Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Μνημόσυνο
Ανδρέα Παπανδρέου

Το ετήσιο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου τελέστηκε σήμερα στον τάφο του, στο Ά Νεκροταφείο, παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου και πολλών στελεχών του κόμματος και της ιστορικής του ηγεσίας.
Με δηλώσεις τους, στελέχη του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για τον ιδρυτή του κόμματος ενώ με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι "ξέχασε" τη Μ. Μερκούρη.
"Πολιτικέ μας πατέρα, εσύ μας άφησες μια μεγάλη παρακαταθήκη, εμείς τα πολιτικά παιδιά άλλοτε τη σεβαστήκαμε και άλλοτε όχι. Έφυγες νωρίς, εμείς να δούμε τώρα", δήλωσε η Δ. Λιάνη Παπανδρέου.
Για "μικρότητα από πλευράς των κυβερνητικών παραγόντων", μίλησε ο βουλευτής, Ν. Σηφουνάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για τη "μη αναφορά της συμβολής της Μ. Μερκούρη στο Μουσείο".
Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, από τις Βρυξέλλες, "για μηδενιστική κριτική του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση, αναφορικά με τα γεγονότα τρομοκρατίας", ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι "οι πράξεις μιλούν από μόνες τους".
"Αφήστε τον κ. Καραμανλή στη δυστυχία του και αγωνιστείτε η δυστυχία του να μη γίνεται άλλο δυστυχία και του τόπου", είπε για το ίδιο θέμα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης.
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης, ανέφερε ότι "όσο περνάει ο καιρός ο Ανδρέας Παπανδρέου λείπει όλο και περισσότερο στον ελληνικό λαό", και τόνισε ότι είναι "σχεδόν βλάσφημο το γεγονός ότι δεν θυμόμαστε τη Μ. Μερκούρη".
Αναφορικά δε με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, τόνισε ότι "είναι τόσο δύσκολες οι στιγμές για τον κ. Καραμανλή που αυτές οι δηλώσεις ατονούν".
"Ο κ. Καραμανλής πρέπει να αρθεί επιτέλους στο ύψος των ευθυνών του και να κατανοήσει ότι με καταγγελίες στην αντιπολίτευση δεν λύνεται μια τέτοια μάστιγα", είπε σχετικά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γρ. Νιώτης, και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για "διάλυση" της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Σε σχετική ερώτηση για τη Μ. Μερκούρη, ο κ. Νιώτης είπε ότι αποτελεί "ολίσθημα για τον κ. Καραμανλή να επιχειρεί να αναβιώσει τον Κων/νο Καραμανλή ως τάχα εμπνευστή του σχεδίου".
Τέλος, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι οι ιδέες του Α. Παπανδρέου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ "γιατί ο τόπος αποδεικνύει κάθε μέρα ότι χρειάζεται μια βαθειά κοινωνική και πολιτική αλλαγή και αυτές οι ιδέες είναι ο οδηγός μας".
Η βουλευτής πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Ν.Δ. "θα έπρεπε να απολογηθούν" στον ελληνικό λαό "γιατί μέσα σε 5 χρόνια έχουν διαλύσει κάθε κρατική υπηρεσία και έχουν πάει πίσω τη χώρα όσον αφορά στην ασφάλεια του πολίτη".
"Δυστυχώς και αυτή τη μέρα ήρθε να τη σκιάσει η μικροψυχία και ο μικροκομματισμός της κυβέρνησης", δήλωσε τέλος η βουλευτής, απαντώντας σε ερώτηση για τη "μη αναφορά της συμβολής της Μ. Μερκούρη στο Μουσείο".
Μετά την τέλεση του μνημοσύνου για τα 13 χρόνια από το θάνατο του Α. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε συμβολικά ένα λουλούδι στο μνήμα της Μ. Μερκούρη.
Στο μνημόσυνο παρέστησαν τα αδέλφια του Γ. Παπανδρέου, Νίκος και Αντρίκος, καθώς και πολλά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, οι Ευ. Βενιζέλος, Ν. Αθανασάκης, Δ. Ρέππας, Γ. Ραγκούσης, Κ. Λαλιώτης, Γ. Αρσένης, Φ. Πετσάλνικος, Απ. Κατσιφάρας, Π. Οικονόμου, Α. Λιβάνης, Ά. Τσοχατζόπουλος και Κρ. Αρσένης.

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ;
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ....... ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ
ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ
ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.
ΑΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,
ΤΟΤΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΡΙΕ ΑΛΑΒΑΝΟ, ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΞΕΛΕΜΕ.
ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ;
ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ;
ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΑΒΑΝΟ.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ;
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ, ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΤΕ;

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ"
ΚΑΙ ΣΤΟ "ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ".
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΦΙΣΣΟΡΥΠΑΝΣΗΣ,
ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΑΠ' ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ,
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΛΠ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ;
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.
"Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΑΝΕΙ,
ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ"!!!
ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ,
ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;
ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
ΣΤΕΙΡΑ ΑΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ;

ΕΝΑΕ

Χαιρετισμός προέδρου ΕΝΑΕ
στο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών





Κυρίες και κύριοι,Φίλες και φίλοι,
Λυπούμαι ιδιαίτερα που δεν παρίσταμαι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και όγκου εργασίας, στη σημερινή εκδήλωση. Χαιρετίζω τις εργασίες της ετήσιας τακτικής συνάντησης των εκλεγμένων γυναικών στις Σέρρες.
Με χαρά μου διαπιστώνω πως το άτυπο δίκτυο εκλεγμένων γυναικών συμβάλει για μια ακόμη, συνεχή χρονιά στην αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνοντας και υλοποιώντας το επικείμενο συνέδριο- αφιέρωμα στις γυναίκες και τη συμμετοχή τους στην πολιτική.
Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών για την πραγματοποίηση του σημερινού συνεδρίου. Είμαι βέβαιος πως το ψήφισμα της συνάντησης θα εμπλουτίσει τους προβληματισμούς και θα ενισχύσει τις συλλογικές μας προσπάθειες για την εξελικτική πορεία του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την προαγωγή της ευρύτερης γυναικείας πολιτικής συμμετοχής.
Οι γυναίκες, και αυτό είναι κοινή πλέον αποδοχή, συναντούν πολλαπλά εμπόδια στην πρόσβασή τους προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή της Ελλάδας βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Οι γυναίκες, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, υποαντιπροσωπεύεται στα κέντρα χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ασφαλώς, ο δρόμος που διανύθηκε από τη δεκαετία του ´50 μέχρι σήμερα είναι μακρύς, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που η πολιτική μπορεί να επωφεληθεί από την ενεργή συμμετοχή των γυναικών.
Πολλά που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας μας, στην πραγματική εφαρμογή της αρχής της ισότητας των φύλων, στον εμπλουτισμό των πολιτικών ιδεών, στη συνολική ανανέωση της πολιτικής και την εισαγωγή μιας νέας πολιτικής κουλτούρας.Οι γυναίκες χαρακτηρίζονται από πρακτικό πνεύμα, ξέρουν να ακούν, και να συνεργάζονται. Με αυτόν τον τρόπο λύνουν προβλήματα, συνθέτουν απόψεις, και πιάνουν τον παλμό της εποχής.
Οι δυνατότητες συμβολής τους στα κοινά αποδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο αν κανείς ρίξει μια απλή ματιά στη θεματολογία και το εύρος των ζητημάτων που πραγματεύεται το σημερινό συνέδριο- κοινωνικά δικαιώματα, περιβάλλον, διοικητική μεταρρύθμιση.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού, έχει πολλά να πάρει από την εμπειρία, τη θέληση και την αποφασιστικότητα των γυναικών πολιτικών που μάχονται για την κατάκτηση της ισότιμης θέσης τους στο πολιτικό γίγνεσθαι, που ευαισθητοποιούνται για την ενίσχυση του τόπου τους, για την προώθηση των τοπικών συμφερόντων, για την κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.
Στη χώρα μας, μια χώρα προοδευτική όπως η Ελλάδα, πρέπει να πάψουμε να δίνουμε στις γυναίκες μονίμως το δεύτερο ρόλο. Η απονομή ρόλων χρειάζεται ακρόαση για να επιλεχθεί ο καλύτερος. Και ο καλύτερος μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να βρεθεί στο πρόσωπο μιας γυναίκας.
Πρέπει να δοθούν ισότιμες ευκαιρίες άσκησης πολιτικής σε γυναίκες, ξέχωρα από ποσοστώσεις και κομματικά παιχνίδια. Δεν αρκεί οι γυναίκες να αναγράφονται στα ψηφοδέλτια, αλλά πρέπει και να εκλέγονται. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες που εκλέγονται πρέπει να παίρνουν υπεύθυνα και νευραλγικά πόστα, να αναλαμβάνουν ευθύνες.
Να τους δίνεται η ευκαιρία να επιδείξουν έργο. Αυτό μπορεί να συμβεί αν τοποθετηθούν γυναίκες σε καίριους τομείς πολιτικής δράσης.
Αν πάψουμε να θεωρούμε τις γυναίκες κομπάρσους της πολιτικής ζωής, της αυτοδιοίκησης, και τους αποδώσουμε το ρόλο που τους αξίζει- τον πρωταγωνιστικό!
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Λιάσκος θα μεταβεί στο Στρασβούργο, από την Κυριακή 21 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009, ως μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Γ’ Συνόδου του 2009 και στις συνεδριάσεις των Ειδικών Επιτροπών:
1) Περιβάλλοντος και Γεωργίας
2) Υγείας, Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων.
Στη Συνεδρίαση της Τρίτης 23 Ιουνίου 2009
θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των άλλων και η εκλογή του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση. Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εκπροσωπούν άμεσα, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα εθνικά τους κοινοβούλια, τα 800 εκατομμύρια πολίτες των 47 κρατών μελών του Οργανισμού.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Η ΔΕΠΑΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΟΚΤΩΝΙΑΤΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ
ΑΠΑΝΤΑ Σ' ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ.
Η ΔΕΠΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Σάββατο 20 Ιουνίου
και ώρα 8.30
στον αύλειο χώρο
του δημαρχείου Ν. Αρτάκης.

