Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ,
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,
ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΙ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


Με Δελτίο Τύπου στις 18 Μαρτίου 2009 ανακοινώθηκε από τον τ. Υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και Βουλευτή κ. Αναστάσιο Λιάσκο, ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Για όσους είναι απληροφόρητοι τους γνωρίζουμε ότι έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΠΑΝΟΜ και της εργολήπτριας εταιρίας και επίκειται η εγκατάσταση του αναδόχου που θα κατασκευάσει το Νοσοκομείο, οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την πορεία του έργου.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ 11 / 04 / 2009
«Ξεκίνησαν τα έργα υποδομών
και ανάπλασης,
της περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου,
συνολικού προϋπολογισμού
2.000.000.000,00 €»

Κατά τη συνάντηση (10-4-09) του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη, με τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Λόφος» και κατοίκους της περιοχής, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκομένους, για τα έργα που θα γίνουν στην πλατεία και τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Αγ. Κωνσταντίνου, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000.000,00 €.
Συγκεκριμένα:
- Θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης
όμβριων που θα καλύπτει το σύνολο της περιοχής. Προβλέπεται η κατασκευή 113 φρεατίων υδροσυλλογής, δικτύου, φρεατίων καθαρισμού, καναλιών και έργων σύνδεσης με τους αποδέκτες. Οι εργασίες αυτές θα επεκταθούν τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και τους υπόλοιπους διαδρόμους που σχηματίζουν οι διάφορες πολυκατοικίες. Αντιμετωπίζονται επίσης προβλήματα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού όμβριων υδάτων σε ακάλυπτο κλειστό περιμετρικά χώρο πολυκατοικιών και θα αποκατασταθούν τα προβλήματα που εμφανίζουν οι συνδέσεις των δικτύων αποχέτευσης ορισμένων πολυκατοικιών, με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.
- Θα εγκατασταθεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, με την τοποθέτηση 241 ιστών φωτισμού, με όλες τις απαραίτητες εργασίες υποδομής, που θα καλύπτει επίσης τόσο την κεντρική πλατεία, όσο και τους υπόλοιπους διαδρόμους.
- Θα επιστρωθούν με πλάκες πεζοδρομίου, συνολική επιφάνειας 8.605 τετραγωνικών μέτρων και με μαρμάρινες πλάκες, συνολική επιφάνεια 1.650 τ.μ., θα κατασκευαστούν παρτέρια, όπου σήμερα υπάρχουν δέντρα, ενώ θα γίνει και φύτευση νέων δέντρων.
- Θα διαμορφωθεί ο χώρος της παιδικής χαράς και θα κατασκευαστούν 44 παγκάκια σε διάφορα σημεία, καθώς και πέργκολες σκίασης.
Τα έργα εκτελούνται με φορέα υλοποίησης τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και με χρηματοδότηση του Ο.Ε.Κ. και του Δήμου Χαλκιδέων.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ,
ΚΟΝΤΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ
ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΤΑΚΗ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑ ΜΙΤΖΙΦΙΡΗ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;
ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΩΡΑ;
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ";

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΑΚΗ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΤΟΥ 2008;
ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΤΟΥ 2006 ΚΑΙ ΤΟΥ 2007;
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΧΙ;

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΠΑΝΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ!!!!!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑΝΑ κ. ΟΚΤΩΝΙΑΤΗ, ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!!!

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ "Η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ"
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Κυβερνητική ανικανότητα
για την αποτροπή των απολύσεων
στη ΝΕΟΣΕΤ».


Από τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών στη ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη για τις απολύσεις στη ΝΕΟΣΕΤ, προκύπτει ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τους εργαζόμενους.
Οι «συσκέψεις συμφιλίωσης» που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Απασχόλησης βάσει του Ν. 1876/90, απέβησαν άκαρπες.
Στις συσκέψεις αυτές δεν παρέστη κανείς εκπρόσωπος της διοίκησης της ΝΕΟΣΕΤ Α.Ε., αγνοώντας με αυτό τον προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους, αλλά και το Υπουργείο που ανέχεται και επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές από την εργοδοσία.
Επίσης, ο έλεγχος της ΝΕΟΣΕΤ για την τήρηση των όρων και των υποχρεώσεων της που απορρέουν από την υπαγωγή της στον επενδυτικό νόμο, δεν έχει γίνει ακόμα.
Η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της υπογραμμίζει ότι, οι διακηρύξεις των Υπουργών της Ν.Δ. περί προστασίας των εργαζομένων και αποτροπής των απολύσεων στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αποδεικνύονται και στην περίπτωση της ΝΕΟΣΕΤ, λόγια κενά περιεχομένου χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μπόελ

Χωρίς Επιχειρησιακά Προγράμματα
φέτος οι Ομάδες
Παραγωγών φρουτολαχανικών


Με βάση τον ισχύοντα κοινοτικό κανονισμό, όποιο κράτος μέλος, όπως η Ελλάδα, δεν υπέβαλε μέχρι 1ης Μαρτίου 2009 την Εθνική Στρατηγική για τον κλάδο των φρουτολαχανικών, οι ήδη αναγνωρισμένες Ομάδες Παραγωγών φρουτολαχανικών δεν δικαιούνται για φέτος ούτε να υποβάλουν και να χρηματοδοτηθούν από την Κοινότητα καινούργια επιχειρησιακά σχέδια επενδύσεων, ούτε να ζητήσουν τροποποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων που είχαν εγκριθεί με βάση το παλαιό κοινοτικό καθεστώς για τα φρουτολαχανικά.
Αυτό επισημαίνει η Επίτροπος Γεωργίας κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ σε απάντηση ερώτησης του Έλληνα ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρου Αρναουτάκη, προσθέτοντας ότι, το μόνο που μπορούν να κάνουν φέτος οι Ομάδες Παραγωγών, είναι να ζητήσουν να συνεχιστεί η λειτουργία των Επιχειρησιακών τους Προγραμμάτων, που είχαν εγκριθεί με το παλαιό καθεστώς, μέχρι τη λήξη τους.
Η Επίτροπος Γεωργίας υπογραμμίζει ότι, το καινούργιο κοινοτικό καθεστώς στα νωπά και μεταποιημένα φρουτολαχανικά τέθηκε σε ισχύ από 1.1.2008.
Με βάση αυτό μέχρι τις 15 Νοεμβρίου κάθε χρόνου, τα κράτη μέλη πρέπει να υποβάλουν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Εθνικής Στρατηγικής για τη λειτουργία των Ομάδων Παραγωγών, τα Επιχειρησιακά τους Ταμεία και ποιες Ομάδες αναγνωρίστηκαν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προγράμματα-επενδυτικά σχέδια για να συγχρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ποσό 36,3 εκατ. ευρώ
για προώθηση ελληνικών κρασιών


Ποσό 36,3 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την εφαρμογή μέτρων προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών και στρατηγικό σχεδιασμό marketing και branding για το ελληνικό κρασί στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων του οίνου, αποφασίστηκε το μέτρο της προώθησης να εφαρμοστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια με δικαιούχους όλους τους φορείς του κλάδου.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του υφυπουργού:
«Θα ήθελα να με διαβεβαιώσετε, κύριοι εκπρόσωποι του ελληνικού οινικού κλάδου, ότι θα συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις, ώστε ο στρατηγικός σχεδιασμός, να γίνει πράξη μέσω των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο του μέτρου της Προώθησης Οίνων, προκειμένου να πετύχουμε αποτελεσματική διείσδυση και καθιέρωση στη παγκόσμια αγορά των ελληνικών κρασιών που διαθέτουν «ταυτότητα», αποτελούν επάξιο πρεσβευτή της ελληνικής κουλτούρας μεταφέροντας πολιτιστικά και πολιτισμικά μηνύματα της χώρας μας και έχουν να αναδείξουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με το τόπο καταγωγής τους».

"ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ"

«Έφυγε»
ο Γιάννης Πατάκης


Μία από τις ηγετικές μορφές του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος, ο πρώτος αγρότης ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης, που συνέδεσε το όνομά του με τις πρώτες δυναμικές κινητοποιήσεις των Θεσσαλών αγροτών και των μπλόκων, έχασε τελικά τη μάχη που έδινε με σθένος, για πάνω από 1 χρόνο με την επάρατο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα.
Σε ηλικία 69 ετών, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής με την πλούσια αγωνιστική του δράση, πάντα στο πλευρό του αγρότη, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αγωνιστικό του χαρακτήρα αναφέρθηκαν, στις πρόσφατες εκδηλώσεις για το Κιλελέρ, πολλοί πολιτικοί παράγοντες και γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές. Άλλωστε ο Γιάννης Πατάκης υπήρξε ο μοναδικός αγροτοσυνδικαλιστής που αναρριχήθηκε σε όλα τα σκαλοπάτια του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα, αφού θήτευσε στις διοικήσεις των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ.
Ενώ πρωτοστάτησε και στον αγώνα για την εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου ως μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής.
Ο Γιάννης Πατάκης συνέδεσε το όνομά του με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών στην εθνική οδό, αρχικά στον κόμβο της Βιοκαρπέτ και εν συνεχεία στα Τέμπη.
Ο Γιάννης Πατάκης γεννήθηκε το 1940 στη Νίκαια Λάρισας.
Πριν ακόμα τη δικτατορία ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών. Ιδιαίτερα, όμως, στη μεταπολιτευτική περίοδο, ο Γιάννης Πατάκης έδωσε όλες τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος.
Αγρότης, διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, όταν το 2006 αποφάσισε να αποχωρήσει, δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους.
Υπήρξε επίσης νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), για αρκετές τετραετίες πρόεδρος της Κοινότητας Νίκαιας, υπήρξε μέλος της ΕΕ της ΓΕΣΑΣΕ και του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και στέλεχος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών.
Εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής το 2001, με την παραίτηση του Γιάννη Θεωνά, αφού πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Τσιόγκα.

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Κυβερνητική ανικανότητα

για την αποτροπή των απολύσεων

στη ΝΕΟΣΕΤ».

Από τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών στη ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη για τις απολύσεις στη ΝΕΟΣΕΤ, προκύπτει ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τους εργαζόμενους.
Οι «συσκέψεις συμφιλίωσης» που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Απασχόλησης βάσει του Ν. 1876/90, απέβησαν άκαρπες.

Στις συσκέψεις αυτές δεν παρέστη κανείς εκπρόσωπος της διοίκησης της ΝΕΟΣΕΤ Α.Ε., αγνοώντας με αυτό τον προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους, αλλά και το Υπουργείο που ανέχεται και επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές από την εργοδοσία.
Επίσης, ο έλεγχος της ΝΕΟΣΕΤ για την τήρηση των όρων και των υποχρεώσεων της που απορρέουν από την υπαγωγή της στον επενδυτικό νόμο, δεν έχει γίνει ακόμα.
Η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της υπογραμμίζει ότι, οι διακηρύξεις των Υπουργών της Ν.Δ. περί προστασίας των εργαζομένων και αποτροπής των απολύσεων στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αποδεικνύονται και στην περίπτωση της ΝΕΟΣΕΤ, λόγια κενά περιεχομένου χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μπόελ

Χωρίς Επιχειρησιακά Προγράμματα

φέτος οι Ομάδες

Παραγωγών φρουτολαχανικών


Με βάση τον ισχύοντα κοινοτικό κανονισμό, όποιο κράτος μέλος, όπως η Ελλάδα, δεν υπέβαλε μέχρι 1ης Μαρτίου 2009 την Εθνική Στρατηγική για τον κλάδο των φρουτολαχανικών, οι ήδη αναγνωρισμένες Ομάδες Παραγωγών φρουτολαχανικών δεν δικαιούνται για φέτος ούτε να υποβάλουν και να χρηματοδοτηθούν από την Κοινότητα καινούργια επιχειρησιακά σχέδια επενδύσεων, ούτε να ζητήσουν τροποποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων που είχαν εγκριθεί με βάση το παλαιό κοινοτικό καθεστώς για τα φρουτολαχανικά.
Αυτό επισημαίνει η Επίτροπος Γεωργίας κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ σε απάντηση ερώτησης του Έλληνα ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρου Αρναουτάκη, προσθέτοντας ότι, το μόνο που μπορούν να κάνουν φέτος οι Ομάδες Παραγωγών, είναι να ζητήσουν να συνεχιστεί η λειτουργία των Επιχειρησιακών τους Προγραμμάτων, που είχαν εγκριθεί με το παλαιό καθεστώς, μέχρι τη λήξη τους.

Η Επίτροπος Γεωργίας υπογραμμίζει ότι, το καινούργιο κοινοτικό καθεστώς στα νωπά και μεταποιημένα φρουτολαχανικά τέθηκε σε ισχύ από 1.1.2008.

Με βάση αυτό μέχρι τις 15 Νοεμβρίου κάθε χρόνου, τα κράτη μέλη πρέπει να υποβάλουν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Εθνικής Στρατηγικής για τη λειτουργία των Ομάδων Παραγωγών, τα Επιχειρησιακά τους Ταμεία και ποιες Ομάδες αναγνωρίστηκαν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προγράμματα-επενδυτικά σχέδια για να συγχρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ..

ΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ.
ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ,
ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ,
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ...
ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 3 ΣΤΑ 3 ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ..
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ, ΛΕΝΕ,
ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΜ
ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ,
ΣΤΙΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ.
ΑΛΛΟΥ ΨΑΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ....

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ;
ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ!!!

