Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΛΙΧΑΔΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΚΑΦΩΝ

Βραδινές ώρες χθες και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από την ακτή Αγίου Γεωργίου Λιχάδας Αιδηψού Ευβοίας, το ταχύπλοο σκάφος «MARCOMOUN» σημαίας Βελγίου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 66 και 58 ετών, αντίστοιχα, συγκρούστηκε με το ταχύπλοο σκάφος «ΤΑΣΟΥΛΗΣ» Λ.Π. 3059-ΣΤ, με επίσης δύο (02) επιβαίνοντες, ηλικίας 53 και 51 ετών, αντίστοιχα.
Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα, προς παροχή συνδρομής, από ξηράς περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού και από θαλάσσης περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης, καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ» Ν.Π. 7212.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες του Τ/Χ «ΤΑΣΟΥΛΗΣ», οι οποίοι μεταφέρθηκαν, με το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ, στο λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου και ακολούθως διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου εισήχθησαν για νοσηλεία.
Οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του Τ/Χ «MARCOMOUN», μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, από το οποίο εξήλθαν αυθημερόν, αφού διεπιστώθη ότι ήταν καλά στην υγεία τους.
Το «MARCOMOUN» ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο λιμένα Αγίου Γεωργίου και το «ΤΑΣΟΥΛΗΣ» ανελκύσθηκε στην ξηρά, προς αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί στην πλώρη του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Αιδηψού, που ανέλαβε τη διενέργεια της προανάκρισης, συνελήφθη ο 66χρονος αλλοδαπός χειριστής του «MARCOMOUN», ο οποίος, στη συνέχεια και κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου σχηματισθεί φάκελος δικογραφίας κατά την τακτική διαδικασία, ενώ, επίσης, στους ως άνω αναφερόμενους, πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ, με αρνητικά αποτελέσματα.
ΚΑΛΟ
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΜΟΝΟ ΣΤΟ
ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ
104,1

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Πάντα για τους λίγους
η πολιτική της Κυβέρνησης».
Την πιο ταξική σε βάρος των πολλών πολιτική, από τη μεταπολίτευση και μετά συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., παρά τη καταδίκη της στις ευρωεκλογές.
Αυτή την οδυνηρή αλήθεια για τη ζωή της πλειονότητας των πολιτών, ανέδειξε με την ομιλία της στη Βουλή, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για τη λήψη έκτακτων μέτρων ενίσχυσης των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων.
Η βουλευτής μεταξύ άλλων ανέφερε.
«Η Κυβέρνηση βρήκε 28 δισεκατομμύρια
για τους τραπεζίτες, αλλά αρνείται να δώσει ένα δις το χρόνο για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ, για τους αγρότες, που όχι μόνο δεν είδαν να αυξάνεται η επιστροφή του ΦΠΑ, όπως τους είχαν υποσχεθεί, αλλά πληρώνουν παραπάνω, όπως και κάθε πολίτης, με την αύξηση του Φ.Π.Α. από το 18% στο 19% και από το 8% στο 9%.
Τα μέτρα που προτείνουμε έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Εύβοια αφού η ανεργία διευρύνεται συνεχώς και γεγονότα όπως απολύσεις, διαθεσιμότητες και υποχρεωτικές άδειες σε εργοστάσια (ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, ΤΕΜΠΟ κ.α.) έχουν γίνει καθεστώς.
Με την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, και στο Νομό μου οι αγρότες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα θα στερηθούν μιας σημαντικής βοήθειας για τις επείγουσες ανάγκες της επιβίωσης.Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η Ν.Δ. απαξιώνει τους πολίτες που δεινοπαθούν από τη σκληρή αντιλαϊκή της πολιτική, στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της».

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Ερώτηση της κυρίας Περλεπέ
για το πρόβλημα με το νερό
και το εξασθενές χρώμιο
στο Δήμο Μεσσαπίων».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Υγείας, για το πρόβλημα που υπάρχει με το νερό στο Δήμο Μεσσαπίων και για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, ώστε να αναστραφεί η κατάσταση και να προστατευθούν οι πολίτες της περιοχής .
Η ερώτηση της βουλευτού έχει ως εξής:
«Σε σοβαρούς και πολλαπλούς κινδύνους
είναι εκτεθειμένοι οι πολίτες της περιοχής του Δήμου Μεσσαπίων της Εύβοιας, εξαιτίας της ύπαρξης εξασθενούς χρωμίου και επιβαρυντικών δεικτών που διαπιστώθηκαν στο νερό της περιοχής, σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στις 17/7/09 από το ΙΓΜΕ, μετά από δείγματα που ελήφθησαν στις 15/7/09.
Στις αναλύσεις που έκανε το ΙΓΜΕ στα Δημοτικά Διαμερίσματα και στο Δήμο Μεσσαπίων, οι δείκτες που προέκυψαν για τη περιεκτικότητα του νερού σε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως το εξασθενές χρώμιο, το ολικό χρώμιο και το νικέλιο, είναι αυξημένοι και πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Τα δεδομένα αυτά έχουν προκαλέσει την εύλογη ανησυχία αλλά και την οργή της τοπικής κοινωνίας και φορέων των πολιτών, που βλέπουν να μένουν απροστάτευτοι και χωρίς ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεσσαπίων και τη ΔΕΥΑΜ που έχουν την κύρια αρμοδιότητα και ευθύνη για το νερό της περιοχής, ώστε να μην διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι πολίτες.
Σοβαρή ευθύνη επίσης έχουν τα συναρμόδια Υπουργεία επί τέτοιου είδους ζητημάτων, που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν επιληφθεί του θέματος, όπως δεν είχαν ενδιαφερθεί και για προληπτικά μέτρα, ώστε να μην είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα.
Κατόπιν των ανωτέρω, και επειδή η κατάσταση αυτή πρέπει να αναστραφεί άμεσα, η κυρία Περλεπέ ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς,
1. Πώς θα παρέμβουν
αποτελεσματικά και ποια μέτρα θα λάβουν για να προστατεύσουν τους πολίτες που ζουν στο Δήμο Μεσσαπίων και που διατρέχουν πολλαπλούς κινδύνους από τη χρήση του νερού της περιοχής τους, για τους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω;
2. Πότε θα επιληφθούν για την πλήρη και υπεύθυνη πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας για το εν λόγω ζήτημα, αφού η Δημοτική Αρχή δεν ενημερώνει σχετικά τους πολίτες, όπως θα όφειλε και όπως υποχρεούται;
3. Έχουν δοθεί και αν όχι γιατί, τα κονδύλια που είχε ζητήσει η διεύθυνση περιβάλλοντος της Νομαρχίας Εύβοιας από την Περιφέρεια για να μπορέσει να συμβάλλει στην απομάκρυνση τοξικών αποβλήτων που έχουν ριφθεί στη περιοχή και που η ύπαρξή τους προφανώς αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες για τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.
4. Πώς εγγυώνται ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που ρύπαιναν και εξακολουθούν να ρυπαίνουν το περιβάλλον;
5. Εκτός από τη προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Μεσσαπίων που αποτελεί το υπ. αριθμόν ένα καθήκον των αρμοδίων, πώς θα διασφαλίσουν οι κύριοι Υπουργοί ότι δεν θα διαταραχθεί η οικονομική ζωή του τόπου εξ αιτίας του προβλήματος με το νερό και ειδικότερα οι αγροτικές δραστηριότητες;».

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Α.Ο.Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

Ήταν έτοιμος

Δεν ξέρουμε τι έγινε σήμερα κι αν προχώρησαν σε συμφωνία η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ο Α.Ο.Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ, αλλά γνωρίζουμε πως από πλευράς Αρτάκης ήταν όλα έτοιμα και θα μπορούσαν ν’ ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της Δ’ κατηγορίας.
Πληροφορίες μας λένε πως ο κ. Τερτίπης πιέστηκε ώστε να μην προχωρήσει τις διαδικασίες με τον Α.Ο.Ν.Α.
Γιατί όμως. Ίσως κάποια στιγμή οι παράγοντες της ομάδας της Αρτάκης να μιλήσουν και να πούνε τι ακριβώς συνέβη.
Πάντως είναι αλήθεια πως όλα «θα παιχτούν» μέχρι την Κυριακή.
Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε το χειρότερο σενάριο.

ΔΗΜΟΣ Α.Ε.

Πρώτη Συνεδρίαση του ΔΣ
της Ανώνυμης Εταιρίας
ΔΗΜΟΣ Α.Ε.

