Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

φαπούλες

 - Θα συμφωνήσουμε με τον αντιδήμαρχο κύριο Βασίλη Γουρνή, πως αν το θέμα με τα σκουπίδια συνεχιστεί, ο δήμος θα χρεωκοπήσει. Συμφωνώ και στο ότι κανένας μα κανένας δεν έχει να προτείνει κάτι ως λύση για σήμερα. Αγαπητέ αντιδήμαρχε, έχεις δίκιο, αλλά αυτή είναι η ....μισή αλήθεια.

- Εδώ και χρόνια την διαχείριση των σκουπιδιών το κράτος την έχει αναθέσει στον ΦΟΔΣΑ και ο οποίος  μάλλον τα έγραψε όλα στα παλιά του τα παπούτσια και δεν προχώρησε στα έργα που έπρεπε να είχε κάνει. Ο Δήμος πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του για να στέλνει τα σκουπίδια στα Τρίκαλα στην Ιστιαία και όπου αλλού και αυτά είναι αλήθεια πως άδειασαν το ταμείο.

- Δεν υπάρχει λύση τώρα, αγαπητέ Βασίλη, εκτός από την αντίδραση. Η Δημοτική Αρχή δε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και φυσικά δεν πρέπει να φορτώσει τα πάντα στις πλάτες των δημοτών.

- Βγαίνουμε στον δρόμο και απαιτούμε από το κράτος και τον ΦΟΔΣΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να πληρώσει ο ΦΟΔΣΑ και το κράτος, το κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών, διαφορετικά τα απορριμματοφόρα του Δήμου να ξεφορτώνουν στον ΧΥΤΑ που ο ΦΟΔΣΑ έκλεισε, χωρίς να είχε δημιουργήσει νέο κύτταρο.

- Αντιδήμαρχε, ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια για τα σκουπίδια και δυστυχώς έχει ευθύνες και η σημερινή Δημοτική Αρχή. Τι έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τα τελευταία χρόνια; Πρότεινε κάποια λύση; Γιατί ο ΧΥΤΑ του Δήμου Χαλκιδέων συνέχισε να δέχεται σκουπίδια και από άλλους Δήμους, αλλά και από επιχειρήσεις;
Εμείς προτείνουμε κινητοποιήσεις και φυσικά ούτε λόγος για να ταξιδεύουν τα σκουπίδια μακριά. Κράτος και ΦΟΔΣΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.