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

Μεγάλη μείωση
αεροπορικών εισιτηρίων
από Αυστραλία για Ελλάδα
Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στον τουρισμό υποχρεώνουν τις αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν τις τιμές των αεροπορικών τους εισιτηρίων.
Στο πλαίσιο αυτό, μειώνονται και οι τιμές των εισιτηρίων από την Αυστραλία προς την Ελλάδα.
Την πιο εντυπωσιακή μείωση την ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η «Emirates Airlines».
Σύμφωνα με την «Emirates Airlines», από τις 20 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, ένα εισιτήριο με επιστροφή από τη Μελβούρνη προς την Αθήνα κοστίζει μόνο 1.400 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή για ένα αντίστοιχο εισιτήριο ήταν σχεδόν διπλάσια!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παραμένει ο Βαλβέρδε
Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο θα πορευτεί και την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός.
Ο Ισπανός τεχνικός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο των πρωταθλητών Ελλάδας, Σωκράτη Κόκκαλη, και η συζήτησή τους είχε θετική έκβαση, καθώς συμφώνησαν να ανανεώσουν γι΄ ακόμη ένα χρόνο τη συνεργασία τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη και Θανάση Λεβέντη
Κτιριακά προβλήματα
στο συγκρότημα Επαγγελματικών Σχολείων
στο «Βούρκο» Χαλκίδας.
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το κτιριακό συγκρότημα Επαγγελματικών Σχολείων στο «Βούρκο» Χαλκίδας, που στεγάζει το 1ο , 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, την ΕΠΑΣ, το ΙΕΚ, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το Σχολείο Ενηλίκων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα καθηγητές και μαθητές να κάνουν μάθημα σε συνθήκες τριτοκοσμικές που δεν τιμούν τη χώρα μας.
Το κτίριο σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που δημοσιεύθηκαν και στον τοπικό τύπο, έχει υποστεί μεγάλες φθορές που το καθιστούν ακατάλληλο για χώρο εκπαίδευσης και επικίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα:
· Στις περισσότερες κολώνες είναι εμφανής ο οπλισμός τους από τη φθορά.
· Τοίχοι έχουν υποχωρήσει, πόρτες και παράθυρα είναι κατεστραμμένα.
· Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι ασυντήρητες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των μαθητών.
· Τα πατώματα έχουν πάρει κλίση και τα ταβάνια στάζουν νερά μέσα στα εργαστήρια και τις αίθουσες.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:
1. Για τον άμεσο στατικό και αντισεισμικό έλεγχο του κτιρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας.
2. Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο κτιριακό συγκρότημα, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να κάνουν μάθημα σε συνθήκες που θα προωθούν την εκπαιδευτική διαδικασία.
3. Για την εξεύρεση άμεσα οικοπέδου και τον προγραμματισμό κατασκευής, άλλου σύγχρονου διδακτηρίου υψηλών προδιαγραφών που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Ο κ. Δαλούκας στην τελική φάση

Ο κ. Δαλούκας στην τελική φάση
του EURO U-17 2009
Η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA ενημέρωσε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι ο κ. Γ. Δαλούκας ορίστηκε να διευθύνει αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 2009 (Γερμανία, 6-18/5/2009).

6ο All Star Game

Οι παίκτες και οι προπονητές
του 6ου All Star Game
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Classical Larissa Imperial, ανακοινώθηκαν οι συνθέσεις των Ελληνων και Ξένων Επιλέκτων του 6ου All Star Game, το οποίο θα διεξαχθεί την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2009 και ώρα 18:00 στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας.
Στην ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε την 1/4/2009, σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχής από το κοινό (52.235), στοιχείο που αποτυπώνει το μέγεθος της απήχησης που έχει στους φιλάθλους όλης της Ελλάδας ο αγώνας-γιορτή, ο οποίος έχει καθιερωθεί από την ΕΠΟ από το 2003.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ελληνες Επίλεκτοι
(Προπονητές Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Καραγεωργίου)
Χαλκιάς, Σηφάκης, Νικοπολίδης, Κοτσόλης, Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Τοροσίδης, Βενετίδης, Καράμπελας, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Κουτσιανικούλης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Γιαννακόπουλος, Μάκος, Ορφανός, Μάντζιος, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος, Καούνος.

Ξένοι Επίλεκτοι (Προπονητές Ντούσαν Μπάγεβιτς, Φερνάντο Σάντος)
Γκσπούρνινγκ, Σάχα, Γκαλίνοβιτς, Μπλάζιτς, Κοντρέρας, Σιμάο, Νέτο, Λίνο, Μαϊστόροβιτς, Σνάουτσνερ, Γιάχιτς, Γκαλέτι, Ζίλμπερτο Σίλβα, Εστογιανόφ, Ντούντου, Τουμέρ, Κονσεϊσάο, Λεονάρντο, Μουσλίμοβιτς, Ντιόγο, Μπλάνκο, Ρεκόμπα.
Οι τέσσερις προπονητές επέλεξαν, εκτός λίστας των αποτελεσμάτων, τους εξής παίκτες:
Μαρίνος Ουζουνίδης:
Καράμπελας, Κωστούλας.
Νίκος Καραγεωργίου:
Παπαδημητρίου, Ορφανός.
Φερνάντο Σάντος:
Κονσεϊσάο, Σνάουτσνερ.
Ντούσαν Μπάγεβιτς:
Λεονάρντο, Γιάχιτς.
Πριν από την έναρξη του αγώνα, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός πέναλτι «Τράπεζα Πειραιώς», στον οποίο οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές των 16 ΠΑΕ της Super League επέλεξαν να συμμετάσχουν οι εξής:
Τερματοφύλακες
Νικοπολίδης, Γκσπούρνινγκ, Χαλκιάς, Βρονταράς.
Εκτελεστές
Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Γκαλέτι, Μπλάνκο.
Στη σημερινή εκδήλωση για την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του 6ου All Star Game, παρουσιάστηκαν οι εμφανίσεις των δύο ομάδων από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και τον Τουμέρ Μετίν, καθώς και οι παράλληλες δραστηριότητες της διοργάνωσης.
Απ΄ αυτές ξεχωρίζει η προσπάθεια κατάρριψης Παγκόσμιου Ρεκόρ επαναλήψεων της μπάλας με το στήθος από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Freestyle Football, Silky Skills, στο ημίχρονο του αγώνα Ελληνων-Ξένων Επιλέκτων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Γιάννης Φαρφαρέλλης, Γ. Διευθυντής Εμπορικού-marketing της ΕΠΟ, ο κ. Δημήτρης Παπανδρέου, Δ. Σύμβουλος της Fair-Play, η κυρία Δήμητρα Βασιλάκου, Διευθύντρια marketing και δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Λάρισα, ο κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, ο κ. Κώστας Τζανακούλης, Δήμαρχος Λάρισας και ο κ. Λάκης Σημαιοφορίδης, Πρόεδρος ΠΣΑΠ.
Το 6ο Ποδοσφαιρικό All Star Game θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 1, την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2009.
Οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν, θα ανακοινωθούν την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2009.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη και Θανάση Λεβέντη-ΘΕΜΑ: Κτιριακά προβλήματα στο συγκρότημα Επαγγελματικών Σχολείων στο «Βούρκο» Χαλκίδας.
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. ____________ ΘΕΜΑ: Κτιριακά προβλήματα στο συγκρότημα Επαγγελματικών Σχολείων στο «Βούρκο» Χαλκίδας. Το κτιριακό συγκρότημα Επαγγελματικών Σχολείων στο «Βούρκο» Χαλκίδας, που στεγάζει το 1ο , 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, την ΕΠΑΣ, το ΙΕΚ, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το Σχολείο Ενηλίκων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα καθηγητές και μαθητές να κάνουν μάθημα σε συνθήκες τριτοκοσμικές που δεν τιμούν τη χώρα μας. Το κτίριο σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που δημοσιεύθηκαν και στον τοπικό τύπο, έχει υποστεί μεγάλες φθορές που το καθιστούν ακατάλληλο για χώρο εκπαίδευσης και επικίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα: · Στις περισσότερες κολώνες είναι εμφανής ο οπλισμός τους από τη φθορά. · Τοίχοι έχουν υποχωρήσει, πόρτες και παράθυρα είναι κατεστραμμένα. · Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι ασυντήρητες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των μαθητών. · Τα πατώματα έχουν πάρει κλίση και τα ταβάνια στάζουν νερά μέσα στα εργαστήρια και τις αίθουσες. Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει: 1. Για τον άμεσο στατικό και αντισεισμικό έλεγχο του κτιρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας. 2. Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο κτιριακό συγκρότημα, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να κάνουν μάθημα σε συνθήκες που θα προωθούν την εκπαιδευτική διαδικασία. 3. Για την εξεύρεση άμεσα οικοπέδου και τον προγραμματισμό κατασκευής, άλλου σύγχρονου διδακτηρίου υψηλών προδιαγραφών που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι ερωτώντες Βουλευτές ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ 10 / 04 / 2009
«Επιστολή του Δημάρχου Χαλκιδέων
προς το Νομάρχη,
για το θέμα της λαϊκής του Σαββάτου»


