Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Υπεράνθρωπες προσπάθειες

Ανεξέλεγκτα μαίνονται οι φωτιές στο Γραμματικό, τον Βαρνάβα και τον Μαραθώνα. "Δύσκολη" χαρακτήρισε την κατάσταση στο Γραμματικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων της "ΝΕΤ".

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι διαπιστώνει ψυχραιμία και επισήμανε ότι "γίνεται ό, τι είναι δυνατόν". Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το βράδυ και με τον άνεμο να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, "συνέτρεξαν για να έχουμε αυτή την εξέλιξη". Επιπλέον, ο κ. Μαρκογιαννάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Δηλώσεις του γγ Πολιτικής Προστασίας
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτη Μουζά η ανησυχία για την εξέλιξη της φωτιάς εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή Γραμματικού, Βαρνάβα, Μαραθώνα καθώς και στη Σταμάτα προς την οποία κατευθύνεται το μέτωπο της φωτιάς και το οποίο πρέπει να αποκοπεί, ώστε να μην περάσει στην Πεντέλη.
Για το σκοπό αυτό, έχουν φθάσει στην περιοχή μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Η ευρύτερη αυτή περιοχή είναι κατοικημένη με οικισμούς και με διάσπαρτες κατοικίες, και νωρίτερα, κινδύνευσαν κατοικίες στα βορειοδυτικά του Γραμματικού και στα βόρεια του Βαρνάβα.
Ο κ. Μουζάς εκτίμησε, πως αν δεν αλλάξει η φορά του ανέμου η φωτιά θα φτάσει στην ήδη καμμένη περιοχή. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, που έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει ενταχθεί στην κατηγορία μεγάλης επικινδυνότητας λόγω θερμοκρασίας και δυνατού ανέμου, συνθήκες που προβλέπεται να διατηρηθούν έως και αύριο. Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο Γραμματικό, λόγω των ισχυρών ανέμων, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Καπάκης, σε ενημέρωση που πραγματοποίησε σχετικά με την εξέλιξη των πύρινων μετώπων.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρόκειται για μια "δύσκολη" πυρκαγιά, καθώς εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 12 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα, 53 οχήματα με 160 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 εθελοντικά οχήματα, 24 υδροφόρες ΟΤΑ και 10 υδροφόρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον κ. Καπάκη, αναμένονται 25 επιπλέον οχήματα με 50 πυροσβέστες από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της επαρχίας, με τις δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών να αυξάνονται συνεχώς.
Ο εκπρόσωπος Τύπου, επανέλαβε ότι πρώτη προτεραιότητα της Πυροσβεστικής είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων τη περιοχής και πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την πυρκαγιά.
Παράλληλα, ο κ. Καπάκης απηύθηνε έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν το οδικό δίκτυο της περιοχής, ώστε να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και κίνδυνος εγκλωβισμού τους.
Ακόμη, ο εκπρόσωπος απηύθηνε έκκληση σε όσους φιλοξενούν άτομα που για διάφορους λόγους είναι ανήμπορα, να τα μετακινήσουν άμεσα σε ασφαλές μέρος, υπογραμμίζοντας ότι "σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πανικός".
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το πρωί στις περιοχές Μαριές, Στρογγυλό και Στόμιο στο δήμο Ελατίων στη Ζάκυνθο, με 18 οχήματα 46 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 ελικόπτερο, να επιχειρούν για την αντιμετώπισή τους.
Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στην Κάρυστο, στη θέση Πλατανιστός, όπου επιχειρούν 7 οχήματα με 15 πυροσβέστες, καθώς επίσης και στους Ασπούς, στη Σκύρο, με 7 οχήματα, εκ των οποίων και οχήματα εθελοντών, 19 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.
Εξάλλου, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιφρούρηση της Μαγούλας και του Καλάμου, καθώς το ενδεχόμενο αναζωπύρωσής τους δεν έχει εξαλειφθεί.
Το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή της Καραθώνας Ναυπλίου. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και καίει ξερά χόρτα κοντά στον οικισμό. Δεν απειλούνται σπίτια, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αργολίδα και δυο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων
Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού, μέτωπο της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Αττική προσέγγισε το βορειοανατολικό όριο του ελικοδρομίου του Πολεμικού Ναυτικού, στο Κοτρώνι του Μαραθώνα.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, προσωπικό, καύσιμα και πυρομαχικά είναι ασφαλή, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.
Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε γνωστοποιήσει ότι το στρατόπεδο εγγύς περιοχής πυρκαγιάς Βαρνάβα δεν απειλείται άμεσα και δεν έγινε εκκένωση. Πραγματοποιήθηκε προληπτική κίνηση δυο οπλικών συστημάτων από αυτό προς άλλο στρατόπεδο, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Τέλος, αναφέρεται ότι στα μέσα που διαθέτουν διαρκώς οι Ένοπλες Δυνάμεις στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς έχουν προστεθεί δυο προωθητές γαιών, δυο ασθενοφόρα με τέσσερις γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή για άμεση επέμβαση ειδικευμένα τμήματα μονάδων του νομού Αττικής. Κ. Καραμανλής: Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής
"Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και φυσικά της περιουσίας των πολιτών" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής το οποίο επισκέφτηκε για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται μεγάλη και πολύ δύσκολη μάχη από την πυροσβεστική υπηρεσία, τα εναέρια μέσα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και όσους βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία όλων όσων μάχονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής και επεσήμανε πως εκείνο που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης. Τον κ. Καραμανλή ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ο διοικητής του Κέντρου κ. Πετρόπουλος.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του για Σάμο όπου θα πήγαινε για τα εγκαίνια ενός διοικητηρίου και από χθες είναι συνεχώς στο γραφείο του. Από το πρωί ενημέρωνε συνεχώς το Μαξίμου ενώ κύρια μέριμνα είναι τώρα ο συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Πολιτική Προστασία και τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις.
Εξάλλου, κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, οι βουλευτές ενημερώνονται επί τόπου για τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται από όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
ΟΡΙΣΜΟΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΠΟ 22 - 24/8/09

Η ΕΔ/ΕΠΣΕ όρισε Διαιτητές για τα παρακάτω φιλικά:
22-8-09
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΒΡΑΚΑΣ - ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Β. - ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Β.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ - ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
ΜΑΛΑΜΑΣ - ΠΑΜΦΙΛΗΣ - ΦΡΑΝΤΖΗ
ΕΡΕΤΡΙΑ - ΛΗΛΑΝΤΙΟ
ΠΟΓΚΑΣ - ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ - ΠΙΚΟΥΛΑΣ
ΤΡΙΑΔΑ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΨΥΧΟΥΛΑΣ - ΠΡΙΟΝΑΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΜΑΓΕΙΡΑΣ - ΡΟΓΚΑΣ - ΦΙΛΟΣ

23-8-09
ΕΡΕΤΡΙΑ - ΝΕΟΧΩΡΙ
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ - ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ Κ.
ΚΥΜΗ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΚΑΛΟΥΔΗΣ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΡΤΑΚΗ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ
ΦΩΤΗΣ - ΡΟΓΚΑΣ - ΠΙΚΟΥΛΑΣ
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΦΥΛΛΩΝ
ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ - ΚΑΝΤΑΡΗΣ - ΜΗΤΡΟΛΙΟΣ
ΛΟΥΚΙΣΙΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΒΡΑΚΑΣ - ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Β. - ΣΠΑΝΟΣ

24-8-09
ΕΡΑΠΟΣ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ - ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑΣ - ΣΙΜΙΤΖΗΣ
ΟΡΙΣΜΟΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ 22 - 24/8/09



Η ΕΔ/ΕΠΣΕ όρισε Διαιτητές για τα παρακάτω φιλικά:

22-8-09

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΒΡΑΚΑΣ - ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Β. - ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Β.


ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ - ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

ΜΑΛΑΜΑΣ - ΠΑΜΦΙΛΗΣ - ΦΡΑΝΤΖΗ


ΕΡΕΤΡΙΑ - ΛΗΛΑΝΤΙΟ

ΠΟΓΚΑΣ - ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ - ΠΙΚΟΥΛΑΣ


ΤΡΙΑΔΑ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΨΥΧΟΥΛΑΣ - ΠΡΙΟΝΑΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ


ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

ΜΑΓΕΙΡΑΣ - ΡΟΓΚΑΣ - ΦΙΛΟΣ



23-8-09

ΕΡΕΤΡΙΑ - ΝΕΟΧΩΡΙ

ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ - ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ Κ.


ΚΥΜΗ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΚΑΛΟΥΔΗΣ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


ΑΡΤΑΚΗ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

ΦΩΤΗΣ - ΡΟΓΚΑΣ - ΠΙΚΟΥΛΑΣ


ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΦΥΛΛΩΝ

ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ - ΚΑΝΤΑΡΗΣ - ΜΗΤΡΟΛΙΟΣ


ΛΟΥΚΙΣΙΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΒΡΑΚΑΣ - ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Β. - ΣΠΑΝΟΣ




24-8-09

ΕΡΑΠΟΣ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ - ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑΣ - ΣΙΜΙΤΖΗΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
ΜΕ 3.000 ΕΥΡΩ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΔΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ,
ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΖΛΑΚΩΝΗ
ΤΑ
"ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ"!!!!

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΩΧ ΑΜΑΝ!!!!!
ΑΚΥΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
"ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ'
Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!!
ΕΡΧΕΤΑΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΟΙ;
ΤΟ "ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ ΜΕ ΨΑΡΙΑ"
ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ;

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Μεγάλη η φωτιά

2-3 μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κάρυστο. Η φωτιά είναι μεγάλη, μαίνεται από το πρωί και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση.
Δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στη περιοχή είναι ισχυροί. Πιστεύουμε όμως ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα τα καταφέρουν...

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Κατσούλης: Είναι ώρες ευθύνης
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ
είναι αναγκαία και αναπόφευκτη



Η πρώην επαρχία Καρυστίας, η Διαχειριστική ενότητα της Νότιας Εύβοιας, είναι η μοναδική περιοχή της Εύβοιας και από τις λίγες στην Ελλάδα όπου δεν έχει ακόμη προχωρήσει η κατασκευή ΧΥΤΑ και συνεπώς δεν υπάρχει ούτε η άμεση προοπτική για την διαμόρφωση ΧΥΤΥ, δηλαδή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, δηλαδή η εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με ανακύκλωση.
Ο Σύνδεσμος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων που λειτουργεί τουλάχιστον τυπικά για περισσότερο από δεκαοκτώ μήνες δεν έχει κατορθώσει να καταλήξει στην επιλογή του χώρου όπου θα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.
Η προ διετίας περίπου απόφαση των Δημάρχων της Νότιας Εύβοιας να προωθηθεί η κατασκευή ΧΥΤΑ στην θέση «Μάκου» του Δήμου Στυρέων, μετά την άρνηση της Δημάρχου Ταμυναίων να δεχθεί την κατασκευή ΧΥΤΑ στον Γαβαλά, είχε ως αποτέλεσμα να οριστούν τα Στύρα ως έδρα του Συνδέσμου και η Δήμαρχος Στυρέων ως πρόεδρός του.
Η θέση «Μάκου» εγκαταλείφθηκε, η θέση στην χωματερή στο «Ρεούζι» επίσης εγκαταλείφθηκε και τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για τα όρια του Τοπικού Διαμερίσματος Μεσοχωρίων και του Τοπικού Διαμερίσματος Ζαράκων.
Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες σχετικά με την επιλογή του νέου χώρου. Όπως φαίνεται οι διαμαρτυρίες βασίζονται κυρίως στην έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης και θυμίζουν επαναλήψεις αντίστοιχων διαμαρτυριών του παρελθόντος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεπεραστούν έτσι. Το αντίθετο μάλιστα πρέπει να δούμε με προσοχή τα επιχειρήματα των φορέων που διαμαρτύρονται και να συζητήσουμε με διάθεση ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου με όλους τους πολίτες που έχουν επιφυλάξεις. Είναι λάθος να επαναληφθούν αστοχίες και πολιτικά σφάλματα του παρελθόντος γιατί όλα αυτά μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Πρέπει όλοι, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες να αντιληφθούμε πρώτα απ΄όλα ορισμένες ανυπέρβλητες παραδοχές:
Πρώτον, η κατασκευή ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ είναι απολύτως αναγκαία και αναπόφευκτη. Όποια άλλη συζήτηση για την μέθοδο επεξεργασίας των απορριμμάτων είναι εκτός τόπου και χρόνου και έχει μόνο θεωρητική σημασία.
Δεύτερον, η κατασκευή ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια έχει καθυστερήσει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ομφαλοσκόπησης ούτε χρόνος για πολιτικούς πειραματισμούς. Όλα έπρεπε να είχαν γίνει χτες.
Τρίτον, η έλλειψη του χρήσιμου χρόνου για την διαβούλευση δεν πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν και να έχουν αποφασιστικό λόγο για τον τόπο τους άρα και για την φιλοξενία σε αυτόν αυτού του σημαντικού περιβαλλοντικού έργου.Ακόμη και εάν χρειαστεί να ξεκινήσουν όλα από την αρχή, αυτό πρέπει να γίνει με ταχύτητα αλλά και παράλληλα με πλήρη, σαφή και κυρίως αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.
Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο για στρουθοκαμηλισμούς.Το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πληρώσουν οι πολίτες και να οδηγηθούμε σε αιφνιδιαστικές και αυθαίρετες αποφάσεις.
Συνεπώς έως το τέλος του Σεπτεμβρίου πρέπει να γίνουν γνωστοί οι χώροι που είναι υποψήφιοι για επιλογή και εντός του Οκτωβρίου να εξαντληθεί η ενημέρωση και ο διάλογος με τους πολίτες.
Όλοι οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας πρέπει να γνωρίζουν ότι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής τους είναι μία υπόθεση που απαιτεί σεβασμό στο περιβάλλον, αυστηρή τήρηση κανόνων, έχει κόστος που θα επιμεριστεί στον καθένα και πρέπει να έχει αντισταθμιστικά οφέλη για τους οικισμούς που βρίσκονται σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από τον χώρο του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.
Το κόστος των αντισταθμιστικών οφελών πρέπει να το επωμιστούν όλες οι άλλες τοπικές κοινωνίες της Νότιας Εύβοιας. Αυτή η αρχή της αλληλεγγύης είναι βασικός κανόνας για να επιλύσουμε όλοι μαζί με ευθύνη και σοβαρότητα αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Οι επόμενες ημέρες είναι ακριβώς ημέρες ευθύνης.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ

Προσπαθούμε

Ο Δήμαρχος Ελυμνίων κ. Μάρκου Κων/νος πιστεύει πως ο Δήμος μπήκε σε καλό δρόμο.
«Τα προβλήματα την πολλά. Όταν παραλάβαμε, δεν πιστεύαμε πως υπήρχε τόσο τραγική κατάσταση.
Αρχίσαμε το νοικοκύρεμα.
Προσπαθούμε και πιστεύουμε πως αυτό μας το αναγνωρίζουν οι δημότες».
Αυτά μας είπε ο Δήμαρχος Ελυμνίων σε μια επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Πάντως, όπως μας είπε, εδώ και δύο μήνες δουλεύει κανονικά και ο Βιολογικός.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Αυτή την ώρα η κατάσταση στη περιοχή Πλατανιστού στην Κάρυστο είναι ανεξέλεγκτη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παλεύουν από τις 11 περίπου το πρωί να κατασβήσουν την πυρκαγιά, όμως οι δυνατοί άνεμοι εμποδίζουν το έργο τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κυκλοφόρησαν ειδήσεις για δύο σοβαρά τραυματίες στη περιοχή, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χρειάζονται τα φιλικά

Γιατί δεν πρέπει να λέμε την αλήθεια;
Γιατί πρέπει να πληρώνονται οι διαιτητές για τη συμμετοχή τους στα φιλικά;
Δεν πρέπει και αυτοί να προπονηθούν;
Δεν πρέπει να έχουν και αυτοί παιχνίδια στα πόδια τους;
Τι θα λέγατε, κύριοι της Διαιτησίας, αν η ΕΠΣΕ έλεγε πως για να συμμετέχει ένα διαιτητής τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να έχει και 5 φιλικά;
Συγνώμη αλλά για Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μιλάμε.

Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Επικίνδυνη
και η αυριανή μέρα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για αύριο Κυριακή 23/08/2009 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Ευβοίας,Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών, Πειραιώς, Αργολίδας, Κορινθίας, Λέσβου, Χίου και Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Δεν το λέμε εμείς

Κύριοι, ηρεμήστε.
Ο κ. Λαφαζάνης Γιώργος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος.
Αυτό το δήλωσε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας.
Γιατί όμως δεν ρωτάτε τον ίδιο;
Ξένοι είστε;

Φωτιές σε ΣΚΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟ

Από το πρωί σήμερα έχουν ξεσπάσει φωτιές στη Σκύρο και την Κάρυστο Ευβοίας, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν επικεντρωθεί στη μεγάλη φωτιά στο Γραμματικό και στο Βαρνάβα όπου σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.
Στη Σκύρο, στη θέση Ασπούς, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στη Κάρυστο η πυρκαγιά καίει εγροτοδασική έκταση στη περιοχή Πλατανιστός και στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα και 15 πυροσβέστες.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Καλύτερα

Ας μη γελιόμαστε.
Το χάλι που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με την αφισορύπανση δεν υπάρχει φέτος στο Δήμο Χαλκιδέων.
Ανεγκέφαλοι πάντα θα υπάρχουν και θα τοποθετούν αφίσες και αεροπανό αλλά τα συνεργεία του Δήμου «τα κατεβάζουν» και τα πρόστιμα «πέφτουν».
Κύριε Ρουσόπουλε, θα πρέπει να συνεχίσετε έτσι και ζητήστε περισσότερο προσωπικό για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Αν τα πρόστιμα πληρώνονται, τότε αυτοί οι ανεγκέφαλοι ρυπαντές θα εξασφαλίζουν δουλειά σε κάποια άτομα.
Τα πρόστιμα, κύριε Ρουσόπουλε, θα πρέπει να είναι «τσουχτερά» για να «πονάνε».

Πολιτισμός – Αθλητισμός

«Φτώχεια»


Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει.
Περισσότερο όμως υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι γονείς.
Εμείς οι οποίοι πάμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό ή σε πολιτιστικούς συλλόγους, μόνο και μόνο για να μην τα έχουμε στα πόδια μας.
Ελάχιστοι πάμε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε το παιδί μας.
Ελάχιστοι πάμε στις διάφορες εκδηλώσεις.
Μετά λέμε πως φταίει το κράτος.
Φταίνε οι παράγοντες, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.
Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός θα έπρεπε να είναι πάντα δίπλα – δίπλα και όλοι, μα όλοι, να συμμετέχουμε.
Ας αφήσουμε για λίγο τα καφέ, την γειτόνισσα, την τηλεόραση και ό,τι άλλο μας τρώει χρόνο κι ας πάμε κοντά «στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ & τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», κοντά στα παιδιά μας.

Πολιτισμός – Αθλητισμός

«Φτώχεια»

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει.
Περισσότερο όμως υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι γονείς.
Εμείς οι οποίοι πάμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό ή σε πολιτιστικούς συλλόγους, μόνο και μόνο για να μην τα έχουμε στα πόδια μας.
Ελάχιστοι πάμε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε το παιδί μας.
Ελάχιστοι πάμε στις διάφορες εκδηλώσεις.
Μετά λέμε πως φταίει το κράτος.
Φταίνε οι παράγοντες, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.
Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός θα έπρεπε να είναι πάντα δίπλα – δίπλα και όλοι, μα όλοι, να συμμετέχουμε.
Ας αφήσουμε για λίγο τα καφέ, την γειτόνισσα, την τηλεόραση και ό,τι άλλο μας τρώει χρόνο κι ας πάμε κοντά «στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ & τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», κοντά στα παιδιά μας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άδεια γήπεδα

Ας ξεκινήσουμε από το ότι δεν υπάρχουν γήπεδα και ακόμη χειρότερα δεν υπάρχουν σωστά γήπεδα στην Εύβοια.
Για στολίδια ακούμε και στολίδια δεν βλέπουμε.
Ποιοι γήπεδο έχει την υποδομή για να φιλοξενήσει θεατές με ήλιο, βροχή, κρύο, χιόνι και τις καιρικές συνθήκες γενικά του Χειμώνα;
Κανένα.
Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.
Γιατί όμως;
Γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι τα εύκολα θύματα.
Δίνουν εύκολα την ψήφο τους σε κάποιον που θα τους υποσχεθεί κάτι.
Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν μεγάλη δύναμη, αλλά δυστυχώς δεν την αξιοποιούν.
Άδεια τα γήπεδα λοιπόν. Αυτό θέλουμε;
Ας γίνει κάτι από την ΕΠΣΕ αλλά και από τους διοικούντες των ομάδων σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.
Υπάρχουν λύσεις.