Συνήλθε , πρώτη φορά από τη σύστασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγη στη θέση του προέδρου της «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.» ο Κ. Τζανακούλης, δήμαρχος Λαρισαίων.
Επίσης προγραμματίστηκαν οι άμεσες δράσεις της εταιρείας που είναι η προετοιμασία των τευχών προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του Τεχνικού Συμβούλου της εταιρείας καθώς και της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.
Η σύσταση της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. οριστικοποιήθηκε με την υπογραφή κοινής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου και Οικονομίας και Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου, στις 12 Ιουνίου. Με την ίδια απόφαση επικυρώθηκε το καταστατικό λειτουργίας της «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.».
Επίσης ορίστηκε το εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι τριετούς θητείας. Πέντε μέλη του, περιλαμβανομένου του προέδρου, προτάθηκαν από την ΚΕΔΚΕ, δύο μέλη από το υπουργείο Εσωτερικών και δύο από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Το πρώτο Δ.Σ. της «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.» απαρτίζεται από τα εξής μέλη:
1. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, δήμαρχος Λαρισαίων,
2. Ιωάννης Καζάκος, δήμαρχος Ζωγράφου,
3. Ιωάννης Κουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης,

4. Ιωάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας,
5. Χρήστος Κίσσας, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων,
6. Αντώνιος Τομαράς, πρώην αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου
7. Αναστασία Λαγουδάκη, πολεοδόμος μηχανικός, σύμβουλος Δημάρχου Αθηναίων
8. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης, πολιτικός μηχανικός, γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγράμματος Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών,
9. Κωνσταντίνος Κουκολιάς, οικονομολόγος, προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
Σύμφωνα λοιπόν με την κοινή υπουργική απόφαση η Ανώνυμη μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΗΜΟΣ Α.Ε.» έχει έδρα την Αθήνα και εννεαετή διάρκεια λειτουργίας. Λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας με έσοδα προερχόμενα κυρίως από ανταποδοτικούς πόρους, εποπτεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών και διέπεται από τις διατάξεις των νόμων 3614/2007, 849/1978 (άρθρο 36) και 2190/1920.
Σκοπός της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. είναι:
· Η προετοιμασία και η σύνταξη όλων των απαραίτητων εγγράφων για την ένταξη έργων των ΟΤΑ α΄ βαθμού
· Η ωρίμανση μέχρι και το στάδιο της δημοπράτησης της κατασκευής τεχνικών έργων υποδομής
· Η ανάθεση και ευθύνη εκτέλεσης έργων
Στη ΔΗΜΟΣ Α.Ε., εκτός των δήμων που δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια, μπορούν να απευθυνθούν και δήμοι που επιβεβαιώνουν διαχειριστική επάρκεια, εφόσον το ζητήσουν από το Δ.Σ. της εταιρείας.
Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο είναι 1 εκ. ευρώ και καλύπτεται ολόκληρο από το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι πόροι της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. προέρχονται από τις εξής πηγές:
Την αποζημίωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, την ετήσια επιχορήγηση του ΠΔΕ, τα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους προγράμματα τεχνικής υποστήριξης, τη χρηματοδότηση της ΚΕΔΚΕ, τις επιχορηγήσεις, δωρεές, κληρονομιές κ.λπ.
Η εταιρεία υπόκειται σε ετήσιο κατασταλτικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές.

ΕΠΟ

Σχολή προπονητών
UEFA Β΄

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε τη λειτουργία Σχολής υποψήφιων προπονητών κατηγορίας UEFA Β΄ τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο 2009 στην Αμφισσα (ΕΠΣ Φωκίδας τηλ.: 22650 72321, fax 22650 29646).
Μαρκόπουλος:
Απόλυτα ασφαλής υγειονομικά η Ελλάδα
H Ελλάδα είναι μια από τις πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρες της Ευρώπης, δήλωσε από τα Χανιά ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η νέα γρίπη επηρεάσει τον τουρισμό, ο υπουργός τόνισε ότι τα κρούσματα στην χώρα μας είναι σχετικά λίγα και συνέστησε ψυχραιμία.
Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει διάλογος υστερίας για κάτι που θεωρητικά μπορεί να μας συμβεί τον Οκτώβριο, αλλά μπορεί και να μην μας συμβεί. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να βλέπουμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί αυτός ο διάλογος μεταφέρεται από ξένες πρεσβείες και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Χρειάζεται λοιπόν αυτοσυγκράτηση, τόνισε.
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη, τα μέτρα ασφαλείας στις πύλες εισόδου της χώρας είναι από τα πιο ισχυρά από ολόκληρη την Ευρώπη, για αυτό και η αποτελεσματικότητα μας είναι πολύ καλή.

ΕΠΣΕ

TA NEA ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΕ τα πρωταθλήματα Υποδομής περιόδου 2009-10 ΝΕΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, και ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ αφιερώνονται φέτος στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΝΤΕΛΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΣΑΛΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑ αντίστοιχα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές:
- Στο πρωτάθλημα ΝΕΩΝ-Κ.ΝΤΕΛΗΣ, γεννηθέντες το έτος 1992 και νεότεροι με δελτία αθλητικής ιδιότητας.

- Στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ-ΑΘ. ΣΑΛΗΣ, γεννηθέντες το έτος 1995 και νεότεροι με δελτία αθλητικής ιδιότητας και
- Στο πρωτάθλημα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΕΥ.ΡΟΓΚΑΣ, γεννηθέντες το έτος 1997 και νεότεροι με δελτία αθλητικής ιδιότητας, οι γεννηθέντες μέχρι 31-12-1999 και με δελτία προσωρινής ισχύος οι γεννηθέντες από 1-1-2000.
• Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η δήλωση συμμετοχής των ομάδων Δ' Εθνικής και Α1 κατηγορίας Εύβοιας σε ένα τουλάχιστον πρωτάθλημα από τα τρία.
• Σωματεία των υπόλοιπων κατηγοριών είναι δυνατό να οργανώσουν Μικτές ομάδες από σωματεία του ίδιου Δήμου.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-9-2009
- Η κλήρωση των αγώνων για τα πρωταθλήματα ΝΕΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 23-9-2009, ώρα 18.00 στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ.
- Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 3-10-2009 (ΝΕΟΙ) και στις 10-10-2009 (ΠΑΙΔΕΣ)
- Η κλήρωση και η εναρξη των αγώνων για το πρωτάθλημα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ θα οριστεί από την αρμόδια Επιτροπή.
ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω
όλους τους ανθρώπους
που βρέθηκαν αυτά τα πέντε χρόνια
στη διοίκηση του ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ
για την άψογη συμπεριφορά τους
και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι
αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
Επίσης και όλους τους ποδοσφαιριστές
που ήμασταν συμπαίχτες
αυτά τα πέντε χρόνια,
αλλά και στα προπονητικά team του ΑΠΚΟ.
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ
καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία
σε όλους τους ανθρώπους του ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ.

ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ


ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΖΕΡΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΡΙΔΗ
ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ !!!!!!!!!
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΛΑΜΨΑΚΙΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΤΙΝΗ
ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΗ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ
ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΡΙΔΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΑΦΑ ΛΑΜΨΑΚΟΥ
Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΝΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟ, ΑΦΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

«Ατέλειωτες συσκέψεις»

Δεν έχουν τελειωμό οι συσκέψεις των ανθρώπων της Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Διοικητικοί και εξωδιοικητικοί συζητούν ατελείωτες ώρες
και προσπαθεί ο καθένας να δώσει λύση.
Που οδηγεί αυτή η ιστορία;
Τι περιπτώσεις υπάρχουν;
Τρείς λέμε εμείς:
1η)Η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Κατηγορίας, αυτόνομη.
2η)Προχωρά σε συνένωση με τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
3η)Προχωρά σε συνένωση με την Αρτάκη.

Τι απ’ αυτά θα γίνει;
...στην Αμάρυνθο, δίπλα στην πιάτσα των ταξί.

Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ

Η πίεση

Ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να γίνει η συγχώνευση του Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ με την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Μέχρι αυτή την ώρα λύση δεν βρέθηκε.
Από την Τρίτη το πρωί οι πιέσεις από πολλές πλευρές ήταν μεγαλύτερες.
Όλοι ήθελαν να μην χαθεί η ευκαιρία να έχει η ΧΑΛΚΙΔΑ μια ισχυρή ομάδα στην Δ’ Κατηγορία.
Η θέση του Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ ξεκάθαρη.

Εμείς κάναμε πλέον τον προγραμματισμό μας και δεν μπορούμε να περιμένουμε.
Ο κ. Μπούρικας είπε: «Ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται για την συγχώνευση.
Ξεχνούν όμως πως ένα χρόνο τώρα, μόνο εγώ και ο κ. Τερτίπης προσπαθήσαμε γι’ αυτό».

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

«Θυμώνουν»

Γιατί άραγε κάποιοι θυμώνουν μ’ αυτά που γράφουμε;
Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας.
Είναι δηλώσεις και απόψεις των πρωταγωνιστών του σήριαλ.
Τι είναι ψέμα;
Ποιες μεταγραφές ισχύουν;
Υπάρχει προπονητής;
Υπάρχει διοίκηση;

Υπάρχει αύριο;
Άρχισε η προετοιμασία;

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το σήριαλ

Τρέχουν και δεν φθάνουν όλοι γενικώς.
Ο πρόεδρος της ομάδας
ο κ. Παναγιώτης Τερτίπης, μάλλον θα πρέπει να πάει σε κάποια απομόνωση, για να μπορέσει να σκεφτεί καλύτερα και να πάρει τις αποφάσεις του.
Η υπόθεση της συνένωσης, έχει γίνει πραγματικό σήριαλ με χιλιάδες «επεισόδια» και πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά και περισσότερους κουμπάρους.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

☼ 20 Ιουλιου-5 Αυγούστου
εκθεση κεραμικησ – ζωγραφικησ
καλενδερη ντορα – καραχαλιου ελενη
Κεντρικη Πλατεια Κυμησ
(διπλα στο γυναικειο συνεταιρισμο)

Σαββατο & Κυριακη 1 & 2 Αυγουστου, 9:00μ.μ.
Διήμερο αφιερωμα στο χορο
1/8/09 : Χορευτικη ομαδα συλλογου Καστοριας
Χορευτικη ομαδα πνευματικου κεντρου
Ανδρονιανων
2/8/09 : (A) Αδερφοποιηση
Δημου Κυμης – Δημου Ραφηνας
(Β) Χορευτικες ομαδες δημου Κυμης
Κεντρικη Πλατεια Κυμης

☼ Πεμπτη 6 Αυγούστου, 9:00 μ.μ.
Ομιλια «Σπηλαιολογικο-ερευνητικο οδοιπορικο
από την την βρωμονερα στο καρστικο πεδιο
σκοτεινης-κοτυλαιου-μαυροβουνιου»
Αυλειος Χωρος Δημαρχειου Κυμης

☼ 7, 8 & 9 Αυγούστου
εκθεση κοσμηματος
τζαχρηστου τασουλα
Κεντρικη Πλατεια Κυμης
(διπλα στο γυναικειο συνεταιρισμο)

☼ 10-15 Αυγούστου
εκθεση zωγραφικης
μαθητων γυμνασιου – λυκειου Κυμης
Κεντρικη Πλατεια Κυμης
(διπλα στο γυναικειο συνεταιρισμο)

☼ Δευτερα 10 Αυγούστου, 9:00 μ.μ.
τιμητικη εκδηλωση στην omotiimh καθηγητρια
της ιατρικησ σχολης του πανεπιστημιου αθηνων,
κυτταρολογο- παθολογοανατομο,
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΕΛΕΝΗ
Θεατρο Λαογραφικου Μουσειου Κυμης

☼ Πεμπτη 13 Αυγούστου, 9:00 μ.μ
Μουσικη βραδια του Αθλητικου Ομιλου Κυμης
με το ΧΡΗΣΤΟ ΔΑΝΤΗ,
την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (stavento)
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Κύμης
Γυμνασιο Κυμης

☼ 17-25 Αυγούστου
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
ΜΠΙΛΙΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
μιχαηλιδου χριστινα
αρετη σουλα
Κεντρικη Πλατεια Κυμης
(διπλα στο γυναικειο συνεταιρισμο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Αυγούστου, 9:00 μ.μ.
βραδια Αστρονομιας
διαλεξη με θεμα: Η ΑΙΧMΑΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ»
ομιλητης : ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Δρ αστροφυσικης πανεπιστημιου αθηνων
Προφητης Ηλιας Κυμης

ΕΠΟ

Η κυρία Μήτση στον ημιτελικό
του Ευρωπαϊκού Νεανίδων

Η UEFA όρισε την κυρία Θάλεια Μήτση να διευθύνει τον ημιτελικό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων 2009 ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σουηδία.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 22/7/2009 και ώρα 17:00 (τοπική) στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

ΠΑΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ
«ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΪΝ»
Η κυβέρνηση αναμασώντας τα γνωστά παραμύθια ότι η απελευθέρωση και η πλήρης ελευθερία της αγοράς «συμβάλλει στη μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης», προωθεί νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την κοινοτική οδηγία για την «απελευθέρωση των υπηρεσιών», γνωστή και ως οδηγία «Μπολκενστάιν».
Η σχετική οδηγία επιτρέπει την ανάληψη εργασιών σε μια χώρα από επιχείρηση άλλης χώρας με αμοιβές και εργασιακό καθεστώς που ισχύουν στη χώρα προέλευσης αυτής της επιχείρησης.
Γίνεται φανερό ότι συνεχίζεται και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιδραστική αντεργατική επίθεση της Ε.Ε., της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της ντόπιας πλουτοκρατίας με στόχο την απελευθέρωση της ασύδοτης δράσης του κεφαλαίου και τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος της κερδοφορίας του.
Το ΠΑΣΟΚ δίνει απλόχερα τη βοήθειά του στην κυβέρνηση και την πλουτοκρατία δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει το ρόλο του ελεγκτή για τη σωστή εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέα υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Νέο χτύπημα θα δεχτούν οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί και τα μεροκάματα.
Ο σταθερός χρόνος εργασίας.
Θα επιταχυνθεί παραπέρα το ξεκλήρισμα αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.
Θα αυξηθεί παραπέρα η ανεργία.
Είναι φούμαρα τα όσα προπαγανδίζει η κυβέρνηση για μείωση των τιμών και αύξηση της απασχόλησης.
Η αλήθεια είναι μία: Η μοναδική τιμή που θα μειωθεί, είναι αυτή της εργατικής δύναμης.
Οι εργάτες όχι μόνο πρέπει να απορρίψουν αυτές τις αντιδραστικές ρυθμίσεις, αλλά αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους δυναμώνοντας τα συνδικάτα τους, ανεβάζοντας το συντονισμό τους και προωθώντας τη συμμαχία τους με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες.
Χαλκίδα 21/7/2009

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Κοφίνης, εκπρόσωποι των ξενοδόχων, της ΕΛ.ΑΣ, της Τουριστικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων.

Αμέσως μετά ακολούθησαν δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως εξής:
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
<< Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σήμερα με πρωτοβουλία του προκάλεσε την σύσκεψη, γιατί έχουν υπάρξει και άλλες, με θέμα την ασφάλεια της πρωτεύουσας. Βεβαίως σε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Μαρκογιαννάκη, το νομάρχη Αθηνών, το δήμαρχο Αθηναίων, τον ΠΟΞ, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, την τουριστική και την ελληνική αστυνομία.
Εξετάστηκε η πορεία των μέτρων- τα θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει και διαφαίνονται-με τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού και συζητήθηκαν αναλυτικά επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια τα οποία πρέπει να προχωρήσουν.
Η πρώτη μας προσέγγιση και η μεγάλη μας φροντίδα είναι η πρωτεύουσα, το στολίδι της Ελλάδας, να έχει την καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά την ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από τη συζήτηση βγήκανε αρκετά συμπεράσματα και για νομοθετικές πρωτοβουλίες και για αποφάσεις των αρμοδίων, γιατί η ουσία είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί, όλοι έχουμε αρμοδιότητες, στην ίδια κοινή κατεύθυνση. Στην πορεία των πραγμάτων τις επόμενες μέρες ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του>>.
Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών:
«Ένα σημαντικό κομμάτι από τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν και από τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της Αθήνας ανάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών. Μπορώ να πω ότι μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας και στην προσπάθεια να έχουμε μια διαφορετική εικόνα του κέντρου.
Θα σας θυμίσω ότι οι ομάδες Δέλτα, οι περιπολίες, οι οποίες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, ο έλεγχος που γίνεται στους μη νόμιμους μετανάστες, οι εξορμήσεις που κάνει κάθε τόσο η Αστυνομία στο κέντρο, έχουν φέρει αποτελέσματα κατά την άποψη μου σαφή και υπάρχει μια εικόνα βελτιωμένη κατά πολύ από εκείνη που ήταν κάποτε. Ασφαλώς χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά ακόμα για τα οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και συναρμόδιοι φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Υγείας, η Νομαρχία Αθηνών, ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι φορείς. Οι συναντήσεις αυτές όπως η σημερινή, ασφαλώς βοηθούν προς την κατεύθυνση καλύτερου συντονισμού και ανάληψης πρωτοβουλιών οι οποίες θα φέρουν την Αθήνα να έχει μία εικόνα που πραγματικά όλοι επιθυμούμε.
Σήμερα με τον συνάδελφο τον κ.Μαρκόπουλο και τους φορείς, οι οποίοι παρίσταντο και συζητήσαμε, αναλύθηκαν τα προβλήματα και ο καθένας από εδώ και πέρα θα πάρει τις πρωτοβουλίες τις οποίες πρέπει για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα. Κοιτάξτε το πρόβλημα του παλαιού Εφετείου είναι ένα πρόβλημα 2-3 μηνών από ό,τι ξέρετε όλοι σας, από καιρό υπήρξε η σκέψη πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε μια επιχείρηση προκείμενου το Εφετείο να αδειάσει. Προεκρίθη μια συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία μας οδήγησε σήμερα στο να λήξει αυτή η ιστορία, κάτι που θα επαναληφθεί ασφαλώς και σε άλλα ακίνητα. Και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας θα ακολουθήσουμε μια τακτική, η οποία θα είναι αποτελεσματική, άλλα ταυτόχρονα και ασφαλής να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ερώτηση για την γρίπη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
<<ο τουρισμός στη δύσκολη αυτή χρονιά βαδίζει ικανοποιητικά. Σε αυτή την κατεύθυνση αντιλαμβάνεται κανένας ότι επειδή υπάρχει ο ορατός κίνδυνος μιας γρίπης χρειάζονται δυο πράγματα : καλή δουλειά από το υπουργείο Υγείας η οποία γίνεται, γιατί και οι τουρίστες και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν μείνει έκπληκτοι από τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα. Από την άλλη μεριά χρειάζεται περισσή ψυχραιμία ιδίως στην κατεύθυνση κάποιων δυσμενών προβλέψεων από ανθρώπους που δε γνωρίζουν. Διότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του τουρισμού που έχει η Ελλάδα αυτή τη δύσκολη ώρα δεν πρέπει να το θυσιάσουμε προσπαθώντας να κερδίσουμε λίγο παραπάνω δημοσιότητα και πρωτοσέλιδα. Αυτή την καλή εικόνα που έχουμε κατακτήσει πρέπει να τη διατηρήσουμε μέχρι τέλους>>.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ερώτηση για τις τιμές
Είναι η πρώτη φορά στην οποία διασφαλίζουμε μείωση τιμών και αύξηση προσφορών, όπως το είχαμε προβλέψει. Σε συνεργασία με την ΠΟΞ έχουμε ξεκινήσει 15 σεμινάρια στις μείζονες τουριστικές περιοχές με εκπαίδευση των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών.
Είναι άλλο πράγμα να αγοράζεις λιανική ένα δωμάτιο και άλλο να πουλάς χονδρικά τα δωμάτια σε ένα tour operator. Φέτος η ψαλίδα έκλεισε ικανοποιητικά και την επόμενη χρονιά θα επιδιώξουμε να έχουμε με τους ξένους tour operators καλύτερη συμφωνία.
Η εσωτερική τουριστική κίνηση δείχνει να είναι αυξημένη γιατί οι έλληνες λόγω της κρίσης έχουν κατά πολύ λιγότερο ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αυτό είναι ένα πρόσθετο κέρδος. Σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρει όλος πληθυσμός, οι κατώτερες εισοδηματικές ομάδες του πληθυσμού, οι μέσες και οι ανώτερες.
Η Ελλάδα έχει δυνατότητες να έχει όλων των ειδών τους προορισμούς και όλων των ειδών τους τουρίστες, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ερώτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί τη σημερινή πραγματικότητα με υπευθυνότητα. Και αυτό συμβαίνει. Όσο περνάει ο χρόνος οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τα ζητούμενα της κοινωνίας σήμερα είναι η διαχείριση της καθημερινότητας και η προοπτική.
Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να καταδείξει ότι δεν διακατέχεται περισσότερο από εξουσιολαγνεία από ότι από σεβασμό στους θεσμούς . Ο χρόνος σε αυτή την πορεία, για αυτούς που θέλουν να παίζουν, θα είναι καταλυτικός παράγοντας. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ερώτηση για προβλέψεις το 2010
Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις το 2010 εφόσον δεν έχει τελειώσει το 2009. Πράγματι υπάρχουν μερικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες του εξωτερικού που εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία προσπαθούν να πάρουνε από τώρα χαμηλότερες τιμές. Συμβουλεύουμε υπομονή, αυτοσυγκράτηση και εμπιστοσύνη στην τουριστική ταυτότητα της χώρας και στον χρόνο που έρχεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ερώτηση για ΕΤΑ - πλαζ Βούλας
Στο επίπεδο της ΕΤΑ επιταχύνουμε εξαιρετικά το έργο μας. Την επόμενη βδομάδα ανοίγει η δεύτερη πλαζ της Βούλας που ήταν κλειστή επί πολλά χρόνια, αφού λύσαμε τα ζητήματα με τους ιδιοκτήτες. Επίσης, βγαίνει σε διεθνή διαγωνισμό το υπαίθριο εκθεσιακό κέντρο που βρίσκεται στο Ελληνικό συνολικής έκτασης περίπου 300-400 στρεμμάτων, τα 150 των οποίων ανήκουν στην ΕΤΑ και τα υπόλοιπα στην ΚΕΔ. Στόχος είναι να πάμε σε ένα αδειοδοτημένο, σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο το οποίο θα λειτουργήσει τον επόμενο χρόνο μέχρι να η οριστική εκμετάλλευση του Ελληνικού. Και τέλος μέσα στο καλοκαίρι καταθέτουμε νομοσχέδιο για την ίδρυση και τη θεσμοθέτηση του τουριστικού παρατηρητηρίου που θα είναι ένα όργανο εξαιρετικά χρήσιμο αυτή και τις επόμενες χρονιές. Την ίδρυση ακόμη της Ειδικής Γραμματείας του ΟΣΕΠ, και προχωρούμε σε όλη τη διαθρωτική αλλαγή σε ότι αφορά τις υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΟΤ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ερώτηση για την καμπάνια
Φέτος με την καμπάνια της χώρας μας έχουμε εξαιρετικά σχόλια από όλο τον κόσμο. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε και η outdoor καμπάνια στην Τουρκία, όπου για πρώτη φορά φθάνει μέχρι και την Άγκυρα διαφημίζοντας την Ελλάδα. Χθες ξεκίνησε η καμπάνια για την τουριστική συνείδηση, μια επιθετική πρωτοβουλία του υπουργείου που έρχεται να διαπιστώσει, χρησιμοποιώντας έντονα συνθήματα, την πολύ μεγάλη ανάγκη τουριστικής συνείδησης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών μια και ο τουρισμός είναι η ισχυρή μας βιομηχανία.

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Σοβαρό κρούσμα
της νέας γρίπης

Έλληνας πολίτης 33 ετών που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα εισήλθε σε νοσοκομείο του ΕΣΥ στις 19 Ιουλίου 2009 με πνευμονία.
Μετά από εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε σήμερα θετικός στον ιό της νέας γρίπης. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Ένοπλη ληστεία στη Χαλκίδα

Μπούκαραν
σε κέντρο διασκέδασης

Ένοπλη ληστεία σε κέντρο διασκέδασης στην Χαλκίδα είχαμε σήμερα τα ξημερώματα.
Έξι με επτά άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, αφού εισήλθαν στο χώρο που λειτουργεί υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με κυνηγετικό όπλο που έφερε ο ένας εξ΄αυτών, ακινητοποίησαν, ενώ αμέσως μετά χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο και έδεσαν τους δύο αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν ετών 22 και 30 ετών αντίστοιχα που εργάζονταν ως φύλακες στην επιχείρηση και προέβησαν στην αφαίρεση διαφόρων ποτών από την κάβα του καταστήματος συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, τα οποία φόρτωσαν σε άγνωστο όχημα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία ενώ ο ένας από τους δύο φύλακες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης με ελαφριά τραύματα.
Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας.
Από troktiko

ΤΖΙΖ

Αχ, βρε Γιώργο


Γιατί τόσες γκάφες, αδερφέ μου;
Όλοι το πήραν χαμπάρι πλέον και τώρα να δούμε πώς θα τα μαζέψεις....
Θα σου "τη φέρει" και ο Κάρολος, όπως δείχνει το πράγμα, να σώσει το κύρος του ο άνθρωπος, τι να κάνει;
Μα κι εσύ, Γιώργο μου, να φτάσεις στο σημείο να χρησιμοποιείς το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να εξυπηρετήσεις τους σκοπούς σου; Και το έκανες και τόσο νωρίς!!! Δεν κράτησες ούτε μια πισινή!!!
Α, πα, πα.
Η απορία μου όμως είναι άλλη: γιατί κανείς από τους στενούς σου συνεργάτες δεν σε προστατεύει;

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Μπόχα και δυσωδία
Απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις των πολιτών



Ένα από τα μεγάλα προβλήματα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για τις περισσότερες περιοχές είναι τα σκουπίδια.
Να μην μπορείς να περπατήσεις στο δρόμο, βρε αδερφέ. Μπόχα και δυσωδία.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο Ληλαντίων, κυρίως το Σαββατοκύριακο.
Οι κάδοι να ξεχειλίζουν, βουναλάκια γύρω από αυτούς, σακούλες ανοιγμένες με όλο το άρωμα να «ευωδιάζει» την ατμόσφαιρα, ποντίκια, παρακαλώ, να κόβουν βόλτες και όλα τα σχετικά που συνοδεύουν μια τέτοια κατάσταση.
Κύριε Δήμαρχε και όποιος από τους αντιδημάρχους είστε υπεύθυνοι για το θέμα της Καθαριότητας στη πόλη, κάντε κάτι. Η εικόνα είναι αποκρουστική αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το ότι κινδυνεύει και η υγεία των κατοίκων, καθώς χώροι στις γειτονιές γίνονται εστίες μόλυνσης.
Ίσως θα πρέπει, τουλάχιστον το καλοκαίρι, να μπουν βάρδιες και το Σαββατοκύριακο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κύριοι, γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Ένα αυτοκίνητο περνάει και ξαναπερνάει από τις γειτονιές για την αποκομιδή των σκουπιδιών και το Σαββατοκύριακο κάνει βάρδιες στο Λευκαντί που «πνίγεται» από κόσμο.
Δεν λέμε ότι δεν κάνετε προσπάθειες, όμως τα μέσα δεν επαρκούν. Τουλάχιστον κινηθείτε προς τη κατεύθυνση να αποκτήσει ο Δήμος επιτέλους τα απαραίτητα μέσα, για να έχουμε μια καθαρή πόλη.
Όλα τα παραπάνω φυσικά προυποθέτουν και τη περιβαλλοντική συνείδηση των δημοτών, η οποία μέχρι στιγμής είναι σε χαμηλά επίπεδα και εξηγούμαι:
δεν είναι δυνατόν ο καθένας από εμάς να πετάει όπου θέλει τα σκουπίδια του, τα κλαδιά και τα βαριά αντικείμενα και μετά να έχουμε και την απαίτηση για καθαρές γειτονιές.
Κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε περισσότερα αλλά έχουμε και υποχρέωση να εφαρμόζουμε τους κανόνες καθαριότητας. Διαφορετικά ό,τι κι αν κάνει ο Δήμος, λίγα πράγματα θα καταφέρει.
Η ευθύνη αφορά όλους μας.

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1 FM

ΣΕ ΛΙΓΟ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ
104,1 FM

ΕΠΟ

Εγκύκλιος ΕΠΟ
για την έκδοση ταυτότητας
προπονητή
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε εγκύκλιο την Τρίτη 21/7/2009 στις ΕΠΣ-μέλη της, στη Super League και στην Ενωση Β΄-Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας σχετικά με την έκδοση ταυτότητας προπονητή και δελτίου πιστοποίησης προπονητή.
Αναλυτικά το κείμενο:
ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ
1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
2. ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
3. ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ.
Κύριε Πρόεδρε,
Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 και όσον αφορά την έκδοση της ταυτότητας προπονητή και του δελτίου-πιστοποίησης προπονητή, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
1) Στις ΠΑΕ,ΤΑΠ και σωματεία Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα Γυναικών και Σάλας καθώς και στις Μικτές ομάδες των Ενώσεων προσλαμβάνονται υποχρεωτικά προπονητές κάτοχοι διπλώματος Ε.Π.Ο.
2) Για τα σωματεία Α΄ κατηγορίας τοπικών πρωταθλημάτων και εφόσον υπάρχει διπλάσιος αριθμός προπονητών (κατόχων διπλώματος Ε.Π.Ο.) στη τοπική ΕΝΩΣΗ τότε υποχρεωτικά θα προσλαμβάνουν από αυτούς. Για τα σωματεία Β΄ και Γ΄ τοπικών κατηγοριών αποφασίζουν οι τοπικές ΕΝΩΣΕΙΣ σύμφωνα με όσα ορίζει ο εγκεκριμένος Κανονισμός Προπονητών. Και εφόσον αποφασίσουν οι ΕΝΩΣΕΙΣ για την ύπαρξη υπευθύνου τεχνικών οδηγιών θα εκδίδουν το δελτίο-πιστοποίησης υπεύθυνου τεχνικών οδηγιών ( άρθρο 19 του Κ.Α.Π. )
3) Οι προπονητές (κάτοχοι διπλώματος Ε.Π.Ο.) δικαιούνται να λάβουν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, την ταυτότητα προπονητή και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή. Η ταυτότητα θα εκδίδεται στα αγγλικά ( πρότυπο UEFA ) και στα ελληνικά ( πρότυπο Ε.Π.Ο. ) και η ισχύς της θα είναι τα τρία χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής τηςΤο Δελτίο πιστοποίησης προπονητή και το Δελτίο πιστοποίησης υπευθύνου τεχνικών οδηγιών θα εκδίδονται εφάπαξ για μία αγωνιστική περίοδο και στο όνομα του αιτούντος. Προπονητής ή υπεύθυνος τεχνικών οδηγιών που δεν θα έχει το Δελτίο πιστοποίησης που εκδίδει η Ε.Π.Ο. ή οι Ε.Π.Σ. μέλη της δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του εντός του αγωνιστικού χώρου ( τεχνική περιοχή ).
4) Στους κατόχους παλαιών διπλωμάτων προπονητές ποδοσφαίρου Γ.Γ.Α.-Ε.Π.Ο. καθώς και στους πτυχιούχους των τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού , με κύρια ειδικότητα στο άθλημα του ποδοσφαίρου , που έχουν την ειδική αναγνώριση ισοτιμίας από την Ε.Π.Ο. όπως καθορίζεται στις διατάξεις της Σύμβασης αμοιβαίας αναγνώρισης προπονητικών προσόντων της UEFA, θα εκδίδονται ταυτότητες στα ελληνικά η ισχύς των οποίων θα είναι μέχρι τις 30.6.2011.
5) Μόνο το τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της Ε.Π.Ο. θα εκδίδει τις ταυτότητες προπονητών εφόσον οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο κανονισμός προπονητών και αυτό θα γίνεται εφάπαξ για μία τριετία και στο όνομα του αιτούντος.
6) Μόνο το τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της Ε.Π.Ο. θα εκδίδει επίσης το δελτίο πιστοποίησης προπονητή των προπονητών ( κατόχων διπλώματος Ε.Π.Ο. ) για τις Π.Α.Ε. και τα Τ.Α.Π. Α,Β,Γ εθνικών κατηγοριών καθώς και των προπονητών ( κατόχων διπλώματος Ε.Π.Ο. ) που συμμετέχουν των πανελληνίων και περιφερειακών πρωταθλημάτων Γυναικών και Σάλας και αυτό θα γίνεται εφάπαξ για μία αγωνιστική περίοδο και στο όνομα του αιτούντος.
7) Οι ΕΝΩΣΕΙΣ θα εκδίδουν τo δελτίo πιστοποίησης προπονητή (κατόχου διπλώματος Ε.Π.Ο. ) για τη Δ΄ εθνική και την Α΄ τοπική κατηγορία . Επίσης θα εκδίδουν το δελτίο πιστοποίησης υπεύθυνου τεχνικών οδηγιών για τα σωματεία Β΄ και Γ΄ τοπικών κατηγοριών. Αυτό θα γίνεται εφάπαξ για μία αγωνιστική περίοδο.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
Α. Προϋποθέσεις έκδοσης της ταυτότητας προπονητή
( Αγγλικής και Ελληνικής τριετούς διάρκειας) για τους κατέχοντες διπλώματα προπονητών ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ ή εξομοιωμένων με αυτά.

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου προς την Ε.Π.Ο.
2) Δύο έγχρωμες φωτογραφίες
3) Το πρωτότυπο δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου ( απλή φωτοτυπία δεν γίνεται δεκτή).
4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος όταν κληθεί ( εντός της τριετίας ) θα παρακολουθήσει το αναθεωρητικό Σεμινάριο όπως αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση αμοιβαίας αναγνώρισης προπονητικών προσόντων.
5) Καταβολή παραβόλου 180 Ευρώ.
Β. Προϋποθέσεις έκδοσης του δελτίου πιστοποίησης προπονητή.
1) Αίτηση της Π.Α.Ε. του Τ.Α.Π. η του σωματείου
2) Ταυτότητα προπονητή.
3) Δύο έγχρωμες φωτογραφίες.
4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο , αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
5) Επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ιδιωτικού συμφωνητικού με Π.Α.Ε, Τ.Α.Π ή σωματείο (φωτοτυπία δεν γίνεται δεκτή).
6) Καταβολή παραβόλου 100 Ευρώ.
7) Για την Δ΄Εθνική και το Α΄τοπικό καταβολή παραβόλου 50 Ευρώ.
Γ. Προϋποθέσεις έκδοσης του δελτίου πιστοποίησης υπευθύνου τεχνικών οδηγιών.
1) Αίτηση του σωματείου
2) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο, αποδέχεται ανεπιφύλαχτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
3) Ποινικό Μητρώο γενικής χρήσης.
4) Δύο φωτογραφίες.
5) Καταβολή παραβόλου των 50 Ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή ή υπευθύνου τεχνικών οδηγιών θα εκδίδεται νέο δελτίο πιστοποίησης στο όνομα του νεοπροσληφθέντος.
2.Τα παράβολα μπορεί να πληρώνονται στο ταμείο της Ε.Π.Ο. ή στο λογαριασμό που τηρεί η Ε.Π.Ο. στην Τράπεζα Πειραιώς ( 5082-021433-637 ) προσκομίζοντας την αντίστοιχη απόδειξη κατάθεσης.Τα παράβολα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΕΝΩΣΕΩΝ θα εισπράττονται από τις υπηρεσίες τους.
3. Υπεύθυνοι για τον απαραίτητο έλεγχο των δελτίων πιστοποίησης προπονητή και υπευθύνου τεχνικών οδηγιών ορίζονται οι διαιτητές των αγώνων των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων.

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Στο πλευρό
των εργαζομένων της ΤΕΜΠΟ
η κυρία Περλεπέ».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπε-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τρεις Υπουργούς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των εργαζομένων της ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ.
Η διοίκηση της Εταιρείας με ενέργειες που εντείνονται το τελευταίο διάστημα, προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίου για μείωση του προσωπικού, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αναστάτωση των εργαζομένων αλλά και την οργή τους γι’ αυτές της μεθοδεύσεις.
Κινδυνολογώντας και προβάλλοντας ως πρόσχημα την οικονομική κρίση, η εταιρεία οδήγησε τους τελευταίους μήνες σχεδόν εκατό εργαζόμενους σε «οικειοθελείς» αποχωρήσεις δίνοντας τους κάποια κίνητρα. Παράλληλα έθεσε σε εφαρμογή την εκ περιτροπής εργασία για τους υπόλοιπους με τη μείωση των ημερών δουλειάς ανά μήνα (3-5 ημέρες λιγότερες), γεγονός που επιφέρει σημαντική απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους.
Eπίσης πρόσφατα η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει κατά 52 ακόμη άτομα το προσωπικό είτε με τα κίνητρα για εθελουσία αποχώρηση, είτε με τη χρήση του 2% που επιτρέπει ο νόμος για απολύσεις.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η εταιρεία το 2008 παρουσίασε σημαντικότατα κέρδη και κατά συνέπεια το επιχείρημα που προβάλλει ως δικαιολογία για τη μείωση των εργαζομένων και τις απολύσεις που προωθεί, δεν πείθει κανένα
Η κυρία Περλεπέ καλεί τους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να μη γίνουν απολύσεις.Ζητά επίσης να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν εντάξεις της εταιρείας σε αναπτυξιακά προγράμματα από τα οποία απορρέουν συμβατικές υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν και ιδιαίτερα σε ότι αφορά δεσμεύσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκχωρήθηκαν 88,0 εκατ. Ευρώ για Έργα
Διαχείρισης Οικιακών και Βιομηχανικών Αποβλήτων
στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

23,0 εκατ. Ευρώ άμεσα με Ανοικτή Πρόσκληση
για υποβολή προτάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων
Με 1,2 εκ. ευρώ χρηματοδοτήθηκαν
από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ
οι δύο μελέτες για τη κατασκευή ΧΥΤΥ
στη Λοκρίδα και τη Νότια Εύβοια

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς σε συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ, σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2009, με αφορμή την εκχώρηση της Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 88,0 εκατ. Ευρώ ενημέρωσε αναλυτικά για τα ακόλουθα θέματα:
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου και του Υπουργού Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων κ. Σουφλιά εκχωρείται το δικαίωμα διαχείρισης για πράξεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 88,0 εκατ. Ευρώ.
Με το ποσό αυτό πρόκειται να καλυφθούν, σύμφωνα με τους εγκεκριμένους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, έργα διαχείρισης (κατασκευής και αναβάθμισης) οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων και πιο συγκεκριμένα:
Σταθμοί Μεταφόρτωσης.
Χώροι Υγειονομικής
Ταφής Αποβλήτων / Απορριμμάτων.
Ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων.
Μονάδες μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.
Άμεσα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελή Σκλιά εξεδόθη Ανοιχτή Πρόσκληση ύψους 23,2 εκατ. Ευρώ με Τελικούς Δικαιούχους την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού η Δημοσίου Δικαίου δυνητικά αρμόδια για την εκτέλεση πράξεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Εκ των πόρων αυτών 11,2 εκατ. Ευρώ διατίθενται για έργα αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Στερεών Αποβλήτων.
Το ποσό των 12,0 εκατ. Ευρώ διατίθεται για προμήθειες εξοπλισμού μεταφοράς απορριμμάτων (απορριμματοφόρα, πλυστικά κ.α.) και προμήθειες εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων εντός των Χώρων Υγειονομικής Ταφής (συμπιεστές, φορτηγά, σπαστήρες, κονιορτοποιητές κλπ.). Για τον εξοπλισμό μεταφοράς θα χρηματοδοτηθούν οι φορείς διαχείρισης απορριμμάτων που η βασική υποδομή τελικής διάθεσης (Χώροι Υγειονομικής Ταφής) έχει άδεια λειτουργίας και εντάσσεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα επιλέξιμοι είναι οι Φορείς Διαχείρισης και οι Σύνδεσμοι Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Λειβαδιάς, Θήβας, Βόρειας Εύβοιας, Δομοκού, Χαλκίδας, Σκύρου και Λαμίας στο βαθμό που έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ωρίμανσης για τη δημιουργία ΧΥΤΑ Κεντρικής Φθιώτιδας και αναμένεται η οριστική χωροθέτησή του.
Επίσης, μετά από αίτημα των ΦΟΔΣΑ Λοκρίδας και Νότιας Εύβοιας ανακοινώνεται η έγκριση της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με 1,2 εκατ. Ευρώ των δύο μελετών ωρίμανσης του έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΥ & Μονάδας Ανάκτησης Υλικών στη Διαχειριστική Ενότητα Λοκρίδας Φθιώτιδας (ύψους 600.000,0 Ευρώ) και Νότιας Εύβοιας (ύψους 600.000,0 Ευρώ).
Στο πλαίσιο των μελετών για την κατασκευή των ως άνω χώρων θα εκπονηθούν οι κάτωθι μελέτες:
Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων
Η εν λόγω μελέτη θα περιλαμβάνει συγκριτική αξιολόγηση όλων των κατάλληλων θέσεων στα όρια των δυο διαχειριστικών ενοτήτων για τη χωροθέτηση των έργων, ώστε να επιλεγεί η πλέον κατάλληλη θέση. Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι υφιστάμενες μελέτες προεπιλογής χώρων.
Υδρογεωλογική μελέτη
Η υδρολογεωλογική μελέτη
θα εκπονηθεί για όλους του υποψήφιους χώρους κατασκευής του ΧΥΤΥ. (Η προεκτίμηση αμοιβής γίνεται για τουλάχιστον 2 θέσεις).
Αντικείμενο της υδρογεωλογικής μελέτης είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση των υδρογεωλογικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή
Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει:
Υδρολιθολογικό χάρτη
Απογραφή σημείων εμφάνισης νερού
Μετρήσεις στάθμης
Σύνταξη τεύχους υδρογεωλογικής μελέτης
Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων
Η εν λόγω μελέτη θα περιλαμβάνει συνοπτικά:
Στοιχεία για την περιοχή του έργου
Στοιχεία για το έργο
Πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του έργου
Μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κατασκευή και λειτουργία του έργου
Γεωλογική μελέτη
Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει:
Γεωλογική χαρτογράφηση
Υδρολιθολογικό/υδρογεωλογικό χάρτη
Γεωλογικές τομές
Χάρτη ανάλυσης υδρογραφικού δικτύου
Σύνταξη τεύχους γεωλογικής μελέτης
Τοπογραφική μελέτη
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο της τοπογραφικής μελέτης είναι οι ακόλουθες:
Τοπογραφική αποτύπωση
Τριγωνισμοί
Πολυγωνομετρίες
Κτηματογράφηση
Γεωτεχνική μελέτη
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο της γεωτεχνικής μελέτης είναι οι ακόλουθες:
Προγραμματισμός, επίβλεψη, αξιολόγηση γεωτεχνικών ερευνών
Γεωτεχνική Μελέτη Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ)
Προμελέτη του έργου του ΧΥΤΥ
Στην προμελέτη για την κατασκευή του ΧΥΤΥ περιλαμβάνονται οι κάτωθι επιμέρους μελέτες:
Υδραυλική μελέτη
Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη
Χημικοτεχνική μελέτη
Μελέτη οδοποιίας
Μελέτη κτιριακών έργων και λοιπών έργων υποδομής
Τεύχη Δημοπράτησης του έργου
Τα Τεύχη Δημοπράτησης θα συνταχθούν για τη διενέργεια του διαγωνισμού επιλογής αναδόχου με το σύστημα μελέτη - κατασκευή.
Μελέτη χρηματοοικονομικής ανάλυσης – υποβολή φακέλου για χρηματοδότηση
Επίσης, αντικείμενο της μελέτης είναι και η έκδοση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για την κατασκευή μονάδας ανάκτησης υλικών. Για το σκοπό αυτό θα συμπεριληφθεί στην Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Π.Π.Ε.), καθώς και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του ΧΥΤΥ, η μονάδα ανάκτησης υλικών.
Κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς ανέφερε:
«Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την ευαισθησία της στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος διαχείρισης οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Διαθέτει τόσο την πολιτική βούληση όσο και τους απαραίτητους πόρους. Μεμψίμοιρες απόψεις, μικροπολιτικές η μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αδικαιολόγητη εσωστρέφεια και παραπληροφόρηση λόγω άγνοιας η ημιμάθειας δεν έχουν χώρο στην κοινή προσπάθεια. Προχωρούμε αποφασιστικά προς την οριστική λύση με ευαισθησία, υπευθυνότητα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πόρους…»

Βιομηχανική περιοχή στη Ριτσώνα...

Τρίτη προσπάθεια για την ίδρυση Βιομηχανικής περιοχής στη Ριτσώνα ξεκινά με συμφωνο το Νομαρχιακό συμβούλιο.
Το σχέδιο προβλέπει οργανωμένο χωρο υποδοχής βιομηχανιών σε μια εκταση 1057 στρεμματων με πλήρη δίκτυα υδρευσης οδοποιιας ηλεκτροφωτισμού και μοναδας επεξεργασίας αποβλήτων.
Συμφωνα με το Νομαρχη ΕΥβοιας κ Μπουραντά την πρώτη φορά το 2001 η Νομαρχία δεν ειχε τα χρήματα για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων ενώ το 2003 η δευτερη προσπάθεια ετυχε της άρνησης του τοπικού συνεταιρισμού.
Με τη δημιουργία της βιομηχανικής περιοχής πρώτον δε θα εγκατασταθούν αναρχα οι βιομηχανίες και θα αποφυγουμε φαινόμενα Ασωπού, ενω δυσκολα η ριτσώνα θα γίνει χωρος ταφής σκουπιδιών.
Από troktiko

ΕΠΟ

Σχολή εξομοίωσης
στη Χαλκίδα
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε τη λειτουργία Σχολής εξομοίωσης πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου 2009 στη Χαλκίδα.
Σημειώνεται ότι σε αυτή τη Σχολή θα προτιμηθούν όσοι εκ των γυμναστών απέκτησαν ταυτότητα προπονητή με βεβαιώσεις πενταετούς προϋπηρεσίας (ΕΠΣ Εύβοιας τηλ.: 22210 23038, fax: 22210 74300).