Σε μια εκδηλωση για τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου

ΕΠΟ

"ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ" ΕΠΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ (ΕΠΣ).
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ
ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ......
ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΤΙΣ "ΕΓΚΥΡΕΣ" ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!
ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!
*Υ.Γ. ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ,
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ...

ΕΝΑΕ

Επιστολή Πρ. ΕΝΑΕ
στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
& Τροφίμων

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Αθήνα, 19.06.2009Α.Π. : 732

Προς : Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΥπ’ όψιν : Υπουργού, κυρίου Σ Χατζηγάκη

Θέμα : Κατάθεση προτάσεων επί της εφαρμογής του ΠΑΑ 2007-2013Μετά την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, με στόχο την τόνωση της υπαίθρου, τη δημιουργία υποδομών, τη μείωση του κόστους παραγωγής και κυρίως, τη διασφάλιση και παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος καταθέτει τις παρατηρήσεις της, για την προώθηση μίας σειράς Μέτρων και Δράσεων των του Π.Α.Α. προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στρατηγικοί μας στόχοι και το αναπτυξιακό μας όραμα για την αγροτική ανάπτυξη και να αποδώσει η κάθε πλευρά το μέγιστο δυνατό έργο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.
Αναλυτικά η ΕΝΑΕ ζητά την άμεση προώθηση των κάτωθι ζητημάτων:

Στον ΑΞΟΝΑ 1
Μέτρο 125:
Εγγειοβελτιωτικά έργα, Έργα αναδασμών, Αγροτικός εξηλεκτρισμός, προκήρυξη όλων των δράσεων.
Μέτρο 121: Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με προτεραιότητα στις δράσεις:
- Σχέδια βελτίωσης τόσο φυτικής όσο και ζωικής παραγωγής τα οποία να προωθούνται για γνωμοδότηση και έκδοση απόφασης ένταξης στις υπηρεσίες των Περιφερειών (μετά την υποδοχή των από τις Ν.Α), για επίσπευση της διαδικασίας.- Έγκριση των Μικρών Σχεδίων Βελτίωσης, έως 50.000 €, που αφορούν αποκλειστικά σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις
Μέτρο 112: Εγκατάσταση νέων γεωργών.
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του μέτρου είναι 304.99 εκ. € για την περίοδο 2007-13. Για την πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος από 16-02-09 έως 31-12-09 είναι 100 εκ €. Επειδή μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της τελευταίας πρόσκλησης (2005) του Γ΄ΚΠΣ και της παρούσας, υπήρξε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων γεωργών με αποτέλεσμα να μην τους καλύπτει η πίστωση των 100 εκ. €.

Ζητάμε:
Να αυξηθεί
η πίστωση της παρούσας πρόσκλησης έτσι ώστε και οι επιλαχόντες νέοι γεωργοί που θα προέλθουν από την αξιολόγηση και οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης να καλυφθούν.
Επανεξέταση του χαρακτηρισμού και της μοριοδότησης των καπνοπαραγωγών περιοχών. Η μοριοδότηση με 10 μόρια των χαρακτηριζόμενων καπνοπαραγωγών περιοχών, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα και αδικεί κατάφορα υποψηφίους νέους γεωργούς άλλων περιοχών (χαρακτηριστική η περίπτωση της περιφέρειας Πελοποννήσου). Αυτό θα μπορούσε να αντισταθμισθεί με την εισαγωγή μοριοδότησης στους γεωργούς των πυρόπληκτων νομών, με την προϋπόθεση ότι η επί πλέον βαθμολογία θα δίνεται για μια από τις δύο περιπτώσεις (καπνοπαραγωγική ή πυρόπληκτη περιοχή).
Την προώθηση των σχεδίων φυτικής και ζωικής παραγωγής διότι η καθυστέρηση αυτής λειτουργεί αρνητικά για τους υποψηφίους νέους γεωργούς οι οποίοι έχουν συμπεριλάβει σχέδιο βελτίωσης στο επιχειρηματικό τους σχέδιο και οι οποίοι συνήθως περιορίζονται σε ύψος επένδυσης όχι μεγαλύτερο των 50 χιλ €, με συνέπεια την απώλεια μορίων.
Μέτρο 111 (Δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και ενημέρωσης)
Στον ΑΞΟΝΑ 2
Είναι προφανής ο σημαντικός ρόλος που πρόκειται να διαδραματίσουν οι μέθοδοι παραγωγής που αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ποιότητας στη νέα γεωργική πολιτική της Ε.Ε.Να επισπευσθεί η προκήρυξη των:
το Μέτρο 214 (Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις), με προτεραιότητα στις δράσεις:
- Βιολογική γεωργία- Βιολογική κτηνοτροφία