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
22
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 18.00
Δυνατό τεστ για την ομάδα
του Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ
με αντίπαλο
μια ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Απουσίες

Τι έγινε; Γιατί απουσίαζαν όλοι;
Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι αντιδήμαρχοι, ούτε ένας Δημοτικός Σύμβουλος από το Δήμο Ληλαντίων;
Τα προσχήματα έσωσαν δύο Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο κ. Σκλαβούνος και ο κ. Παπαγεωργίου.

Γιατί απουσίαζαν όλοι αυτοί;
Ένας τουλάχιστον δεν βρέθηκε να μπορεί
;

Πρωτοβουλίες του ΥΠ.ΕΣ.

Αλλάζει το καθεστώς
για τις αδειοδοτήσεις καταστημάτων

Δύο θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το Βήμα, προωθείται Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο αποσαφηνίζονται οι όροι σφραγίσματος και αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων που παρανομούν και, παράλληλα, αφαιρείται από τους δημάρχους το δικαίωμα να αποσφραγίζουν τα καταστήματα αυτά.
Μάλιστα, το σφράγισμα ενός καταστήματος θα πραγματοποιείται μετά από έγγραφη εντολή του δημάρχου, αλλά θα συντάσσεται σχετική έκθεση, η οποία, εκτός των άλλων, θα αποστέλλεται και στα κατά τόπους Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. ώστε η τελευταία να ελέγχει αν τηρείται.
Την ίδια ώρα, με νομοσχέδιο
που θα κατατεθεί στη Βουλή απλουστεύονται οι διαδικασίες έκδοσης των αδειών λειτουργίας, με τη σαφή πρόβλεψη ότι αν οι υπηρεσίες δεν έχουν ολοκληρώσει την αδειοδότηση σε διάστημα 50 ημερών τότε θα τεκμαίρεται ότι το κατάστημα μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.
Επιπλέον, τα ΚΕΠ θα χορηγούν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά στους ενδιαφερομένους, καθώς και τις αιτήσεις που θα είναι πλέον σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν από την αρχή, με βάση τα δικαιολογητικά που τους ζητούνται -και τα οποία μειώνονται περίπου στα μισά συγκριτικά με αυτά που ισχύουν σήμερα- αν θα τους δοθεί η οριστική άδεια, έτσι ώστε να λειτουργούν τα καταστήματά τους χωρίς τον φόβο ότι θα αναγκαστούν να τα κλείσουν.
Οι πρωτοβουλίες αυτές ελήφθησαν μετά τη διαπίστωση ότι η ασάφεια γύρω από το καθεστώς λειτουργίας και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην αδειοδότηση των καταστημάτων εκκολάπτουν τα κυκλώματα διαφθοράς στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διατηρεί και τον έλεγχο νομιμότητας.
Newsroom ΔΟΛ

ΛΗΛΑΝΤΙΑ 2009

Απουσίες

Κρίμα
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φάνηκε πως οι κάτοικοι του Βασιλικού δεν συμμετέχουν στα κοινά.
Δεν παρακολουθούν ούτε καν τις εκδηλώσεις των συλλόγων.
Οι συγκρίσεις με άλλες περιοχές δείχνουν τη διαφορά.
Δεν είναι δυνατόν κάθε εκδήλωση στην Αρτάκη να συγκεντρώνει πάνω από 1000 άτομα και μια αντίστοιχη στο Βασιλικό να μην ξεπερνά τα 200-300 άτομα!!!
Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι κρίμα «να χορεύουν» παιδιά του Βασιλικού μπροστά σε λίγα άτομα.
Το τραγικό της ιστορίας είναι πως ακόμη και οι γονείς των παιδιών πηγαίνουν μόνο τη μέρα που χορεύει το παιδί τους!!
Κρίμα. Κάτι πρέπει να αλλάξει.
Κάποιος πρέπει να δώσει λύση.
Η εικόνα με τις άδειες καρέκλες είναι αποκαρδιωτική.

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Αυτό δεν το ήξερα

Ο κ. Καρυστινός, ο κ. Λυμπέρης και ο κ. Παπαγεωργίου είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ.
Αν ήταν και ο κ. Σκλαβούνος, τότε θα είχαμε 4 στα 4!!
Δεν είναι σωστό αυτό. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν θα πρέπει να είναι όλοι ΑΕΚ. Αυτό θα πρέπει να το ρυθμίσει ο κ. Παυλόπουλος.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Είναι οριστικό. Ο κ. Λαφαζάνης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μεσσαπίων.
Μιλήσαμε με τον ίδιο και μας το δήλωσε.
Είπε μάλιστα πως έχει ο καθένας το δικαίωμα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. «Δεν θα κρίνω εγώ, ούτε και θα αποφασίσω για τους άλλους. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι τη στάση μας. Εμείς, ως παράταξη, συνεχίζουμε ενωμένοι».

ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε κολόνες …
τα κηδειόχαρτα…

Τι έγινε;
Γιατί πάλι σε κολόνες;
Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που δεν σέβονται τίποτα;

Τα γραφεία τελετών γνωρίζουν πως μόνο στα ειδικά ταμπλό του Δήμου μπορούν να τοποθετούν τα κηδειόχαρτα.
Γιατί λοιπόν τελευταία τα βλέπουμε και στις κολόνες της ΔΕΗ;
Κάποιος είναι πονηρούλης;

ΛΙΛΙΑΝ ΖΛΑΚΩΝΗ

Το είπε;

Η κ. Λίλιαν Ζλακώνη ακούστηκε να λέει: «θα έχω χρόνο να ξεκουραστώ και να ασχοληθώ με άλλα πράγματα, τώρα που θα φύγω από την πολιτική»!!!!
Κυρία Ζλακώνη, είναι αλήθεια;
Εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό
και μάλλον για άλλους λόγους θα το είπατε, εκτός κι αν είστε πολύ απογοητευμένη ή πολύ θυμωμένη.

ΧΑΛΚΙΔΑ

Συνεχίζει ο κ. Ζεμπίλης

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων θα συνεχίσει στο Δήμο. Θα είναι και πάλι υποψήφιος αφού δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος Νομάρχης, μετά την απόφαση Παπαγεωργόπουλου.
Πληροφορίες όμως λένε πως σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει αντάρτικο ψηφοδέλτιο και αυτό δεν το θέλει ο
κ. Ζεμπίλης.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ακούστηκε να λέει, απευθυνόμενος στον κ. Αναγνωστάκη:
«Θα είμαι για πολλά χρόνια Δήμαρχος».
Κύριε Ζεμπίλη,
αυτό το αποφασίζουν οι δημότες και το ξέρετε καλά.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο κύβος ερρίφθη;