Σχετικά με το θέμα χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, απέστειλε σήμερα προς τον Νομάρχη Εύβοιας, κ. Αθανάσιο Μπουραντά, την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 14768/10-4-09 επιστολή, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Νομάρχη,
Όπως γνωρίζετε το Δ.Σ. του Δ.Χαλκιδέων με την υπ. αρ. 55/2009 απόφασή του πρότεινε τέσσερις (4) περιοχές για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Νεαπόλεως, ανά εξάμηνο, με έναρξη την 2α Μαΐου 2009 και συνολικά για δύο (2) έτη και λήξη την 7η Μαΐου 2011.
Πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία μου, συνάντησή μας στο κτίριο της Ν.Α., στην οποία παρευρέθηκε και ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Δ. Ξυγκόγιαννης, προκειμένου να υποβληθεί κοινή μας πρόταση και να αποφευχθεί η εκ νέου απόρριψη από το Ν.Σ. της πρότασης του Δήμου Χαλκιδέων.
Πράγματι η κοινή μας πρόταση εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και από την εννιαμελή (9) επιτροπή της Δνσης Εμπορίου, την αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή και τέλος το Ν.Σ., με την επιφύλαξη της χρονικής προτεραιότητας για την χωροθέτηση.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του Ν.Σ., η γνωμοδότηση του Δ.Χ. δεν απορρίφθηκε, ώστε να αναπεμφθεί το θέμα στο Δ.Σ. για νέα πρόταση χωροθέτησης, και συνεπώς το Δ.Σ., βάση του Ν.3557/07, δεν νομιμοποιείται να επανέλθει.
Σε αντίθετη περίπτωση η απόφαση του Δ.Σ. θα ήταν απολύτως ακυρωτέα και η οποιαδήποτε προσφυγή θα τύγχανε ευδοκιμήσεως.
Με το δεδομένο ότι για τον Δ.Χαλκιδέων το θέμα, νομικά και ουσιαστικά, θεωρείται λήξαν, σας απευθύνω έκκληση προκειμένου να μετακινηθεί η λαϊκή αγορά της Νεαπόλεως από το Σάββατο 2 Μαΐου. Προκειμένου δε να συμβεί αυτό θα πρέπει να μας έχει κοινοποιηθεί η απόφαση σας το αργότερα μέχρι την 23η Απριλίου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες εγκαταστάσεως της λαϊκής.
Κύριε Νομάρχη,
Θεωρώ ότι η καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος
, όχι μόνο διαιωνίζει άδικα ένα σημαντικό πρόβλημα για μια συνοικία της πόλης μας, αλλά κυρίως απαξιώνει τους θεσμούς που εκπροσωπούμε.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΕΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ 2009
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Α' ΒΑΘΜΟΥ


Με απόφαση που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, αποδίδεται σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας ποσό 119.800.943,33 ευρώ ως τακτική επιχορήγηση από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων και Κοινοτήτων».


Το παραπάνω ποσό προέρχεται από έσοδα του λογαριασμού «Έσοδα από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες» του Κ.Α.0611 του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ και αποτελεί αναδρομικά έσοδα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) για το έτος 2009.
Ειδικότερα, αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2009.
To ποσό αυτό είναι τα αναδρομικά έσοδα του τετράμηνου που προκύπτουν από την αύξηση των ΚΑΠ του έτους 2009, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών και, κατά προτεραιότητα, δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων άθλησης που τους μεταφέρθηκαν βάσει του ν. 2880/2001, καθώς και των νομικών προσώπων και υπηρεσιών του ν. 3106/2003 αντίστοιχα.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος δήλωσε:
«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την Αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, αποδίδουμε στους Δήμους και τις Κοινότητες αναδρομικά -για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου- την υπέρ τους διαφορά από τη σημαντική αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού για το 2009. Συνεχίζουμε σταθερά τη μεγάλη τομή στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία 10-04-09
Κύκλο Συναντήσεων
με τους Κοινωνικούς Φορείς της Περιφέρειας
ανοίγει ο Γ.Γ. της Περιφέρειας



Τη Μ. Δευτέρα οι πρώτες συναντήσεις στις έδρες των φορέων
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς, ξεκινά συναντήσεις εργασίας με τους εκπροσώπους των κοινωνικών Φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις έδρες τους.
Οι πρώτες επισκέψεις προγραμματίζονται για τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2009 ως εξής:
10.00 Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας
11.00 Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Στερεάς
17.00 ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς
Με αφορμή την έναρξη αυτού του κύκλου επαφών ο κ. Σκλιάς, δήλωσε:
«Ξεκινάμε μια πορεία διαλόγου με τους κοινωνικούς Φορείς. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ρόλος και η σημασία του ειλικρινούς και ανοικτού διαλόγου είναι ξεχωριστός αφού μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για να επιταχύνουμε την πορεία ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας…»

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ο κ. ΒΟΣΚΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Πρώτος Δήμος»

Ποιος είναι, ποιος;

Τι άκουσαν τα αφτιά μας;
Πρώτος έρχεται σε απορροφητικότητα Δήμος της Εύβοιας!!!
Μπράβο σε αυτόν τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Δεν είναι ο Δήμος Χαλκιδέων αλλά όμορος Δήμος.
Αυτή πάντως η πρωτιά έχει και άλλη εξέλιξη. Ο Δήμος αυτός θα πάρει πολλά ευρώ για ένα άλλο μεγάλο έργο.
Πέστα, κύριε Δήμαρχε, να χαρούν οι δημότες σου.
Γιατί άραγε ο Δήμαρχος το κρατάει μυστικό;
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του αλλά δεν τα καταφέραμε.
Ελπίζουμε να δημοσιοποιήσει κάποια στιγμή τα θέματα αυτά, για να κάνουν και οι δημότες του ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Να σας κουράζουμε,
για να ψηφίζετε