- Μείωση νιτρορύπανσης γεωργικής προέλευσης- Παράταση του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης γεωργικής προέ-λευσης για 2 επιπλέον έτη, που αφορά στους δικαιούχους παραγωγούς που εντάχθηκαν το 2006 και οι δεσμεύσεις τους ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο του 2010.
Πολύ θετικό είναι το γεγονός της μεγάλης αναπροσαρμογής του ύψους ενίσχυσης ανά στρέμμα για τις επί μέρους καλλιέργειες.Απαιτείται όμως η άμεση αντιμετώπιση του θέματος των μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές των δικαιούχων παραγωγών οι οποίες οφείλονται στην ασυμβατότητα του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής–παρακολούθησης-πληρωμών (μηχανογραφημένα αρχεία) μεταξύ Υπηρεσιών των Ν.Α. – ΥΠΑΑΤ – ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μέτρο 1.3.2: «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων»
Να επισπευσθεί η διαδικασία υπογραφής της ΥΑ και να γίνει άμεσα πρόσκληση ενδιαφέροντος, πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου (δηλαδή για τις φθινοπωρινές καλλιέργειες, να ενταχθούν οι αγρότες μέχρι την περίοδο του Οκτωβρίου οπότε και αρχίζουν οι δεσμεύσεις με τη σπορά).
το Μέτρο 2.1.6 Στήριξη για μη Παραγωγικές Επενδύσεις,
και συγκεκριμένα στο υπομέτρο 2 «Προστασία Φυτοφρακτών και Αναβαθμίδων», να εξεταστεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου εντός ενός έτους, γιατί η εμπειρία της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου έδειξε ότι η τμηματική κατασκευή και χορήγηση της ενίσχυσης στη διάρκεια μίας 5ετίας αποτρέπει πολλούς ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Επίσης, όσον αφορά στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού που περιλαμβάνεται στο Ε.Π.Α., με πιστώσεις αποκλειστικά από την Ε.Ε., ζητούμε να επισπευσθεί η υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ και να ακολουθήσει η ΥΑ και η προκήρυξη, προκειμένου να επιτευχθεί η καταληκτική προθεσμία της 31ης Ιουλίου, ώστε να μην υπάρξει απώλεια πόρων.
το Μέτρο 226: Αποκατάσταση του δασοκομικού δυναμικού και εισαγωγή δράσεων πρόληψης.
Στον ΑΞΟΝΑ 3:

«Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας»(ΟΠΑΑΧ)Να επισπευσθεί η δημοσιοποίηση της ΚΥΑ για τις ιδιωτικές επενδύσεις για την τόνωση της οικονομίας στην περιφέρεια. Ήδη εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον.
Στον ΑΞΟΝΑ 4:

«Eφαρμογή της προσέγγισης LEADER»Ζητάμε την αύξηση της Δημόσιας Δαπάνης των εγκεκριμένων προγραμμάτων LEADER στο ύψος των δεσμεύσεων που έχουν κατά περίπτωση εξαγγελθεί.
Διαχείριση προγραμμάτων Ο.Π.Α.Α.Χ. και LeaderΘεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία με τις Αναπτυξιακές εταιρείες της Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση του Άξονα 3 της 4ης Προγραμματικής Περιόδου και τούτο διότι:
Οι Περιφερειακές υπηρεσίες υστερούν ως προς την κάλυψη των αναγκών και τις απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου όπως προέκυψε στην ανταπόκριση τους την 3η Προγραμματική Περίοδο που είχαν μόνο τον έλεγχο και όχι την υλοποίηση.
Μέσω των Δομών Στήριξης Ο.Π.Α.Α.Χ. και Leader ουσιαστικά δημιουργήθηκαν από την Αυτοδιοίκηση Περιφερειακές Αναπτυξιακές Εταιρείες που αποδεδειγμένα προσέφεραν πολύ σημαντικό έργο στην ύπαιθρο.
Επιπλέον οι Αναπτυξιακές των Ο.Τ.Α. στήριξαν τις περιοχές και σε άλλες δράσεις τους ως επίσημος μηχανισμός.
Πραγματοποίησαν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεντεύξεων τύπου ώστε η πληροφόρηση να φτάνει και στο τελευταίο χωριό προβάλλοντας το έργο του Υπουργείου.
Διαφορετικά θα απαξιωθεί ένας έτοιμος μηχανισμός που δημιούργησε η Αυτοδιοίκηση, με περιφερειακή οργάνωση και εμπειρία.
Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει να επανεξετασθεί ο σχεδιασμός του Υπ.Α.Α.&Τ. σχετικά με την διαχείριση του Άξονα 3 και 4 του ΠΑΑ 2007-2013 ώστε η Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στον αναπτυξιακό της ρόλο και το Υπουργείο να αξιοποιήσει έναν έμπειρο και αποτελεσματικό μηχανισμό
Πετρέλαιο για αγροτική χρήσηΝα υπάρξει καθορισμός του ύψους ενίσχυσης, ανάλογα με την καλλιέργεια και χρονοδιάγραμμα καταβολής της στους δικαιούχους παραγωγούς.
Ενιαία ενίσχυση

Ζητάμε την απαλλαγή και των συνταξιούχων αγροτών από το κόστος ενεργοποίησης των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Μητρώα και Μηχανογραφική υποστήριξη προγραμμάτωνΚρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή και χρήση κοινού μηχανογραφικού συστήματος για τις υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.&Τ. τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις Νομαρχιακές υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.Αυτό διότι η ασυμβατότητα των υπαρχόντων συστημάτων μηχανογράφησης, δημιουργεί μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές δικαιούχων των διαφόρων προγραμμάτων.Εκτιμάται ότι τα προβλήματα θα ενταθούν εάν δοθούν στα αγροτεμάχια διαφορετικοί κωδικοί από το νέο Μητρώο που θα δημιουργηθεί με την ΠΑΣΕΓΕΣ.
Επί της διαδικασία εφαρμογής του ΠΑΑ 2007-2013Πριν την έκδοση των προσκλήσεων των μέτρων του Π.Α.Α. 2007-2013, για να αποφευχθούν προβλήματα ερμηνειών των ΚΥΑ και των εφαρμοστικών ΥΑ καθώς και καθυστερήσεις, θα πρέπει να προηγείται συνεργασία των καθ’ ύλη αρμοδίων κεντρικών υπηρεσιών και των δομών του Υπ.Α.Α.&Τ., των υπηρεσιών των Περιφερειών και των υπηρεσιών των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων και προβλήματα στην απορρόφηση των πιστώσεων.
Θεωρούμε ότι η κατάθεση των επισημάνσεων αυτών, θα εξυπηρετήσει την εφαρμογή των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και την απόδοση καλύτερου έργου από τον Έλληνα αγρότη και δραστηριοποιούμενο εν γένει πολίτη στον πρωτογενή τομέα.
Πιστεύουμε ότι στη συνάντησή μας με εσάς θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμη καλύτερα τα ανωτέρω και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας για την τελική διαμόρφωση και την υλοποίηση του ΠΑΑ 2007-2013, ώστε να αξιοποιηθεί, προς όφελος των αγροτών, και το τελευταίο διαθέσιμο Ευρώ.


Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ
Δημήτρης Δράκος

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ



ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑΖΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΤΣΑΧΠΙΝΙΕΣ.......

ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΤΣΕΣ.....






ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΥΜΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΗ ΜΕ ΨΙΛΑ..........



ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ...
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ.....
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ.......
ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ....