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


Α.Ε ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ
ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ,
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,ΣΚΕΨΕΙΣ Κ.Λ.Π.
ΚΡΙΣΙΜΑ
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΤΙΠΗ,
Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
Η ΕΠΣΕ ΜΠΟΡΕΙ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 3 0ΜΑΔΕΣ ΣΤΗ Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΜΙΑ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.
ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 19.00
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1FM
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΑΠΕΙΛΕΣ & ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ
ΚΥΡΙΟΙ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,
ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΠΩΣ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ,
ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ,
ΟΣΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ,
ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
κ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ,
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.
ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!!!
Ενοίκιο... 1 δολαρίου

Η απόφαση κατοίκων της κωμόπολης Μαλί, στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας να προσφέρουν σπίτια με ενοίκιο ένα δολάριο την εβδομάδα για να προσελκύσουν νέους κατοίκους είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Άνθρωποι από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ισπανία, την Αυστραλία, την Ελβετία, την Ιρλανδία αλλά και από την Ελλάδα έδειξαν ενδιαφέρον. Η επαρχιακή κωμόπολη, η οποία βρίσκεται τρεις ώρες με το αυτοκίνητο μακριά από τη Μελβούρνη μαστίζεται από την ανομβρία εδώ και 13 χρόνια, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της να συρρικνώνεται. Κάποτε η περιοχή αυτή, που ήταν μία από τις πρώτες περιοχές στην παραγωγή σιταριού, έσφυζε από ζωή, ενώ τώρα πολλοί κάτοικοι της την εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα να απειλείται με κλείσιμο ακόμα και το σχολείο της.
Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να εγκατασταθούν στην περιοχή νέοι άνθρωποι, οι κάτοικοι του Μαλί υιοθέτησαν την νέα ιδέα. Αγόρασαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια και τα νοικιάζουν με μόλις ένα δολάριο την εβδομάδα. Ήδη πάνω από 10.000 άτομα επισκέφθηκαν την κωμόπολη και επίσημα 45 οικογένειες με παιδιά έχουν υποβάλει αίτηση για να νοικιάσουν σπίτια με ένα δολάριο ενοίκιο την εβδομάδα.
Σημειώνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι νέοι κάτοικοι να έχουν παιδιά και να φροντίζουν τα σπίτια..
"Πιστεύουμε πως θα δεχτούμε και άλλες αιτήσεις" είπε ο εκπρόσωπος η εκπρόσωπος της κίνησης Κάλι Μπράουν.
" Ελπίζαμε πως θα δελέαζαμε κάποιους που θέλουν εναλλακτικούς τρόπους ζωής, να έρθουν να εγκατασταθούν στο Μαλί και έτσι να ξαναδώσουν ζωή στην περιοχή", είπε ο εμπνευστής της ιδέας Άλαν Φόσετ και πρόσθεσε: "Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και από το εξωτερικό".
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.wycheproof.vic.au

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αντιμετώπιση
της θερμικής καταπόνησης
των εργαζομένων.

Για ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου παραθέτουμε την υπ αρ. 10349/10.6.09 εγκύκλιο του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η οποία εγκύκλιος έχει σαν θέμα την Αντιμετώπιση της Θερμικής Καταπόνησης των Εργαζομένων κατά το Θέρος.
EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIAYΠOYPΓEIO ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΕΠΕΙΓΟΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ& ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

Σχετικά:
α. Η αρ. πρ. Υ1/Γ.Π. οικ. 53952/16-4-2009 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύηςβ. Το αρ. πρ. 22345/1-6-2009 διαβιβαστικό έγγραφο της Δ/νσης Διοικ. και Τεχν. Στήριξης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ
Με την έναρξη της θερινής περιόδου επισημαίνουμε πάλι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των προληπτικών ελέγχων από τις κατά τόπους υπηρεσίες Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης του ΣΕΠΕ (ΚΕΠΕΚ και Τμήματα) σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου αναμένεται ότι θα υπάρξει, λόγω της ζέστης, μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση.
Προτεραιότητα πρέπει να δίνεται στις εργασίες σε υπαίθριους χώρους (οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα, αγροτικές εργασίες κλπ) και στις εργασίες σε στεγασμένους χώρους στις οποίες μπορεί, λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών, να υπάρχει επί πλέον θερμική επιβάρυνση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας-υγρασίας και από ακτινοβολούμενη θερμότητα (χυτήρια, υαλουργίες, κεραμοποιεία, μεταλλουργίες, εκκοκκιστήρια, ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες, κλωστοϋφαντουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, κλπ).Ιδιαίτερα επιβαρύνονται, όπως είναι ευνόητο, οι εργαζόμενοι σε χειρωνακτικές εργασίες, όπως π.χ. η χειρωνακτική διακίνηση βαρέων φορτίων στις μεταφορές, τις οικοδομές κ.ά.
Κατά τους ελέγχους να ενημερώνετε τους εργοδότες για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι υψηλές θερμοκρασίες για την υγεία των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα, όπως κίνδυνος θερμικής εξάντλησης, θερμοπληξίας, κ.ά. ( βλ. το παραπάνω α’ σχετικό που σας κοινοποιήθηκε με το β’ σχετ.).
Περισσότερο κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς κ.α , βλ. Παράρτημα 2 και α’ σχετ.)
Η ένταξη των εργαζομένων στις παραπάνω ομάδες θα γίνεται από τον Γιατρό Εργασίας (Γ.Ε.) της επιχείρησης και, όπου δεν προβλέπεται η απασχόληση Γ.Ε., με ιατρική βεβαίωση που θα προσκομίσει ο ίδιος ο εργαζόμενος.Παράλληλα, να υποδεικνύετε στους εργοδότες και να ελέγχετε την τήρηση των υποχρεώσεων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (κυρίως ΠΔ 17/96, ΠΔ 16/96, ΠΔ 305/96) και ιδιαίτερα των υποχρεώσεων που προβλέπουν , μεταξύ των άλλων :
- Γραπτή εκτίμηση των κινδύνων,

- λήψη των κατάλληλων κατά περίπτωση τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που θα μειώνουν την θερμική καταπόνηση,
- οργάνωση της κατάλληλης υποδομής για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την παροχή πρώτων βοηθειών,- ενημέρωση και παροχή οδηγιών στους εργαζόμενους και- χορήγηση στους εργαζόμενους των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας.
Στην Γραπτή εκτίμηση των κινδύνων πρέπει να προσδιορίζονται συγκεκριμένα οι εργασίες και οι χώροι εργασίας όπου (με βάση τη σχετική βιβλιογραφία, την εμπειρία από προηγούμενα χρόνια και ενδεχόμενα τα αποτελέσματα μετρήσεων θερμοκρασίας και υγρασίας και άλλων δεικτών μικροκλίματος) ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων αναμένεται να είναι αυξημένος και να εξειδικεύονται αναλυτικά τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται. (Σχέδιο αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων).
Να επισημαίνετε, επίσης, στους εργοδότες την υποχρέωση για ενεργό συμμετοχή του Τεχνικού Ασφάλειας και του Γιατρού Εργασίας (όπου προβλέπεται) στη σύνταξη της Γραπτής εκτίμησης των κινδύνων και στο σχεδιασμό και υλοποίηση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, καθώς και για συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους σε θέματα ασφάλειας και υγείας, στα πλαίσια των διαδικασιών διαβούλευσης σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Ενδεικτικός κατάλογος τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που μπορούν να υποδεικνύονται, κατά περίπτωση, με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας αναφέρονται στο συνημμένο Παράρτημα 1.
Να δίνετε απόλυτη προτεραιότητα στη διενέργεια προληπτικών ελέγχων στους χώρους εργασίας και στις εργασίες με μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση, κατά τις περιόδους που έχει εξαγγελθεί από την Ε.Μ.Υ. η επικράτηση συνθηκών καύσωνα.
Υπενθυμίζουμε σχετικά ότι :
σύμφωνα με το άρθρο 3
της από 8.6.2000 Σ.Σ.Ε. που αφορά τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους και τους εργαζόμενους σε συναφείς κλάδους σε όλη τη χώρα, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, η εργασία στις οικοδομικές εργασίες διακόπτεται στις περιπτώσεις καύσωνα όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38ο C υπό σκιάν στον τόπο εργασίας, το δε ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς περικοπή, και ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 3 του Κεφαλαίου Β’ της ισχύουσας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (30-4-2009) «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων που απασχολούνται σε ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες (μεταλλουργικές) Ν. Πειραιά-Αττικής και Νήσων..», «όταν η Ε.Μ.Υ. δίνει θερμοκρασία 36ο και 37ο C θα διακόπτονται οι εργασίες από τις 14.00 έως τις 18.00 και όταν δίνει θερμοκρασία 38ο C και πάνω, το ωράριο εργασίας θα είναι 07.00 έως 13.00, χωρίς περικοπή του ημερομισθίου. Η διακοπή εργασιών θα ισχύει μέχρι και τις 19.00»
Οι Δ/νσεις των ΚΕΠΕΚ παρακαλούνται να αποστείλουν άμεσα το παρόν έγγραφο με τα συνημμένα του στα Τμήματα και Γραφεία Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης της αρμοδιότητάς τους, για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων με υπογραφή και να επιβλέψουν την οργάνωση και δράση συνεργείων ελέγχου.
Συνημμένα: 2 Παραρτήματα (2 φύλλα)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1
Α. Τεχνικά μέτρα
1. Παρεμβάσεις στα δομικά στοιχεία
των κτιρίων : θερμομόνωση στέγης ή πλάκας βάψιμο εξωτερικά των κτιρίων με λευκό ή άλλο ανακλαστικό χρώμα κατασκευή σκιάστρων στις δυτικές και νότιες πλευρές των κτιρίων τοποθέτηση στις δυτικές και νότιες πλευρές αδιαφανών ή ανακλαστικών τζαμιών εγκατάσταση αεροκουρτίνας ψυχρού αέρα στα μεγάλα ανοίγματα που, λόγω αναγκών παραγωγικής διαδικασίας, παραμένουν ανοιχτά.
2. Παρεμβάσεις σε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας : μόνωση των θερμών επιφανειών που βρίσκονται μέσα στους χώρους εργασίας (σωλήνες ζεστού νερού, λέβητες, κλπ) απομόνωση με θερμομονωτικά χωρίσματα των πηγών θερμότητας και απαγωγή της θερμότητας προς τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.
3. Παρεμβάσεις στο μικροκλίμα του εργασιακού χώρου : εγκατάσταση κλιματιστικών μηχανημάτων, όταν αυτό είναι δυνατό τοπική προσαγωγή δροσερού νωπού αέρα στις θερμικά επιβαρυμένες θέσεις εργασίας εγκατάσταση τοπικών απαγωγών για την απομάκρυνση υδρατμών ή καυτού αέρα από ενδιάμεσους χώρους μηχανημάτων στο πλησιέστερο δυνατό σημείο προς τις πηγές δημιουργίας τους
Β. Οργανωτικά μέτρα
1. Προγραμματισμός διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας
για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίοδο καύσωνα.
2. Προγραμματισμός εργασιών Εργασίες που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση των εργαζομένων πρέπει, κατά το δυνατόν, να προγραμματίζονται σε ώρες εκτός θερμοκρασιακών αιχμών
3. Διαμόρφωση των κυλικείων, ή άλλων κατάλληλων χώρων, για το χρόνο ανάπαυσης. Οι χώροι αυτοί, ανάλογα με τις αντικειμενικές ανάγκες και δυνατότητες, εξοπλίζονται με σύστημα κλιματισμού.
4. Παροχή πόσιμου δροσερού νερού σε θερμοκρασία 10 -15ο C.
Γ. Υπαίθριες εργασίες
Για τις υπαίθριες εργασίες πρέπει να λαμβάνονται τα εξής μέτρα:

χορήγηση - χρήση κατάλληλου καλύμματος κεφαλής, όπου δεν είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία η χρήση κράνους προστασίας διαμόρφωση

- επιλογή σκιερού μέρους για τα διαλείμματα κατασκευή στεγάστρων, όπου είναι δυνατόν, για την εκτέλεση εργασιών προγραμματισμός των εργασιών ώστε, κατά το δυνατόν, οι κοπιαστικότερες να γίνονται σε ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη (μείωση κατά το δυνατόν της απασχόλησης στο διάστημα 13.00 –16.00) παροχή πόσιμου δροσερού νερού (10-15ο C)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2
Ενδεικτικός, μη εξαντλητικός
, κατάλογος εργαζομένων που εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όσον αφορά την απασχόληση σε εργασίες ή χώρους εργασίας με αυξημένο κίνδυνο θερμικής καταπόνησης, ιδιαίτερα σε περιόδους καύσωνα, λόγω της μειωμένης θερμορυθμιστικής ικανότητας του οργανισμού τους
Α) Εργαζόμενοι που πάσχουν από:
1. Καρδιοπάθειες
: • Στεφανιαία νόσο (ή χειρουργημένοι για στεφανιαία νόσο ) • Βαλβιδοπάθειες (ή χειρουργημένοι για βαλβιδοπάθεια) • Μυοκαρδιοπάθειες
2. Παθήσεις των πνευμόνων: • Βρογχικό άσθμα • Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια • Πνευμονικό εμφύσημα • Διάμεσες πνευμονοπάθειες
3. Άλλα χρόνια νοσήματα : • Σακχαρώδη διαβήτη • Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια • Διαταραχές ηπατικής λειτουργίας • Δυσλειτουργία του θυρεοειδούς • Διαταραχές αρτηριακής πίεσης • Νοσήματα του αίματος (συγγενείς αιμοσφαιρινοπάθειες) • Ψυχικά νοσήματα • Νοσήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος • Δερματοπάθειες μεγάλης έκτασης • Παχυσαρκία
Β) Εργαζόμενοι που λαμβάνουν φάρμακα τα οποία ανήκουν στις εξής κατηγορίες:
• Ινσουλίνη – Αντιδιαβητικά δισκία • Διουρητικά • Αναστολείς ιόντων ασβεστίου • Αντιχολινεργικά • Ψυχοφάρμακα • Αντιεπιληπτικά. • Ορμόνες
Γ) Γυναίκες εργαζόμενες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

ΕΝΑΕ

Επιστολή Προέδρου ΕΝΑΕ
για μέτρα αντιμετώπισης
της νέας γρίπης
Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος δηλώνοντας την πρόθεσή τής ΕΝΑΕ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στο να συνδράμουν, σε συνεργασία με το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για τη συγκεκριμένη πανδημία, στην εφαρμογή των ενδεδειγμένων μεθόδων αντιμετώπισης της κρίσης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Προς: Κο Δημήτρη Αβραμόπουλο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοινοπ.: κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες
Θέμα: Μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης.
Όπως δηλώσατε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την εφαρμογή των ευρισκομένων σε εξέλιξη μέτρων αντιμετώπισης της νέας γρίπης, η χώρα μας έχει ήδη ξεπεράσει την πρώτη φάση, τη φάση της περιχαράκωσης και προχωρά στη δεύτερη φάση, τη φάση προστασίας της υγείας των πολιτών.
Η προετοιμασία των αρχών και υπηρεσιών της χώρας μας πρέπει να βρίσκεται στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας για το ερχόμενο φθινόπωρο και για τη χειμερινή περίοδο, όπου όπως αναφέρουν όλες οι διεθνείς μελέτες και οι προβλέψεις επιστημόνων, αναμένεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας με εξάπλωση του ιού αφού μάλιστα ληφθεί υπ´ όψιν και το ενδεχόμενο αυξημένης επιθετικότητας, παθογένειας του ιού.
Εν όψει λοιπόν, της νέας δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση της ευρείας μετάδοσης της νέας γρίπης του ιού Η1Ν1 και αναλογιζόμενοι την ανάγκη συμβολής όλων των δημοσίων φορέων υγείας στη εφαρμογή διαδικασιών προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, σας δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνδράμουμε με τη δεδομένη δομή και στα μέτρα στελέχωσης των υπηρεσιών μας, σε συνεργασία με το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για τη συγκεκριμένη πανδημία και θεσμικά όργανα, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΠΥ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΒΥΛ, ο ΙΦΕΤ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου σας, στην εφαρμογή των ενδεδειγμένων μεθόδων αντιμετώπισης της κρίσης.
Είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε την πρόσκλησή σας, προκειμένου να συνεργαστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη λήψη κάθε μέτρου αρμοδιότητάς μας και τη συνδρομή των υπηρεσιών μας στην θωράκιση της χώρας μας έναντι της επαπειλούμενης πανδημίας.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος

ΕΝΑΕ

Επιστολή Προέδρου ΕΝΑΕ
για επίσπευση διαδικασιών
ΕΣΠΑ
Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος ζητώντας της επίσπευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όσα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Προς: (1) Κο Γιάννη Παπαθανασίου Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών (2) Κο Γιώργο Σουφλιά Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων ‘Εργων (3) Κο Αθανάσιο Μπούρα Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κοινοπ.: κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες
Θέμα: Επίσπευση διαδικασιών ΕΣΠΑ.
Όπως ορίζεται στις διατάξεις της παραγρ. 2 του άρθρου Τέταρτου του Ν. 3621/2007, μελέτες ή κατηγορίες ή στάδια αυτών, για έργα που πρόκειται να ενταχθούν στα επιχειρησιακά προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, οι οποίες καταρτίσθηκαν βάσει του νομικού πλαισίου που ίσχυε πριν από την εφαρμογή του ν. 3316/2005 (ΦΕΚ 42/Α΄), ελέγχονται υποχρεωτικά προκειμένου να διαπιστωθεί η πληρότητα, αρτιότητα και εν γένει εφαρμοσιμότητά τους και αναθεωρούνται, επικαιροποιούνται ή συμπληρώνονται, πριν τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων.
Ο έλεγχος και η αναθεώρηση ή/και επικαιροποίηση ή/και συμπλήρωση των μελετών γίνεται δυνάμει συμβάσεως μελέτης ή υπηρεσιών κατά το ν. 3316/2005. Στην πράξη οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας στα πλαίσια της προετοιμασίας τους εν όψει της ένταξης έργων στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, κατήρτισαν μελέτες, οίκοθεν ή σύμφωνα με το Ν. 716/1977, οι οποίες πληρούν επί της ουσίας τα κριτήρια μελετών του Ν. 3316/2005, ενδεχομένως μόνον «τύποις» να μην πληρούν αυτά – σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για μελέτες έργων καθ’όλα ωρίμων προς ένταξη στα περιφερειακά προγράμματα (ΠΕΠ). Η Κεντρική Διαχειριστική Επιτροπή και οι Περιφερειακές Διαχειριστικές Επιτροπές είναι προσηλωμένες στην υπόθεση του ΕΣΠΑ και διαδικαστικά και τυπικά και ασφαλώς κατ’ ουσίαν.
Η διαδικασία αναθεώρησης, επικαιροποίησης ή/και συμπλήρωσης των μελετών δυνάμει συμβάσεως μελέτης ή υπηρεσιών κατά το ν. 3316/2005, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, απαιτεί υψηλές δαπάνες από τους δικαιούχους και πρόσθετη επιβάρυνση των εμπλεκομένων υπηρεσιών, οι οποίες ενδεχομένως δεν διαθέτουν επαρκή εμπειρία.
Προτείνουμε, ως ικανοποιητική λύση για το παραπάνω πρόβλημα, την προκήρυξη από το Ε.Π. Τεχνική Βοήθεια, Υπηρεσίας – Πλαισίου, της οποίας ο ανάδοχος θα αναλάβει την υποχρέωση: (α) να συντάξει εξαντλητική λίστα ελέγχου πληρότητας, εφαρμοσιμότητας και ενημερότητας των υποβαλλομένων μελετών ανά κατηγορία έργου και (β) να διαθέσει σε κάθε Διαχειριστική Αρχή και Ε.Φ.Δ. το αναγκαίο προσωπικό για την συμπλήρωση της λίστας ελέγχου.
Τέλος, φρονούμε ότι η διάρκεια της σύμβασης θα μπορούσε να είναι διετής, ώστε να ωριμάσουν οι ήδη εκπονούμενες, με το Ν. 3316/2005 μελέτες. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος