Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Το τέλος του Ιούδα

 - Τελικά έχουν πλάκα τα παρατράγουδα. Πιστεύουν πως είναι κάτι, ενώ ξέρουν πως δεν είναι τίποτα. Την αμοιβή του είχε και ο Ιούδας ο οποίος πρόδωσε τον Χριστό. Εκείνος πήρε τα 30 αργύρια και ξέρετε που κατέληξε.
Αν δεν το ξέρετε, γιατί εσείς δεν φοβάστε ούτε τον Θεό, θα σας ενημερώσουμε παρακάτω για το τέλος του.
Η ουσία πάντως δεν αλλάζει, ούτε με κάποια αμοιβή, ούτε με κάποια θεσούλα. Οι προδότες, είναι αυτοί που δεν θα μπορούν να κοιμηθούν ήσυχα τα βράδια, γιατί πάντα θα υπάρχει η φωνή της συνείδησης.
Τα γεγονότα και η αλήθεια .....είναι πικρή, γι΄ αυτούς που ξέχασαν πως υπάρχει και Θεός, υπάρχει και η Θεία Δίκη.

Υπάρχουν δυο διαφορετικές αναφορές για το τέλος της ζωής του Ιούδα:
Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο λέει ότι, μετά τη σύλληψη του Ιησού από τις ρωμαϊκές αρχές και πριν την σταύρωση του, γεμάτος τύψεις ο Ιούδας επέστρεψε τα τριάντα αργύρια στους ιερείς και έπειτα κρεμάστηκε. 
Οι ιερείς, καθώς απαγορευόταν από τον εβραϊκό νόμο να επιστρέψουν τα χρήματα, τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν το κτήμα ενός κεραμοποιού, τον λεγόμενο "αγρόν του κεραμέως", κάτι που στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο παρουσιάζεται ως εκπλήρωση προφητείας.[17]
Οι Πράξεις των Αποστόλων λένε ότι ο Ιούδας με τα χρήματα αγόρασε ένα χωράφι, αλλά έπεσε καταγής και ξεχύθηκαν τα σπλάχνα του. Το χωράφι αυτό λεγόταν Ακελδαμά.[18]