ΕΝΑΕ

«ΜΑΧΗ» ΤΗΣ ΕΝΑΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Μάχη για να αποτραπεί αρνητική γνωμάτευση σε βάρος της Ελλάδας για το όνομα της Μακεδονίας έδωσαν τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε με επικεφαλής τον Υπερνομάρχη Δράμας Καβάλας και Ξάνθης και αντιπρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Κώστα Τάτση. Απειλώντας προς στιγμήν και με αποχώρηση, μέσα σε κλίμα έντασης.
Ο κ. Τάτσης και η ελληνική αντιπροσωπεία (που αποτελούσαν νομάρχες και δήμαρχοι) πέτυχαν τελικώς να αποτρέψουν τη δυσμενή εξέλιξη και να οδηγήσουν τα θέμα σε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό για τις ελληνικές θέσεις, όπως τονίστηκε σχετικά από παρατηρητές της συνεδρίασης.
Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε κατά την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών που έληξε χτες Πέμπτη 18 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Μεταξύ των θεμάτων που επρόκειτο να συζητηθούν υπήρχε και το Σχέδιο Γνωμοδότησης της κας Jasmine Vidmar από την Σλοβενία και Μέλος της Ομάδας των Φιλελευθέρων, η οποία πρότεινε να υιοθετήσει η Επιτροπή των Περιφερειών την άποψη ότι το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή.
Θέση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ελληνικές θέσεις.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία, πλην του Επικεφαλής του Υπερνομάρχη κου Κων/νου Τάτση, μετείχαν από ΕΝΑΕ οι νομάρχες Ηρακλείου κα Ε.Σχοιναράκη – Ηλιάκη, Πιερίας κ. Γ. Παπαστεργίου, Αθηνών κ. Ι.Σγουρός, Χίου, κ.Π.Λαμπρινούδης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά, κ. Κ.Τζατζάνης και από ΚΕΔΚΕ ο Δήμαρχος Λεωνιδίου, κ.Δ.Τσιγκούνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λιβαδειάς, κ. Χ. Παλαιολόγος και Σκιάθου, κ. Δ.Πρεβεζάνος, χρειάστηκε να κινηθεί σε τρία επίπεδα.
Πρώτον, στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου το αρνητικό κλίμα που υπήρχε αρχικά για τις ελληνικές θέσεις ανετράπη, μετά από δυναμική παρέμβαση του υπερνομάρχη κ. Τάτση ο οποίος μάλιστα προς στιγμήν απείλησε να αποχωρήσει οριστικά από τη συνεδρίαση. Τελικώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδέχθηκε τη θέση του κ. Τάτση, που είχε χαρακτηρίσει «απολίτικη και ανιστόρητη» την προτεινόμενη Γνωμοδότηση.
Δεύτερον : Στο Σοσιαλιστικό κόμμα. Υπήρχε επίσης αρνητικό κλίμα για τις ελληνικές θέσεις, το οποίο δεν άλλαξε την επίσημη γραμμή, δεδομένου ότι η σχετική αναφορά αποτελούσε Τροπολογία που είχε υποβληθεί αρχικά από την Δανέζα Συντονίστρια της Σοσιαλιστικής Ομάδας , την κα Lund, αλλά οι προσπάθειες των Ελλήνων κέρδισαν τις εντυπώσεις μετριάζοντας και την στάση κορυφαίων Μελών του κατά την συζήτηση.
Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, κατά τις οποίες το ζήτημα οδηγήθηκε σε Συμβιβασμό, υιοθετήθηκε μια ουδέτερη διατύπωση για το ζήτημα .
Στην ολομέλεια που ακολούθησε, ψηφίστηκε τελικά η συμβιβαστική πρόταση. Μιλώντας σχετικά, και υπεραμυνόμενος της ελληνικής θέσης, ο κ. Τάτσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα, δεν έχει ως στόχο να αποκλείσει τα Σκόπια από την Ε.Ε. Αντιθέτως, θέλει να συμβάλλει στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Η υιοθέτηση όμως των παράλογων θέσεων τους σε σχέση με το όνομα γεννά περισσότερη αλαζονεία, περισσότερους εθνικισμούς και απομακρύνει την προοπτική της συνεργασίας των λαών των Βαλκανίων…»
*Από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών εξάλλου, ψηφίστηκε γνωμοδότηση του αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών , κ. Michel Delebarre που αφορούσε τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα και στην οποία ενσωματώθηκαν τροπολογίες που πρότεινε η ελληνική αντιπροσωπεία, ευνοϊκές για τα ελληνικά συμφέροντα.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ........
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.....
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ......
ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...



ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ,
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ.
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ, ΛΕΝΕ,
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ!!

ΕΠΣΕ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α1
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-2010

Μετά την άνοδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, την άνοδο από τη Β' κατηγορία των πρωταθλητών ΑΟ ΣΤΕΝΗΣ-ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ (1ος όμιλος)
ΑΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ (2ος όμιλος) και των δευτεραθλητών ΑΟ ΩΡΕΩΝ και ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΥΜΝΟΥ αντίστοιχα και τον υποβιβασμό από την Α' των: ΑΟ ΠΙΣΣΩΝΑ, ΔΟΞΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ και ΑΟ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ στη νέα Α1 της περιόδου 2009-10 θα συμμετάσχουν τα σωματεία:

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ
ΚΥΜΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ
ΑΥΛΩΝΑΡΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.
ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΑΡΤΑΚΗ
ΔΡΟΣΙΑ
ΠΑΟΚ
ΕΥΒΟΪΚΟΣ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ
ΑΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
ΩΡΕΟΙ
ΟΛΥΜΠΟΣ

ΕΠΣΕ

Το Πρωτάθλημα της Α2΄
΄Ερ/χνικής Κατηγορίας
περιόδου 2009-10
θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους
των 16 ομάδων ως εξής:
Α2΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - Οι 2 ομιλοι
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Α.Ο. ΠΙΣΣΩΝΟΣ
2. Α.Ο. ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
3. Α.Ο. ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ
4. Α..Ε. Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ
5. Α.Ο ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΓΟΥΒΩΝ
6. ΠΑΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
7. Α.Ο. ΑΤΤΑΛΗΣ
8. Α.Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
9. Α.Ε ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙΟΥ
10. Α.Π.Ο. ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ
11. Α.Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ
12. ΣΚΕΠΑΣΤΗ
13. ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ & Α.Ο ΙΣΤΙΑΙΑΣ
14. Α.Ο. ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ
15. Α.Ο. ΠΑΠΑΔΩΝ
16. Α.Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΨΑΧΝΩΝ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Α.Ο. ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ
2. Α.Σ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Ν. ΛΑΜΨ.
3. Α.Ο ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
4. Α.Ο. ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
5. Α.Ο. ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
6. Α.Ο ΚΟΣΚΙΝΩΝ
7. Α.Ο ΚΡΙΕΖΩΝ
8. Α.Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΦΥΛΛΩΝ
9. Α.Ο ΣΚΥΡΟΥ
10. Α.Ε.Κ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
11. Α.Ο. ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ
12. Α.Ο ΑΥΛΙΔΑΣ
13. Α.Ο ΕΡΑΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
14. Α.Ο ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
15. Α.Ε. ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ
16. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

ΕΠΣΕ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΠΕΡ. 2009-10
Το Πρωτάθλημα της Β΄ ΄Ερ/χνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 14 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια και κατόπιν κληρώσεως για τα σωματεία της Χαλκίδας. Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι:


Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1. Α.Ο. ΑΓΙΟΥ
2. Α.Ε ΚΗΡΙΝΘΟΥ
3. Α.Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
4. Α.Ο ΚΑΜΑΡΙΩΝ
5. Α.Σ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ
6. ΠΟΔ.ΑΚΑΔ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ
7. ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
8. Α.Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ
9. ΠΑΟ ΛΙΧΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10. Α.Ε ΚΑΘΕΝΩΝ
11. Α.Π.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥ
12. Α.Ο ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
13. Α.Ε ΠΟΥΡΝΟΥ
14. A.Ο. ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ
15. Α.Ο. ΚΑΜΑΡΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
16. Π.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚ.
17. Α.Ο ΚΑΝΗΘΟΥ
18. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
19. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΥΡΙΠΟΥ
20. Α.Ο. ΑΡΕΘΟΥΣΑ XAΛK.
21. Α.Ο. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ/ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ
22. Α.Σ. ΕΡΜΗΛΙΟΣ
23. Α.Ο. ΖΑΡHTPA
24. Α.Ο ΚΑΡΥΣΤΟΥ
25. Α.Ο ΔΥΣΤΟΥ
26. Α.Ο. ΑΙΓΑΙΟ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ
27. Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
28. Α.Ε. ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ

ΕΠΣΕ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡ. 2009-10
Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ' κατηγορία περιόδου 2009-10 είναι:

1. ΟΠΑ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ
2. Α.Ε ΤΑΞΙΑΡΧΗ
3. Α.Ο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
4. ΦΙΛΑΘΛ. ΕΝΩΣΗ ΑΙΔΗΨΟΥ
5. ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ ΡΟΒΙΩΝ
6. Α.Ο ΚΥΖΙΚΟΣ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
7. Α.Ε. ΠΑΛΙΟΥΡΑ
8. Α.Ο ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
9. ΠΕΤΕΙΝΟΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
10. Π.Ο. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
11. Π.Α.Ο ΧΑΛΚΙΔΑΣ
12. Α.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗ
13. Α.Ο. ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΔΙΡΦ.
14. Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΟΣΙΑΣ
15. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
16. Α.Ο. ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ
17. A.O. ΑΝΑΓΕΝ. ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ
18. Α.O. ΑΙΟΛΟΣ KPIEZΩN
19. Α.Ο ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
20. Α.Π.Σ. ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
21. Α.Ο ΣΤΡΟΠΩΝΩΝ
22. Α.Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΩΝ
23. Α.Σ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΡΑΜΕΙΑΣ
24. Α.Ο ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ν. ΠΥΡΓΟΥ
25. Α.Ο. ΑΙΑΣ ΝΕΡΟΤΡΙΒΙΑΣ
26. Α.Ο. ΧΑΡΑΥΓΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ
27. Α.Ο. ΑΝΑΓ. ΑΦΡΑΤΙΟΥ
28. Α.Σ. ΕΦΗΒΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘ.
29. Α.Ο. ΒΕΛΟΥΣ
30. Α.Σ. ΑΙΓΕΑΣ ΠΕΤΡΙΩΝ
31. Α.Ο. ΔΟΞΑ ΨΑΧΝΩΝ
32. Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
33. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ/ΡΟΥ ΑΡΤΑΚΗΣ
34. Α.Σ. ΑΕΤΟΙ ΔΙΡΦΥΩΝ
35. A.O. ΠΑΝΔΟΚΑΪΚΟΣ
36. Α.Ο. ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
37. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΚΤΩΝΙΑΣ
38. AΛΚΙΜΟΣ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
Καθώς και τα σωματεία που θα αναγνωρισθούν ή θα επαναδραστηριοποιηθούν νόμιμα, μέχρι την ημερομηνία υποβολής δηλώσεων αυτής της κατηγορίας.

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Συνεχίζεται η απαξίωση
της Ηλεκτρομηχανική Κύμης
από την Κυβέρνηση».


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με νέα ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητά να σταματήσει η Κυβέρνηση να απαξιώνει την Η/Μ Κύμης και να εμπαίζει τους εργαζόμενους, αφού επί πέντε και πλέον χρόνια, παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων Υπουργών, καμιά παραγγελία δεν δόθηκε προς το εργοστάσιο.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:
«Παραμένουν το αδιέξοδο και τα προβλήματα για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, αφού η Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τη λειτουργία της παραγωγικής αυτής μονάδας και για το μέλλον των εργαζομένων.
Οι πολλές υποσχέσεις που έχει δώσει τα τελευταία πέντε χρόνια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για στήριξη του εργοστασίου με παραγγελίες για το στρατό αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, αφού καμιά νέα σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από το 2003 μέχρι σήμερα.
Χαρακτηριστικό επίσης της αδιαφορίας των κυβερνητικών αρμοδίων για το μέλλον του εργοστασίου, είναι ότι δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την αντικατάσταση όσων εργαζομένων αποχώρησαν από τη μονάδα λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης.
Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης αποτελεί κομμάτι της Εθνικής μας Άμυνας και η λειτουργία της τονώνει την τοπική οικονομία, όμως η Κυβέρνηση την απαξιώνει συνεχώς και την οδηγεί σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες, αφήνοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να βιώνουν την πλήρη αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον τους».
Η κυρία Περλεπέ ερωτά τον Υπουργό, πότε επιτέλους θα δοθούν παραγγελίες στην Η/Μ Κύμης, για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί η εταιρία και πως θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Όχι στο κλείσιμο
του πρακτορείου
της ΔΕΗ στη Λίμνη».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελυμνίων με το οποίο εκφράζεται η διαμαρτυρία και η αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στα σχέδια της ΔΕΗ για το κλείσιμο του πρακτορείου της στη Λίμνη.
Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρεται: «Διαμαρτυρόμαστε με όλη τη δύναμη και τονίζουμε προς τους αρμόδιους φορείς ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το συμφέρον των δημοτών και του τόπου μας».
Η κυρία Περλεπέ
και με προηγούμενη παρέμβασή της στις 6/5/2009, κατήγγειλε το σχέδιο της ΔΕΗ για κλείσιμο των πρακτορείων και υποπρακτορείων της στο Νομό και καλούσε τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην επιτρέψει αυτή την αρνητική, για τον τόπο και τους πολίτες, εξέλιξη.
Δύο κορίτσια εννέα ετών
πνίγηκαν σε πισίνα
κατασκήνωσης στη Λάρισα

Δύο 9χρονα κοριτσάκια πνίγηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε πισίνα ιδιωτικής κατασκήνωσης στο νομό Λάρισας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Η κατασκήνωση βρίσκεται στα παράλια του Νομού Λάρισας, στην περιοχή Βελίκα, και την Παρασκευή ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας της.
Στα δύο παιδιά θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου.
Οι δύο ιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και ο υπεύθυνος της πισίνας συνελήφθησαν ενώ διενεργείται προανάκριση από τις Αρχές καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκαν τα κορίτσια είναι για την ώρα άγνωστες.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Τους επισκέπτες του "καλωσορίζει"
το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης


Τους επισκέπτες του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης "καλωσορίζει" το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας και προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτική και πολιτιστική σκηνή. Ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα περιμένει τους επισκέπτες του νέου μουσείου, καθώς κάθε βράδυ, μέσω βίντεο προβάλλονται στους τοίχους των κοντινών κτιρίων εικόνες εκθεμάτων που με την βοήθεια της τεχνολογίας "ζωντανεύουν".
Αίσθηση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός κρατήσεων που έχουν γίνει μέσω του συστήματος e-ticketing που σχεδόν ξεπερνούν ως σήμερα τα 7000 εισιτήρια.
Συγκινημένος ο πρόεδρος του Μουσείου και καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Δημήτρης Παντερμαλής αναφέρθηκε στον πολυετή αγώνα για την κατασκευή του και είπε χαρακτηριστικά ότι « το Μουσείο δεν αποτελεί το έργο ενός ανθρώπου ή μιας κυβερνήσεως, αλλά ένα έργο καθολικό , προσπάθεια πολλών ανθρώπων που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα χρειαζόταν δέκα χρόνια ακόμη για να ανοίξει τις πύλες του. Στα χρόνια που θα περάσουν το Μουσείο θα βελτιωθεί και θα έχει πολλά πράγματα να δείξει’’, συμπλήρωσε.
Η έκθεση ξετυλίγεται σε πέντε εκθεσιακές ενότητες, μια από αυτές η ίδια η ανασκαφή που θα έχει ολοκληρωθεί μετά από έναν χρόνο. Τα περίπου 4000 εκθέματα του Νέου Μουσείου μοιράζονται στην αίθουσα των Κλιτύων Ακρόπολης (λίγο πριν την είσοδο του επισκέπτη, στις κύριες εκθεσιακές ενότητες του Μουσείου) ,στην αίθουσα με τα Αρχαϊκά (όπου Κούροι, Κόρες και Ιππείς λούζονται από το φυσικό φως που διαχέεται στις λεπτομέρειες των αγαλμάτων ) και τέλος στην αίθουσα του Παρθενώνα όπου για πρώτη φορά εκτίθεται σε πλήρη ανάπτυξη η Ζωφόρος του Ναού, οι Μετόπες και τα Αετώματα.
Ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να κατανοήσει εύκολα ποια είναι τα μαρμάρινα μέλη από τον Λόρδο Ελγιν και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο καθώς τα αυθεντικά εκτίθενται με τα γύψινα εκμαγεία ( του 1846) ώστε να καταστεί απόλυτα προφανής η μια από τις μεγαλύτερες κλοπές της ιστορίας.
Η συνολική έκταση του Μουσείου είναι 21.000 τ.μ, ενώ διαθέτει εκθεσιακό χώρο 14000 τ.μ σε αντίθεση με τα 1450 τ.μ του παλαιού Μουσείου επάνω στον Βράχο.
Το σκεπτικό της έκθεσης, όπως εξήγησε ο κ. Παντερμαλής είναι να δημιουργείται στον επισκέπτη «η αίσθηση του περιπάτου προκειμένου να συνειδητοποιεί τον τόπο που βρίσκονται οι ανασκαφές και τα έργα της έκθεσης».
Σύμφωνα με τον κ. Παντερμαλή χρειάζονται περίπου τρεις ώρες για να έχει ο επισκέπτης μια ολοκληρωμένη εικόνα στο πλαίσιο μιας μαζικής ξενάγησης.
Την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα των εγκαινίων ξεναγήθηκαν προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, διεθνών επιτροπών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Σήμερα το βράδυ σειρά έχουν οι ξένοι δημοσιογράφοι που έρχονται στην Ελλάδα, προσκεκλημένοι του Υπουργείου Πολιτισμού.
Από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Μουσείο μόνο εφόσον έχει κάνει κράτηση μέσω του συστήματος e-ticheting.
Η επίσκεψη-ξενάγηση θα γίνεται τις τρείς αυτές ημέρες σε τρεις χρονικές ζώνες στις 9 το πρωί, στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα και κάθε ζώνη θα έχει 250 άτομα. Δηλαδή γι' αυτές τις τρεις ημέρες 2.250 άτομα από όλη την Ελλάδα, από όλο τον κόσμο, θα ξεναγηθούν με αυτή τη διαδικασία.
Η τιμή του εισιτηρίου για το 2009 δεν θα ξεπεράσει το 1 ευρώ, ενώ το 2010 θα φτάσει τα 5 ευρώ. Από το 2011 η τιμή του εισιτηρίου θα προβλεφθεί με ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες ηλικιωμένων, παιδιών, φοιτητών, αναπήρων, ενώ με το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θα προσδιορίζεται ακόμα και η ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο.
Εστιατόριο και μπαρ θα λειτουργήσουν με αυτεπιστασία "με προδιαγραφές που θα ζήλευαν και τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου'', όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ για τους θερινούς μήνες προβλέπεται η διεύρυνση του ωραρίου, από 8 π.μ. ως 8 μ.μ.
Εξάλλου, εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς των δύο κτιρίων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε παρακείμενα οικόπεδα που προβλέπεται να αποκτήσει το υπουργείο Πολιτισμού για τη συνολική μεταφορά των σπιτιών προκειμένου να βρεθεί μια "σολομώντεια λύση" - να διατηρηθεί, δηλαδή, η αξία των σπιτιών και να μην εμποδίζουν οι προσόψεις τους τη θέα του Μουσείου προς τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως. Αναμένονται οι απαντήσεις των ενδιαφερόμενων μερών.
Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της οδού Μακρυγιάννη, καθώς και οι εργασίες του κήπου του Νέου Μουσείου, με τη δενδροφύτευση δέντρων νεραντζιάς και ελαιώνα.
Δηλώσεις «Για την Πόλη της Αθήνας η ύπαρξη ενός Μουσείου αντάξιου της ιστορίας της και του πολιτισμού της ήταν όραμα δεκαετιών. Σήμερα, μαζί με τη συγκίνηση που μας διακατέχει για τα ιστορικά εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ανοίγουμε με περηφάνια την αγκαλιά μας σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να τον κάνουμε κοινωνό των μοναδικών και παράλληλα πανανθρώπινων αξιών της ελληνικής τέχνης και πολιτισμού. Και πλέον τώρα που υπάρχει το νέο Μουσείο, όλα είναι έτοιμα να δικαιωθεί το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και οι Άγγλοι, τηρώντας τα υπεσχημένα από το 1816, να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα, προκειμένου όλος ο κόσμος να μπορεί να χαρεί και να εκτιμήσει ενοποιημένο τον ανώτερο συμβολισμό του πνευματικού κληροδοτήματος της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ.».
Όλοι μας προσβλέπουμε σε όμορφα εγκαίνια ενός μεγάλου Μουσείου, ενός Μουσείου που ξεκίνησε βεβαίως - και καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά - ως όραμα της Μελίνας Μερκούρη, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.

Δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο
Με αφορμή τα επικείμενα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, σημειώνοντας ότι το Νέο Μουσείο αποτελεί «ισχυρό επιχείρημα» προς αυτή την κατεύθυνση. Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», το τηλεοπτικό δίκτυο ABC και άλλα ΜΜΕ στις ηλεκτρονικές σελίδες τους φιλοξενούν ανταπόκριση του πρακτορείου «Associated Press» για τα εγκαίνια του μουσείου, δίνοντας έμφαση στον αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία το αίτημα επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Μεταξύ άλλων, φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τονίζει ότι «το νέο μουσείο αποτελεί καταλύτη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Είναι ένα σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδας που τιμά το παρελθόν με έργα εφάμιλλα με εκείνα των προγόνων μας».
Ο αρχιτέκτονας του μουσείου, Μπερνάρ Τσουμί, δηλώνει ότι «ο Παρθενώνας είναι ένα από τα πλέον τέλεια κτίρια, το οποίο έχει ασκήσει επιρροή επί αιώνες σε γενεές δυτικών αρχιτεκτόνων. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε, ήταν να είμαστε όσο το δυνατόν απλοί, καθαροί και ακριβείς στη δημιουργία οπτικής σχέσης μεταξύ του Παρθενώνα, του Μουσείου και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου». Ο κ. Τσουμί δηλώνει «πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα, τα μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο θα επιστρέψουν στην Αθήνα».
Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» φιλοξενεί επίσης δυο άρθρα για το επίμαχο ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Το πρώτο είναι του Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα, Κρίστοφερ Χίτσενς, από το περιοδικό "Vanity Fair", ο οποίος επιχειρηματολογεί υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων, υπογραμμίζοντας ότι «η άλλοτε μερικώς βάσιμη θέση του Βρετανικού Μουσείου περί έλλειψης χώρου στέγασης των γλυπτών, δεν υφίσταται πλέον. Κάθε επισκέπτης δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από τις συντονισμένες προσπάθειες του αρχιτέκτονα του Μουσείου Μπερνάρ Τσουμί και του διευθυντή του Δημήτρη Παντερμανλή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χίτσενς, σημειώνοντας ότι «όλοι οι διαθέσιμοι θησαυροί του Παρθενώνα έχουν τοποθετηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα σε μια αίθουσα που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το υπόλοιπο Μουσείο, ώστε να αντικατοπτρίζει τη διαρρύθμιση του ναού».
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις πρόσφατες επιστροφές τμημάτων του μνημείου από την Ιταλία και από το Μουσείο της Χαιδελβέργης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «κάποια μέρα η Βρετανία θα αποφασίσει να διορθώσει ένα λάθος του παρελθόντος».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Φρέιζερ ζήτησε και πάλι την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Φρέιζερ έφτασε στο σημείο να προσθέσει πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει τα γλυπτά αυτά ακόμα και δικαστικά.
Λίγες μέρες νωρίτερα, ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Γκοφ Ουίτλαμ είχε δηλώσει για το ίδιο θέμα:
"Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δίνει στο Βρετανικό Μουσείο την ευκαιρία να διορθώσει ένα από τα μεγάλα σφάλματα της ιστορίας. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη διατήρηση της συλλογής στην Πινακοθήκη Νταβίν στο πίσω μέρος του Βρετανικού Μουσείου, τώρα που τα γλυπτά μπορούν να ενοποιηθούν και να εκτεθούν με τα λοιπά σωζόμενα γλυπτά της Ακρόπολης".
Την ίδια στιγμή, ο κ. Γιώργος Βαρδάς, μέλος της Κίνησης "Αυστραλοί Υπέρ της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα", κάλεσε την Ελλάδα να διεκδικήσει "πιο δυναμικά" την επιστροφή τους.
Στο μεταξύ, τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να δίνουν σημαντική προβολή στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Το τηλεοπτικό δίκτυο SBS έκανε σύντομο αφιέρωμα στα εγκαίνια, τονίζοντας το γεγονός ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν ενώ τμήματα της ζωφόρου του Παρθενώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Αντικαθιστούνται από γύψινα εκμαγεία, ώστε ο επισκέπτης να έχει πλήρη άποψη της εικόνας που παρουσίαζαν αρχικά.
Στο αφιέρωμα παρουσιάστηκαν συνεντεύξεις (οι οποίες δόθηκαν στο χώρο του Νέου Μουσείου): -Του επικεφαλής αρχιτέκτονα του Μουσείου Μπερνάρ Τσουμί, ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες της κατασκευής, καθώς έπρεπε να λάβει υπόψη του τη σεισμικότητα της περιοχής, τις νέες ανακαλύψεις αρχαιοτήτων στο οικόπεδο ανέγερσης του Μουσείου και την καλύτερη προβολή όλων των αρχαιοτήτων που το παλιό μουσείο δεν μπορούσε να εκθέσει ταυτόχρονα.
-Του διευθυντή του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος μίλησε για ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα έπειτα από 30 χρόνια.
-Του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τόνισε την ανάγκη επαναπατρισμού των γλυπτών που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα με κάποια μέλη της ίδιας οικογένειας να λείπουν και υπογραμμίζοντας την ανάγκη η οικογένεια να επανενωθεί.
-Ο παρουσιαστής του σταθμού σχολίασε πως το Μουσείο αποτελεί με την ύπαρξή του ικανό επιχείρημα για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα.
Εξάλλου και ο γραπτός Τύπος αναφέρεται στο Μουσείο με ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Τα δημοσιεύματα παραθέτουν δηλώσεις των Α. Σαμαρά και Μπ. Τσουμί και δίνουν το χρονικό της ιστορίας του Παρθενώνα και της αφαίρεσης των Γλυπτών από τον Έλγιν. Δίνονται επίσης πληροφορίες για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Τέλος έως τις 10 Ιουλίου θα συνεχίζεται μια πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία Ομοσπονδίας της Μελβούρνης (Federation Square), με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτός της Μελβούρνης, ο ομογενής Κωνσταντίν Δημόπουλος κάνει την παρέμβαση "Μαύρος Παρθενώνας".
Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν στην πλατεία διάφορες σκαλωσιές ντυμένες με μαύρο ύφασμα στο σχήμα του Παρθενώνα. Τη νύχτα με ειδικό φωτισμό "στήνεται" ένας "Παρθενώνας" με λευκό και γαλάζιο σε μαύρο φόντο.
Στις 2 Ιουλίου θα γίνει δημόσιος διάλογος στην κεντρική πλατεία της Μελβούρνης, με αίτημα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων, Ντέϊβιντ Χιλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ
ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη σύλληψη από την Αστυνομία του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Γόντικα και του οδηγού του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στη Σπάρτη, την έρευνα στα προσωπικά του αντικείμενα, παρότι, αν και γνωστός, δήλωσε την ιδιότητά του ως στέλεχος του ΚΚΕ και την κράτησή του στην Ασφάλεια Σπάρτης.
Πρόκειται για απόπειρα τρομοκράτησης, για την οποία η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Το περιστατικό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται και στόχο έχει το λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται γενική καταδίκη και επαγρύπνηση.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝ

Δήλωση 11 μελών
της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ
Ενωμένος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τη συζήτηση που διεξάγεται με βάση την εκδήλωση της πρόθεσης του συντρόφου Αλ. Αλαβάνου να παραιτηθεί από πρόεδρος και βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τα κάτωθι 11μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες για τον χώρο μας και απαιτείται από όλους ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί μια υποχώρηση των δυνάμεών μας και απέχει από τις προσδοκίες μας, η διαχείρισή του δεν μπορεί να γίνεται με όρους καταστροφολογίας.
Αυτές τις ώρες πρέπει όλοι και όλες να έχουμε στο μυαλό μας τον κόσμο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη των Ευρωεκλογών, τον κόσμο με τον οποίο τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε μαζί σε κοινωνικούς αγώνες, τον κόσμο που έστρεψε το βλέμμα του προς εμάς ακόμα και αν τελικά δεν επέλεξε να μας ψηφίσει.
Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες αξιών απέναντι σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, μάχες αξιών για τις οποίες δεχθήκαμε την επίθεση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Με βάση αυτές τις αξίες, με συντροφικότητα και αλληλεγγύη πρέπει να χαράξουμε και τα επόμενα βήματα της κοινής μας διαδρομής. Είναι σίγουρο πως όλοι κάναμε λάθη και πως δεν καταφέραμε να υπερβούμε τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειές μας. Ο μόνος δρόμος, όμως, για να βελτιωθούμε είναι η πίστη μας στη συλλογικότητα.
Μαζί με όλον τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε την εκτίμησή μας στον θετικό κεντρικό ρόλο που έπαιξε ο Αλ. Αλαβάνος στην ανάπτυξη του ενωτικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και τον καλούμε να επανεξετάσει τη θέση του και να συνεχίσει τη συνεισφορά του από την θέση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλώνουμε προς όλα τα μέλη του ΣΥΝ την απόφασή μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συνοχή και την ενότητα του ΣΥΝ, πέρα από διαφορετικές απόψεις. Στον ΣΥΝ δεν περισσεύει κανείς! Στη βάση αυτή, θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για μια ειλικρινή συνθετική πολιτική συνεννόηση όλων των δυνάμεων του ΣΥΝ, που θα διασφαλίζει την ενιαία πορεία και ενιαία εικόνα του κόμματος, στο πλαίσιο των αποφάσεων του 5ου συνεδρίου. Αυτή η ειλικρινής και συνθετική πολιτική συνεννόηση όλων των δυνάμεων του ΣΥΝ αποτελεί κάτι παραπάνω από ευχολόγιο. Αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική απάντηση για την ανάκαμψη και την αντεπίθεσή μας.
Για όλους εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρωτοπόρο και ελπιδοφόρο εγχείρημα που υλοποιεί σήμερα τον στόχο της ενότητας δυνάμεων της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας και, όχι μόνο συνεχίζει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά, στη νέα συγκυρία που έχουμε μπροστά μας, έχει να παίξει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο, αποτελεί σήμερα τον πυρήνα εκπόνησης της αντιπρότασής μας. Εμείς θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε, μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί και πρέπει να γίνει, χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις, να συμβάλλουμε στα αναγκαία βήματα, που πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα.
Σήμερα είναι η ώρα της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης με όλον τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, με συνιστώσες και ανένταχτους, σε τοπικές επιτροπές και πανελλαδικά σώματα, για να ενισχύσουμε τη δημοκρατία και την εσωτερική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, για να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε στα οικονομικά, κοινωνικά, οικολογικά και δημοκρατικά μέτωπα της περιόδου, δίπλα στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η διατύπωση προτάσεων, που δίνουν πραγματικές δυνατότητες ουσιαστικής συμμετοχής σε όλους και όλες που συμμετέχουν και συγκροτούν το μεγάλο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη για την αποτελεσματική του παρέμβαση.
Στην πορεία προς το Πανελλαδικό Συντονιστικό και την Οργανωτική Σύσκεψη του Οκτωβρίου θα συμβάλλουμε ενεργά σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Αποστόλου Βαγγέλης, Καρίτζης Αντρέας, Κορωνάκης Τάσος, Λάσκος Χρήστος, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Λεουτσάκος Στάθης, Μαρματάκης Κώστας, Παπαδόγιαννη Σόφη, Στρατούλης Δημήτρης, Φλαμπουράρης Αλέκος, Χουντής Νίκος
ΓΙΑ ΜΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Χαλκίδα, 19 Ιουνίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, συνεδρίαση της Γραμματείας της Δημοτικής Παράταξης «ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», (Αναγνωστάκης Δημήτρης, Κουλουρίδης Κώστας, Μπαντούνας Γιώργος, Μαργαρίτη Χρίστη, Καρατζάς Νίκος, Ξεφτεράκη Μαρία), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Αποτίμηση των επαφών με πολίτες και φορείς της πόλης μας.
Αξιολόγηση της πολιτικής συγκυρίας.
Απολογισμός δράσης της Δημοτικής Παράταξης
Προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.
Ύστερα από διεξοδική συζήτηση των μελών της Γραμματείας και αποτιμώντας τις επαφές με τους συμπολίτες μας, ομόφωνα εξήχθησαν τα εξής συμπεράσματα:
Οι πολίτες της Χαλκίδας στις τακτικές συναντήσεις με μέλη της παράταξης, αναδεικνύουν και επισημαίνουν την απουσία σοβαρών έργων, την παντελή έλλειψη πολιτικών δράσεων και βέβαια την πανθομολογούμενη αδυναμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα ζητήματα της καθημερινότητας.
Οι πολίτες της Χαλκίδας επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο πλέον την έλλειψη σχεδίου, από την πλευρά της δημοτικής αρχής,
για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την τοπική οικονομία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη.
Οι πολίτες της Χαλκίδας συγκλίνουν στην κοινή εκτίμηση-που μέρα με τη μέρα ενισχύεται όλο και περισσότερο- πως η δημοτική αρχή μετατράπηκε σε παθητικό παρατηρητή ή στην καλύτερη περίπτωση σε απλό διαχειριστή των δημοτικών πραγμάτων, διαψεύδοντας έτσι τις όποιες προσδοκίες υπήρξαν.
Στη συνέχεια αξιολογήθηκε η συγκυρία σε όλα τα επίπεδα πολιτικής και κοινωνικής δράσης και αποφασίστηκε η επαναφορά των προτάσεων που ήδη έχουν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν:
σε ανάληψη πρωτοβουλιών του Δήμου για συμβολή του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης,
στην ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου για τη συστηματική τουριστική και πολιτιστική προβολή της Χαλκίδας,
την επανεξέταση ζητημάτων όπως:
η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής,
η Δημοτική Αγορά,
η έναρξη διαδικασιών χωροθέτησης νέου Χ.Υ.Τ.Α.
η ασφάλεια των πολιτών και των εμπόρων της πόλης.
Ο απολογισμός δράσης της Παράταξης μέχρι σήμερα κρίνεται θετικός αφού χαρακτηρίζεται από τη σοβαρή, υπεύθυνη και χωρίς υπερβολές ή λαϊκισμούς αντιπολιτευτική στάση της δημοτικής ομάδας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η Παράταξη δεν έμεινε σε λογικές στείρας άρνησης αλλά κατέθεσε προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ασχέτως αν η πλειοψηφία δεν τις υλοποίησε, κατεχόμενη από φοβικά σύνδρομα.
Η Παράταξη στήριξε κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες των εργαζόμενων της πόλης που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα
Ως προς τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα και έχοντας υπόψη ότι απαιτείται ακόμα περισσότερη προσπάθεια από τη Δημοτική μας Παράταξη, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στο θεσμικό της ρόλο αλλά και για να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας για συμμετοχικές διαδικασίες, αποφασίστηκε:
Ολομέλεια του ψηφοδελτίου και της συντονιστικής επιτροπής τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.


