Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.472 κρούσματα, 133 διασωληνωμένοι, 8 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.472, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 474.366 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (60,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 88% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.785 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 178 (ημερήσια μεταβολή +22,76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας...

Οι ελληνικές συμμετοχές της 3ης ημέρας (25/07)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γεμάτη από ελληνικές συμμετοχές είναι η Κυριακή (25/07), 3η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, όπου μπαίνουν στη... μάχη ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο γύρο του μονού ανδρών του τένις, η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή, η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, οι αθλητές της ιστιοπλοΐας (Κοκκαλάνης, Καραχάλιου, Δίβαρη), η Φένια Τζέλη στο ταεκβοντό, η Άννα Ντουντουνάκη στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα γυναικών, ο Παναγιώτης Γκιώνης στον β΄ γύρο του πινγκ πονγκ και οι αθλητές της κωπηλασίας, Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου και Στέφανος Ντούσκος.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Tokyo Aquatics Centre
-100μ. πεταλούδα γυναικών: Ημιτελικοί - Άννα Ντουντουνάκη....

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (24/7)

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε ο Λευτέρης Πετρούνιας την... επιχείρηση υπεράσπισης του Ολυμπιακού τίτλου του στο Τόκιο, αφού η εντυπωσιακή εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων τον έστειλε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος. Ο 30χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς, επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση στον προκριματικό και του έδωσε ένα «εισιτήριο» για τον τελικό των κρίκων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η Μαρία Σάκκαρη άρχισε ιδανικά στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς νίκησε στον 1ο γύρο την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ με 2-0 σετ (7-5, 6-2), και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία.

Στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα προκρίθηκε η Άννα Ντουντουνάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης τερμάτισε τέταρτη στην πέμπτη και τελευταία προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 57.75 και κατετάγη 13η στο σύνολο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, που θα γίνουν τα ξημερώματα...

Eπιπλέον 100 εκατ. ευρώ από την EE για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε επιπλέον 100 εκατομμύρια Ευρώ για την Ελλάδα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας και την πρόσβαση των πολιτών σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, θα κατευθυνθούν στην υποστήριξη κινητού δικτύου μονάδων.....

Τελειώστε το αύριο

 - Αύριο Κυριακή στις 11:00 το πρωί η Γενική Συνέλευση του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ Νέας Λαμψάκου και μέχρι αυτή την ώρα, τίποτα απολύτως δεν έχει δώσει την ελπίδα, ώστε να βρεθεί διοίκηση και η ομάδα να προχωρήσει.
Απογοητευμένος δηλώνει ο πρόεδρος κύριος Δημήτρης Τσιτίνης και κουρασμένος ο γραμματέας κ. Κώστας Κορκόβελος.
Κύριοι όλοι δίκιο έχετε, αλλά η ομάδα είναι ομάδα και ο καθένας την υπηρετεί από το πόστο που αναλαμβάνει. Άλλοι βάζουν τα λεφτά, άλλοι αναλαμβάνουν να είναι δίπλα στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές, άλλοι αναλαμβάνουν την  γραμματειακή υποστήριξη, άλλοι τις δημόσιες σχέσεις, άλλοι την καλή εικόνα των αποδυτηρίων.
Ότι μπορεί δηλαδή ο καθένας κάνει, για το καλό της ομάδας.
Εμείς πιστεύουμε πως τον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ τον αγαπούν οι μέχρι τώρα διοικούντες την ομάδα και κανείς μα κανείς δεν θα επιμείνει στην όποια παραίτηση.
Κύριοι όταν γεμίζεις την καρδάρα με γάλα, στο τέλος δεν την κλωτσάς για ν΄ αδειάσει.
Αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ των μελών και ξεχνάτε τα πάντα.....

«Ψήφισε με τη γόπα σου»-Το γόπα project ήρθε στον Δήμο Χαλκιδέων

Σταχτοδοχεία-κάλπες τοποθετήθηκαν, σήμερα Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, σε 14 κεντρικά σημεία του Δήμου Χαλκιδέων, τα οποία καλούν τους καπνιστές να πάρουν μέρος σε μια ευχάριστη και πρωτότυπη διαδικασία, πετώντας τα αποτσίγαρά τους σε μεγάλα σταχτοδοχεία με ερωτήματα, με κύριο στόχο να μειωθούν τα απορρίμματα τσιγάρου στους δημόσιους χώρους και να διατηρείται η πόλη καθαρή.
Έτσι, οι καπνιστές θα σβήνουν το τσιγάρο τους και θα «ψηφίζουν» με τη γόπα του, επιλέγοντας μια από τις δυο απαντήσεις που δίνονται σε κάθε ερώτηση. Τα απορρίμματα...