Το είπε ο κ. Γεροντίτης, Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ληλαντίων: «Είδατε, όταν σας κουράζουμε, πώς ψηφίζετε όλα τα θέματα».
Αυτό το είπε προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης με χιούμορ βέβαια αλλά έχει και λίγο δίκιο.
Το γράφω αυτό, γιατί αν δεν ήταν κουρασμένοι οι κ.κ. Παπαγεωργίου και Καρβελάς δεν θα ψήφιζαν ΝΑΙ για διμηνίτες!!!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Ονόματα δεν γράφουμεΕμείς ρωτήσαμε να μας πείτε αν ξέρετε ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις εκλογές του 2010 με τη στήριξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Δώσατε αρκετές απαντήσεις αλλά μόνο ένας πιστεύει στο πρόσωπο που κι εμείς πιστεύουμε πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος.
Είναι άνθρωπος ο οποίος έχει θέση «δίπλα σε υπουργό», είναι στρατιωτικός (συνταξιούχος τώρα) και έχει σπίτι στην Ερέτρια.
Έχει βοηθήσει σε πολλά θέματα και ήταν και σε αποκαλυπτήρια που έγιναν σχετικά πρόσφατα στην Ερέτρια.
Δεν θα γράψουμε περισσότερα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Μεγάλη Δευτέρα στις 22:00,
η σειρά του ΣΚΑΪ “Μεγάλοι Έλληνες”
παρουσιάζει τον “Αριστοτέλη”.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο συντοπίτης σας, Γιάννης Λάμπρου.
Ξεκινώντας την περιπέτεια της αποτίμησης του έργου και της σκέψης του μεγαλύτερου Έλληνα φιλοσόφου, του Αριστοτέλη, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ταινία σύγχρονη, μακρυά από κάθε κλασσικό πρότυπο αφήγησης, γι' ανάλογα θέματα, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.
Με δεδομένο από την παραγωγή ότι η ταινία θα είχε ξεναγό-αφηγητή - για τον “Αριστοτέλη” θα ήταν ο ηθοποιός Γρηγόρης Πατρικαρέας- έπρεπε όλοι οι χώροι και τα αντικείμενα που είχαν σχέση με τη ζωή του μεγάλου στοχαστή, να φιλμαριστούν αυστηρά ως προς το φως, με σύγχρονη σκηνοθεσία, με σεναριακά ευρήματα που θα επέτρεπαν τη χρήση 3D & 2D – animation καθώς και δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.
Στα Στάγειρα της Χαλκιδικής νοιώσαμε τη γέννηση και τα πρώτα βήματα του Αριστοτέλη. Στο Δίον, τον Όλυμπο, τις αρχαίες Αιγές και την Πέλλα, αισθανθήκαμε και είδαμε από κοντά το μεγαλείο και τη δύναμη των Μακεδόνων στα χρόνια του μεγάλου φιλοσόφου.
Στην Αθήνα στον εθνικό κήπο όπου ο φιλόσοφος δημιούργησε την “περιπατητική σχολή”, στη στοά Αττάλου, στην Αγορά, στην Πνύκα, στην Ακρόπολη και στο αστεροσκοπείο Αθηνών, βρήκαμε ίχνη που άφησε ο Αριστοτέλης. Αλλά πιο πολύ νοιώσαμε το πνεύμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, που ήταν το πλαίσιο στο οποίο ανέπτυξε τις επιστήμες, το λόγο, την παρατήρηση και γενικότερα τη σκέψη του που καθορίζει μέχρι σήμερα και τις νεότερες επιστήμες.
Η Νάουσα και οι σπηλιές της σχολής του Αριστοτέλη ήταν το πεδίο που δημιουργήθηκε η σχέση του Αριστοτέλη με το μικρό τότε Αλέξανδρο στα πλαίσια της ανατροφής και διδασκαλίας του. Το ατίθασο του νεαρού Μακεδόνα, μπολιασμένο με τη σκέψη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που κουβαλούσε ο Αριστοτέλης, δημιουργούν μια τρομακτική “έκρηξη” που η ενέργειά της θα φθάσει σ' όλα τα πλάτη και μήκη του τότε γνωστού κόσμου. Η γέννηση του οικουμενικού ελληνισμού! Έργο, που πυροδότησε η σκέψη του Αριστοτέλη.
Την όμορφη Χαλκίδα, γενέτειρα της μητέρας του, ο Αριστοτέλης διαλέγει για το τέλος του. Τα νερά του Ευρίπου, έξι ώρες πάνω, έξι ώρες κάτω, ίσως να είναι και η αιτία που η σκέψη του είναι τόσο σύγχρονη ακόμη και για την εποχή μας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία Γιάννης Λάμπρου
, Παρουσιαστής Γρηγόρης Πατρικαρέας, Σενάριο Μαρία Καμηλάκη, Επιστημονικός σύμβουλος σειράς Θάνος Βερέμης, Επιστημονικός σύμβουλος επεισοδίου Βασίλης Κάλφας, Μουσική Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δ/νση Φωτογραφίας Ειρήνη Φοσγκεράου, Μοντάζ Αμαλία Πορλίγκη, Ήχος Εμμανουήλ Μπούχλης, Μιξάζ Παναγιώτης Βούζας, Έρευνα Γιάννης Ανδρόνικος, Οργάνωση Παραγωγής Γιάννης Αρσένης, Βοηθός Σκηνοθέτη Δάνης Ιορδανίδης, Μακιγιάζ Mina Hagen, Έρευνα αρχειακού υλικού και φωτογράφηση τεκμηρίων Κωνσταντίνα Βασσάλου, 2D/3D graphics/animation Νίκος Γιαννόπουλος.

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ
με την Ν. ΛΑΜΨΑΚΟ
Μπάχαλο πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληλαντίων με το θέμα της αποχέτευσης και το αντλιοστάσιο της Ν. Λαμψάκου.
Κύριοι, αυτά τα θέματα δεν είναι για να πηγαινοέρχονται στα Δημοτικά Συμβούλια και φυσικά δεν θα πρέπει να προσπαθούν κάποιοι να σταματήσουν το έργο της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
Είναι αλήθεια πως κανείς δεν θέλει δίπλα του το όποιο αντλιοστάσιο, τον όποιο σωλήνα και οτιδήποτε άλλο. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι επίσης δυνατόν να ξεσηκώνονται κάποιοι τώρα. Τώρα που άρχισε η κατασκευή του έργου.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Λαμψάκου εκλέχθηκε με την παράταξη του Δημάρχου. Δεν ήξερε την μελέτη; Δεν ήξερε τι θα γίνει;
Μήπως επειδή έχει εδώ και λίγο καιρό διαχωρίσει τη θέση του, για άλλους λόγους, υπάρχει και αυτή η κόντρα;
Εγώ παρακολούθησα τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου πριν λίγες μέρες και είδα ελάχιστους ανθρώπους από την Λάμψακο εκεί.
Μπορεί το Τοπικό Συμβούλιο να έχει μια άποψη αλλά δεν είναι δυνατόν να προχωρά σε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει το έργο της αποχέτευσης.
Κύριε Πρόεδρε,
ό,τι κι αν προκαλεί το αντλιοστάσιο, δεν θα είναι το ίδιο με αυτό το πρόβλημα που προκαλούν οι βόθροι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα.
Πάντως τα όσα ακούγονται στις συνεδριάσεις στο Δ.Σ. για αυτό το θέμα δεν τιμούν κανέναν. Τα υπονοούμενα, οι χαρακτηρισμοί και τα σχετικά, δεν πρέπει να συνεχιστούν.