Για την παράταξη
Ο επικεφαλής
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

«Kανέναν
δεν κρατάμε με το ζόρι»
Μήνυμα Καραμανλή από τις Βρυξέλλες
με αποδέκτες στο εσωτερικό της ΝΔ
Tα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας κυριάρχησαν στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Η συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις της ΕΕ
Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ξεκαθάρισε ότι όλοι κρίνονται από τους πολίτες.
Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αλλαγές
στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια -με αφορμή και την αποχώρηση Ρουσόπουλου- επανέλαβε ότι τις τελικές αποφάσεις για τα πρόσωπα θα τις λάβει ο ίδιος ως πρόεδρος της ΝΔ.
Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις θέσεις του Γιάννη Μανώλη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή να αποφασίζει για το τι θα πράξει, ακόμα και αν επιθυμεί -αναλαμβάνοντας την ευθύνη- να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.
«Δεν μένει κανείς με το ζόρι» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν στοχεύει σε κινήσεις εντυπωσιασμού μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά σε ουσιαστικές πολιτικές για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, πολιτικές για τις οποίες και ο ίδιος θα κριθεί στο τέλος.
Σχετικά με τον ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με ένα ακραίο κόμμα, δεδομένου ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές.
Μάλιστα χαρακτήρισε πολιτικά αήθη τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε στελέχη της ΝΔ να ενταχθούν στο κόμμα του.
Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για δεύτερη προεδρική θητεία το 2010, ο κ. Καραμανλής απάντησε θετικά, ασκώντας μάλιστα κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα δύσκολο, σύνθετο και διεθνές πρόβλημα, το οποίο απαιτεί σοβαρότητα.
Παράλληλα, κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι ισοπεδώνει όλες τις προσπάθειες που γίνονται, ενώ απέρριψε τα περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής. Έφερε μάλιστα παραδείγματα από αξιωματικούς που βρίσκονται στην ίδια θέση εδώ και πολλά χρόνια.
Τέλος, κάλεσε τους πάντες να μην στρέφονται κατά της ΕΛ.ΑΣ., ώστε εκείνη να μπορέσει να κάνει το καθήκον της.
Σε ερώτηση για την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην Κέρκυρα με αεροσκάφος που θα φέρει τα διακριτικά των «Μακεδονικών Αερογραμμών»
(για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ), ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Ελλάδα κατάφερε να περάσει τις θέσεις της για την υπόθεση της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ακόμα και όταν όλοι πίστευαν ότι επρόκειτο για χαμένη υπόθεση.
Με βάση τα ανωτέρω, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αν η ελληνική πλευρά απαγόρευε την προσγείωση του αεροπλάνου της ΠΓΔΜ θα έδειχνε μικρότητα, νευρικότητα και ανασφάλεια.
Τέλος, ερωτηθείς για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την Τουρκία, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό το έθεσε στη συνάντηση που είχε προ δύο μηνών με τον Μπάρακ Ομπάμα και τόνισε ότι σκοπεύει να το θέσει και στον Τούρκο πρωθυπουργό, κατά την αυριανή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΠΕΡ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΟΥΤΛΟΥΜΠΑΣΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!! ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ Α.Ε.Χ;

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Αγαπητοί φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς.
Όλα ξεκίνησαν για την δημιουργία του συνδέσμου φιλάθλων Χαλκίδας.
Ο ΑΟΧ μετά από 42 χρόνιας Ιστορίας έχει την ευκαιρία να έχει το σύνδεσμο των δικών του φιλάθλων.
Η διοίκηση του ΑΟΧ πραγματοποιεί έναν από τον στόχο της αφού υπήρχαν επαφές Δ.Σ. με φιλάθλους.
Μέχρι τις αρχές του Ιουλίου όμως θα πρέπει να υπάρχουν κάποια ονόματα τα οποία έχουν σκοπό να γίνουν μέλη του συνδέσμου έτσι ώστε να προχωρήσουμε και να ανοίξουμε τον σύνδεσμο.
Γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται να στείλουν το όνομα τους και το κινητό τους τηλέφωνο στο e-mail chalkidafans@gmail.com” .
Η Χαλκίδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και πρέπει να έχει ένα σύνδεσμο όπως έχουν όλες οι επαρχιακές πόλεις την Ελλάδας. Η ομάδα φέτος από ότι φαίνεται θα είναι δυνατή και θα παλέψει για την άνοδο.
Αρχές Ιουλίου θα γίνουν συναντήσεις και μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Περιμένουμε τα ονόματα σας στο e-mail μας και για νεώτερα θα σας ειδοποιήσουμε.Από aochalkisfans.blogspot.com

ΕΠΣΕ

KYΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-10

Στη διοργάνωση κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2009-10 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των ομάδων Δ' Εθνικής, Α1 και Α2 Ερασιτεχνικής κατηγορίας (εξαιρείται η Σκύρος για συγκοινωνιακούς λόγους).
ΛΗΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
ΚΛΗΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ2009
ΕΝΑΡΞΗ:5-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009