24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 - ΏΡΑ 21:00

 

                                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας και ο Χώρος Πολιτισμού «Αθηνά»
παρουσιάζουν μια σπάνια συναυλία κλασικής μουσικής, με το Κουαρτέτο Εγχόρδων NOSTOS του Royal Conservatoire of Scotland. 
Ζήστε την εμπειρία της κλασικής μουσικής υπό το φως της πανσελήνου,
 το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 στις 9.00  μ.μ., στο Φρούριο Κανήθου, με έργα Νίκου Σκαλώτα και Felix Mendelssohn, στα πλαίσια του 7ου διεθνούς φεστιβάλ ....

Γ.Σ.ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Χάλκινο μετάλλιο η Ζωή Γέραλη στην συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου

Γ.Σ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Στο Λανίτειο Στάδιο Λεμεσού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου
για αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18 στις 21 & 22 Ιουλίου...

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κύκλωμα έκδοσης πλαστών τραπεζικών καταθετηρίων και τιμολογίων για είσπραξη επιδοτήσεων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο κύκλωμα εικονικών στοιχείων με σκοπό την είσπραξη επιδοτήσεων εντόπισαν οι ελεγκτές ειδικών ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για υπόθεση, για την οποία πέραν του εντοπισμού διακίνησης χιλιάδων εικονικών φορολογικών στοιχείων, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η χρήση πλαστών καταθετηρίων, με το λογότυπο γνωστής τράπεζας, τα οποία το πιστωτικό ίδρυμα δεν αναγνωρίζει όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για 114 καταθετήρια, που κατάσχεσαν και επεξεργάστηκαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και αφορούν σε συνολική αξία άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ! Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο διερεύνησης και εξάρθρωσης του κυκλώματος, έχει αποσταλεί πληθώρα πληροφοριακών δελτίων στις ΔΟΥ, όπου υπάγονται οι λήπτριες επιχειρήσεις. Τα πλαστά καταθετήρια αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις, που λαμβάνουν επιδοτήσεις - επιχορηγήσεις.

Η απάτη σύμφωνα με τις πηγές της ΑΑΔΕ, εξελίσσεται σε τρία διαδοχικά στάδια:

Πρώτον, εικονική επιχείρηση εκδίδει εικονικό στοιχείο τιμολόγησης από εικονική...

Εντυπωσίασε στον προκριματικό των κρίκων ο Πετρούνιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο Λευτέρης Πετρούνιας την επιχείρηση υπεράσπισης του Ολυμπιακού τίτλου του στο Τόκιο, αφού η εντυπωσιακή εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων τον στέλνει πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος.
 
Ο 30χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 9,033), επίδοση που τον φέρνει στην 1η θέση μετά την διεξαγωγή του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους της ενόργανης ανδρών και θεωρείται βέβαιο ότι θα του χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.
 
Ο «άρχοντας των κρίκων» υποσκέλισε, μεταξύ άλλων, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου (2ος μέχρι στιγμής με 15,300 β.), ο οποίος είναι ο ισχυρότερος αντίπαλός του και...

Απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η σημερινή (χθεσινή) θλιβερή επέτειος από την τραγωδία στο Μάτι δεν είναι μέρα κομματικής αντιπαράθεσης αλλά ημέρα πένθους και περισυλλογής. Γι' αυτό και ο Πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε ευθύνες, τις οποίες άλλωστε διερευνά η δικαιοσύνη και μίλησε μόνο για την ανάπλαση της περιοχής», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του θράσους. Καλούν για συγγνώμη....

Έχεις δίκιο.....

 - Μπορεί να έχεις δίκιο κύριε, αλλά θα μας επιτρέψεις να σου απαντήσουμε.  Καμία απολύτως ιδιαίτερη σχέση δεν έχουμε με τον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ, όπως δεν έχουμε και με καμία ομάδα. 
Διαβάζουμε, ακούμε και γράφουμε απλά την άποψή μας. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το τι θα πούνε οι άλλοι και πως θα σχολιάσουν την άποψή μας.
Ας μη γελιόμαστε όμως. Κάποιοι εκεί στην ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟ δεν μπορούν αν δεν βάλουν τα δάχτυλά τους για να βγάλουν τα μάτια τους.
Τα ίδια και χειρότερα δεν είχαν γίνει επί προεδρίας Θανάση Λιαγκούκου; Τα ξεχάσαμε;
Τα ίδια λοιπόν και χειρότερα συμβαίνουν και τώρα. 
Παραιτήσεις είχαμε και τότε, παραιτήσεις και τώρα. Κανένα ενδιαφέρον από τους Λαμψακιώτες και τότε, κανένα και τώρα.
Γιατί λοιπόν να μην βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει;
Σεβόμαστε τους πάντες και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Τσιτίνη, όπως είχαμε.....

Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδος από την Κομισιόν που αφορά ενισχύσεις 17,8 δισ. € για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπεγράφη στις Βρυξέλλες η συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αφορά στις ενισχύσεις ύψους 17,8 δισ. ευρώ που έχει αιτηθεί η Ελλάδα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η συμφωνία αφορά στα πρώτα 13.515.279.418 ευρώ, καθώς η διάθεση των υπολοίπων ενισχύσεων προβλέπεται στον σχετικό κανονισμό ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την προβλεπόμενη αναθεώρηση του 2023. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας της υπογραφής της σύμβασης δανείων, που έχει επίσης οριστικοποιηθεί και αφορά δάνεια πολύ χαμηλού επιτοκίου αξίας 12.727.538.920 ευρώ. Τη σύμβαση υπέγραψε από ευρωπαϊκής πλευράς ο επίτροπος Οικονομικών, Paolo Gentiloni και από πλευράς της Ελλάδος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής..../

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ’ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΥΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ’ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΥΜΗΣ

Στο έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου που πραγματοποιήθηκε στις 21/7/21, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο δήμο μας και κατ επέκταση σε όλη την Ελλάδα με την εφαρμοζόμενη διαχρονική πολιτική που απογυμνώνει την περιοχή μας από υπηρεσίες και αναγκάζει τους κατοίκους σε μεγάλες μετακινήσεις και έξοδα. Μάλιστα αυτή η πολιτική «ντύνεται» τελευταία με τον μανδύα της «ψηφιοποίησης του κράτους» αποδεικνύοντας που στοχεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις. Τόνισε πως ο λαός την περιοχής θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

 «Ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κυρ. Παναγιώτης Τσάκογλου με την απόφαση του στις 6/7/21 και Αριθμ. πωτ. 47557 με Θέμα: «Έναρξη λειτουργίας Τοπικών Διευθύνσεων e-ΕΦΚΑ και κατάργηση Υπηρεσιών πρώην Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης» και την υποσημείωση ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ, απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 9/7/21, καταργεί τις Υπηρεσίες των πρώην Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν είναι πρωτόγνωρη η ενέργεια του υφυπουργού αλλά  προϊόν τις γενικότερης πολιτικής υποβάθμισης των υπηρεσιών προς τους κατοίκους,...

Ανευθυνότητα.....

 - Ο ΔΟΑΠΠΕΧ δεν θέλει να κρατάει κλειστό το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας και αυτός είναι ο λόγος που το συντηρεί και το προσέχει. Τα τελευταία δύο χρόνια η προσπάθεια του ΔΟΑΠΠΕΧ είναι τεράστια και έχουν γίνει πολλά έργα στο στάδιο και φυσικά δεν έχει τα χάλια που είχε. 
Κάποιοι πάντως δεν δείχνουν τον σεβασμό που θα έπρεπε και δεν....

Σίμος Κεδίκογλου

Προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας

Προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας
Τον  Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό  Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον  Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.  Στέλιο Πέτσα  και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψή τους στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και αναγνώριση του αγώνα που δίνει όλο το προσωπικό να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών ειδικά εν μέσω πανδημίας.
Μετά την ξενάγηση σε όλους χώρους της νέας μονάδας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και στο εμβολιαστικό κέντρο, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τη λειτουργία όλων των Δομών Υγείας που λειτουργούν στη Χαλκίδα, στην Κάρυστο, στην Κύμη και στη Σκύρο, όπου δημιουργείται Παιδιατρική Κλινική, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά η Σκύρος αποκτά παιδίατρο, ενώ συγκεκριμένη αναφορά έγινε στη δημιουργία Μονάδας...

Ο πιο παλιός χορηγός στην ιστορία των Αγώνων θα... κλείσει 104 χρόνια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δίχως αμφιβολία το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

 Το μέγεθος είναι τέτοιο που οι εταιρείες προσπαθούν να συνδεθούν μαζί του προκειμένου να αποκτήσουν οφέλη από τον αντίκτυπο που δημιουργείται. 

 Κορυφαίο παράδειγμα αυτό της εταιρείας Coca-Cola, συνεργάζεται με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη, καθιστώντας την  ως τον πιο παλιό χορηγό των Αγώνων. 
 
