Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Καλή εβδομάδα

 - Καλημέρα και καλή εβδομάδα και το λέμε σήμερα, αφού δεν το είπαμε χθες.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πως όταν πρέπει να γράψεις αλήθειες και να θίξεις πρόσωπα και καταστάσεις, δεν είναι τίποτα εύκολο και πρέπει να πάρεις αποφάσεις, οι οποίες στην συνέχεια μπορεί να κοστίσουν.
Τι κάνεις λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;

- Σε πολλά πράγματα δεν το κρύβουμε πως δεν βάλαμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ποτέ όμως δεν κάναμε πίσω, όταν το... θέμα είχε να κάνει με παιδιά, όταν είχε να κάνει με ναρκωτικά και ουσίες, όταν είχε να κάνει με την βία, όταν είχε να κάνει με βιασμούς και άλλα τέτοια.

- Ντρεπόμαστε όταν διαπιστώνουμε πως κάποιοι άνθρωποι, χρησιμοποιούν τα πάντα, θεμιτά και αθέμιτα για να φτάσουν σ΄ έναν στόχο.
Όταν είσαι στην πολιτική, δεν πουλάς σώμα και ψυχή για να κερδίσεις εκλογές ή για να πάρεις μια θέση σε κάποιο τοπικό όργανο. Έτσι δεν θα γίνεις ποτέ πολιτικός, αλλά μόνο ρόμπα.

- Όταν είσαι στον αθλητισμό, θα πρέπει να σέβεσαι τους άλλους και θα πρέπει με τις δικές σου δυνάμεις να πετυχαίνεις τις καλές επιδόσεις και όχι με το να χρησιμοποιείς ουσίες, να χρησιμοποιείς και να επιδεικνύεις το σώμα σου. Έτσι φτάνεις στο σημείο να πούνε και για σένα, ότι λένε για κάποιες τραγουδίστριες. "Κι από φωνή, κορμάρα".
Εδώ και χρόνια, παρακολουθούμε στην Εύβοια γενικώς την πολιτική και τον αθλητισμό.

- Δυστυχώς γίναμε πασαρέλα. Δυστυχώς νέα παιδιά έχουν πέσει στην παγίδα και προκαλούν για να εξασφαλίσουν τον θαυμασμό των φίλων τους στα κοινωνικά δίκτυα.
Δεν θα πετύχουν ούτε στην πολιτική, ούτε στον αθλητισμό, γιατί η ουσία δεν είναι να είσαι γκόμενος ή γκόμενα. Η ουσία είναι να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει και έτσι να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία.

- Ξέρετε πόσα παραδείγματα υπάρχουν και από τα οποία πρέπει να διδαχθούμε.
Ξέρετε πόσοι είναι χρόνια στην πολιτική, χρόνια στον αθλητισμό χωρίς να χρησιμοποιούν την εμφάνισή τους και χωρίς να κάνουν χρήση ουσιών;
Θα κλάψουνε μανούλες αν χρειασθεί να προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις, αλλά ελπίζουμε κάποιοι να διορθώσουν την στάση τους, ώστε να μην μας αναγκάσουν να γράψουμε τα πάντα.