28 – 31 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη

3η Summer Holidays Expo 2009:
Η καλοκαιρινή τουριστική έκθεση
Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 3ης Summer Holidays Expo 2009 μπαίνουν πια στην τελική τους ευθεία.
Η έκθεση θα λειτουργήσει σε δύο κεντρικά περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου της HELEXPO, την πρώτη και δεύτερη μέρα από τις 17.00 – 22.00 και το Σαββατοκύριακο 12.00 - 22.00 , παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.
Ενδεικτικά, έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σ`αυτήν οι: Νομαρχίες Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Μεσσηνίας, Εύβοιας, Πιερίας, Καβάλας, Ημαθίας, Χίου, Κιλκίς, η Σκιάθος με τους επιχειρηματίες του τουρισμού.
Η ΑΝΕΚ, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Classical Vacation Club, τα τουριστικά γραφεία CARAVEL, HERODOTUS TOURS, ZORPIDIS TRAVEL, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, παραδοσιακοί ξενώνες και επιχειρήσεις με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και φυσικά όλοι οι τουριστικοί οδηγοί που κυκλοφορούν για την ενημέρωση των ταξιδιωτών.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ οι εκθέτες θα κάνουν ελκυστικές προσφορές στους επισκέπτες για την επιλογή των καλοκαιρινών τους διακοπών.
Τατιάνα Ρόκου

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.


ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

κ. ΣΕΡΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Συνεδριάζουν σήμεραΣυνεχίζουν απόψε στις 8 το βράδυ τη συνεδρίαση που είχαν διακόψει το βράδυ της Τετάρτης. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην παρουσιάσουν την ίδια εικόνα με αυτή της Τετάρτης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να σεβαστούν πρώτα τους δημότες που περιμένουν λύσεις στα προβλήματά τους και να μην συνεχίσουν τις χωρίς λόγο αντιπαραθέσεις.
Ευχόμαστε κάτι να αλλάξει στο Δ.Σ. του Δήμου Αρτάκης και να μπει μια τάξη.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Με δέκα ιστορικούς δήμους
αδελφοποιείται
ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Παρασκευή, 10 Απρίλιος
Σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 7 και μισή το βράδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με δέκα ιστορικούς Δήμους, στα όρια των οποίων υπάγονται περιοχές, που με τον αγώνα τους συνέβαλαν καταλυτικά στην απελευθέρωση του Έθνους μας από τον Τουρκικό ζυγό.
Με την αδελφοποίηση δημιουργείται ένα δίκτυο ιστορικών περιοχών της χώρας στο οποίο θα μετέχουν οι δήμοι:
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νάουσας, Ψαρών, Ύδρας, Μάνης, Σουλίου, Ζαλόγγου, Καλαβρύτων, Αρκαδίου, Καλαμάτας και Οιτύλου, με απώτερο σκοπό και στόχο την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας μεταξύ των ιστορικών αυτών περιοχών.
Είναι η απαρχή μιας σειράς αδελφοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και με άλλους ιστορικούς Δήμους της χώρας.
Το πρωτόκολλο της αδελφοποίησης θα συνυπογράψουν κατά τη διάρκεια της τελετής οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών. Η δημιουργία του δικτύου αποτελεί πρωτοβουλία και πρόταση του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου που υιοθετήθηκε με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων.
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου της αδελφοποίησης θα ακολουθήσει Παρουσίαση ιστορικών συνθέσεων από την Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Χολέβα και παρουσίαση Επετειακής Χορογραφίας «εις μνήμη των άοπλων μαχόμενων γυναικών του Μεσολογγίου», από το κέντρο χορού της Στέλλας Παπαδοπούλου.
«Η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Δήμου της Ιερής μας Πόλης με δέκα ιστορικούς Δήμους της χώρας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών αυτών των περιοχών και κυρίως για την ανάδειξη του ρόλου που διαδραμάτισαν στον Αγώνα για την Απελευθέρωση της χώρας μας.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται οι συνθήκες για ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων που θα αποσκοπούν στην διάσωση της ιστορικής μνήμης αλλά και στην προβολή των σύγχρονων πολιτισμικών δραστηριοτήτων.
Το βράδυ της Παρασκευής 10 Απριλίου που ημερολογιακά συμπίπτει με την ημέρα της ηρωικής Εξόδου δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά για μια ακόμη φορά στο Μεσολόγγι.
Γι' αυτό απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετάσχουν σ' αυτή την κορυφαία και ιστορική στιγμή για το δήμο μας»
σημείωσε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, σε δήλωσή του.

ΠΗΡΑΜΕ ΜΗΝΥΜΑ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ,
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ,
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΛΑ
ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ 3 ΣΤΑ 3
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ
ΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ
(ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών

Θερινό ωράριο
σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Η Πανελλήνια Ένωση Ξεναγών απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά (με κοινοποίηση στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Μαρκόπουλο), στην οποία αναφέρει:"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,Κατόπιν της πρόσφατης επικοινωνίας μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών εκφράζει την ικανοποίησή της και χαιρετίζει την απόφασή σας για την έγκαιρη εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Ελλάδας για το 2009. Είμαστε σίγουροι ότι η κίνησή σας θα βοηθήσει στην τουριστική κίνηση σε μια δύσκολη για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού χρονιά".
Τατιάνα Ρόκου

ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ετοιμάζουν τα γήπεδα

-Ήρθε ο χλοοτάπητας για το γήπεδο της Ερέτριας και αυτές τις μέρες «θα στρωθεί». Αυτό είναι μια καλή είδηση.
-Στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βούρκο άρχισαν οι εργασίες και ευχόμαστε να είναι και αυτό σύντομα έτοιμο.
-Αισιόδοξος δήλωσε και ο Δήμαρχος Ληλαντίων κ. Καρυστινός για τα έργα στο γήπεδο Βασιλικού το οποίο χρησιμοποιεί ο Λήλας.

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Παθητική δωροδοκία
υπαλλήλων του ΕΟΤ



Το μεσημέρι της Τετάρτη 8 Απριλίου ασκήθηκε από τη Δικαιοσύνη ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ’εξακολούθηση και συναυτουργία εναντίον δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία σε υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η επιχειρηματίας δέχθηκε εκβιασμό από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ, ώστε να της χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας δύο διαμερισμάτων ως τουριστικών καταλυμάτων. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία έδωσε εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη του υπουργείου προέτρεψαν την επιχειρηματία να αποτανθεί στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αποκαλυφθεί τυχόν παράνομη δραστηριότητα υπαλλήλων του ΕΟΤ. Στις 7 Απριλίου και ώρα 11:30,στη Διεύθυνση Τουριστικών Εγκαταστάσεων του ΕΟΤ επί της οδού Τσόχα 7, έλαβε χώρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Κοφίνης, ενήμερος εξαρχής για την σχετική καταγγελία, κίνησε ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για τις δύο κατηγορούμενες υπαλλήλους. "Η πολιτική της κυβέρνησης ήταν, είναι και θα είναι σαφής:
κάθε καταγγελία των πολιτών για φαινόμενα διαφθοράς διερευνάται άμεσα, δίχως την παραμικρή ανοχή. Στον αγώνα για τη διαφάνεια η Πολιτεία είναι σύμμαχος με την κοινωνία. Και όταν συμπράττουν σθεναρά, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Σε μία δύσκολη χρονιά, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης απαντά με συνεχή δράση, έργο και διαφάνεια", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Βίκυ Καραντζαβέλου

ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ;

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ


Τι έγινε τελικά με την περιβόητη ΕΝΩΣΗ μεταξύ των δύο ομάδων της Χαλκίδας;\
Θα γίνει;
Θα γίνει τώρα;
Θα γίνει στο μέλλον;
Δεν θα γίνει ΠΟΤΕ;
Δύσκολα τα πράγματα. Αυτοί που ξέρουν λένε πως μάλλον δεν θα γίνει τίποτα. Οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν την πορεία τους, η μία στην Α΄Κατηγορία και άλλη στη Δ΄Κατηγορία.
Οι όροι που μπήκαν από τις δύο πλευρές δεν έγιναν δεκτοί και έτσι το όλο εγχείρημα ναυάγησε.
Η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ πάντως σχεδιάζει για τη νέα χρονιά και θα ετοιμάσει κερκίδα για 1000 άτομα αλλά και «καφέ» στο γήπεδο Τσαλίκη/Παπίλα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θέμα η προώθηση του προσκυνηματικού
και θρησκευτικού τουρισμού
Συνάντηση του Κ. Μαρκόπουλου
με τον Πατριάρχη Μόσχας


O υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Αγιότατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο στη Μόσχα.
Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση διμερούς επιτροπής για την προώθηση του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού.
Ο Αγιότατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, όρισε ως επικεφαλής της ρωσικής πλευράς τον Επίσκοπο Μάρκο.
O υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης πρότεινε στην επιτροπή να εκπροσωπηθεί και η Εκκλησία της Ελλάδος, πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή.
O κ. Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, καθώς και φορείς της τουριστικής αγοράς.
Προώθηση προσκυνηματικού τουρισμού Ελλάδας και Ρωσίας
«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια κοινή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τρία μέλη από τη Ρωσική Εκκλησία, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Μάρκο, εκπρόσωπο βεβαίως του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί όλο τον προγραμματισμό για τον προσκυνηματικό τουρισμό για όλες τις εποχές του χρόνου», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος, ο πρώτος Έλληνας υπουργός που γίνεται δεκτός από το νέο Πατριάρχη Μόσχας.
Υποδεχόμενος τον Έλληνα υπουργό, ο πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε μικρότερο του επιθυμητού τον αριθμό των Ρώσων τουριστών, που επισκέπτονται την Ελλάδα, σημειώνοντας:
"Η χώρα μας έχει τόσες πολλές θαυμάσιες και ελκυστικές για τους Ρώσους τοποθεσίες, που ελπίζουμε ότι στο μέλλον οι σχέσεις μας στον τομέα του τουρισμού και των προσκυνηματικών επισκέψεων θα είναι ακόμα πιο έντονες».
Ο πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε στις αναπόφευκτες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας ότι ελπίζουμε πως στο μέλλον θα έχουμε πιο υψηλούς δείκτες προς αυτήν την πολύ σημαντική κατεύθυνση των διμερών μας σχέσεων, όπως είναι οι προσκυνηματικές επισκέψεις και ο τουρισμός.
Ο κ. Μαρκόπουλος χαιρέτισε τη θετική ανταπόκριση του Ρώσου Πατριάρχη και την πρόθεσή του να προχωρήσει η υπάρχουσα συνεργασία με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα.
Υποσχέθηκε δε, ότι πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων προσκυνητών που έρχονται στη Ρωσία.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι και σε αυτή τη δύσκολη, όπως είπε, φετινή χρονιά, η Ελλάδα θα είναι πιο ψηλά σε αριθμό Ρώσων επισκεπτών με σκοπό τον προσκυνηματικό τουρισμό.
Τατιάνα Ρόκου

ΛΑΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ας μην κάνουν πίσω
Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά κανείς από τους αρμόδιους δεν θα κάνει πίσω και δεν θα βρεθούν «παραθυράκια» για να μην μεταφερθεί η Λαική αγορά του Σαββάτου.
Ο κ. Ξυγκόγιαννης, ο Αντινομάρχης, αλλά και ο Δήμος Χαλκιδέων, αν σέβονται τον εαυτό τους, δεν θα κάνουν πίσω.
Αν δεν θέλουν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις οι έμποροι της Λαικής του Σαββάτου, ας μην λειτουργήσει η Λαική αγορά.
Η κοροιδία θα πρέπει να σταματήσει εδώ.
Πιστεύουμε πως ο κ. Ξυγκόγιαννης δεν θα κάνει πίσω αφού ήταν σαφέστατος.
Ο Δήμαρχος κ. Ζεμπίλης έχει υποχρέωση να υλοποιήσει την απόφαση του Δ.Σ., η οποία ήταν και πρότασή του.

Υπέρ ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν

Επικυρώθηκε η σύμβαση πώλησης
της Ολυμπιακής

Επικυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση πώλησης και αγοράς μετοχών της Ολυμπιακής. Υπέρ της σύμβασης ψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.
Ο υφυπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Μπεκίρης εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, στις 8 Απριλίου 2009.
Στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Μπεκίρης αναφέρθηκε στην αίσια έκβαση της πώλησης της Ολυμπιακής, ενός προβλήματος που για χρόνια ταλαιπώρησε το ελληνικό κράτος και η οποία, εν καιρώ δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, θα αποτελέσει στήριγμα για την ελληνική οικονομία.
Επιπλέον, στράφηκε κατά των εκπροσώπων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι καθ’όλη τη διάρκεια της συζήτησης κατέφυγαν σε χαρακτηρισμούς και δηλώσεις που και αποτέλεσαν ανακρίβειες και υποβαθμίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία, προκαλώντας σύγχυση αναφορικά με το ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα.
Μάλιστα, αντέκρουσε τις αιτιάσεις του κινοβουλευτικού εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Παπουτσή περί "συμφερόντων, τα οποία εκμηδενίζουν την πολιτική βούληση".
Σχετικά, ανέλυσε, με συγκεκριμένα στοιχεία, την υφιστάμενη, ζημιογόνα κατάσταση της Ολυμπιακής για τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η επιδότηση και κάλυψη των άγονων γραμμών είναι κοινοτική υποχρέωση του κράτους, ανεξάρτητα από το εάν η εταιρεία που τα εκτελεί είναι δημόσια ή ιδιωτική.
Τέλος, εξέφρασε την υπερηφάνεια της Κυβέρνησης για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης της προς τον ελληνικό λαό, σε πείσμα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, που χρησιμοποίησαν μυθεύματα αναφορικά με το θέμα.
Βίκυ Καραντζαβέλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός
στον τελικό
Για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια και 36η στην ιστορία του, ο πολυνίκης της διοργάνωσης (23 τρόπαια) Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 2 Μαϊου, με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Η πειραϊκή ομάδα νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στον αγώνα ρεβάνς για την ημιτελική φάση, και σε συνδιασμό με το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης πήρε την πρόκριση.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τσέζαρεκ στο 39΄, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με τα τέρματα των Ντουντού (47΄) και Ντιόγκο (62΄).
Μέχρι 15 Απριλίου αιτήσεις
για αναδιάρθρωση αμπελώνων