 Η σχέση ξεκίνησε στο Άμστερνταμ του 1928 και θα επεκταθεί μέχρι το...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Πέρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Χαλκίδα και κατάφερε να κινητοποιήσει όλους τους ΣΥΡΙΖΑίους!!! Δηλώσεις επί δηλώσεων από ΣΥΡΙΖΑίους λοιπόν, αφού μέχρι και ο Συμεών έγραψε τα δικά του. Συμεών μήπως μπορείς να μας πεις ένα έργο στην Εύβοια το οποίο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 5 χρόνια που κυβέρνησε;;;; Θα έχετε τον πόνο σας επειδή κυβερνά η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, αλλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή. γιατί ο λαός αποφασίζει .....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) από την Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από την Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, από ώρα 09:00 έως ...

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: 2.854 νέα κρούσματα, 7 θάνατοι, 130 οι διασωληνωμένοι

44 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.854, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 471.894 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.394 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.882 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 130 (57,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Το 90% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.778 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -16,18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 144 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0,2 έως 106....

....σφηνάκια

 - Τελικά θα δοθεί στην δημοσιότητα ο κατάλογος με τα σωματεία μέλη που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Εύβοιας ή δεν χρειάζεται; Μάλλον το δεύτερο ισχύει, αφού η μυστικότητα βοηθάει να βγάζει ο κ. Ρέτσας τα δικά του συμπεράσματα. Ο κ. Ρέτσας ακόμη και στην συνάντηση που είχε με τους παράγοντες που έχουν υποδομές, δεν είπε την αλήθεια για την μετάθεση της ημερομηνίας της ΓΣ, της ΕΠΣΕ, αφού είπε πως την ορίσαν για αργότερα για να μην υπάρχει πρόβλημα με τον...

Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ και τα προβλήματα

 - Διαβάζουμε ανακοινώσεις, διαβάζουμε δηλώσεις, σχόλια και προβλέψεις, αλλά από ουσία τίποτα.
Πρέπει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο μια ομάδα να μην έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά να ψάχνει για 2 - 3 άτομα τα οποία δεν θα χρειασθεί να βάλουν χρήματα, αλλά να είναι κοντά στην ομάδα, να πηγαίνουν στην ΕΠΣΕ, να ετοιμάζουν τα δελτία και ότι άλλο θα χρειασθεί. Να ασκούν δηλαδή αν καταλάβαμε καλά τα καθήκοντα του Γραμματέα και του Γενικού Αρχηγού.
Θα μας τρελάνουν δηλαδή; 
Θέλουν να μας πείσουν πως αυτό είναι το θέμα;
Συγνώμη, αλλά δεν πιστεύουμε πως το θέμα είναι εκεί.
Όλα δείχνουν πως υπάρχει δάκτυλος.....

Κώστας Καλλιμάνης...

 Καλημερα φίλοι και φιλες..
Θα ήθελα να πω δυο πραγματα για την ομάδα του ΑΣ.ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ όπου 2 χρόνια είχα την τυχη να είμαι αυτός που είχα το τιμόνι της ομαδας από το πόστο του προπονητή..
Η ομάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ποιο δύσκολη στιγμη της ιστορίας της...
Είναι ένα βήμα προτού πάει στο ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ..
Είναι λυπηρό για όλους μας μετά από αυτά τα 5-6 χρόνια συνεχομενης παρουσίας στην Α ΕΠΣΕ και με σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία 2 χρόνια να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της διάλυσης..
Ένα χωριό με 3000 κατοικους να βρίσκεται σε αυτή την θέση..
Το πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει είναι ένα..
Δεν υπάρχουν κάποιοι να τρέχουν για την ομάδα..
Υπήρχαν άνθρωποι τώρα αλλά και στο παρελθόν που έβαλαν βαθεια το χερι στην τσέπη και αυτο που ήθελαν ήταν μια ανταπόκριση από το χωριό και μια ανταπόκριση κάποιοι να βοηθήσουν την διοικηση...

...η άποψή μας

 - Είναι πραγματικά βλακεία να πιστεύει κανείς πως μπορεί να ξεγελάσει τον κόσμο, δίνοντας στα ΜΜΕ παραπλανητικά στοιχεία για μετάλλια που κατέκτησαν αθλητές του.
Πάμε λοιπόν να γράψουμε για τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές στους αγώνες "Νίκη Μπακογιάννη".
Χρυσό κατέκτησε η Ελένη Κουστιμπή στο ύψος Κ16 & Κ18 και ο Λουκάς Αντωνίου στα 60 μέτρα στην Κ14.
Ασημένιο κατέκτησε ο Παπαγεωργίου  Γιάννης στο ύψος Κ16 & Κ18, η Τσάπαλη Αντωνία.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Σ.ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ

Λόγο μη προσέλευσης αρκετών μελών της ομάδας μας την περασμένη Τετάρτη, ορίστηκε ξανά την Κυριακή 25/7 και ώρα 11:00 στα γραφεία του συλλόγου οπου θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της ομάδας μας. 
Θέματα : 
•Διοικητικός απολογισμός. 
•Οικονομικός απολογισμός.....