Τζάμπα χαλάμε το μελάνι μας και άδικα ψάχνουμε να βρούμε τους υποψήφιους Νομάρχες.
Τελικά ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος θα είναι
υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Το ΠΑΣΟΚ
έχει το Νομάρχη κ. Μπουραντά, εκτός κι αν ο ίδιος επιλέξει να μην είναι υποψήφιος, οπότε και θα προτείνει πρόσωπο από τη παράταξή του.
Το ΚΚΕ θα έχει το δικό του ψηφοδέλτιο και το ίδιο θα κάνει και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι δυνατό χαρτί και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει καλή δουλειά ως Διοικητής του ΟΓΑ.
Η υποψηφιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, «έχει κλειδώσει» και ο κ. Παπαγεωργόπουλος άρχισε ήδη τις επαφές ώστε να σχηματίσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο.
«Γιορτή Ελιάς»
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών
σας καλεί στη «Γιορτή Ελιάς»
που θαγίνει στις 22 Αυγούστου 2009
στη κεντρική πλατεία των Ροβιών.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30μμ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
- Ομιλία κ.Βαλλή Νίκου
(Προέδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροβιών-Πρόεδρος Ελαιουργικής)
- Παρουσίαση παραδοσιακών χορών
από το χορευτικό συγκρότημα «Χ' ΟΡΟΒΙΑΙ»
- Κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς
(3ημερο ταξίδι 4 ατόμων)
- Μικρή αγορά
- Μπουφές
- Γλέντι

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο γήπεδο των Αλατσάτων
θα διεξαχθεί το σπουδαιότερο φιλικό προετοιμασίας
της ομάδας μας με τον Πανιώνιο.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα.
Καλούμε όλους τους φιλάθλους του ΑΟΧ
να δώσουν δυναμικό παρόν στο σπουδαίο αυτό ματς,
παρά τις αντιξοότητες
που παρουσιάζει το γήπεδο (κερκίδες).
Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΩΡΑ 18.00
ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ Σ' ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ....
ΑΠΟ troktiko

ΛΗΛΑΝΤΙΑ 2009

ΣΗΜΕΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
22
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ
ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00
ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΛΗΛΑΝΤΙΑ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ
ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ.
ΤΙΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΕΙ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.

ΛΗΛΑΝΤΙΑ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΩΣΕ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ

ΛΗΛΑΝΤΙΑ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ,
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,
Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΥΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ.

ΛΗΛΑΝΤΙΑ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ 5 ΣΥΛΛΟΓΩΝ,
ΧΟΡΕΨΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ,
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ.

ΛΗΛΑΝΤΙΑ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ


Παιδιά συμφωνώ απόλυτα με την (καλόπιστη)κριτική που κάνετε για την χαλκιδα.
Οι απαραίτητες ενέργειες εγιναν.
Τώρα ο κόσμος πρέπει να μαζευτεί σιγά στο γήπεδο.
Όσο για τις δηλώσεις που λέτε ότι κάνουν απ την διοίκηση δίκιο έχετε. Λάθη θα κάνουν σίγουρα(μονό οι πεθαμένοι)δεν κάνουν.
Το θέμα είναι στη δύσκολη (γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και άσχημα αποτελέσματα)να δούμε πως θα αντιδράσουν. Εκεί θέλει άντερα και επιμονή. Kαι αν έχουν κάνει και προγραμματισμό σωστό και αγαπάνε την ομάδα στην χειρότερη που δεν ανεβούν δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Σωστή δουλειά με Ακαδημίες και του χρόνου.
Συνεχίστε με καλή κριτική βοηθάτε να είστε σίγουροι. Τονίζετε και τα θετικά και τα αρνητικα. Βοηθάτε και εσείς απ την μεριά σας αυτήν την προσπάθεια μήπως επιτέλους δούμε την Χαλκίδα σε καμιά μεγάλη κατηγορια.
Τοσο μεγάλος νομός χωρίς ομάδα τουλάχιστον στην β εθνικη.
Ευχαριστώ.

Θ.Κ.

ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΒΟΪΚΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΛΑΝΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

ΥΠΠΟ - ΓΓΑ

Δήλωση Γ. Ιωαννίδη για έναρξη ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης με αφορμή την έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2009-2010 έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ευχή μου για την νέα αγωνιστική περίοδο είναι να δούμε καλό θέαμα. Το ποδόσφαιρο είναι το λαϊκότερο και δημοφιλέστερο άθλημα και πρέπει να είναι γιορτή. Οι ομάδες μας να φέρουν καλά αποτελέσματα και στην Ευρώπη, να παρουσιάσουν καλό ποδόσφαιρο. Ο φίλαθλος πλέον ξέρει να αναγνωρίζει την προσπάθεια και την αγωνιστικότητα. Από την πλευρά μας θυμίζω ότι με την νέα αγωνιστική περίοδο, ξεκινά και η εφαρμογή ενός νέου μέτρου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο σε συνδυασμό με τις κάμερες θα συμβάλει καθοριστικά στην πάταξη της βίας από τα ελληνικά γήπεδα.
Καλή δύναμη σε όλους, υγεία πάνω απ όλα στους αθλητές και οι ομάδες να εκπληρώσουν με επιτυχία τους στόχους που έχουν βάλει».

ΑΡΤΑΚΗ

Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ;
Ο ΝΕΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ "ΠΕΤΥΧΕ";

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΖΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΜΕ

Το κεφάλαιο βγάζει στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος και της οικολογίας, από την ανακύκλωση των σκουπιδιών τεράστια κέρδη