Μέχρι τις 15 Απριλίου έχουν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις για να μετάσχουν και να επιδοτηθούν στο συμπληρωματικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων της περιόδου 2008/09.
Τα κονδύλια για την περίοδο 2008/09 αυξήθηκαν από 6.286.000 ευρώ σε 12.086.000 ευρώ, σύμφωνα με επικαιροποιημένο Εθνικό Φάκελο για τη στήριξη του αμπελοοινικού τομέα, που κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 27 Φεβρουαρίου 2009.
Με έγγραφο του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκιαδάς επισημαίνει ότι, επειδή σύμφωνα με το «επικαιροποιημένο» Φάκελο δεν προβλέπεται για την επόμενη αμπελοοινική περίοδο 2009-10 πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υλοποιήσουν το 2009 συμπληρωματικό πρόγραμμα. Όσοι ενδιαφέρονται να περιληφθούν στο συμπληρωματικό πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι 15 Απριλίου στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, στο αμπελουργικό μητρώο της οποίας είναι εγγεγραμμένοι.
Η αίτηση πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση, με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο του χωρίς άλλη ειδοποίηση από 16 Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα/δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 15 Ιουνίου 2009, καθώς και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.
Οι επιλέξιμοι παραγωγοί του κανονικού προγράμματος της φετινής περιόδου που λόγω κατανομής των διαθέσιμων κονδυλίων κατά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή δυσκολιών στην εφαρμογή του προγράμματος έμειναν εκτός, εντάσσονται στο συμπληρωματικό πρόγραμμα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και υλοποιούν τις δράσεις του με τις νέες ημερομηνίες, εφόσον η αίτησή τους εξακολουθεί να ισχύει και υποβάλουν αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση με την προαναφερθείσα.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ


ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ


ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ

ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

ΤΟΥ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;



ΚΑΛΗ 25%

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ 30%

ΚΑΚΗ 11%

ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ 20%

ΟΥΤΕ ΚΑΛΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΚΗ 11%

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ


ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ
ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ
ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΤΟΥ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;



ΚΑΛΗ 25%

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ 30%

ΚΑΚΗ 11%

ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ 20%

ΟΥΤΕ ΚΑΛΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΚΗ 11%
Μισό εισιτήριο
για ηλικιωμένους
Σε μείωση κατά 50% της αξίας του εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες, σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού, προχώρησε το υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μειώνεται κατά 50% η αξία του κομίστρου στους συγκοινωνιακούς φορείς της περιοχής Αθηνών-Πειραιώς και περιχώρων, αρμοδιότητας του ΟΟΣΑ.
Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά:
- Ατομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Μέχρι τώρα στα άτομα αυτά υπήρχε μειωμένο εισιτήριο μόνο για τη διαδρομή έως το αεροδρόμιο.
- Για τους μαθητές αλλά και γενικότερα άτομα ηλικίας έως 18 ετών. Μέχρι τώρα οι μαθητές είχαν μειωμένο εισιτήριο μόνο για να πάνε και να επιστρέψουν απο το σχολείο.
- Για τους σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ, μέχρι 22 ετών.
- Για τους σπουδαστών των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
Η μείωση κατά 50% της τιμής του εισιτηρίου ισχύει και για τους φοιτητές σχολών και πανεπιστημίων του εξωτερικού, με την επίδειξη της διεθνούς φοιτητικής κάρτας. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Ελληνες φοιτητές απολαμβάνουν μειωμένο κατά 50% εισιτήριο.
Το μήνυμα, όπως δήλωσε ο υπουργός, είναι γρηγορότερες, ασφαλέστερες και ποιοτικότερες μετακινήσεις για τους πολίτες, κοινωνική πολιτική για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και στήριξη των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.


Εγκαίνια έκθεσης

Την έκθεση "Ο Άθως και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία,
Θησαυροί του Αγίου Όρους"
εγκαινίασε στο Μουσείο του Πετί Παλέ στο Παρίσι
ο πρωθυπουργός κ.Καραμανλής.
Ο δήμαρχος των Παρισίων Μπερνάρ Ντελανόε καλωσόρισε με πολύ θερμό τρόπο τον έλληνα πρωθυπουργό, την υπουργό εξωτερικών κ. Ντορα Μπακογιάννη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
«Κύριε πρωθυπουργέ, αγαπητή κ. Μπακογιάννη, Σεβασμιότατε, να ξέρετε ότι αποτελεί τεράστια τιμή για το Παρίσι η παρουσία σας σήμερα και η μοναδική αυτή έκθεση», είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η έκθεση του Πετί Παλέ αποτελεί «μια παγκόσμια πρώτη» αφού πολλά πολύτιμα αντικείμενα για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν έξω από το Άγιο Όρος. «Από σήμερα - είπε - έχουμε να μοιρασθούμε στο Παρίσι κάτι μοναδικό, που προέρχεται από έναν πολιτισμό που πλούτησε την Ευρώπη και τον κόσμο».
Για τον δήμαρχο των Παρισίων, είναι πολύ σημαντική: «στον ταραχώδη 21ο αιώνα που ζούμε, η θέση που δίνουμε στον πολιτισμό, στην μεταβίβαση της γνώσης και στην ομορφιά».
Βλέπω αυτήν την έκθεση, είπε, «ως ένα μήνυμα ελπίδας. Όταν οι πολιτισμοί επικοινωνούν μεταξύ τους, όταν υπάρχει ανταλλαγή και συνεργασία ανάμεσα στους πολιτισμούς, τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να κτίσουμε από κοινού ένα μέλλον αντάξιο των προγόνων μας».
Μετά τον δήμαρχο των Παρισίων τον λόγο πήρε η υπουργός εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπουργός υπογράμμισε το γεγονός ότι ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται «για πρώτη φορά 60 ιερά αντικείμενα και λειτουργικά μοναδικής αξίας, που δεν έφυγαν ποτέ από το Άγιο Όρος και εκτίθενται σήμερα στο κοινό», γεγονός σημαντικό ιδιαίτερα για «το γυναικείο κοινό», για το οποίο η έκθεση αυτή αποτελεί την μοναδική ευκαιρία.
Σύμφωνα με την Ελληνίδα υπουργό η επιλογή των αντικειμένων έγινε με βάση την άμεση σχέση τους με τις αρχές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, καθώς μεγάλος αριθμός αυτών είναι αυτοκρατορικά δώρα.
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, είπε, είναι αυτή που ενίσχυσε και διεύρυνε τον ιστορικό ρόλο του Άθω, ως εγγυητή του λειτουργικού και των αξιών της Ελλάδας και του Βυζαντίου.
Η υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «οι θησαυροί αυτοί ανήκουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και αποτελούν αναπόσπαστο κεφάλαιο της ιστορίας της γηραιάς ηπείρου». Αναφερόμενη τέλος στην ιδιαίτερα θετική συνεργασία με το Μουσείο του Πετί Παλέ η υπουργός ανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο του 2010 η Αθήνα θα φιλοξενήσει την έκθεση «Παρίσι 1900, αρτ νουβό και μοντερνισμός» σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΦΡΑΤΙ

87χρονος

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στο Δ.Δ. Αφράτι του Δήμου Ληλαντίων είχαμε αυτοκτονία.
Ένας 87χρονος έβαλε την καραμπίνα στο λαιμό και αυτοκτόνησε.
Τα αίτια δεν έγιναν ακόμη γνωστά.