Έτσι λένε....

 - Δύσκολα θ΄ αρχίσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κι αν αρχίσουν όσοι θα είναι στους αγώνες θα πρέπει να έχουν εμβολιασθεί ή να είχαν νοσήσει τους προηγούμενους μήνες. Αυτό θα ισχύει για ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές, παράγοντες και όσους θα βρίσκονται στο γήπεδο, εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου.
Το πρωτόκολλο θα είναι σαφέστατο και.....

Φάνης Σπανός

 Το τμήμα Στόμιο - Πλατάνα στον δρόμο που οδηγεί στην Κύμη και το λιμάνι της, μας ταλαιπώρησε πολύ τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια με μεγάλες και επικίνδυνες καταπτώσεις.
Ολοκληρώσαμε τις μελέτες και άμεσα εξασφαλίσαμε 15.320.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προχωρήσαμε σε δημοπράτηση και σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, που θα δώσει οριστική λύση και θα θωρακίσει το παραλιακό τμήμα του δρόμου Στόμιο – Πλατάνα.
Άμεσα εγκαθίσταται ο εργολάβος και από Σεπτέμβριο ξεκινούν εντατικά οι εργασίες, ώστε να επουλώσουμε οριστικά αυτή την “πληγή”. 
Προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή:
- Τοιχίων αντιστήριξης από τη μεριά της πλαγιάς, για την προστασία .....

....μικρά, μικρά

 - Τι έπαθε ο ραδιοφωνατζής ο οποίος νομίζει πως επηρεάζει κόσμο και πίστευε πως μπορεί να τον ξεσηκώσει για να πάει "να υποδεχθεί" τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. ο οποίος επισκέφτηκε την Χαλκίδα; Φώναζε και ούρλιαζε δηλαδή καλώντας τους πάντες να ξεσηκωθούν και να βγούνε ενάντια στον .....

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


 

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους εμβολιασμούς - Τι προβλέπει

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία του yπουργείου Υγείας για την επίδειξη από τους εργαζόμενους του πιστοποιητικού εμβολίου ή βεβαίωσης νόσησης στους εργοδότες τους, καθώς και της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και των φροντιστών πρόνοιας. Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.      

      Η τροπολογία θεσπίζει ότι επιβάλλεται έως την 31/12/2021 η υποχρέωση στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να επιδεικνύουν στο αρμόδιο όργανο διοίκησης ή στον εργοδότη τους είτε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή βεβαίωση ότι έχουν νοσήσει ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου ότι έχουν νοσήσει. Τα πιστοποιητικά ή οι βεβαιώσεις αυτές, ο εργοδότης θα πρέπει να τις ελέγξει μέσα από την ειδική πλατφόρμα.      

      Επίσης, θεσπίστηκε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 υποχρεωτικά, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) όλων των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά...

...φαπούλες

 - Κλείδωσε το θέμα και το εξομολογήθηκε χθες ο πρωθυπουργός σε κομματικό φίλο του στην Χαλκίδα. Είμαι έτοιμος για τον ανασχηματισμό και μην ανησυχείς καθόλου αφού θα είναι στην κυβέρνηση βουλευτής από την Εύβοια....
Πάντως συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών. Κύριε Πρωθυπουργέ σας παρακαλούμε πολύ. Αν ο Αλέξης ζητήσει εκλογές, να πεις το ΝΑΙ, γιατί έτσι.....

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (23/7)

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς οι δύο αθλητές της κωπηλασίας, οι οποίοι μετείχαν στα σημερινά προκριματικά, εξασφάλισαν την απευθείας παρουσία τους στα προημιτελικά του μονού σκιφ.

Την αρχή έκανε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στην δεύτερη προκριματική σειρά του μονού σκιφ ανδρών με 6:59.49 και πήρε με... άνεση το εισιτήριο για τους προημιτελικούς της Κυριακής. Από την πλευρά της, η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε τρίτη στην δεύτερη προκριματική σειρά του μονού σκιφ...

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΥΡΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, ο οποίος ήταν η κορωνίδα της υπερπεντηκονταετούς διακονίας στην Ιστιαία, του μακαριστού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Ιγνατίου Καπνίση (+28.11.2019) και δεσπόζει στο λόφο δεξαμενής της πόλεως Ιστιαίας, δευτέρας έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 το πρωί, χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και Κληρικών της Ιστιαίας και των πέριξ χωρίων, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμάσκηνο Μάκρα.
Πριν την ανάγνωση του διατεταγμένου αποστολικού αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Σπυρίδωνα Καραβά, υιό του Οικον. Αθανασίου Καραβά-Εφημέριο του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Ασμηνίου. Λίγο πριν τη χειροθεσία, ο....

