Σάββατο 30 Μαΐου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ Ι.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ
Γραφεία: 25ης Μαρτίου 2 – Τ.Κ: 345 00 – Αλιβέρι Ευβοίας - Τηλ - Fax: 22230 29792
Α.Φ.Μ: 999551130 ΔΟΥ Κύμης - Αριθμ. Αποφ: 330/2005 Μον. Πρωτ. Χαλκίδος
Α/Α: 27/6-9-05 Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Χαλκίδος
Μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Αριθ. Απόφασης: 830/16-1-2006
Mέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας Αθλητικής Αλιείας & Τεχνικής Κολύμβησης (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.Τ.Κ) από 19/6/2006
Επικοινωνία: Αργύρης Δημήτρης, Πρόεδρος, Τηλ. 6976791630
Αριθμ. Πρωτ: 286
Σεμινάρια Α΄ βοηθειών και ναυαγοσωστικής,
από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου
«Αξίζουμε να ζούμε σε μια χώρα ναυτική
και κατεξοχήν θαλασσινή, με ασφάλεια
και προστασία στις ακτές και πισίνες»
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εβδομάδας δράσης που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου, από 20 έως και 24 Μαΐου 2009 στο Αλιβέρι.
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ταμυναίων, είχαν τη τύχη και τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για «Α΄ βοήθειες και ναυαγοσωστική».
Ήταν μια πρωτοβουλία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου, ο οποίος σε συνεργασία με την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, μία από τις παλιότερες σχολές στην Ελλάδα, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, με ειδικά προγράμματα για παιδιά.

Ομάδα από εξειδικευμένους εισηγητές και εκπαιδευτές της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, μαζί με τον Διευθυντή της κ. Γιοβανίδη Νίκο επισκέφτηκαν το Αλιβέρι, περιόδευσαν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και προσέφεραν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συνολικά, 600 μαθητές περίπου των επιλεγμένων δημοτικών σχολείων του Δήμου Ταμυναίων, του 1ου, του 2ου, του 3ου Καράβου, του Αγίου Λουκά και του Αγ. Ιωάννη, παρακολούθησαν το σεμινάριο αυτό στις αίθουσες των σχολείων τους.
Στις παρουσιάσεις ήταν παρόντες όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές των σχολείων, η προϊσταμένη του 2ου Γραφείου της Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ Μαγδαληνή και χαιρέτισαν την ενημερωτική αυτή πρωτόγνωρη πρωτοβουλία.
Οι μικροί μαθητές, που ζουν κοντά στη θάλασσα, ενθουσιάστηκαν με τη διάλεξη, η οποία πραγματοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα, laptop, projector, παρουσιάσεις σε μορφή PowerPoint, βίντεο κλπ.
Έδειξαν με τις ερωτήσεις τους, πόσο ευαισθητοποιήθηκαν για να μάθουν οι ίδιοι πως θα προστατευτούν, αλλά και πως μπορούν να βοηθήσουν και να σώσουν μια άλλη ζωή με απλές αλλά σωστές ενέργειες.
Το επιστέγασμα του όλου σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2009, ώρα 10.00 – 13.00 στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Α. στον Κάραβο, όπου ολοκληρώθηκε με επιδείξεις ναυαγοσωστικής τεχνικής, στους αθλητές του Ομίλου και σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και ήρθαν με τους γονείς τους. Σε όσους συμμετείχαν απονεμήθηκε σχετική βεβαίωση.
Εκεί πλήθος μαθητών, που φορούσαν το μαγιό τους και είχαν εφοδιαστεί με πετσέτες, αντηλιακό και καπελάκι συμμετείχαν ζωντανά και εξασκήθηκαν πρακτικά σε ναυαγοσωστικές τεχνικές.
Κάτω από το άκουσμα του ύμνου του Ι.Ο.Α. η κυρία Τζένη Γιοβανίδη μαζί με άλλους τρείς εκπαιδευτές ναυαγοσώστες της ΕΝΑΚ, παρουσίασε όλο το πρόγραμμα και όλα τα παιδιά ξετρελάθηκαν, μπήκαν στη θάλασσα, χόρεψαν, έπαιξαν, δοκίμασαν κανό, μερικοί τολμηροί έκαναν σαμπρέλα και μπανάνα με το φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος του Ομίλου, αλλά σίγουρα απόκτησαν πολύτιμες γνώσεις από το σεμινάριο αυτό για το μεγάλο σχολείο που λέγεται «θάλασσα».
Στον αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε στην αμμουδιά, νικητής αναδείχτηκε ο μικρός αθλητής OPTIMIST του Ομίλου μας Παπαδιόχος Νίκος, ο οποίος κέρδισε ένα επαγγελματικό ναυαγοσωστικό σωσίβιο.
Πολλοί έδειξαν τη προθυμία τους να αναλάβουν εθελοντικά δράση ως ναυαγοσώστες, αφού αποκτήσουν το σχετικό πτυχίο στα φετινά καλοκαιρινά μαθήματα που θα κάνει ο Όμιλός μας σε συνεργασία με την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία.
Την εκδήλωση αυτή παρακολούθησαν, ο Δ/ντής και προσωπάρxης της ΑΓΕΤ Ηρακλής κ.κ. Μπάμπος και Δεμερτζής, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αλιβερίου κ. Παλαιολόγος, πολλοί εκπαιδευτικοί και πλήθος γονέων των παιδιών.
Έγινε μια καταπληκτική εκδήλωση και τα παιδιά χόρτασαν την ημέρα αυτή θάλασσα και παιχνίδι. Ταυτόχρονα τις ώρες αυτές, με πρωτοβουλία του Ι.Ο.Α. γινόταν ο καθαρισμός του βυθού και της επιφανείας του λιμένα του Καράβου από ομάδα δυτών, με επικεφαλή τον Γκούμα Λάμπρο.
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε και να συγχαρούμε τον πρόεδρο κ. Νίκα, τον Γραμματέα κ. Κανονίδη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτεχνικού Αλιευτικού Συλλόγου Καράβου, που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και με την παρουσία τους προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στους δύτες για πολλές ώρες στο λιμάνι. Τους δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας για τη χειρονομία τους αυτή.
Το όλο πρόγραμμα της εβδομάδας δράσης του Ι.Ο.Α έκλεισε την Κυριακή 24-5-09, όπου η ομάδα δυτών αντικατέστησε όλα τα κλειδιά στη πλωτή προβλήτα του Ομίλου, η αντικατάσταση των οποίων ήταν απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη για την ασφάλεια όσων την χρησιμοποιούν, αλλά κυρίως των αθλητών του Ομίλου.
Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, η οποία θέλοντας να δείξει στη πράξη την κοινωνική της ευθύνη και ευαισθησία της στα μικρά παιδιά σε θέματα ασφάλειας, στήριξε αμέριστα και με τον καλύτερο τρόπο όλες αυτές τις δραστηριότητες.
Ευχαριστούμε, όλα τα μέσα επικοινωνίας που κάλυψαν τις δραστηριότητες αυτές και όλους τους γονείς και τον κόσμο που πίστεψε και πιστεύει στις προσπάθειες που κάνουμε, να οδηγήσουμε τα παιδιά μας και τη νεολαία με ασφάλεια στη ζωή, μακριά από τα σκοτεινά μονοπάτια.
Με επιστολή της η προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας κ. Μπαϊρακτάρη Μαγδαληνή, μεταξύ των άλλων αναφέρει: «…. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας αυτή και να θέσω τις βάσεις συνεργασίας του Γραφείου μας με τον Όμιλό σας, στα επόμενα χρόνια, με τη παράκληση την πραγματοποίηση σεμιναρίων σε σχολεία και άλλων Δήμων».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ Δημήτρης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΡΜΑΣ Ιωάννης

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ
Με αισθήματα κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Μαΐου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού, του Οποίου το Άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα, ως δώρο πολύτιμο φυλάσσει με ευλάβεια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.


Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Ιωάννου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής.
Πλήθη μάλιστα πιστών ανθρώπων, ιδιαιτέρως νέων, διάβηκαν και φέτος απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων, από τη Χαλκίδα ως το Νέο Προκόπιο, πεζοπορώντας, εκπληρώνοντας το «τάμα» τους δείχνοντας έτσι την μεγάλη πίστη τους στον Τριαδικό Θεό και τον "φίλο" Του Όσιο Ιωάννη.
Στη φετινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΣ, Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και Παροναξίας κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Την παραμονή, Τρίτη 26 Μαΐου 2009 το απόγευμα, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ.
Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Ολονύκτια Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 4.30 το πρωί της Τετάρτης.
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Τετάρτη της Αποδόσεως του Πάσχα 27 Μαΐου 2009, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε και τον θείο λόγο.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ξεκίνησε η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίες είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς, Τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως πλήθος ευσεβών χριστιανών. Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας, κήρυξε το Θείο Λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Στις εκδηλώσεις της κυριωνύμου ημέρας παρέστη και ο Επίσκοπος Κριμαίας της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος βρισκόταν στην Εύβοια για την συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ορθοδοξίας, η οποία έλαβε χώρα στα Λουτρά της Αιδηψού. Μετά τη Λιτανεία, στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Μητροπολίτου μας και του Επισκόπου Κριμαίας.
Ανήμερα της Εορτής το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αναλήψεως του Χριστού, ενώ κήρυξε και το θείο λόγο στους ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι όλες αυτές τις ημέρες μεταβαίνουν στο προκόπι για να προσκυνήσουν τον Όσιο Ιωάννη.
Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν πανελληνίως μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ σε τοπικό επίπεδο μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στους 97, 7 μεγακύκλους των FM.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Και το... στημένο παιχνίδι εναντίον του
Η «λάθος επιλογή»
που έκανε ο Ιακώβου
στην Αρση Βαρών


Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής άρσης βαρών και δημιουργός της ελληνικής «ντριμ τιμ», Χρήστος Ιακώβου, μίλησε για το σκάνδαλο ντόπινγκ που συγκλόνισε το άθλημα των δυνατών και παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να παραγγείλει αυτός τα «αμαρτωλά» σκευάσματα.
Επίσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» αναφέρθηκε και στην εκλογή του Πύρρου Δήμα ως προέδρου της ΕΟΑΒ, καθώς και για τις προτάσεις που είχε από άλλες Εθνικές ομάδες.
Οι δηλώσεις του Χρήστου Ιακώβου έχουν ως εξής:
Για την σχέση του με την Εθνική ομάδα και τις προτάσεις που είχε:
«Είχα προτάσεις να αναλάβω τις Εθνικές ομάδες της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Ταιβάν. Όμως δεν θα μπορούσα να μιλήσω στη γλώσσα του αθλητή την ώρα που είναι κάτω από την μπάρα και επιπλέον θέλω όταν πανηγυρίζω να έχω την γαλανόλευκη στην πλάτη. »Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την Εθνική ομάδα από την στιγμή που αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει για μένα. Με τα παιδιά συναντιέμαι καθημερινά στον Αγιο Κοσμά αλλά δεν λέμε πολλά. Είναι ικανότατοι και θα γράψουν την δική τους ιστορία και στα νέα τους πόστα, όπως έκαναν και ως αθλητές».
Για τον Πύρρο Δήμα ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας:
«Ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, εύχομαι να τα καταφέρει». Για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η άρση βαρών:
«Ευθύνη δεν φέρω και αυτό το ξεκαθάρισα. Στην υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι έκανα ένα μεγάλο λάθος αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κυνηγώντας τον Ιακώβου, πρέπει να διαλύσουμε την άρση βαρών».
Για το λάθος του:
«Το ότι πήρα εγώ την πρωτοβουλία να παραγγείλω τα σκευάσματα και όχι ο γιατρός της Εθνικής ομάδας».
Για το αν ήθελε να το κρύψει από το ιατρικό επιτελείο:
«Όχι σε καμία περίπτωση. Απλά βρισκόμασταν στην Κύπρο για προετοιμασία, τελείωναν οι βιταμίνες και τα αμινοξέα και είπα στον γιατρό να φροντίσει για το θέμα. Ο γιατρός το αμέλησε και τότε εγώ αναγκάστηκα να τηλεφωνήσω στον φαρμακοποιό μου να τα ετοιμάσει. Όπως και έγινε».
Για την Τσου Λι:
«Την εξευτιλίσαμε την κοπελίτσα. Η αποθήκη που μας προμήθευε αυτά τα αμινιοξέα , που μας είχε προτείνει ο γιατρός από το 2002 , όταν τα ζητήσαμε και πάλι το 2006, μας είπε πως δεν μπορούσε να τα φέρει. »
Ρώτησα τον γιατρό αν μπορούσε να μας τα βρει από κάπου. Μου είπε όχι και τότε ανέλαβα εγώ. Πήρα τηλέφωνο τον Παναγιώτη Κατσέλο στην Λάρισα όπου γνώριζα πως ήταν αντιπρόσωπος Αγγλικής εταιρείας με συμπληρώματα διατροφής. »
Για την Κίνα δεν γνώριζα τίποτα, εγώ νόμιζα πως όλα θα έρχονταν από Αγγλία. Ύστερα από λίγες ημέρες με παίρνει τηλέφωνο ο Κατσέλος και μου λέει: «Χρίστο στην Αγγλία δεν τα βρίσκω. Αν θέλεις μπορώ να στα βρω από αλλού. Του έδωσα λοιπόν την εντολή να ψάξει».
Για την περίπτωση του Σαμπάνη:
«Στην περίπτωση του Σαμπάνη πραγματικά δεν ξέρω τι συνέβη. Σπάω το κεφάλι μου να βρω, αλλά δεν μπορώ. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η τεστοστερόνη που του βρήκαν δεν θα μπορούσε να ήταν αποτελεσματική σε αυτές τις ποσότητες. Προσωπικά πιστεύω πως μας την είχαν - ή καλύτερα μου την είχαν - στημένη».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr
ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ
Τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά από πρωτοβουλία του διεθνώς καταξιωμένου συμπατριώτη μας ιατρού και ζωγράφου της Ειρήνης Δρα. Βασίλη Χαλκιδιώτη- Τριανταφύλλου , ο Δήμος Ληλαντίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας καθιέρωσαν την « Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης , ανακωχής πολέμου και αδελφοποιήσεως των ανθρώπων » η οποία πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Μαΐου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη όσων μέχρι σήμερα αγωνίστηκαν για την Παγκόσμια ειρήνη , την ελευθερία , το σεβασμό στον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια .
Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων είναι το εξής :

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2009

Α) Ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου:
Δέηση, ομιλία με θέμα την παγκόσμια ειρήνη, κατάθεση στεφάνων.

