατε…
Λάτρεψα αυτόν τον ευλογημένο τόπο, πίστεψα απόλυτα στις αναπτυξιακές του προοπτικές και έδωσα όλο μου το «είναι» ώστε αυτός να πραγματοποιήσει βήματα προς τα μπρος. 
Από όποια θέση και αν βρισκόμουνα στον Δήμο, προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που ο κόσμος απλόχερα μου χάρισε. 
Το 2001 δημιουργήθηκε η Δημοτική παράταξη «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης». 
Μια παράταξη μη εξαρτώμενη από κανέναν κομματικό μηχανισμό, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη. Μια χούφτα άνθρωποι στην αρχή που στην συνέχεια γινόμασταν όλο και περισσότεροι. 
Τολμήσαμε, βγήκαμε μπροστά, ανοίξαμε πανιά και ξεκινήσαμε το ταξίδι. 
Οραματιστήκαμε, θέσαμε στόχους, τους πιστέψαμε, τους επικοινωνήσαμε, τους προγραμματίσαμε, τους οργανώσαμε και τους διεκδικήσαμε μέχρις εσχάτων. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με πίστη, πείσμα αλλά και πολύ «τρέλα». Με βασική μας προτεραιότητα να είμαστε κοντά στον κόσμο όσο περισσότερο γίνεται.
Αντιπαρέρχομαι σε αυτή μου την δημόσια επιστολή τον βρώμικο πόλεμο και τους τόνους λάσπης που δέχτηκα εγώ και η παράταξή μας όλα αυτά τα χρόνια από μια μερίδα πολιτικών μου αντιπάλων. Αυτών των οποίων ο διασυρμός, η συκοφαντία, η χυδαιότητα και τα δικαστήρια αποτέλεσαν βασική τους πολιτική επιλογή για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων. 
Η ιστορία όμως καταγράφει και δικαιώνει…
Η αισιοδοξία και η ελπίδα πρέπει να επανέλθει…
Οι νέοι οφείλουν να αναλάβουν ευθύνες, να τολμήσουν και να βγουν μπροστά. Να μην διστάζουν και να μην φοβούνται. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο όταν γίνεται με πάθος και πίστη. Σε ότι μας αφορά θα είμαστε δίπλα τους.
Υ.Γ. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής. Κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου μέχρι την ολοκλήρωση της εκλογής, χρέη επικεφαλής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου των  Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης θα εκτελεί μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε σήμερα, ο Αναστάσιος Βλάχος.