Τελετή Έναρξης για λίγους

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από απογοητεύσεις, σκάνδαλα-ακόμα και της τελευταίας στιγμής-, φυσικά καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας και πάντα με αυξημένη ανησυχία για την εξάπλωση της Covid-19, την αποχώρηση και την ...επιστροφή της Γουινέας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει τελικά στο Νέο εθνικό Στάδιο του Τόκιο. 

 Σηματοδοτώντας (14:00 ώρα Ελλάδας) την τελετή Έναρξης των «Αγώνων της Πανδημίας», σύμφωνα με τον ΠΟΥ, των «Αγώνων της ανασυγκρότησης», όπως τους χαρακτήρισαν οι Ιάπωνες στις 8/9/2013 όταν εξασφάλισαν την διοργάνωσή τους, των «Αγώνων της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης», όπως έχει πει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

 Στο στάδιο θα βρίσκεται ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο, όπως και η Τζιλ Μπαίντεν, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, επικεφαλής της διπλωματικής αμερικάνικής αντιπροσωπείας στο Τόκιο.

 Δεν θα είναι όμως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σε μία....

Μήνυμα

 - Τι να γράψουμε τώρα για σένα; Προφανώς πρέπει ν΄ απευθυνθούμε στον γιατρό σου και μάλιστα πολύ διακριτικά και να τον παρακαλέσουμε να πυκνώσει τις εξετάσεις και να σου αλλάξει την αγωγή, γιατί αυτή που ακολουθείς, παρουσιάζει παρενέργειες οι οποίες επιδεινώνουν την κατάστασή σου.
Μπορείς να συνεχίσεις τον πόλεμο εναντίον μας και να λες τις μπούρδες σου, εναντίον μας.
Εμείς δεν στηρίξαμε ποτέ την επιβίωσή μας, οικογενειακή ή επαγγελματική στον δικό σου κύκλο και το ξέρεις πολύ καλά.
Εμείς δεν χαρακτηρίζαμε ποτέ λαμόγια, ανθρώπους οι οποίοι κάποια στιγμή μας βοήθησαν, ενώ εσύ αυτό το σερβίρεις καθημερινά και μετά στηρίζεις επάνω τους τα πάντα. Χρησιμοποιείς το περασμένα ξεχασμένα, αφού κι αυτοί.....

....σουτάκια

 - Καλώς ήρθες φίλε και πάλι σε πάγκο ομάδας της Εύβοιας και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία. Αναφερόμαστε σε προπονητή ο οποίος ξέρει καλά το Ευβοϊκό πρωτάθλημα και της ομάδες της Α΄ Κατηγορίας και πιστεύουμε πως πάει σε μια ομάδα η οποία έχει μια καλή διοίκηση, είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όχι ουρανοκατέβατοι ή από αυτούς που έχουν άλλα στο μυαλό τους. Σήμερα μάλλον ....

Σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα του Δήμου Χαλκιδέων

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε χθες, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αφού προηγουμένως τον είχε συνοδεύσει, κατά την επίσκεψή του, στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο Μέγαρο Κότσικα τον υποδέχθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Χαλκιδέων.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά τα γεγονότα της κακοκαιρίας «Θάλεια», που έπληξαν τον Δήμο Χαλκιδέων την 9η Αυγούστου 2020. «Με τη βοήθειά σας, πραγματοποιήθηκε η άμεση καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ, μόλις 5 μέρες μετά τα γεγονότα, και προχωρήσαμε στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων υδροδότησης και στις πρώτες αποκαταστάσεις. Από τα έργα υποδομών για τις αποκαταστάσεις των περιοχών που επλήγησαν, κάποια έχουν ολοκληρωθεί και κάποια είναι σε εξέλιξη. Το σημαντικό είναι να μη σταματήσει η ροή των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα.», ανέφερε σχετικά η Δήμαρχος και πρόσθεσε «επιτακτική ανάγκη αποτελεί η κατασκευή της Γέφυρας των Φύλλων, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς και η συντήρηση των γεφυρών του Βασιλικού και του Αφρατίου».
Στη συνέχεια η Δήμαρχος τόνισε το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου Χαλκιδέων, «ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί τον μητροπολιτικό Δήμο του Νομού Εύβοιας αλλά και την είσοδο στο νησί. Το...

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΓΗΠΕΔΑ

 Από την επίσημη προκήρυξη της περιόδου 2021-2022

Άρθρο 8: Γήπεδα
Για την έγκυρη συμμετοχή μίας ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας για την περίοδο 2021-2022, πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα.
Τα γήπεδα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν χλοοτάπητα (φυσικό ή πλαστικό) και να
πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.
β. Να πληρούν τους όρους ασφαλείας του κανονισμού Γηπέδων και Ασφάλειας και
Προστασίας των Αγώνων.
γ. Να πληρούν τις προβλέψεις των διατάξεων των άρθρων του Κ.Α.Π.
δ. Να βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει η ομάδα, ή αν πρόκειται για ομάδα του νομού Αττικής, εντός της ίδιας περιφέρειας.
Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση και όποια ομάδα δε διαθέτει γήπεδα με όλες τις....

Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιμετώπιση που έτυχαν οι κάτοικοι Πευκοδάσους - Λιθοσωρός - Αλκυονίδες από το δήμαρχο Ερέτριας. Σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν στο δημαρχείο Ερέτριας προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία όπως είχαν ανακοινώσει και να καταθέσουν εκ νέου ψήφισμα της επιτροπής αγώνα κατοίκων και του Πολιτιστικού συλλόγου των οικισμών Μαλακώντα. Ο δήμαρχος μπαίνοντας στο δημαρχείο και αντιλαμβανόμενος τους κατοίκους που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τους φώναξε "τελειώσαμε, φύγετε" ενώ διέταξε και κλειδωθούν όλες οι πόρτες του Δημαρχείου!!!!
Δεν φτάνει που από πέρυσι έχουν καταθέσει αιτήματα σχετικά με την πυροπροστασία, με την οδοποιία και κύρια την αποκομιδή των σκουπιδιών τα οποία μένουν μετέωρα μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζονται από το δήμαρχο ως απειλή από την οποία έπρεπε να προστατευτεί το κτήριο και οι εργαζόμενοι του Δημαρχείου! Αλλά αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής, εκεί που οι διεκδικήσεις των λαϊκών οικογενειών μπαίνουν επίμονα στο τραπέζι να μεταχειρίζεται τον αυταρχισμό.
Στην Ερέτρια του τουρισμού, που οι δημότες χρυσοπληρώνουν τις σχετικές καμπάνιες διαχρονικά, που τα αιτήματα των μεγαλοξενοδόχων είναι εντολή για τη δημοτική αρχή και τα σχέδιά τους διευκολύνονται και υλοποιούνται άμεσα, οι κάτοικοι για να πάρουν....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Β.ΕΥΒΟΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Ολοένα και περισσότερα προβλήματα προκύπτουν στη μια και μοναδική δημόσια δομή υγείας για την περιοχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας  εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.
Την ίδια στιγμή που ο λαός μας, με ευθύνη της κυβέρνησης δοκιμάζεται από τις συνέπειες της πανδημίας η κατάσταση παραμένει ακριβώς ίδια όπως και πριν.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως παρά την πανδημία, τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής σε νοσοκομειακή περίθαλψη ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, το κέντρο Υγείας της Ιστιαίας είναι όπως ακριβώς ήταν και πριν την πανδημία. Δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, σχεδόν το παραμικρό, παρά τα χρόνια αιτήματα κατοίκων και φορέων.
Οι λιγοστές προσλήψεις προσωπικού το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούν να καλύψουν τα μεγάλα κενά της περιοχής, την ανάγκη για επάρκεια ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες της περιοχής μεγαλώνουν λόγο τουρισμού.
          Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί, η αδυναμία του ΚΥ, σε πρόσφατο....

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - ΓΗΠΕΔΑ

Από την προκήρυξη 2021-2024

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α
ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας
πρέπει, υποχρεωτικώς, να δηλώνουν ως έδρα γήπεδο που διαθέτει εκτός της
νόμιμης άδειας λειτουργίας και τα παρακάτω, αναλυτικά, στοιχεία.
α. Αγωνιστικό χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και διαγραμμισμένο με
διαστάσεις που προβλέπονται από τους Κανόνες του Παιχνιδιού και τον
Κανονισμό Γηπέδων . Να διαθέτει εστίες κανονικών διαστάσεων,
τοποθετημένα σημαιάκια στα κόρνερ, σκεπαστούς πάγκους στην τεχνική
περιοχή για γηπεδούχο και φιλοξενούμενη ομάδα και πάγκο - θέση για τον
γιατρό του αγώνα.
β. Πλήρη αποδυτήρια, σε κοντινή απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο,
ασφαλή για τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και τους διαιτητές, με επαρκείς
καταιονητήρες (ντούζ), τουαλέτες, νιπτήρες σε σύνδεση με την αποχέτευση
της περιοχής.
Σε κάθε αποδυτήριο να υπάρχουν δύο (2) μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων.
Να υπάρχει φαρμακευτικό υλικό σε ειδική συσκευασία (κουτί φαρμακείου)
ελεγμένο από γιατρό και εργαλεία πρώτων βοηθειών. Επίσης να διαθέτουν
ένα (1) τουλάχιστον, φορείο.
Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων να έχουν εγκατασταθεί πυροσβεστήρες.....