Β) Ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο
Δεξίωση των παρισταμένων, εγκαίνια της έκθεσης του πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα την Ειρήνη, ομιλία του ιστορικού τέχνης κ. Λεόντιου Πετμεζά με θέμα « Η ειρήνη δια μέσου της τέχνης »,
βραβεύσεις των διακριθέντων έργων.

Γ ) Ώρα 20:30 μ.μ. Πλατεία Βασιλικού
( έναντι 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού )
Μεγάλη συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά αφιερωμένη στην ειρήνη, με ελεύθερη είσοδο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ

ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ;

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΜΙΧΕΛΗΣ - ΠΡΙΟΝΑΣ - ΣΑΡΡΗΣ
ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ
ΣΤΟΝ Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ;
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΤΟΤΕ Θ' ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ
ΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΧ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ,
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ, ΕΓΩ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΑΝ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,
ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ.
ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.

ΧΥΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ!!!
ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΩΣ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΕΚΕΙ,
ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Σ' ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ,
ΠΟΣΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ;
ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!!
ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!
ΜΕΓΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ!!!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!!
ΑΥΤΟΣ "ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ,
ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ,
ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!!
ΚΥΡΙΕ ΖΕΜΠΙΛΗ, ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΑ ΤΟΝ .....

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ,
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΗ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ,
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.
ΚΥΡΙΑ ΜΙΜΙΚΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΑΡΧΗ,
ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

. ΝΤΡΟΠΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ,
ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,
ΑΛΛΑ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ
ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΘΕΙ.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ,
ΚΥΡΙΕ ΤΕΡΤΙΠΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ,
ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
'Η ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ:
ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
ΑΝ ΕΙΣΘΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ,
ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΓΙΑ.
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.
ΠΡΩΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΑΣ.
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ή ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;
ΤΙ ΜΠΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι του Δήμου Κηρέως
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για την Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι του Δήμου Κηρέως το διήμερο 26 & 27 Μαΐου 2009.
Η δουλειά των Υπηρεσιών του Δήμου Κηρέως με την υποδειγματική συνεργασία και σημαντική βοήθεια των εμπλεκόμενων Φορέων συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση των εορταστικών εκδηλώσεων, στην υποδοχή και στην εξυπηρέτηση των περίπου 45.000 προσκυνητών που επισκέφτηκαν το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι.
Ευχαριστούμε όλους τους προσκυνητές για τη συνεργασία τους, καθώς και τους υψηλούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την Πανήγυρη και το Δήμο μας.
Ευχαριστούμε το προσωπικό και τα στελέχη των Υπηρεσιών και των Φορέων που συνεργαστήκαμε και προσέφεραν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους σε όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων:
· Το Ευαγές Ίδρυμα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και ιδιαίτερα το Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Βερνέζο, για την υποδειγματική συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια.
· Την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, την Τροχαία Χαλκίδας και το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου
· Τη Σχολή Πεζικού Χαλκίδας
· Το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου
· Το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους εθελοντές Σαμαρείτες
·Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου
·Τη ΔΕΣΕ Ευβοίας
·Την ΔΕΗ Λίμνης
·Το ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας
·Τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Προκοπίου και Ψαχνών
·Τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Ν. Ευβοίας
·Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλκίδας
·Τους εργαζόμενους του Δήμου Κηρέως
·Τα ΜΜΕ που κάλυψαν ειδησεογραφικά τις εκδηλώσεις
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ
QUIZ

poios dimotikos sumvoulos ekso apo to magazi tis koris toy to ekane paradise otan alles gitonies anastenazoun???
o idios pantos den prepi na ksodeftike kai poli!
kali egine i paralia alla .....oi aloi omos?????

*ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΠΕΝΑΛΤΥ

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
'Η ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣ ΠΗΓΕΣ!!
ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.
ΚΑΝΤΕ
ΛΙΓΑΚΙ
ΥΠΟΜΟΝΗ.

9,65FM

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΕΤΑΞΑΝ" ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΝΙΚΟ Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΕΠΝΙΞΑΝ" ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΞΟΥΜΕ;
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ Ή Ο ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΑΝΕ.
ΣΙΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
"ΟΔΗΓΟΥΝ" ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!!
ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΑΜΙΑΝΤΟ!!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.

ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ΄ΜΕ 3 ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ.

ΚΑΠΗ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ.
"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ.."

ΠΑΣΟΚ

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ;
ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ ΑΠ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΦΙΣΣΕΣ
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ
ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΕΣ;

ΤΕΔΚΕ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ κ. ΠΑΥΛΟΥ
ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚΕ,
ΕΝΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΠΗΡΕ Ο κ. ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

ΤΕΔΚΕ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ κ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚΕ,
ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Στο Προκόπι και στην Ερέτρια
η κυρία Περλεπέ».


Το πρωί της Τετάρτης 27 Μαΐου, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη μετέβη στο Προκόπι, όπου παραβρέθηκε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας, η βουλευτής συνεχίζοντας τις προεκλογικές της δραστηριότητες, επισκέφθηκε με κλιμάκιο του κόμματος την Ερέτρια, στα πλαίσια των περιοδειών για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Καταιγιστικές εξελίξεις

Νέα φυγή στελέχους της Siemens
στο εξωτερικό,
συλλήψεις δύο κατηγορουμένων
Στις συλλήψεις ενός πρώην στελέχους του ΟΤΕ και ενός πρώην στελέχους της Siemens, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» και είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία, έπειτα από αιφνιδιαστικό αίτημα του ανακριτή.
Το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός, που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο κατηγορουμένων για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Αμφότεροι είχαν λάβει νωρίτερα προθεσμία για να απολογηθούν, στις 12 Ιουνίου το πρώην στέλεχος της Siemens και στις 15 Ιουνίου το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ.
Με βάση τα εντάλματα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή των δύο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι, μετά τον Μ.Χριστοφοράκο, ένα ακόμα πρώην στέλεχος της Siemens δεν παρουσιάστηκε στον ειδικό ανακριτή για την απολογία του και φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό.
Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο πελάτης του, Χρήστος Καραβέλας, είναι ασθενής και σε ερώτηση για το πού βρίσκεται, φέρεται να απάντησε ότι είναι στη Γερμανία.
Αμέσως μετά, ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Λ.Νικολόπουλου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.
Νομικοί κύκλοι συνέδεαν τη «φυγή» του κατηγορούμενου με το ενδεχόμενο να μπορεί να επιτύχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από τη γερμανική δικαιοσύνη, όπου διενεργείται αντίστοιχη έρευνα για τα μαύρα ταμεία.
H εξέλιξη προκάλεσε ήδη αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο. Aπό πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε: «Παρακολουθούμε τώρα όλοι το έργο των φευγάτων πρωταγωνιστών για την υπόθεση Siemens.
» Ενώ αν, πριν από ενάμισι χρόνο ο κ. Καραμανλής είχε κάνει δεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή και πλήρη διαφάνεια, τότε ο πολιτικός κόσμος θα είχε στείλει καθαρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και η Δικαιοσύνη θα είχε πάρει τις δικές της πρόνοιες.» Ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΝ δήλωσε: «Οι δύο κατηγορούμενοι που έφυγαν στη Γερμανία ήταν οι βασικοί διαχειριστές του μαύρου πολιτικού χρήματος που δόθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.
» Είναι προφανές ποιοι ωφελούνται από τη φυγή των δύο κατηγορουμένων και τη συνεπαγόμενη σιωπή τους, και γιατί τους άφησαν να φύγουν.»
O εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά τη χθεσινή τηλεμαχία, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν νομίζει ότι χρηματίζονται πολιτικά στελέχη. Τότε γιατί φυγαδεύονται οι μάρτυρες;...».

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!!

ΑΥΤΟΣ "ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ, ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!!

ΓΗΠΕΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΦΥΤΡΩΣΕ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ,
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΗΛΑ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,
ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΕΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΚΟΜΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ.

ΑΛΣΟΣ ΚΑΝΗΘΟΥ

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΠΛΕΥΡΑ
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
ΑΠΟ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΗΒΩΝ.
ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ;

ΑΕΚ-ΠΑΟ

Το ντέρμπι
των πλέι οφ

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας. Από το παιχνίδι αυτό θα προκύψει η πρώτη θέση και η πρόκριση στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ της επομένης περιόδου.
Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στους τελευταίους δύο γύρους των προκριματικών του τσάμπιονς λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA. Ο πρώτος από τους δύο διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ ο δεύτερος στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.
Στο άλλο ματς, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λάρισα, δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση στα πλέι οφ και θα συμμετάσχει στον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου), ενώ η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση θα παίξει στον 4ο προκριματικό, δηλαδή ένα βήμα πριν από τους ομίλους της διοργάνωσης.
Οι αγώνες αυτής της φάσης διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ
(Τούμπα) ΠΑΟΚ - Λάρισα (19:00)
(ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (21:15)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ με φατσούλες


Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

κ. Τρεμόπουλε...
Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2006.


Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός βιβλίου που αξιοποιείται έντονα από τη σκοπιανή προπαγάνδα για την απόδειξη ενός παιδικού παραμυθιού που γίνεται πιστευτό από όλους όσοι αγνοούν την Ιστορία. Δηλαδή, για την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους διάφορου από το ελληνικό.
Εννοείται ότι δεν πρόκειται για ελληνικό αναγνωστικό, αλλά για... εγχειρίδιο γραμμένο στο ιδίωμα των Σκοπίων. Δίπλα στο πάνελ ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του εθνικού ήρωα της FYROM.
Ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος που αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και... ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος!
Ο εσχάτως διάσημος επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.
Η τηλεοπτική σιωπή
Σε αυτή την εκδήλωση, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλελληνική, ο κ. Τρεμόπουλος μίλησε πολύ ανοιχτά για τα εθνικά μας θέματα, την έννοια της πατρίδας, τη Μακεδονία, τα Σκόπια, τις μειονότητες και τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού των ατόμων και των συλλογικοτήτων. Αυτά αποφεύγει να τα επαναλάβει, αν και έχει δεχτεί επανειλημμένως προκλήσεις και προσκλήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ από συνομιλητές, κυρίως του ΛΑΟΣ.
Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι επί του Μακεδονικού απόψεις του είναι μάλλον αντιδημοφιλείς, ενώ ο γενικός και αόριστος όρος «οικολογία» είναι συμπαθέστατος και συνιστά δημοσκοπικό... πασπαρτού. Ομως, στα πλαίσια ενός ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου που οφείλουν να κάνουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τρεμόπουλος οφείλει στο κοινό, αλλά και στον εαυτό του, ξεκάθαρες εξηγήσεις, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα.
Οπως ακριβώς στάθηκε εκείνη τη δύσκολη μέρα όπου παρουσιάζοντας το «Μακεδονικό Αναγνωστικό» δέχτηκε τις ερωτήσεις αντιφρονούντων εθνικιστών, απλών Θεσσαλονικιών νέων, ηλικιωμένων και δημόσιων προσώπων, χωρίς να αποφύγει καμία απάντηση. Περιήλθε, λοιπόν, με κάπως «κινηματογραφικό» τρόπο στην κατοχή μας το βίντεο με την παρουσίαση του βιβλίου και παραθέτουμε κάποια σημαντικά σημεία από τις παρεμβάσεις του κ. Τρεμόπουλου προς κρίση του κοινού.
«Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ελληνική»
Στην εκκίνηση της δικής του εισήγησης ο κ. Τρεμόπουλος όρισε την πατρίδα με έναν τρόπο που ενδέχεται να ξενίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πατρίδα μας δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η παιδική μας ηλικία:
«Ευχαριστώ για την πρόσκληση τους διοργανωτές αυτής της συνέντευξης Τύπου, η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο. Ηδη έχει παρουσιαστεί και στην Αθήνα και προκάλεσε αντίστοιχο ενδιαφέρον από κάποιους πολιτικά περιθωριακούς κύκλους, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι στην αιχμή του δόρατος ενός κλίματος που έχει μάθει να πουλάει και να ζει από τον πατριωτισμό. Η ιστορία του θεσμού του έθνους-κράτους έχει δύο, δυόμισι αιώνες βάθος.
Βέβαια, άλλα είναι τα σύνολα εκείνα πάνω στα οποία ένας άνθρωπος αποκτούσε και αποκτά ταυτότητα. Βέβαια, για να χαραχθούν κάποιες γραμμές συνόρων έχουν χυθεί ποτάμια αίματος. Αυτό που μένει είναι η πραγματικά σοφή προσέγγιση, επιστημονική μεν, αλλά πολύ απλή, ότι πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία. Εκεί ξαναρχόμαστε και τελικά αυτό είναι που αγαπάμε και αυτό εμείς τουλάχιστον είμαστε διαθέσιμοι να υπερασπίσουμε».Στη συνέχεια, η τοποθέτησή του θα μπορούσε να απογοητεύσει όλους τους Ελληνες που έχουν εδραία πεποίθηση ότι η συμπρωτεύουσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους μας.
Ο αρχηγός του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι... έγραψε ιστορία αναφέροντας ότι η Θεσσαλονίκη το 1912 δεν ήταν ελληνική και ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ελληνικές αρχές, έπειτα από την απελευθέρωση «συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης».
Παραθέτουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση των λόγων του:
«Για μας, το να ασχολείται κανείς με την τοπική Ιστορία δεν είναι μόνο ένα χρέος στο να αποκαθιστά κάποια κομμάτια της Ιστορίας, είτε της πόλης της Θεσσαλονίκης είτε της χώρας. Ακριβώς επειδή κάποιοι συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης.
«Βέβαια, η Θεσσαλονίκη, το 1912, όταν μπήκε ο Ελληνικός Στρατός δεν ήταν ελληνική. Έγινε ελληνική και έπρεπε να γίνει με μια διαδικασία, η οποία ανέδειξε και εξέθρεψε ένα στρώμα που έχει μάθει να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκείνες τις ιδεολογίες αλλά και τις συγκεκριμένες πρακτικές και μάλιστα πολιτικές συμπεριφορές, για τις οποίες αυτή η πόλη, με ειλικρίνεια, θα έπρεπε να ντρέπεται τουλάχιστον για ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας.
Γιατί είχαμε και εδώ, στη διάρκεια του μεσοπολέμου, ανάπτυξη εκείνων των κινημάτων που πάτησαν και στην αντίστοιχη ανάπτυξη κινημάτων, του φασισμού, του ναζισμού. Εδώ ήταν το φυτώριο όπου αναπτύχθηκε πανελλαδικά η γνωστή, σε αυτούς που τουλάχιστον ασχολούνται με την πολιτική Ιστορία, “Εθνική Ενωση Ελλάς” που κατάφερε να έχει μέχρι και 27 παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα».«Κρητικοί χωροφύλακες καταπίεζαν Οθωμανούς»Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σημειώθηκε ένταση μεταξύ του πάνελ και του κοινού.
Αποχωρώντας, ένας από τους διαφωνούντες με τις θέσεις των εισηγητών του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» είπε στον κ. Τρεμόπουλο:
«Το όνομά σας είναι Τρεμόπουλος. Τρέμετε!»
Η απάντηση του κ. Τρεμόπουλου σίγουρα θα φανεί εξαιρετικά προσβλητική σε εκατομμύρια συμπολίτες μας: «Τρέμουν οι εχθροί μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες.
Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά».
Σε αυτή τη δευτερολογία του, ο διασημότερος οικολόγος στη χώρα είπε ξεκάθαρα κάτι που μάλλον αποφεύγει να διατυπώσει ανοιχτά στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του. Υποστηρίζει απόλυτα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν τον ερμηνεύουμε σωστά, τότε κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.

Τρεμόπουλος έφη:
«Αυτοί που υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες του 1923, αυτοί οι οποίοι καλοβλέπουν όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι μιλούν στο όνομα της συνύπαρξης, στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, της ανοχής, της ανεκτικότητας, είναι αυτοί που υπερασπίζονται εκδηλώσεις σαν τη σημερινή.«Όποιος εδώ βρίσκει φιλόξενο έδαφος για να αναπτύξει τις όποιες απόψεις του, να παραμυθιαστεί για άλλη μία φορά, να αποδείξει στον εαυτό του και τους γύρω του πόσο πολύ πατριώτης και ήρωας είναι, θα έπρεπε να μας λέει και “ευχαριστώ”.
Ακριβώς επειδή δόθηκε η δυνατότητα στο φιλόξενο τούτο χώρο να ανθίσει η άλλη άποψη της άλλης Θεσσαλονίκης. Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τις πλειοψηφίες, κύριέ μου, και δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσις. Ούτε έχετε μπροστά σας εκπροσώπους κάποιας άλλης χώρας. Έχετε ανθρώπους που υπερασπίζονται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Το δικαίωμα στην ανοχή, τη διαφορά. Αυτά είναι άγνωστες λέξεις για ένα μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλονίκης.
Ενα μεγάλο κομμάτι που έχει κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ακριβώς η ιδεολογία αυτή είναι που επαναλαμβάνεται και κυριαρχεί πολλές φορές και διαμορφώνει και διαστρεβλώνει νεότερες συνειδήσεις.«Η αγάπη για την πατρίδα σου, για μένα, αν θέλετε, είναι αγάπη για την πόλη αυτή. Γνωρίζω την Ιστορία και ταυτίζομαι με αυτήν και την υπερασπίζομαι από κάθε εχθρό, όχι τη στιγμή της σύγκρουσης σε κάποια σύνορα, αλλά εδώ και τώρα, από αυτούς που την υποβαθμίζουν, είτε όσον αφορά την ποιότητα ζωής είτε όσον αφορά την ποιότητα των σχέσεων ή την ποιότητα της δημοκρατίας.
Επί τόσα χρόνια, μονοπωλείτε με κυρίαρχο λόγο, διαμορφώνετε συνειδήσεις, παραμυθιάζεστε και παραμυθιάζεται τις νέες γενιές και δεν δέχεστε έστω και αυτή τη στιγμή να ακουστεί με τον πιο σεμνό τρόπο που έχω δει σε αυτή την πόλη να κατατίθεται μια άλλη άποψη. Αυτό ήρθα εδώ να υπερασπίσω».Μεταπτυχιακό στα Σκόπια Ενδέχεται κάποιος αναγνώστης να απορήσει με τη στάση του κ. Τρεμόπουλου απέναντι στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αν βρισκόταν στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», δεν θα χρειαζόταν να απορήσει.
Ο κ. Τρεμόπουλος αποκάλυψε τι τον συνέδεσε με το γειτονικό κρατίδιο: «Βρέθηκα στα Σκόπια πολύ νωρίς, επειδή αυτό επέβαλε και το μεταπτυχιακό μου, γύρω στο 1991. Ο Θανάσης Παρίσης ήταν πολύτιμος συνεργάτης. Ενα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσα όταν βρέθηκα πρώτη φορά στα Σκόπια ήταν “Και εγώ είμαι Μακεδόνας. Και εσύ δεν πρέπει να βρεις έναν προσδιορισμό ώστε να μην υπάρχει σύγχυση;”
Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:
“Εσύ έχεις μια ταυτότητα. Είσαι Ελληνας και δευτερευόντως Μακεδόνας. Όταν εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε Ελληνας, ούτε Αλβανός, ούτε Σέρβος, ούτε Βούλγαρος, τότε τι είμαι;”
Έχει λοιπόν υποχρέωση να σεβαστεί κάποιος αυτό το ερώτημα και να δώσει εκείνες τις απαντήσεις που είναι αντίστοιχες με το πνεύμα της ανοχής στη διαφορά που θα υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία». Σε αυτό το κλίμα και με τέτοιου είδους εισηγήσεις εξελίχθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού».
Με πολλή ένταση, πολύ λόγο για την καταπίεση των «εθνικά Μακεδόνων» από το επίσημο ελληνικό κράτος, με πολλές αναφορές στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αλλά ταυτόχρονα και με διάθεση να διαφοροποιηθούν οι ομιλητές από το γενικό περί πατριωτισμού αίσθημα του ελληνικού λαού.

Από "ESPRESSO"Σχόλιο apneagr:
Αυτός είσαι κ. Τρεμόπουλε και η αλήθεια δεν κρύβετε πίσω από πράσινες παπαρδέλες και άλλα τέτοια που επικαλείσαι...

ΚΚΕ

Σταθεροί στις απόψεις τους.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το ΚΚΕ για τις θέσεις του.
Δεν αλλάζουν θέσεις και απόψεις καθημερινά και δεν λαικίζουν για να κερδίσουν κάποια ποσοστά.
Οι Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να στηριχθεί το ΚΚΕ για να υπάρχει μια δυνατή φωνή εντός κι εκτός Ελλάδος.

Στην Ξάνθη ο Μιχελής

Άριστες εντυπώσεις

Δοκιμάστηκε από την Ξάνθη ο νεαρός Μιχελής και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Κύριε Μιχελή, αυτά είναι τα ωραία στο ποδόσφαιρο και όχι αυτά που συμβαίνουν στα διοικητικά της Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Μακάρι ο νεαρός να προσέξει και να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο.
Μακάρι να τον δούμε και σε ομάδα Α΄Εθνικής.
Πάντως στη Ξάνθη κάτι περισσότερο ξέρουν από εμάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΑ ΚΚΕ

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Ο ΣΥΝ επανέρχεται με ανακοίνωση του τμήματος παιδείας και καταγγέλλει την δήθεν «επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών» από το Κ.Κ.Ε.
Ο ΣΥΝ επιμένει να αντιστρέφει την πραγματικότητα.
Σ’ αυτή την προσπάθεια συνεπικουρούν δημοσιολόγοι σε αστικές εφημερίδες που αναπαράγουν τα ψεύδη της Αυγής και του ΣΥΝ και προβάλουν το αντι-Κ.Κ.Ε. μένος τους.
Η υπεράσπιση της αλήθειας και το σύνθημα- πρόταγμα του Κ.Κ.Ε. για ανυπακοή δεν χωράει στο δήθεν ελεύθερο αστικό τους κόσμο.
Η αλήθεια όμως είναι μία.
Σε σχολείο της Πετρούπολης 16χρονος Κνίτης μαθητής τιμωρήθηκε με 3ήμερη αποβολή γιατί διεκδίκησε να απαντήσει στο παραλήρημα της καθηγήτριας Κας Αλεξάνδρας Καλέμη, μέσα στην τάξη που δήλωνε ότι την λογοκρισία παλιά την έκανε η Ιερά εξέταση και σήμερα την κάνουν το Κ.Κ.Ε. και το ΛΑ.Ο.Σ..
Η ανακοίνωση του ΣΥΝ εμφανίζει ως δικαίωμα της Κας καθηγήτριας να στρεβλώνει την πραγματικότητα και την αλήθεια, να λέει ψέματα σε βάρος του Κ.Κ.Ε., να κάνει δηλαδή αντικομουνισμό και δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του μαθητή να λέει την άποψη του ή την γνώμη του, να υπερασπίζεται την αλήθεια και να μην τιμωρείται.
Ο ΣΥΝ επιχειρεί με την ανακοίνωση να τρομοκρατήσει και να ενοχοποιήσει τους μαθητές, είναι όπως λέει καταδότης, όποιος μαθητής βγάλει το ψέμα και την στρέβλωση του δασκάλου έξω από τους τοίχους της τάξης, όταν το δίνει στην δημοσιότητα, ενημερώνει γονείς και λαϊκούς μαζικούς φορείς!!!
Το δικαίωμα του 16χρονου να απαντήσει, να μην κλείσει το στόμα του στα ψέματα της Κας καθηγήτριας, να μην αποδεχτεί «υπάκουα και αθόρυβα» τον αντικομμουνισμό, να φωνάξει την αλήθεια μαζί με τους συμμαθητές του, τους γονείς και τους εργαζόμενους στους δρόμους της Πετρούπολης, βαπτίζεται τρομοκρατία του Κ.Κ.Ε.!!
Είμαστε επίσης σίγουροι ότι κανένας καθηγητής και δάσκαλος που σέβεται το ρόλο του ως παιδαγωγός δεν πρόκειται να δεχτεί τις καταγγελίες του τμήματος παιδείας του ΣΥΝ. ΟΧΙ λοιπόν.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι γιατί έτσι νομίζετε κύριοι του ΣΥΝ.
Το Κ.Κ.Ε. και η νεολαία δεν θα υπακούσουν στο πρόσταγμα της Νέας Τάξης πραγμάτων να γραφτεί η ιστορία με ψέματα, στα μέτρα της αστικής ιδεολογίας.
Οι νέοι και οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι θα αντιπαλέψουν τον αντικομμουνισμό. Η κομμουνιστική ιδεολογία θα ξεπεράσει τα ψέματα του γερασμένου κόσμου, της καταπίεσης, των πολέμων και της εκμετάλλευσης.
Οι νέοι και οι γονείς τους, τα λαϊκά στρώματα θα πουν όχι στα ψέματα. Θα δυναμώνουν κάθε μέρα την πάλη τους και την μέρα των ευρωεκλογών με την ψήφο τους θα κάνουν πιο ισχυρό το Κ.Κ.Ε.
29/05/2009
Κομματική Οργάνωση Αθήνας
του Κ.Κ.Ε.

ΕΥΒΟΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ποιες ομάδες της Α1 Κατηγορίας θα είναι οι πρωταγωνιστές στη νέα χρονιά.
Α.Ο. ΚΥΜΗΣ, ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ, Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ, ΕΥΒΟΙΚΟΣ, ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ, ΑΡΤΑΚΗ, θα είναι οι ομάδες οι οποίες θα βρεθούν από τη μέση και πάνω στο βαθμολογικό πίνακα.
Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα αλλά από τις κινήσεις της κάθε ομάδας κάτι τέτοιο πιστεύουμε πως θα συμβεί.
Για την ομάδα του ΛΗΛΑ όλα είναι ακόμη ρευστά. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν η ομάδα θα ενισχυθεί και πόσο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- UNICEF

Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ

74 εκατομμύρια παιδιά θα εμβολιαστούν καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται και στη Γουϊνέα Περισσότεροι από 400.000 εθελοντές και υγειονομικοί υπάλληλοι σε 11 χώρες της Δυτικής Αφρικής θα εμβολιάσουν πάνω από 74 εκατομμύρια παιδιά μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε ανταπόκριση στην εξαπλούμενη επιδημία πολιομυελίτιδας που απειλεί χιλιάδες παιδιά με ισόβια παράλυση, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η UNICEF και το Διεθνές Ρόταρυ.
Αυτή τη χρονιά, 62 κρούσματα του ιού της πολιομυελίτιδας επιβεβαιώθηκαν σε επτά πρώην απαλλαγμένες από την πολιομυελίτιδα χώρες καθώς ένα ξέσπασμα επιδημίας του 2008 με προέλευση τη Βόρεια Νιγηρία - την μόνη ενδημική στην πολιομυελίτιδα χώρα της περιοχής - εξαπλώθηκε δυτικά. Την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε πως η επιδημία έφθασε μέχρι την Γουινέα, χώρα που αναφέρει το πρώτο κρούσμα της νόσου από το 2004.
Για την αναχαίτιση της επικίνδυνης εξάπλωσης της ασθένειας όσο το δυνατόν ταχύτερα, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας θα φθάσει πόρτα - πόρτα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της περιοχής. Ένας στρατός από εθελοντές και υγειονομικούς υπαλλήλους θα εργασθεί μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, ταξιδεύοντας με τα πόδια ή με ποδήλατα, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40° βαθμούς Κελσίου. Κάθε ομάδα εμβολιασμού θα μεταφέρει το εμβόλιο σε ειδικές τσάντες μεταφοράς με πάγο ώστε να παραμένει το εμβόλιο στην απαιτούμενη χαμηλή θερμοκρασία κάτω από τους 8° βαθμούς Κελσίου.
Ο περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF στη Δυτική και Κεντρική Αφρική Δρ. Τζιανφράνκο Ροτιλιάνο δήλωσε για την εκστρατεία: «Αυτή η εξαιρετικά συντονισμένη αντίδραση, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να σταματήσουμε αυτό το ξέσπασμα της πολιομυελίτιδας. Κάθε κοινωνική τάξη σ’ αυτές τις Αφρικανικές χώρες συστρατεύεται με ένα κοινό στόχο: να προστατευθούν τα παιδιά τους από την ισόβια παράλυση που προκαλεί αυτή η θανατηφόρος ασθένεια.»
Πρόκειται για την τρίτη συγχρονισμένη εκστρατεία εμβολιασμών που διεξάγεται φέτος, μετά από ανάλογες προσπάθειες που έγιναν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-72 55 555 ή 6944-65 37 99

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Συνεδριάζουν

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αρτάκης. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην έχουμε πάλι τις γνωστές κοκορομαχίες.
Το ότι τα θέματα, που είναι στη πρόσκληση, είναι 13, δεν νομίζω πως είναι γρουσουζιά.
Για να δούμε αν θα συζητηθούν μόνο αυτά ή θα έχουμε και άλλα θέματα έκτακτα.

ΚΟΥΪΖ

ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ
ΕΙΧΕ
4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4,
"ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ
ΚΑΙ
ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ";
ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΠΩΣ
ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ,
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΛΑ;
ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ
ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ,
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,
ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΖΕΙ!!!!

Έκανε πως δεν άκουσε ο Γιωργάκης

Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος:
«Το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό σχολείο και πριν λίγο καιρό το πήγατε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Πώς μπορείτε να ξέρετε το Δημόσιο Ελληνικό Σχολείο και τα όσα ζει ο κάθε γονιός;».
«Ξέρω το σχολείο»,
είπε ο Γιώργος. «Το επισκέφτηκα ως υπουργός»!!!
Τι λες, Γιωργάκη;

ΣΚΕΨΕΙΣ σκόρπιες

Σπάστε αυγά…

-Ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει περάσει την εικόνα του πολιτικού που «σπάει αυγά» και θέλει να είναι ειλικρινής με το λαό, όμως μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι της χώρας είναι πλέον συγκρίσιμος με ό,τι έκανε ή δεν έκανε αυτά τα 5 χρόνια, τονίζουν οι αντίπαλοί του.
Έτσι πρέπει να είναι αλλά γιατί, κύριοι, δεν μπαίνετε στον κόπο να συγκρίνετε και την εικόνα της 20ετίας του ΠΑΣΟΚ με αυτό που προσπαθεί να μας παρουσιάσει σήμερα ο κ. Παπανδρέου;
Και εξηγούμαι, με ένα πολύ απλό παράδειγμα το οποίο είναι ορατό κυρίως στην Περιφέρεια.
Για πολλά χρόνια η Περιφέρεια παραμελήθηκε. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα το έλεγαν και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους. Άλλοι μεταξύ τους, άλλοι πιο φωναχτά, το έλεγαν πάντως.
Για ελάτε σήμερα, μέσα σε 5 χρόνια, να δούμε τι έχει γίνει και τι γίνεται στην Περιφέρεια. Πόσα χρήματα απορροφήθηκαν και πόσα δόθηκαν στους Δήμους, ανεξαρτήτως αν ο Δήμαρχος ήταν «γαλάζιος, πράσινος, κόκκινος».

-Ένα ντρανταχτό παράδειγμα είναι και η Εύβοια.
Κάποιοι νόμιζαν ότι με το να «φαίνονται» τα έργα τους στο κέντρο είναι αρκετό. Έκαναν όμως μεγάλο λάθος και τώρα δεν μπορούν να πείσουν κανέναν με το να φωνάζουν για να κάνουν θόρυβο.
Χρόνια ολόκληρα η Ν. Εύβοια φώναζε για τις αναγκαίες υποδομές που χρειαζόταν αλλά δεν άκουγε κανείς. Περνούσαν, έκαναν διαπιστώσεις, υπόσχονταν και έφευγαν. Και η κατάσταση παρέμενε στάσιμη.
Σήμερα όμως, που άρχισε να γίνεται έργο και να είναι ορατό, κάποιοι ενοχλήθηκαν, γιατί τώρα τι θα έχουν να λένε;

-Μέχρι και ο Νομάρχης μας κ. Μπουραντάς επιτέθηκε, πριν λίγες μέρες μέσα στο Επιμελητήριο, στον υπουργό κ. Μπούρα, γιατί ήρθε, λέει, με άδεια χέρια!!!
Κι όμως αυτά που εξήγγειλε ο υπουργός, κάποια άρχισαν να υλοποιούνται και άλλα έχουν ήδη δρομολογηθεί. Μήπως αυτό ενόχλησε;

-Εν πάσει περιπτώσει, οι πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να έχουν το πολιτικό ανάστημα να αναγνωρίζουν το έργο που γίνεται και φυσικά να ζητούν περισσότερα. Όχι όμως να μηδενίζουν τα πάντα.

-Ο Καραμανλής πρέπει να «σπάσει πολλά αυγά» για να πετύχει. Ο κόσμος πιστεύω θα τον περίμενε πιο αποφασιστικό και γρήγορο σε κάποια πράγματα που τρώνε τις σάρκες του εδώ και χρόνια (βλ. Δημόσιο, Οργανισμοί, Επιτροπές κ.ο.κ.). Αν δεν το κάνει το επόμενο διάστημα, θα χάσει έδαφος, αδικώντας και τον εαυτό του και αυτούς που πίστεψαν στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

-Ο κ. Παπανδρέου, αν καταφέρει τελικά να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα στο κόμμα του και να παραμείνει αρχηγός, θα πρέπει να μην λησμονά το παρελθόν και να καταφέρει να προχωρήσει απαλλαγμένος από αυτό ύστερα από έναν ειλικρινή απολογισμό.
Να μην αρέσκεται στο να είναι αρεστός αλλά να είναι υπεύθυνος.
Όσο θα συνεχίζει στο δρόμο της υποσχεσιολογίας και της εικονικής πραγματικότητας, τόσο ο Καραμανλής και ο Βενιζέλος θα τρίβουν τα χέρια τους….

Σρόιτερ – ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Άσχετη ερώτηση

Κύριοι δημοσιογράφοι, το πρόβλημα είναι αν το ΚΚΕ πληρώνει τους εργαζόμενους στο κόμμα καλά;
Δεν ξέρατε πως ούτε οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν κρατάνε το μισθό τους αλλά τον δίνουν στο κόμμα;
Τι σχέση έχουν τα οικονομικά του ΚΚΕ με τις Ευρωεκλογές;

ΝΤΙΜΠΕΙΤ3

Τσάμπα ο κόπος

Ποιος είναι αυτός που έδωσε χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές της 7ης Ιουνίου;
Ο κ. Παπανδρέου.
Ποιος κατάφερε να μιλάνε οι περισσότεροι στα ΜΜΕ για Εθνικές εκλογές, ενώ πάμε για Ευρωεκλογές;
Ο κ. Παπανδρέου και τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης φυσικά.
Τι πέτυχε χθες βράδυ ο κ. Παπανδρέου;
Τίποτα από αυτά.

Τι πέτυχαν οι δημοσιογράφοι;
Αυτό που είπε αργότερα ο κ. Σπηλιωτόπουλος: «όταν με ρωτάνε για το α, θα απαντήσω για το α, όχι για το β».
Καταλάβατε;
Τσάμπα ο κόπος, Γιώργο!!!
Τσάμπα ο κόπος, παιδιά. Κρίμα.
ΣΕ ΛΙΓΟ
ΜΗΝΥΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
"ΑΝΟΙΧΤΟ"!!!!


ΣΕ ΛΙΓΟ

ΜΗΝΥΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

"ΑΝΟΙΧΤΟ"!!!!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Με το καλημέρα
«μπαμ και κάτω»

Νίκο, γιατί το έκανες αυτό;
Γιατί θύμισες στο Γιώργο τι έλεγε πριν χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών;
Τον ανάγκασες να νευριάσει και να πει πως λες ψέματα.
Νίκο, συγχώρεσέ τον.
Έτσι έμαθε ο Γιωργάκης. Θέλει να λέει άλλα σήμερα και άλλα αύριο.
Τον έστειλες, Νίκο, και δεν θα σου το συγχωρέσει.

ΝΤΙΜΠΕΙΤ2

Ξεχώρισαν

Αλήθεια, ποιος από τους 5 πολιτικούς αρχηγούς δεν επανέλαβε τον εαυτό του χθες βράδυ. Ποιος από τους 5 δεν ήταν σχεδόν προβλέψιμος.
Πιστεύω κανείς.

Ο καθένας υπηρέτησε το στόχο του από τη σκοπιά του και είπε λίγο – πολύ αυτά που περίμενε να ακούσει ο ψηφοφόρος του κάθε κόμματος.
Αν κατάφεραν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους και να πείσουν τους αναποφάσιστους, θα φανεί μέσα στις επόμενες 9 ημέρες και φυσικά από το αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου το βράδυ της Κυριακής.
Εκείνοι που ξεχώρισαν όμως χθες, ήταν δύο: ο κ. Αλαβάνος και η κ. Παπαρήγα.
Ο κ. Αλαβάνος, γιατί ήταν εκείνος που λιγότερο κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία που είχε σε προηγούμενο ντιμπέιτ. Τότε είχε άλλον αέρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε, μέχρι και 20% του έδιναν αργότερα οι δημοσκοπήσεις. Χθες όμως ο ρόλος του, παρότι είναι ρήτορας στο λόγο του, ήταν δύσκολος υπό το βάρος της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ από το 20 στο 5-6%.
Η κ. Παπαρήγα, αν και προβλέψιμη, ξεχώρισε γιατί ήταν εκείνη που μίλησε με πιο λιτή γλώσσα στο λαό. Ο λόγος της δεν ήταν επιτηδευμένος ούτε ξύλινος. Αυτή η γλώσσα ας γίνει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους…
ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η παγκόσμια οικονομική κρίση βρέθηκε
στο επίκεντρο των εργασιών
του Διεθνούς Συνεδρίου της Διακοινοβουλευτικής
Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο)
που έλαβε χώρα στην Αιδηψό
το διάστημα 26 με 29 Μαΐου.


Καθοριστική για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Εύβοια και την προβολή του τόπου μας ήταν η παρέμβαση του βουλευτή , Σίμου Κεδίκογλου, καθώς αρχικά είχε προταθεί η Κρήτη.
Όπως ο ίδιος τόνισε η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας προσφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό λόγω του ότι εκτός από το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου υπάρχουν Μονές που μπορεί κανείς να επισκεφθεί, όπως η Μονή Γαλατάκι , η Μονή του Οσίου Δαυίδ, της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου , του Αγίου Γεωργίου.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι η κρίση του αξιακού συστήματος για την οποία είχαν μιλήσει τον Ιούνιο στη Ρόδο πολύ γρήγορα έγινε κρίση του οικονομικού συστήματος.
Τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις δεν μπόρεσαν- όπως είπε- να τις διαγνώσουν έγκαιρα. Η Ορθοδοξία, ωστόσο, μπορεί και πρέπει να προτείνει λύσεις για τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Οι Ορθόδοξοι λαοί θα πρέπει να βρουν τις εσωτερικές δυνάμεις , στηριζόμενοι στην πίστη που τους ενώνει παρά τις όποιες εθνικές διαφορές, να αγωνιστούν σε ένα ενιαίο μέτωπο, να αντισταθούν και να αναζητήσουν διεξόδους, προκειμένου να βγουν αλώβητοι από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο των τριών θεματικών ενοτήτων ήταν:
«Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κατάσταση των οικονομιών των χωρών της Ορθόδοξης παράδοσης».
«Η Ορθόδοξη ηθική και η οικονομία της αγοράς- το θέμα της συμβατότητας».
«Οι ιδέες, σχέδια και μορφές της συνεργασίας στις Ορθόδοξες χώρες υπό τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης».

SPACE TV

Ακόμη και η SPACE TV μετέδωσε την «ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ» έστω και με σχετική καθυστέρηση ενός λεπτού.
Χρήστο, τεχνικό το πρόβλημα φαντάζομαι αλλά σημασία έχει πως το μετέδωσες, ενώ η «Ε» Τηλεόραση έδειχνε βιντεοκλίπ.
ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Άμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου προκειμένου να απομακρυνθεί ο ορατός κίνδυνος της λειψυδρίας , που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαλκιδέων, καθώς τα αποθέματα νερού συνεχώς μειώνονται.
Ο κ. Κεδίκογλου μεσολάβησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο Αθ. για να συζητηθεί το αίτημα χρηματοδότησης το οποίο είχε υποβάλλει η ΔΕΥΑΧ σχετικά με την αξιοποίηση δύο γεωτρήσεων στον υδρευτικό άξονα της Παραλίμνης.
Το εν λόγω έργο θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της επαρκούς ποσότητας και ποιότητας πόσιμου νερού.
Ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Νάκο να εγκρίνει το αίτημα για τη χρηματοδότηση και τελικά χάρη στις πιέσεις που άσκησε εξασφάλισε πίστωση ύψους 350.000 ευρώ για το έργο με τίτλο: «Εξοπλισμός και διασύνδεση των γεωτρήσεων Γ6 και Γ7 του υδρευτικού άξονα της Παραλίμνης».
Ο κ. Κεδίκογλου μετά τη θετική εξέλιξη που είχε η παρέμβασή του ευχαρίστησε τον υφυπουργό Εσωτερικών για την ευαισθησία που έδειξε, κατανοώντας την ανάγκη αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος έλλειψης υδατικών πόρων.