Το κεφάλαιο βγάζει στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος και της οικολογίας, από την ανακύκλωση των σκουπιδιών τεράστια κέρδη Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι στις εταιρείες ανακύκλωσης.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προπαγάνδα για την ανακύκλωση των σκουπιδιών. Εικόνες φανταχτερές, καθαρές και ελκυστικές που επιχειρούν να κρύψουν τη βαθιά εκμετάλλευση των εργαζόμενων και το χρυσάφι που κερδίζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Οι επιχειρηματίες στο χώρο των σκουπιδιών ανακάλυψαν μια φλέβα χρυσού.
Ο κύκλος εργασιών των εταιρειών αυξάνει με υψηλούς ρυθμούς 24% ετησίως. Από έρευνα που έγινε 56 από τις 62 εταιρείες ήταν κερδοφόρες και έχουν υψηλή απόδοση στα κεφάλαιά τους (21,4%).
Ο εργαζόμενος πληρώνει διπλά και τρίδιπλα μέσα από φόρους και δημοτικά τέλη για να επιδοτούνται οι παραπάνω αλλά και άλλες εταιρείες. Μόνο το 2007 επιδοτήθηκαν με 5.081.614 Ευρώ. Τα κέρδη αυτά έχουν τη σφραγίδα της στυγνής εκμετάλλευσης των εργατών, που σε αρκετές από τις εταιρείες εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας. Δουλεύουν 9ωρα και 12ωρα, από τα χαράματα έως τα μεσάνυχτα.
Ακόμη παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και ανασφάλιστοι. Δουλεύουν χωρίς μέτρα ασφάλειας, με κίνδυνο να μην γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους όπως έγινε πριν μέρες με τον συνάδελφο μας στην επιχείρηση ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ που θάφτηκε μαζί με τόνους σκουπιδιών. Αλλά παραμονεύει και ο κίνδυνος ασθενειών λόγω έλλειψης μέτρων υγιεινής.
Τα μέτρα προστασίας βέβαια για την εργοδοσία είναι «ψιλά γράμματα». Υπερωρίες απλήρωτες, Σαββατοκύριακα, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα αδειών δεν καταβάλλονται στην ώρα τους ή και ποτέ με το πρόσχημα της καπιταλιστικής κρίσης.
Ιδιαίτερα η εργοδοσία εκμεταλλεύεται ακόμη παραπάνω τους μετανάστες εργάτες που γνωρίζει πολύ καλά ότι τις περισσότερες φορές δεν έχουν που την κεφαλή κλείνει. Οι εργάτες που τολμούν να διεκδικήσουν διώκονται και απολύονται. Τρομοκρατούνται για να μη σηκώσουν κεφάλι, για να μη διαμαρτυρηθούν για τους σκοτωμένους μέσα στους τόνους σκουπιδιών συναδέλφους τους, για να μην οργανωθούν. Συνάδελφοι έλληνες και μετανάστες εργάτες
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες γιατί σε συνεργασία με τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΚΕΔΚΕ) καθώς και του Συνασπισμού, συμφώνησαν και προχώρησαν στην παράδοση της ανακύκλωσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αυγατίζοντας τα κέρδη του. Μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου είναι και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που δήθεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και λυμαίνονται εκατομμύρια Ευρώ από επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί να υπερασπίσετε τη ζωή σας, να μην υποκύψετε και να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας. Το ΠΑΜΕ μαζί με το Συνδικάτο είναι μαζί σας. Μαζί θα οργανώσουμε την πάλη. Είναι μαζί σας κόντρα στους εργοδότες που πίνουν το αίμα σας για να βγάζουν κέρδη. Μέσα από το συνδικάτο και τον οργανωμένο αγώνα γινόμαστε όλοι πιο δυνατοί, πιο αποτελεσματικοί, μπορούμε να καταγράψουμε νίκες.
Συζητήστε με τους συναδέλφους σας. Έλληνες και μετανάστες είναι ανάγκη να βαδίσουμε μαζί, να οργανώσουμε τον αγώνα μαζί, να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν, γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο. Έχουμε κοινά συμφέροντα. Η εκμετάλλευση δεν κάνει διακρίσεις σε χρώμα, φυλή, θρησκεία, πατρίδα. Κάντε το βήμα.
Με τη πλήρη βοήθεια του σωματείου να δημιουργήσετε στα εργοστάσια επιτροπές που θα οργανώνουν τον αγώνα.
Να διεκδικήσουμε :
Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (εμβόλια, γιατρός εργασίας, στολές, συχνές ιατρικές δωρεάν εξετάσεις. Ιδιαίτερα στους χώρους που στοιβάζονται τόνοι σκουπιδιών να μην ξεκινάει η δουλειά αν πρώτα δεν ελέγχονται ότι είναι ασφαλείς. Κατώτερος μισθός 1.400 Ευρώ, Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Κανείς ανασφάλιστος 7ωρο, 5νθημερο, 35ωρο
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι Να σταματήσουν οι απολύσεις και να γυρίσουν στη δουλειά όπου υπάρχουν απολυμένοι.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Αθήνα 21 Αυγούστου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

"ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ
ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΩ ΑΓΩΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ"

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναλυτικά το πρόγραμμα
της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:
Σάββατο 22 Αυγούστου
16:45 Αρης-Ατρόμητος ΣΚΑΪ
16:45 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα ΝΕΤ
19:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός NOVA
Κυριακή 23 Αυγούστου
16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA
16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα NOVA
19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής NOVA
19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA
Το χρυσό κρεβάτι
του... υπουργείου!
Η ρωσική κυβέρνηση δημοσίευσε διακήρυξη για την προμήθεια πολυτελών επίπλων, μεταξύ των οποίων και ένα... χρυσό κρεβάτι γεγονός που προκάλεσε αποδοκιμασίες σε μια χώρα όπου η οικονομική συρρίκνωση έχει φθάσει στο 10,9% το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι χρειάζεται ένα κρεβάτι από ξύλο κερασιάς το οποίο πρέπει να είναι διακοσμημένο "στο κεφαλάρι και στο κάτω μέρος με λεπτά φύλλα χρυσού 24 καρατίων".
Το συνολικό κόστος της αγοράς των επίπλων ανέρχεται σε 540.000 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας προμηθειών που δημοσιεύονται στον ιστότοπο
www.zakupki.gov.ru.
"Δεν μπορώ να φανταστώ την ανάγκη για την αγορά τόσο ακριβών αντικειμένων σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση", σχολιάζουν διάφοροι bloggers στο διαδίκτυο μετά τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών της διακήρυξης.
Στη διακήρυξη προμηθείας αναφέρεται ότι το κρεβάτι θα αποσταλεί στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου. Τα υπόλοιπα αντικείμενα θα αποσταλούν σε μια πολυτελή "ντάτσα" (βίλα) στα περίχωρα της Μόσχας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti, είναι αρκετοί οι ανώτατοι κυβερνητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών που διαμένουν σε οικήματα κρατικής ιδιοκτησίας.
"Χρυσές τουαλέτες ακούγονται ως κάτι πιο λογικό... και ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων από αλεξίσφαιρο γυαλί και ανθεκτικό στα χτυπήματα και στις δονήσεις", αναφέρει ένα σχόλιο της Vedomosti.
Η δημοσίευση των μειοδοτικών διαγωνισμών γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας για τη βελτίωση της διαφάνειας και την αύξηση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στον αγώνα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά.

apopsignomi.blogspot.com

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ
ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
Ή ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΣ.
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;
ΔΩΣΑΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ
31
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
2009
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,
ΕΜΕΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΣΕ.
ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ
ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΠΟΤΕ Θ' ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ;

ΑΡΤΑΚΗ –ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2009


ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/8
ΩΡΑ 21.00
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΕΠΑΝΑ
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Εργαζόμενοι, άνεργοι γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας,

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας όπου χιλιάδες παιδιά κάνουν το πρώτο τους ξεκίνημα σε κάποιο βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και χιλιάδες άλλα μένουν απ’ έξω. Έτσι η ήδη επιβαρυμένη από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα και την ανεργία, εργατική - λαϊκή οικογένεια καλείται να «κόψει το κεφάλι της» και να βρει λύση για το ποιος θα κρατήσει τα παιδιά. Οι ανάγκες και το δικαίωμα όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας για φροντίδα, προστασία, κοινωνικοποίηση, ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη, μένουν λόγια στον αέρα.
Όσοι δε είναι από τους «τυχερούς» έχουν την αγωνία για το πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά τους, πόσο σωστή διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη θα έχουν, που θα βρουν τα χρήματα να ανταποκριθούν στα υπέρογκα τροφεία των δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, τα οποία ποικίλουν από 70, 200, 500 ευρώ στους δήμους ενώ στους ιδιωτικούς ανεβαίνουν και περισσότερο.
Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, επεσήμαναν έγκαιρα, από το 2001που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιγε το δρόμο για τη μεταφορά των κρατικών και δωρεάν παιδικών σταθμών και άλλων προνιακών ιδρυμάτων στους δήμους, άνοιγε το δρόμο της ιδιωτικοποίησης τους και ήταν μια ακόμη ευκαιρία για κατάργηση δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών. Η ίδια κυβέρνηση, το 2003 παρέδωσε την φροντίδα και μέριμνα των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση και η Τ.Α. πέρασε το κόστος στους γονείς.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστή και αυτή στην εμπορευματοποίηση των πάντων και στη μετατροπή των Δήμων σε επιχειρήσεις ανταγωνιστικές που λεηλατούν το εισόδημα των εργαζομένων συνεχίζει την πολιτική της αφαίρεσης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ενίσχυσης των κερδών του κεφαλαίου.
Οι εκλεγμένοι στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ενιαία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΝ) είναι επίσης στοχοπροσηλωμένοι στον αντιλαϊκό ρόλο της Τ.Α. Ανεβάζουν ολοένα τα τροφεία, αντί να διεκδικούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφήνουν πολλούς σταθμούς να λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, με χρόνια προβλήματα κτιριακά, προβλήματα υποδομών, υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών και τρομερές ελλείψεις προσωπικού.
Πρόσφατα η ΚΕΔΚΕ (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) στο όνομα της κρίσης, σκάβει νέους λάκκους για τους εργαζόμενους, με την πρόσληψη συμβασιούχων για τρία χρόνια, συνυπογράφοντας ταυτόχρονα και την απόλυσή τους.
Κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ επιχειρούν την ακόμα βαθύτερη αποδιάρθρωση του χαρακτήρα των βρεφονηπιακών σταθμών. Το παιδαγωγικό πρόγραμμα και το ωράριο λειτουργίας, ο αριθμός του προσωπικού, η επιστημονική του επάρκεια, οι εργασιακές τους σχέσεις υποτάσσονται όλα στις ανάγκες της αγοράς, σε βάρος πάντα της ανάπτυξης των παιδιών και του οικογενειακού εισοδήματος.
Στην κυριολεξία οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί μετατρέπονται σε παιδοφυλακτήρια στα οποία προσφέρουν υπηρεσίες εργαζόμενοι περιφερόμενοι για να καλύπτουν ανάγκες και κενά όλων των συμβάσεων. Μόνιμοι, συμβασιούχοι, εποχιακοί, stage, συμβάσεις έργου και το καινούργιο επικίνδυνο φρούτο «εθελοντές».
Το παιδαγωγικό πρόγραμμα διαμορφώνεται χωρίς την εποπτεία και την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός. Τα προγράμματα ποικίλουν και διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επικοινωνιακά κόλπα του κάθε δημάρχου ή υπεύθυνου. Οι φιλότιμες προσπάθειες των νέων κυρίως εργαζόμενων που αναγκάζονται να απασχολούνται με όλων των ειδών τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.
Εργαζόμενοι και γονείς,
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που είναι υποταγμένες στα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν θα λύσουν τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών και της εργατικής τάξης, δεν θα καλύψουν τις ανάγκες για φροντίδα, προστασία, διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Το πρόγραμμα με τον βαρύγδουπο τίτλο «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για την υποτιθέμενη ενίσχυση των ευπαθών ομάδων αποδεικνύεται άλλη μια φούσκα. Οι θέσεις μέχρι το 2013 είναι 16.000 και από αυτές εξαιρούνται η πλειοψηφία των εργαζομένων και το σύνολο των ανέργων.
Οι δωρεάν παιδικοί σταθμοί ήταν μια από τις πολλές κατακτήσεις που φρόντισαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υποστηρικτές της να αφαιρεθούν από την εργατική τάξη για να ενισχυθούν τα κέρδη του κεφαλαίοι. Μ΄ αυτή τη ρότα η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ , του ΛΑΟΣ, οι δυνάμεις του ΣΥΝ στην Τ.Α. προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία, πρέπει να είναι προσωπική υπόθεση και μετακυλύουν την ευθύνη στην οικογένεια και στον γονιό.
Η στήριξη της οικογένειας, των νέων ζευγαριών, της άνεργης μητέρας, των μεταναστών που διαθέτουν ή όχι υπηκοότητα, το δικαίωμα όλων των παιδιών για μια θέση σε συγχρόνους βρεφονηπιακό σταθμό χωρίς τροφεία, ήταν και παραμένει ένα από τα βασικά αιτήματα στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα πρέπει να συμπεριλάβουν στο πλαίσιο τους το αίτημα να πληρώσει η εργοδοσία τα τροφεία.
Η Εργατική Τάξη πρέπει ν αντιδράσει, να γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου που τους κοροϊδεύουν. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι η πολιτική της Ν.Δ. αλλά και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, μια πολιτική που χτυπάει τα δικαι9ώματα της ζωής της Εργατικής Τάξης και των παιδιών της και στηρίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Μαζί με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουμε :
1. Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.
2. Κατάργηση των τροφείων και κάθε άλλου ποσού που πληρώνουν οι γονείς και κάλυψή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
3. Μεταστέγαση όλων των σταθμών που λειτουργούν σε ακατάλληλα κτήρια. Διεκδικούμε κτήρια σύγχρονα, κατάλληλα εξοπλισμένα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών για άνετη παραμονή, για παιχνίδι, φαγητό, παιδαγωγική και ξεκούραση..
4. Ενιαίο πλαίσιο αγωγής και φροντίδας του παιδιού στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιωτική παρέμβαση. Δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί κατάργηση των τροφείων.
5. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των οικογενειών μεταναστών, καθώς και των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά.
6. Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη ειδικής αγωγής.
7. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς και ιδιαίτερα όσα απαιτούνται για τη μη εξάπλωση της "νέας γρίπης", με ευθύνη και έλεγχο πρώτα - πρώτα του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών υγείας».
8. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.
9. Μεταφορά των υπαρχόντων σταθμών στο κράτος
10. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού (παιδαγωγούς- βοηθούς) και άνοιγμα νέων παιδικών σταθμών ικανών να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, κατά προτεραιότητα στις εργατικές- λαϊκές γειτονιές, με δημόσιες επενδύσεις.
11. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά με σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άνδρες. 40ωρο-5νθημερο για όλους τους εργαζόμενους αφού η ψυχική και η φυσική αντοχή στο χώρο της παιδαγωγικής καθορίζει τη ποιότητα της αγωγής και φροντίδας του παιδιού.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ


ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ,
ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Ο ΠΡΙΟΝΑΣ
ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
ΞΕΦΥΓΑΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
ΚΑΙ ΠΡΩΪ-ΠΡΩΪ
ΠΗΓΑΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΥΜΑΛΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΘΟΥΝ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ,
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ
ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.

Εθνική Ανδρών

Οι πρώτες κλήσεις για τους αγώνες
με Ελβετία και Μολδαβία
Ο κ. Οτο Ρεχάγκελ κάλεσε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών εννέα ποδοσφαιριστές, που ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού, για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Ελβετία (5/9/2009) και τη Μολδαβία (9/9/2009), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μόρα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Φάνη Γκέκα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αγγελο Χαριστέα, Γιώργο Σαμαρά, Χρήστο Πατσατζόγλου, Σωτήρη Κυργιάκο και Γιάννη Αμανατίδη.

Α.Ο.Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

Τι περιμένουν;

Κάτι περιμένουν στην Αρτάκη.
Πληροφορίες λένε πως περιμένουν μια ακόμη
καλή μεταγραφή.
Όλα είναι έτοιμα και το μόνο που περιμένουν είναι
το ο.κ. του Προέδρου.
Εγώ είμαι βέβαιος πως θα το πει ο Πρόεδρος το ΝΑΙ και μάλιστα σύντομα.

Α.Ο.Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ – Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

Την Κυριακή
στο ΕΝΩΣΙΑΚΟ

Ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι με δύο ομάδες οι οποίες θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄1 Κατηγορίας.
Οι δύο προπονητές σίγουρα θα βγάλουν κάποια συμπεράσματα από αυτό το φιλικό και θα φροντίσουν ώστε να διορθώσουν τις όποιες αδυναμίες έχουν.

Ραδιοφωνικά

Ψυχραιμία κύριοι

Είπαμε πως στις 31 Αυγούστου όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα αρχίσουν τις αθλητικές τους εκπομπές.
Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και αυτό είναι καλό.
Αν δεν κάνω λάθος στον 9,65 θα είναι ο κ. ΠΑΠΑΝΤΑΖΗΣ, στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ 98,1 ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, στον ΕΥΡΙΠΟ 90 οι κ.κ. ΤΟΛΗΣ & ΝΙΚΟΣ, στο ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1 οι κ.κ. ΒΕΤΤΑς, ΔΑΛΙΑΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΣ, στο LIVE FM 89,6 ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ, ίσως να υπάρχουν και άλλοι αλλά δεν το γνωρίζουμε.
Όσο για τους αγώνες θα αποφασίσει η ΕΠΣΕ για το ποιος θα τους μεταδίδει και με ποιες προυποθέσεις.
Φίλες και φίλοι, είναι θέμα χρόνου πλέον και φυσικά όλοι θα κριθούμε.
Όπως οι εφημερίδες έχουν την αναγνωσιμότητα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί την θεαματικότητα, έτσι και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν την ακροαματικότητα.
Για να δούμε ποιος θα την κερδίσει.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Τρόμαξα

Ξέρεις τι είναι να σε κατηγορούν πως αυτά που γράφεις είναι βλακείες και χωρίς ουσία;
Ξέρεις τι είναι να σου το λένε άνθρωποι οι οποίοι παριστάνουν τους παράγοντες;
Ξέρεις τι είναι να σου το λένε άνθρωποι οι οποίοι δηλώνουν πως αγαπούν την ομάδα, ενώ τη μία χρονιά είναι ΑΕΚ, την άλλη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, την άλλη ΠΑΟ και πάει λέγοντας;
Ποια ομάδα άραγε αγαπούν;
Εγώ πραγματικά τρόμαξα.
Τρόμαξα, γιατί νόμιζα πως κάτι ξέρω να γράφω.
Φίλε, «δεν το έχεις».
Κατάλαβέ το.
Το ποδόσφαιρο θέλει ανθρώπους να το υπηρετούν και όχι να τους υπηρετεί αυτό.
Άντε γεια….
Αγαπητέ Δημήτρη

Δεν θέλω να ασχολούμαι με ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν πως όταν κάποιος καταλήγει να είναι «ανώνυμος» υβριστής, έχει πρόβλημα.
Δεν έχω καμία διάθεση να απαντήσω στους ίδιους τόνους αλλά, αγαπητέ Δημήτρη, θα πρέπει να ασχοληθείς με τους συνεργάτες σου και όχι με το αν εγώ θα έχω εκπομπή ή όχι.
Δεν είμαι παιδάκι για να παρακαλάω ή να γλείφω.
Ξέρω και γι` αυτό σου λέω πως κάνεις λάθος.
Εγώ δεν σε ενοχλώ, εκτός κι αν αυτό επιδιώκεις.
Σου ευχήθηκα και δημόσια καλή επιτυχία και το είπα από τη καρδιά μου. Τώρα αν εσύ θέλεις κόντρα, να είσαι σίγουρος πως θα την έχεις. Όχι όμως με μένα. Εγώ δεν ασχολούμαι. Κοίτα γύρω σου και θα το διαπιστώσεις, έστω και αργά.

ΠΡΙΟΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ κ. ΠΡΙΟΝΑΣ.
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ
ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Ή ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ!!!
ΑΝΤΩΝΗ
ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ

Στόχος το πρωτάθλημα

Ο ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ «θα χτυπήσει» την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας.
Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά, θα έχει και το γήπεδό της και φυσικά όλοι πιστεύουν πως θα έχει και στον κόσμο στο γήπεδο, ώστε να έχει μια ισχυρή έδρα.

ΛΟΥΚΙΣΙΑ

Υπάρχει χρόνος

Σίγουρα βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και δεν πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα.
Η ομάδα των ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ έχει κάπως αποδυναμωθεί αλλά τα νέα παιδιά, αν δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, θα βοηθήσουν την ομάδα για να έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής Κατηγορίας.

ΑΡΤΑΚΗ

Με ηρεμία
Η ομάδα της Αρτάκης δουλεύει χωρίς δηλώσεις και φανφάρες, ήρεμα και οργανωμένα.
Οι διοικούντες την ομάδα έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν ώστε να έρθουν γνωστοί και καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα και τώρα έχουν αφήσει στον κ. Παπαθεοδώρου να δουλέψει, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΕΡΕΤΡΙΑ

Με απουσίες
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ μέχρι σήμερα είχε τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές τραυματίες. Σιγά – σιγά αυτοί επιστρέφουν και θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας.
Είναι πάντως βέβαιο πως θα είναι μια δυνατή ομάδα, αρκεί να βοηθήσουν και κάποιοι οικονομικά.
Η ομάδα της Ερέτριας περιμένει και από τη Δημοτική αρχή αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι πάντα στήριζαν οικονομικά τον Απόλλων.

Η ΕΠΣΕ

Νέα δεδομένα

Πάντα υπήρχαν κανόνες και προυποθέσεις. Απλά υπήρχε μια ελευθερία στις κινήσεις, υπήρχε μια γενική ελευθερία κι έτσι όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της Εύβοιας είχαν τη δυνατότητα «να μπαίνουν» στα γήπεδα και να μεταδίδουν αγώνες.
Αυτό δημιουργούσε προβλήματα.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να βάλουν κάποια τάξη και να προστατέψουν τις ομάδες, τους διαιτητές και τους παράγοντες.
Αποφάσισαν λοιπόν να συζητήσουν με τα ΜΜΕ και να βάλουν όρους και προυποθέσεις, για τις μεταδόσεις των αγώνων.
Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς θα προκύψει από τις συζητήσεις.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΗΡΑΝ
Σ' ΕΝΑ ΘΕΜΑ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
και αύριο
σε πολλές περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για αύριο Σάββατο 22/08/2009 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Λέσβου , Χίου , Σάμου, Ευβοίας , Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής , Αθηνών και Πειραιώς.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
Παράλληλα η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ακολουθώντας τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών αρχών.

ΜΕΡΓΟΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.
Ο κ. ΜΕΡΓΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
ΚΑΙ Ο κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ
ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ "ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ"
ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.