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σίμος Κεδίκογλου: «Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς κερασιών στην Εύβοια»
Μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, από τον οποίο ζήτησε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων στους  παραγωγούς κερασιών της περιοχής ....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Να στείλω ένα μήνυμα "ως ερασιτέχνης μαλάκας", στον "επαγγελματία αρχιμαλάκα", για να μην νομίζει πως διεκδικώ να γίνω κι εγώ "αρχιμαλάκας" και να του πάρω την θέση.
Αγαπητέ, να διαβάσεις προσεκτικά τις δύο προκηρύξεις της ΕΠΟ, για το πρωτάθλημα και τα γήπεδα της Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ στους άνδρες και την προκήρυξη της Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ για να διαπιστώσεις τις προδιαγραφές για τα μεν και τα δε.
Θα μάθεις κάποια στιγμή πως κάποια πρωταθλήματα, είναι της πλάκας και απλά ψάχνουν για "αρχιμαλάκες" ώστε αυτοί να βρίσκουν και κάποιους καθημερινούς "μαλάκες", να τους παραμυθιάζουν και όλοι μαζί να ρίχνουν χρηματάκια....

Συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τη δήμαρχο Χαλκιδέων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και την δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα. 

      «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να εντοπίσουμε εκείνες τις περιοχές οι οποίες υστερούν στον εμβολιασμό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε με την πειθώ εκείνες τις εστίες καχυποψίας που εξακολουθούν να υπάρχουν. Θέλω να ζητήσω από όλους σας, πρέπει να πάμε πια πόρτα-πόρτα, οι δυνατότητες των εθνικών στρατηγικών αρχίζουν πια και εξαντλούνται. Το μήνυμα από μας έχει επαναληφθεί σε βαθμό εξάντλησης. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη αξία να πάμε εκεί που ξέρουμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα και στην κυριολεξία να πιάσουμε συμπολίτη μας - συμπολίτη μας να τον πείσουμε ότι πρέπει να κάνει αυτό το βήμα. Χαίρομαι διότι η καμπάνια αυτή που έγινε με τα κινητά συνεργεία είχε αποτελέσματα, αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό σημαίνει ότι μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τέτοιες δράσεις. Και εκεί η Περιφερειακή, η τοπική αυτοδιοίκηση έχετε να αναπτύξετε ένα σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να φτάσετε τουλάχιστον τον εθνικό μέσο όρο», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.      

      Ο κ. Μητσοτακης αναφέρθηκε επίσης στα τοπικά έργα που μπορούν να.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Σας κάνουμε γνωστά τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας Χαλκίδας  που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 με ώρα έναρξης 11:00 και λήξης 13:00, που θα διεξαχθεί δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020), καθώς και με τις υπ. αρ. α) 163/29-05-2020 (ΑΔΑ:Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) και β) 426/13.11.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών.

ΘΕΜΑΤΑ
                                              
1. Περί γνωμοδότησης για παραχώρηση θέσης στάθμευσης οχήματος. 
[εισήγηση Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών με αρ. πρωτ. 18145/12.07.21]

2. Περί γνωμοδότησης για παραχώρηση θέσης στάθμευσης οχήματος. 
[εισήγηση Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών με αρ. πρωτ. 16985/12.07.21]...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Ήρθε χθες στην Χαλκίδα ο πρωθυπουργός και είναι  βέβαιο πως μετά την επίσκεψη που είχε στο νοσοκομείο και τις συναντήσεις στον Δήμο και την Περιφέρεια, κάτι καλό θα προκύψει για την Εύβοια κι ας λένε ότι θέλουν κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι συνδικαλιστές. Φυσικά άργησαν να βγάλουν καμιά ανακοίνωση η κυρία Μπατζελή και ο κ. Αναγνωστάκης. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πάντα και δήλωσε πως η συνεργασία με τον Α΄& Β΄βαθμό αυτοδιοίκησης είναι άριστη. Πάντως πριν συναντηθεί με την.....

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. - Χαλκίδα «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2021»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ: Συναυλία με τον «ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ»  
(14€ γενική είσοδος και 12€ προπώληση) Διοργάνωση: «Τέχνης Δρώμενα – Εναλλακτικός...

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.604 νέα κρούσματα, 126 διασωληνωμένοι, 5 θάνατοι

40 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.604, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 469.042 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.325 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.875 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 126 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 89.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις....