Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ – ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ 4 - 0
ΑΙΔΗΨΟΣ - ΩΡΕΟΙ 0 - 1
ΣΤΕΝΗ - ΚΑΣΤΕΛΛΑ 5 - 1
ΣΚΥΡΟΣ - ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 0 - 1
ΚΡΙΕΖΑ - ΜΑΡΜΑΡΙ 2 - 2

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Μάιος

Μάιος των λουλουδιών
και των αρωμάτων


Ο Μάιος του Ρωμύλου, σύμβολο του θριάμβου της Άνοιξης, της αφύπνισης της φύσης, ταυτισμένος με την άνοιξη και τον έρωτα.
Το ανθισμένο μαγιάτικο στεφάνι, σύμβολο της αγάπης, σπάνια πλέον το βλέπουμε στις πόρτες των σπιτιών.
Τα λουλούδια ανθίζουν, τα αρώματα πλανιώνται στον αέρα ανάβοντας αισθήσεις, αυξάνοντας τους προβληματισμούς και την αγωνία της όποιας αναμονής.
Μέσα στην πεζή πραγματικότητα των πόλεων, τα λουλούδια φέρνουν λίγο από την φρεσκάδα της Άνοιξης ανασταίνοντας τα ανθρώπινα συναισθήματα.
Αναζητώντας να ξεφύγουν λίγο από την πραγματικότητα, ανάμεσα στα λουλούδια, τις ευωδίες και την πράσινη φύση, οι κάτοικοι των πόλεων εκδράμουν στην περιφέρεια με την ελπίδα να φέρουν λίγες ανάσες ελπίδας όταν επιστρέψουν πίσω.

ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ;

ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΕΘΗΚΕ

ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS



ΕΠΟ

Δύο φιλικά προετοιμασίας
για την Εθνική Νέων
Συνεχίζεται με δύο φιλικούς αγώνες στις 5 και 6 Μαΐου 2009 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η προετοιμασία της Εθνικής Νέων ενόψει της ενδιάμεσης φάσης του EURO U-19 2009 (Πορτογαλία, 23-28/5/2009).
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θ΄ αντιμετωπίσει στις 5/5/2009 (18:00) τον Αγιο Δημήτριο και στις 6/5/2009 (12:00) την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ιταλίας. Επίσης έχει προγραμματιστεί και μια προπόνηση για τις 4/5/2009 (18:00) στον Αγιο Κοσμά.
Οι παίκτες που κλήθηκαν από τον κ. Αλέξη Αλεξίου είναι οι
Θεόδωρος Μοσχονάς (ΑΕΚ), Σάββας Γκέντζογλου (ΑΕΚ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (ΑΕΚ), Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Γεώργιος Παληγιώργος (Αναγέννηση Καρδίτσας), Γεώγριος Κάτσικας (Ολυμπιακός Βόλου), Αναστάσιος Αυλωνίτης (Ηλυσιακός), Αλέξανδρος Βελέτης (Ηλυσιακός), Ματθαίος Μαρουκάκης (Καλλιθέα), Ιωάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος Αθηνών), Νικόλαος Αστάρης (ΠΑΟΚ), Αθανάσιος Καραγκούνης (Φωκικός), Ιωάννης Λουκίνας (Αγία Παρασκευή), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Αριστείδης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός), Γεώργιος Νικλητσιώτης (Ολυμπιακός), Δημήτριος Γκούρτσας (Πανσερραϊκός), Δημήτριος Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Νικόλαος Καρέλης (Εργοτέλης), Νικόλαος Καλτσάς (Βέροια), Απόστολος Γιάννου (Απόλλων Καλαμαριάς), Κωνσταντίνος Μανωλάς (Θρασύβουλος), Πέτρος Μπαϊμάκης (Λάρισα).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ......
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟ.. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ

Τελικός Κυπέλλου

Οι συνεντεύξεις των προπονητών
Πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και του ομολόγου του στον Ολυμπιακό, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Hellas OnLine. Οι δύο προπονητές δήλωσαν μεταξύ άλλων:



Μπάγεβιτς:
«Οι φίλαθλοι έχουν ανάγκη το ωραίο ποδόσφαιρο και μια φορά να φύγουν από το γήπεδο χωρίς να γίνει το παραμικρό. Η ομάδα θα είναι έτοιμη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν μπορεί να πας σε τέτοιο παιχνίδι χωρίς να είσαι έτοιμος. Αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες. Το Κύπελλο ήταν ο πρώτος μας στόχος από τότε που ανέλαβα την ομάδα. Ο τελικός είναι πάντα τελικός και παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο.
Εχουμε αρκετά χρόνια να πάρουμε έναν τίτλο και έχουμε κίνητρο. Στον τελικό όποιος κατακτήσει το τρόπαιο θα γράψει ιστορία. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε όλοι μαζί.
Οι παίκτες, οι φίλαθλοι, μέσα σε μια δύσκολη χρονιά, φτάσαμε να διεκδικούμε το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα, έχει ένα πλεονέκτημα. Ομως, εμείς έχουμε τα δικά μας κίνητρα. Πιστεύω ότι θα είμαστε εκείνοι που θα σηκώσουμε το τρόπαιο. Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τέτοιο αγώνα και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ. Οποιος είναι περισσότερο έτοιμος και παίξει καλύτερα θα το πάρει. Γνωρίζουμε ο ένας αντίπαλος τον άλλον. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πού θα κριθεί το παιχνίδι».
Βαλβέρδε:
«Βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα τίτλο ακόμα, που είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Εχουμε 50% πιθανότητες γιατί όλα εξαρτώνται από ένα παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί, γιατί όλα εξαρτώνται από ένα ματς. Αν μιλούσαμε για το πρωτάθλημα ίσως να ήμασταν εμείς φαβορί. Η ΑΕΚ έχει χάσει όσα παιχνίδια έχουμε χάσει και εμείς, τρία δηλαδή.
Προπονούμαστε και προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο. Πιστεύω ότι από την αρχή το παιχνίδι θα είναι κλειστό.
Σίγουρα πρέπει να έχουμε τη συναίσθηση ότι είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να ελπίζουμε ή ότι έχουμε σίγουρο το αποτέλεσμα. Φυσικά θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη. Η ομάδα που δεν θα κάνει θα είναι αυτή που θα κερδίσει το τρόπαιο.
Οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να κερδίσουν αυτή την ομάδα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ. Οταν βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να νικήσουμε.
Για εμάς, όταν έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις 2 τίτλους είναι επιτυχία».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΕΝ

Συνέχεια ενημέρωσης
για τον 45χρονο αλιέα
στις Ροβιές Ευβοίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», πλησίον Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης Ι.Μ. Χαλκίδος στις Ροβιές Ευβοίας και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του, η σορός του 45χρονου αλιέα, ο οποίος αγνοούνταν από την 27/04/2009.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΄΄ΤΟ ΚΑΡΦΙ΄΄.
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση της ΕΥΠ:
«Η ΕΥΠ διαπιστώνει με λύπη της ότι συνεχίζεται η αισχρή κατασυκοφάντησή της. Πλέον πρόσφατο δείγμα αποτελεί δημοσίευμα της σημερινής εφημερίδας «ΤΟ ΚΑΡΦΙ», και η αναπαραγωγή του σε κάποια ΜΜΕ, το οποίο με άθλια ψευδολογία επιχειρεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη ως προς το έργο της, αυτή τη φορά με πρωτοφανή μυθεύματα τα οποία σχετίζονται με την δήθεν παρακολούθηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Πέραν από την αυτονόητη διάψευση και καταδίκη των δημοσιευμάτων αυτών, είναι προφανές ότι η ΕΥΠ είναι υποχρεωμένη πλέον να καταφύγει στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί το κύρος της έναντι όλων αυτών των αθλιοτήτων».

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, το Σάββατο 2 Μαΐου 2009 και ώρα 20.15, θα μεταβεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», για να παρακολουθήσει τον τελικό μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΑΕΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για το Κύπελλο Ελλάδος.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Λιάσκος, με την ιδιότητα του μέλους της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθεί στο Παρίσι, από την Τετάρτη 6 έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Κοινοβουλευτικών και Δημοσίων Σχέσεων της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικών και Δημοσίων Σχέσεων θα συζητηθούν μεταξύ των άλλων και τα προσχέδια εκθέσεων που αφορούν:
1) την Ευρωπαϊκή Συνέλευση Ασφάλειας και Άμυνας: ευρωπαϊκή εκπαίδευση και πρωτοβουλία για στρατιωτικό «ERASMUS» και
2) Μοντέλα και Δομές διακοινοβουλευτικής συνεργασίας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής
για την Παγκόσμια Ημέρα
Ελευθερίας του Τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η εθνική συζήτηση. Ελεύθερη, πλήρης, περιεκτική και ουσιαστική. Για όλα τα θέματα που επηρεάζουν και απασχολούν κάθε κοινωνία σε κάθε εποχή.
Η εθνική συζήτηση έχει ως κυριότερο φορέα τον Τύπο. Σε όλες του τις εκδοχές. Από τον πλέον παραδοσιακό ως τον πιο προχωρημένο ηλεκτρονικό.
Αυτή η σημασία του Τύπου τον καθιστά πολύτιμο για τη δημοκρατία και στόχο για όσους την επιβουλεύονται.
Η ελευθερία του Τύπου απειλείται πολλαπλά και ποικίλα. Κινδυνεύει από απειλές έξω από αυτόν, γύρω από αυτόν, αλλά και μέσα σ’ αυτόν.
Αν θέλουμε δημοκρατία αποτελεσματική και ποιοτική οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την ποιότητα και την ελευθερία του Τύπου.»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής

για την Παγκόσμια Ημέρα

Ελευθερίας του Τύπου


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η εθνική συζήτηση. Ελεύθερη, πλήρης, περιεκτική και ουσιαστική. Για όλα τα θέματα που επηρεάζουν και απασχολούν κάθε κοινωνία σε κάθε εποχή.

Η εθνική συζήτηση έχει ως κυριότερο φορέα τον Τύπο. Σε όλες του τις εκδοχές. Από τον πλέον παραδοσιακό ως τον πιο προχωρημένο ηλεκτρονικό.

Αυτή η σημασία του Τύπου τον καθιστά πολύτιμο για τη δημοκρατία και στόχο για όσους την επιβουλεύονται.

Η ελευθερία του Τύπου απειλείται πολλαπλά και ποικίλα. Κινδυνεύει από απειλές έξω από αυτόν, γύρω από αυτόν, αλλά και μέσα σ’ αυτόν.

Αν θέλουμε δημοκρατία αποτελεσματική και ποιοτική οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την ποιότητα και την ελευθερία του Τύπου.»

ΕΡΕΤΡΙΑ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ

ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ,
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ.
ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,
ΑΦΟΥ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΙΜ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ

ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΥ,
ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ

Είμαι έτοιμος
για μεγάλη κατηγορία

Ο προπονητής των πρωταθλητών κ. Αντώνης Πριόνας, δύο μέρες πριν την τελευταία αγωνιστική, δέχτηκε να μας μιλήσει και να μας πει πως η ομάδα του η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ κατάφερε να απογοητεύσει αυτούς που δεν την πίστευαν και να δώσει χαρά σε αυτούς που είχαν βάλει στόχο και τον πέτυχαν.
Ζητήσαμε από τον κ. Πριόνα να μας πει και κάτι για τον εαυτό του, για την πορεία του ως προπονητής. Ήταν μια φιλική συζήτηση και αρκετά ουσιαστική.
-Ο κ. Αντώνης Πριόνας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Ψαχνών, στη συνέχεια πήγε στον Πάλιουρα, πέρασε και από τη Μικτή της Εύβοιας, την Προποντίδα, την Χαλκίδα/Λήλας ως βοηθός του κ. Λάμπρου, για πολύ λίγο από τον πάγκο του Παντριαδικού και μετά στην Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Αν μετρήσαμε καλά, συμπληρώνει ως προπονητής 15-16 χρόνια. Δεν είναι και λίγα.
-Ποιος όμως ήταν αυτός που τον κάλεσε να αναλάβει την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ;
Ο κ. Μιχελής ήταν αυτός που κάλεσε τον κ. Αντώνη Πριόνα να αναλάβει την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, τον πρώην Χαλκίνεο.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ,
"ΧΤΙΖΑΝΕ" ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Έτσι ξεκίνησε έναν γολγοθά αφού όλα έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή.
-Αρχές Ιουλίου λοιπόν άρχισε το όνειρο αφού ο κ. Μιχελής του είχε πει: «Αντώνη, θέλεις να αναλάβεις την ομάδα, για να την βγάλουμε πρωταθλήτρια;».


ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Στόχος λοιπόν το πρωτάθλημα. Στις 20 Ιουλίου του 2008 άρχισε η προετοιμασία. Οι ποδοσφαιριστές είχαν έρθει στην Α.Ε.Χ. από ομάδες μικρότερης και μεγαλύτερης κατηγορίας.

Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ
ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ

«Δημιουργήσαμε 7 γκρουπ ποδοσφαιριστών και αρχίσαμε προπονήσεις πρωί – απόγευμα. Στόχος να έχουμε μια ομάδα με ομοιογένεια. Αυτόν τον στόχο τον πετύχαμε με πολύ δουλειά».

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ", ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΟΝΑ

-Η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ είναι ΟΜΑΔΑ. Ποδοσφαιριστές, προπονητικό team και Διοίκηση έγιναν μια γροθιά. «Είχαμε τα προβλήματά μας, τις αντιπαραθέσεις μας αλλά με αυτά και με αυτά φτιάξαμε αυτή την ομάδα και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα».
-Χείμαρρος ο κ. Αντώνης Πριόνας και δεν διστάζει να μιλήσει έξω από τα δόντια.
-Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή με την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ;
-«Ήταν μετά την ισοπαλία με την ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ. Για μας ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα, εβδομάδα των Παθών για την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Κάναμε προπονήσεις και το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Εκεί που ήμασταν σίγουροι πρωταθλητές, άρχισε η αμφισβήτηση. Ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε μέσα στον Πισσώνα και αυτό κάναμε».
-Πότε ο Αντώνης Πριόνας, ο προπονητής της Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, πίστεψε πως η ομάδα του θα κατακτήσει το πρωτάθλημα;
-«Ήταν 18 Νοεμβρίου, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε χάσει βαθμούς σε εκείνο το παιχνίδι και αμέσως μετά τον αγώνα είπα στους ποδοσφαιριστές και στη Διοίκηση: «Σας δηλώνω πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα»».
-Κύριε Πριόνα, υπήρχε αμφισβήτηση και προς το πρόσωπό σας και προς την ομάδα.
-«Πάντα υπάρχουν αυτά. Θα σας πω πως μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΤΑΜΥΝΑΙΚΟ, υπήρχαν πολλοί που πρότειναν στη διοίκηση την απομάκρυνσή μου. Υπήρχαν και αυτοί που αμφισβήτησαν και τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές.
Εμείς δεν ασχοληθήκαμε με αυτά. Προσπαθούσαμε να πείσουμε τους ποδοσφαιριστές μας να μην ακούνε τίποτα και να μην δίνουν σημασία. Ήμασταν ΟΜΑΔΑ και κανείς δεν θα μπορούσε να παρέμβει αρνητικά».
-Ο προπονητής Αντώνης Πριόνας είναι έτοιμος για τη Δ΄Εθνική;
-«Είμαι έτοιμος για μεγαλύτερη κατηγορία. Έχω αποδείξει πως μπορώ. Δεν είμαι των λόγων αλλά των έργων. Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Σέβομαι τους ποδοσφαιριστές μου και φροντίζω κανείς να μην έχει παράπονο.
Δεν είμαι προπονητής που θα δεχτεί παρεμβάσεις στο έργο του. Είμαι επαγγελματίας προπονητής και όχι προπονητής κατά δήλωση».
-Θα συνεχίσει την συνεργασία του ο κ. Αντώνης Πριόνας με την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ;
-«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη. Μετά τον αγώνα με τον Λήλα θα συζητήσουμε και τότε θα αποφασίσουμε.
Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω σε αυτή την ομάδα και πιστεύω πως θα έχει μια καλή πορεία στη Δ΄Κατηγορία».
-Ρωτήσαμε τον κ. Πριόνα να μας πει δυο λόγια και για την Κύμη, η οποία ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
-«Δεν μπορώ να ξέρω πολλά πράγματα. Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς και οι διοικούντες προσπαθούν και είναι κοντά στην ομάδα τους. Αυτό όμως δεν φτάνει. Μακάρι να βοηθούσαν όλοι οι Δήμαρχοι τις ομάδες της περιοχής τους όπως ο Δήμαρχος της Κύμης.
Ίσως η ομάδα να μην είχε την ομοιογένεια που είχαμε εμείς. Και να ξεκαθαρίσω και κάτι. Οι διοικούντες δεν μπορεί να είναι και προπονητές».
-Ποια θα είναι η έδρα της Α.Ε.Χ.;
-«Άποψή μου είναι να μείνει η ομάδα στο Τσαλίκη/Παπίλα. Θα είναι δυνατή έδρα».

Η συζήτηση με τον προπονητή των πρωταθλητών κ. Αντώνη Πριόνα κράτησε αρκετή ώρα. Πολλά από αυτά που μας είπε θα τα διαβάσετε τις επόμενες μέρες και, πιστέψτε με, θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.
Ο κ. Πριόνας χαρακτηρίστηκε από κάποιους «Φθηνός προπονητής – προπονητής του χιλιάρικου» και πολλά άλλα τέτοια. Δεν απάντησε. Δεν μπήκε στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης. Έκανε τη δουλειά του και έτσι έδωσε την απάντησή του.
Δεν τον λέμε προπονητή της πρωταθλήτριας Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ αλλά προπονητή των πρωταθλητών, για τον εξής λόγο: σε αυτή την ομάδα είναι όλοι πρωταθλητές. Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και οι συνεργάτες του και η διοίκηση. Όλοι πρωταθλητές αφού ΟΛΟΙ έκαναν σωστά του δουλειά τους.
Να ευχαριστήσουμε τον κ. Αντώνη Πριόνα για τη συνέντευξη, αφού ήταν η πρώτη που έδωσε από την ώρα που η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ εξασφάλισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας.
Ευχόμαστε η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ να τα πάει καλά στην Δ΄Κατηγορία και ειλικρινά ευχόμαστε να συνεχίσει με τον κ. Πριόνα στον πάγκο της.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ

ΥΠΟΜΟΝΗ

ΣΕ 3' Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΛΗΤΩΝ

"ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ"

ΑΦΟΥ "ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ" ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ,
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ,
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ
ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΤΑ!!!
Ο ΜΑΝΟΣ & Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΞΕΡΟΥΝ,
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ
ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο κ. ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ;

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ




Η ΔΕΠΑΝΑ ΓΙΑ 3η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΚΗΣ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΪΟΥ

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΡΤΑΚΗ

ΠΟΤΕ Θ' ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ;

ΕΡΧΕΤΑΙ......

ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ
ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΙΟΝΑ ΣΤΟ
apopsignomi.blogspot.com
"ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ";

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ,
ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ
ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ;
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΣ Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ερμής Μελιγούς - Ολυμπιακός Λουτρ.
Σπάρτη - Ηρακλής Ψαχνών
Ασπρόπυργος - Κρανίδι
Πανναυπλιακός - Πέλοπας Κιάτου,
Δόξα Μεγαλ. - Θήβα
Παναλίαρτος - Ατρόμητος Χιλιομ.
Λεωνίδιο - Ενωση Μιδέας
Λουκίσια - Ακράτητος
Αστέρας Μαγούλας - Ολυμπιακός Γυθείου

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Υποταγμένη στις επιλογές
των τραπεζών η Κυβέρνηση».


Αντί για απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη, σχετικά με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Υπουργός Οικονομικών διαβιβάζει απλώς και χωρίς να εκφράζει καμιά θέση ο ίδιος, έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:
«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπως είναι σε όλους γνωστό, από της ισχύος του Ν.1892/1990 δεν υπάγεται στο δημόσιο τομέα και δεν είναι δημοσίου συμφέροντος, λειτουργεί δε όπως και οι υπόλοιπες ιδιωτικές τράπεζες……
Συνεπώς τόσο η Εθνική Τράπεζα, όσο και η συνδεδεμένη με αυτή Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών «Η ΕΘΝΙΚΗ» δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν πληροφορίες και στοιχεία για επιχειρηματικές αποφάσεις και συναφή θέματα που λαμβάνονται στο πλαίσιο πάντοτε του νόμου».
Η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση πιστή στο νεοφιλελευθερισμό της, αποδέχεται τις όποιες επιλογές των τραπεζών και αδιαφορεί πλήρως για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των αποφάσεων που παίρνουν, όπως στην περίπτωση του κλεισίματος των υποκαταστημάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής.
«Αντί ο Υπουργός να παρέμβει προς τις διορισμένες διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής για να μην κλείσουν τα 40 και πλέον καταστήματα ανά τη χώρα στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό της Χαλκίδας, προσποιείται ότι είναι αναρμόδιος.Επί τέλους η υποκρισία πρέπει να σταματήσει».

ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ
ΣΤΟΝ ΕΥΒΟΪΚΟ

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την αυλαία των Ευρωεκλογών του 2009 ανοίγει ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, διοργανώνοντας εκδήλωση-ομιλία με προσκεκλημένο τον ευρωβουλευτή κ. Αγγελάκα Εμμανουήλ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Προσχηματική
η αναδιοργάνωση του ΣΕΠΕ»
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπ. Απασχόλησης για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στο οποίο περιλαμβάνονται και μια σειρά άλλες διατάξεις, τόνισε:
« Χαρακτηριστικό δείγμα του εκτροχιασμού του ρόλου του κράτους στην αγορά εργασίας είναι και η απαξίωση επί πέντε χρόνια του ΣΕΠΕ και της λειτουργίας του.
Στην Εύβοια για παράδειγμα, η Επιθεώρηση Εργασίας, λειτούργησε το 2008 μόνο με έξι υπαλλήλους.
Τώρα που οι μέρες της Νέας Δημοκρατίας τελειώνουν, έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό που αφορά μεταξύ άλλων και την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ. Το εγχείρημα είναι καθαρά προσχηματικό. Χωρίς μελέτη και χωρίς στοιχεία που να αιτιολογούν τις όποιες ρυθμίσεις, επιχειρείται μια νομοθετική παρέμβαση καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους».
Στην κριτική της η κυρία Περλεπέ επεσήμανε μεταξύ άλλων, την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας στην αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ στο κρίσιμο ζήτημα της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Για το θέμα των γιατρών εργασίας η βουλευτής ανέφερε ότι μολονότι υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η σχετική κοινοτική οδηγία και οι θέσεις του ΚΕΣΥ, η Κυβέρνηση αντί να αυξήσει τις θέσεις της ειδικότητας στις 100 όπως είχε δεσμευθεί, τις αύξησε μόνο κατά 2 το 2008.
Με το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου για την ιατρική της εργασίας, αναιρείται ακόμα και πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει ειδικευμένους γιατρούς εργασίας, και αδιαφορεί πλήρως για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Αναφορικά δε με τις ρυθμίσεις για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας υπογράμμισε ότι, ο κατασκευαστικός του κλάδος εγκαταλείφθηκε με συνέπεια, μια μεγάλη μερίδα δικαιούχων να μην μπορέσουν να αποκτήσουν τη δική τους στέγη.

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Συνεδριάζουν
Τη Δευτέρα 4 Μαϊου και ώρα 8 το βράδυ, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ληλαντίων, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ενημέρωση
για τη δικαστική διένεξη κατοίκων Ν. Λαμψάκου, σχετικά με την εγκατάσταση του αντλιοστασίου αποχέτευσης και πιθανή λήψη απόφασης.
2. Επανεξέταση χρέωσης πλασματικών μέτρων για την επιβολή δημοτικών τελών και δημοτικού φόρου.
3. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του δήμου στις εκδηλώσεις της εξόδου Μεσολογγίου και πιθανή λήψη απόφασης.
4. Τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος τρέχοντος οικονομικού έτους.
5. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εκδηλώσεις του δήμου για την τρέχουσα περίοδο και πιθανή λήψη απόφασης.
6. Εξέταση αιτήματος δημοτικού συμβούλου κ. Αλέξανδρου Αναστασίου με θέμα "Επικινδυνότητα δημοτικής οδού Φύλλων - Αγ. Γεωργίου Αρμά".
7. Εξέταση αιτήματος δημοτικού συμβουλίου κ. Δημητρίου Σέρρα για επίλυση προβλημάτων περιοχής Λευκαντί.
8. Περί πρόσληψης ναυαγοσωστών με σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκεις βάσει του Ν.2738/39 αρθρ. 20 παρ. 4.
9. Εξέταση αιτήσεως κας Κανατά Φλώρας - Δήμητρας περί τροποποίησης εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Δ.Δ. Βασιλικού.
10. Λήψη απόφασης περί έγκρισης πρακτικού εκτιμητικής επιτροπής αποζημίωσης ελαιοδένδρων και τροποποίηση προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους.
11. Εξέταση αιτήματος περί μείωσης - απαλλαγής δημοτικών τελών ποιμνιοστασίου στο Δ.Δ. Φύλλων.
12. Εξέταση της υπ' αριθμ. 4/2009 Απόφαση.
13. Εξέταση της υπ' αριθμ. 5/2009 Απόφαση του Τοπικού Σμβουλίου Αγ. Νικολάου.
14. Εξέταση αιτήματος κ. Γεωργίου Σταθάκη για ασφαλτόστρωση διαδρόμου.
15. Εξέταση αιτήματος κ. Αναστασίου Αθανασίου για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης.
16. Εξέταση αιτήματος κας Καγιά Φεδρή για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης.
17. Εξέταση αναφοράς - καταγγελίας κ. Παναγιώτη Μπαϊζάνου.


ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ατυχες στιγμές και για τους δύο
Οι ήρωες του Ομπράντοβιτς
και το παράπονο του Γιαννάκη


«Ήρωες» αποκάλεσε τους παίκτες του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τόνισε «δεν ήρθαμε στο Βερολίνο για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά για να πάρουμε τον τίτλο».
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης υποστήριξε ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και καλύτερη επιλογή».
Αρχικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
μίλησε με ενθουσιασμό για το παιχνίδι:
«Πριν το παιχνίδι είχα πει ότι κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστό. Το συγκεκριμένο ήταν ακόμη πιο ξεχωριστό. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα και όλοι όσοι αγαπάνε το μπάσκετ σίγουρα το χάρηκαν».

Για την τελευταία φάση του παιχνιδιού τόνισε:
«Θέλω να πω επίσης πως όσο άτυχος ήταν ο Ολυμπιακός στην τελευταία φάση, άλλο τόσο ήμασταν κι εμείς σε μία φάση του Πέκοβιτς νωρίτερα, όταν η μπάλα μπήκε και βγήκε από το καλάθι. Σε γενικές γραμμές κάναμε πάντως ένα καλό παιχνίδι, αλλά δυστυχώς κάναμε και πολλά παιδαριώδη λάθη».

Ο «Ζοτς» αναφέρθηκε ακόμη στην παρουσία του κόσμου, αλλά και στη συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών των δύο «αιωνίων»:
«Ήταν υπέροχη και η εικόνα που είδε όλη η Ευρώπη, με τους παίκτες και το προσωπικό των δύο ομάδων να δείχνουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Τα πράγματα πήγαν καλά με τους οπαδούς και δεν βλέπω λόγο να αλλάξει αυτό την Κυριακή».

Στο γεγονός ότι άφησε για πολλή ώρα μέσα στο ματς τους Σπανούλη και Διαμαντίδη που είχαν τέσσερα φάουλ, αλλά τελικά δεν αποβλήθηκαν, ο «Ζοτς» απάντησε ως εξής:
«Η εμπειρία των παικτών μας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Σπανούλης και Διαμαντίδης έπαιξαν τα τελευταία λεπτά όντας φορτωμένοι με τέσσερα φάουλ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τους... στοχεύσει για να τους βγάλει από το παιχνίδι, αλλά άλλο τα λόγια κι άλλο η πράξη. Γι' αυτό λέω ότι η εμπειρία είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που κερδίσαμε».

Όταν, όμως, του ζητήθηκε να αναφερθεί στις δικές του επιτυχίες, έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του: «Οι παίκτες είναι αυτοί που ιδρώνουν και παλεύουν μέσα στο παρκέ. Αυτοί είναι οι ήρωες. Απόψε είχαν φοβερή ποιότητα στο παιχνίδι τους και απορώ πως τα καταφέρνουν με τόση πίεση να εμφανίζονται τόσο καλοί. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με αυτούς του Ολυμπιακού».
Τι είπε, όμως, στον Παναγιώτη Γιαννάκη μετά τη λήξη του αγώνα;
«Έχω βρεθεί στη θέση του και ξέρω πως νοιώθει. Πήγα να τον συγχαρώ και πραγματικά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός αξίζει συγχαρητήρια. Ηταν πολύ καλός. Εκανε ένα καλό παιχνίδι και βοήθησε στο να παιχτεί όμορφο μπάσκετ».

Στα δικά του αποδυτήρια, όμως, θα δώσει το σύνθημα για τη νίκη στον τελικό:
«Τώρα θα πάω στα αποδυτήρια και αφού τους δώσω συγχαρητήρια θα τους πω πως δεν ήρθαμε Βερολίνο για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά για να πάρουμε τον τίτλο. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να ηρεμήσουμε για να μπούμε συγκεντρωμένοι και στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ.
Η ρωσική ομάδα είναι πραγματικά εξαιρετική και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Πιστεύω πως θα γίνει ένας σπουδαίος τελικός».
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε από την πλευρά του:
«Ήταν ένα δυνατό και όμορφο παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Παλέψαμε για τη νίκη, αλλά κάποιες λεπτομέρειες μας στοίχισαν τη συμμετοχή στον τελικό. Η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία νομίζω πως είναι ο βασικός λόγος που χάσαμε».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως η επιλογή να πάει η μπάλα στον Μπουρούση στην τελευταία επίθεση ήταν σωστή, ο «Δράκος» σχολίασε:
«Θέλαμε να βάλουμε το καλάθι με τον πιο εύκολο τρόπο. Θέλουμε να παίζουμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες και δεν προβληματιζόμαστε για πόσο χρόνο θα παίξουμε. Αν θα είναι για 40, 45 ή 50 λεπτά. Θα μπορούσαμε, πάντως, να έχουμε κάνει και καλύτερη επιλογή στην τελευταία επίθεση».

Επίσης ο τεχνικός του Ολυμπιακού εξέφρασε την άποψη ότι τίποτα δεν πάει χαμένο και ο Ολυμπιακός σίγουρα θα βελτιωθεί μέσα από αυτές τις εμπειρίες:
«Είμαστε μια καινούρια ομάδα, αλλά παρόλα αυτά διαχειριστήκαμε αρκετά καλά το παιχνίδι. Από ανυπομονησία φάγαμε μερικά εύκολα καλάθια. Κάποια λέι απ αδικαιολόγητα. Χάσαμε τον τελικό, αλλά το κέρδος για την ομάδα είναι μεγάλο. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και ο συναγωνισμός να βασίζεται σε αυτό».

Όσο για το αν αυτή η ήττα μπορεί να επηρεάσει την πορεία της ομάδας στα πλέι οφ της Α1 είπε:
«Χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες, αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μας... χαλάσει το μυαλό».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr
Η ΤΣΣΚΑ απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα
Ο Παναθηναϊκός στον τελικό
κόντρα στην «Αρκούδα»
με νίκη 84-82 επί του Ολυμπιακού


Ύστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι που έκοβε την ανάσα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού 84-82 στον 2ο ημιτελικό της Ευρωλίγκα και πέρασε στον τελικό, όπου την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν την ευκαιρία για παράταση με άστοχο «χουκ» του Μπουρούση. «Αρκούδα» στον τελικό με τα... δόντια του Σισκάουσκας
Ύστερα από έναν εκπληκτικό πρώτο ημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα με νίκη 82-78 και έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση, έχοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της με την 4η συνεχόμενη φορά σε τελικό της Ευρωλίγκα.
Με εκπληκτική εμφάνιση του Σισκάουσκας (29π. 4/8 2π., 4/6 3π., 9/10 β.), οι Ρώσοι κατάφεραν να «λυγίσουν» τους Ισπανούς που είχαν την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι και το 33'! Σιγά-σιγά όμως, η ΤΣΣΚΑ επέβαλε το ρυθμό της στην αρένα του «Ο2» του Βερολίνου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Μικρός τελικός (3/5, 18:00, ΣΚΑΪ)Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
Τελικός (3/5, 21:00, ΣΚΑΪ)Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΕΠΣΕ

Β' ΦΑΣΗ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
Τα ζευγάρια των αγώνων της Β' φάσης του πρωταθλήματος Παμπαίδων και το πρόγραμμα των αγώνων είναι:
9-5-09, 11,00:
ΑΡΤΑΚΗ - ΑΛΑΤΣ./ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ, γηπ. ΑΡΤΑΚΗΣ

9-5-09, 11,30: ΕΥΡΙΠΟΣ/ΑΕ ΧΑΛΚΙΔ. -ΑΚΑΔ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ, γηπ. ΤΣΑΛΙΚΗ/ΠΑΠΙΛΑ
9-5-09, 11,30: ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ- ΑΟ ΚΥΜΗΣ, γηπ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
9-5-09, 11,30: ΑΙΟΛΟΣ- ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, γηπ. ΔΥΣΤΟΥ
9-5-09, 11,30: ΕΡΜΗΛΙΟΣ ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ, γηπ. ΔΡΟΣΙΑΣ
10-5-09, 11,00: ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ ΧΑΛΚ.- ΑΚΑΔ. ΕΡΕΤΡΙΑΣ, γηπ. ΚΑΝΗΘΟΥ
10-5-09, 11,30: ΟΛΥΜΠ. ΛΙΜΝΗΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ, γηπ. ΛΙΜΝΗΣ
10-5-09, 15,00: Ο.Π.Α. ΑΙΔΗΨΟΥ-ΕΦΗΒΟΣ/ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ, γηπ. ΚΑΝΗΘΟΥ
- Η κλήρωση των επόμενων φάσεων του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6-5-2009, ώρα 18.30, στα γραφεία της Ενωσης

ΕΠΣΕ

ΤΕΛΙΚΟΙ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής, ανακοινώνονται οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των τελικών Πρωταθλημάτων Υποδομής:

*ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ "Θ.ΚΟΥΜΠΙΑΣ"9-5-09, ώρα 18,00: ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ/ΕΥΒΟΪΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, γηπ. ΕΝΩΣΙΑΚΟ

* ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ "Θ.ΚΟΥΜΠΙΑΣ" 9-5-09, ΏΡΑ 16,00:
ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ/AEX, ΓΗΠ. ΕΝΩΣΙΑΚΟ

* ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ "Δ.ΣΑΧΙΝΗΣ" 16-5-09, ΏΡΑ 18,00:
Α.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΑΙΟΛΟΣ, ΓΗΠ. ΕΝΩΣΙΑΚΟ

* ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ "Δ.ΣΑΧΙΝΗΣ" 16-5-09, ΩΡΑ 16,00:
ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ- ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΓΗΠ. ΕΝΩΣΙΑΚΟ

ΕΠΣΕ

ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ 25-26/4/09
Οι ποινές που επιβλήθηκαν από τους αγώνες που έγιναν 25-26/4/02009 για την Α' και Β' κατηγορία είναι:
1 αγωνιστική: Δ. Βασιλείου (Αυλωνάρι), Θ. Πάλλης, Κ. Ντουμάνης (Πισσώνα), Ι. Μισιρλής (Ιστιαία), Κ. Ρόγκας (Ολυμπος), Θ. Πάλλης (ΑΕΚ), Κ. Γερογιάννης,
4 αγωνιστικές: Ν. Κιαπέκος (Ατταλη),
8 αγωνιστικές: Κ. Χατζηλέμης (Σκεπαστή)

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ
ΛΟΓΩ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ - ΒΟΗΘΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΓΩ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ
ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΡΙΚΚΑ Ο ΒΛΑΧΟΣ
ΠΡΟΚΟΠΙ - ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ Ο ΜΟΥΖΕΚΙΑΡΗΣ
ΒΑΤΩΝΤΑΣ - ΙΣΤΙΑΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ο ΧΟΥΝΤΑΣΗΣ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
5 ΑΣΣΟΥΣ
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΑ 8 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.
ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΣΟΥΣ
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ;
ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ
"ΤΟ ΔΙΠΛΟ",
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ;

ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΟΒΑΡΟΣ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ,
ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΓΙΑ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΗΛΑ
ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.
ΜΕΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ
ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ


"ΕΙΧΑΜΕ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,

ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ

ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ"

ΠΡΙΟΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
"ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ!!!
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΗΜΑΣΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!!

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

ΟΛΟΙ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ- ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΚΥΜΗ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΙΣΩΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ


ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΟΝΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΗΡΘΕ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ.
ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ
ΠΩΣ ΗΜΑΣΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ
ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Άλλοι θα πάνε εκδρομές κι άλλοι θα κάνουν το σταυρό τους μήπως και καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία. Ουσιαστικά 2 είναι οι αγώνες που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Ας δούμε τα παιχνίδια ένα- ένα:

ΛΗΛΑΣ – Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Με πολλά νέα παιδιά στην σύνθεσή του ο ΛΗΛΑΣ θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Είναι πρόκληση να παίζεις με την πρωταθλήτρια και θέλεις να την κερδίσεις. Η Α.Ε.Χ. θέλει ν’ αποχαιρετίσει τα γήπεδα της Εύβοιας με νίκη και αυτό θα επιδιώξει.
Πιστεύω πως όποιοι παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα δούνε καλό θέαμα.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ – Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ
Χωρίς το βαθμολογικό άγχος
οι δύο ομάδες θα παίξουν ελεύθερα. Ο ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ για μια ακόμα χρονιά δεν τα κατάφερε και ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ έχει στο νού του την συγχώνευση.

ΠΑΟΚ – ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
Με το αυτί στο στάδιο της Χαλκίδας θα είναι και οι δύο ομάδες, αφού αν ο ΠΙΣΣΩΝΑΣ κερδίσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ η ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ για να παραμείνει στην κατηγορία. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει να δεί αν θα παραμείνη ή όχι ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ στην κατηγορία. Χαμός δηλαδή.
Αυτόν τον αγώνα αξίζει να τον παρακολουθήσει κανείς, για να ζήσει από κοντά την αγωνία όλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΙΣΣΩΝΑΣ
Την αγωνία και το άγχος, θα το έχει η ομάδα του ΠΙΣΣΩΝΑ. Θέλει οπωσδήποτε τους 3 βαθμούς και φυσικά θέλει να μην κερδίσει η ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ τον ΠΑΟΚ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχει άγχος για βαθμούς αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θ’ αφήσει το παιχνίδι.

ΠΡΟΚΟΠΙ – ΕΥΒΟΪΚΟΣ
Το ΠΡΟΚΟΠΙ έχει ήδη αποχαιρετήσει την Α’ κατηγορία, ενώ ο ΕΥΒΟΪΚΟΣ έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. Τυπική διαδικασία αυτός ο αγώνας και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι ένα ήσυχο παιχνίδι. Το γράφουμε αυτό επειδή στον Α’ γύρο, είχαμε κάποιες αψιμαχίες.

ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΚΥΜΗ
Και οι δύο ομάδες δεν πέτυχαν το στόχο τους.
Τα ΑΛΑΤΣΑΤΑ δεν κέρδισαν την παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ΚΥΜΗ δεν κατάφερε για μία ακόμα χρονιά να πάρει το πρωτάθλημα.
Δεν υπάρχει βαθμολογικό άγχος και σίγουρα οι δύο προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και ποδοσφαιριστές στους οποίους δεν είχαν δώσει αρκετό χρόνο.

ΕΡΕΤΡΙΑ – ΑΥΛΩΝΑΡΙ
Πιστεύουμε πως και σ’ αυτόν τον αγώνα, θα υπάρχει θέαμα και υπάρχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον
, αφού όποιος κερδίσει θα κερδίσει την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Η ΕΡΕΤΡΙΑ έχει 44 βαθμούς και το ΑΥΛΩΝΑΡΙ 42.

ΔΡΟΣΙΑ –ΑΡΤΑΚΗ
Έχουν εξασφαλίσει και οι δύο ομάδες την παραμονή τους και άρχισαν τα σχέδια για την επόμενη χρονιά. Όλα τ’ αποτελέσματα είναι πιθανά, αφού οι δύο ομάδες θα παίξουν χωρίς άγχος.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον
στον 1ο ΟΜΙΛΟ

Τελευταία αγωνιστική και για τους δύο ομίλους στη β’ κατηγορία. Το ενδιαφέρον υπάρχει στον 1ο όμιλο, όχι για την πρώτη θέση, αλλά για την δεύτερη προνομιούχο. Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΙΩΝ από τον 1ο όμιλο και οι ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ από τον 2 όμιλο είναι πρωταθλήτριες.
Στην Α1 κατηγορία και ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ ως 2ο στο 2ο όμιλο. ΩΡΕΟΙ και ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ θα ξέρουν το Σάββατο το απόγευμα αν θα συνεχίσουν στην β’ ή θα πάνε στην νέα Α1 κατηγορία. Η ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ παίζει στην έδρα της με το ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ, ενώ οι ΩΡΕΟΙ εκτός έδρας με την ΑΙΔΗΨΟ.
Υπομονή μέχρι το Σάββατο το απόγευμα.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ,
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ,

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΪ,

ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ,

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ.


*ΑΝΕΤΑ Η ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ......

*ΕΙΧΑΜΕ 7 ΓΚΡΟΥΠ

ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ,

Η ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ....

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

Τον κ. Περιστέρη
Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ

Αξιότιμε Κύριε Περιστέρη
Στις 10.2.2009 ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης
με δηλώσεις του απέρριψε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το ρυπογόνο λιθάνθρακα. Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων σημαίνει επαναπροσδιορισμό και ακύρωση των επενδυτικών σχεδίων που σχετίζονται με λιθανθρακικές μονάδες.
Ο Δήμος Κηρέως δεν αντιτίθεται εν γένει στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στην παραγωγή ενέργειας. Αρνείται όμως επενδύσεις που μολύνουν το περιβάλλον, προκαλούν βλάβες στην υγεία των κατοίκων και ζημιώνουν τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους, σαν τις λιθανθρακικές μονάδες. Αντιθέτως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο και παραγωγική δραστηριότητα που σέβονται το τοπικό περιβάλλον, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και κινούνται στη λογική του αμοιβαίου οφέλους για τους επενδυτές και για την περιοχή μας.
Σε αυτά τα πλαίσια σας καλώ για ακόμη μία φορά να εγκαταλείψετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο για λιθανθρακική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Μαντούδι.
Ταυτόχρονα σας προσκαλώ να αξιοποιήσετε την περιουσία της Εταιρείας σας στο Δήμο Κηρέως και να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά σε δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον.
Σας προτείνω να προχωρήσετε στο ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μεικτό δίκτυο ανανεώσιμων πηγών (ήλιος, αέρας, νερό) με πιλοτική εφαρμογή στην τεχνητή λίμνη του «Παρασκευορέματος», το οποίο θα είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που αποδέχεται τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Παράλληλα και σε μια κίνηση καλής θέλησης της Εταιρείας σας προς τους κατοίκους του Μαντουδίου, σας ζητώ να απομακρύνετε τις παλαιές δεξαμενές καυσίμων από την παραλία Κυμάσι και να διαμορφώσετε την ιδιοκτησία σας συντελώντας στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου. Σας προτείνω επίσης να εξετάσετε τη δυνατότητα δημιουργίας στο Κυμάσι μαρίνας τουριστικών σκαφών, με αμοιβαία οφέλη για την εταιρεία σας και για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Προς αυτές τις κατευθύνσεις ο Δήμος Κηρέως είναι ανοιχτός σε έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ - ΤΕΡΝΑ
Τέρμα ο λιθάνθρακας στο Μαντούδι και από την ΤΕΡΝΑ
Ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργο Περιστέρη από τον οποίο ζήτησε να εγκαταλείψει η επιχείρηση τα λιθανθρακικά της σχέδια στο Μαντούδι και ταυτόχρονα τον κάλεσε να αξιοποιήσει την περιουσία της Εταιρεία του στην περιοχή του Δήμου Κηρέως, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες φιλικές με το περιβάλλον.
Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Περιστέρης «έκλεισε» και επισήμως κάθε περεταίρω συζήτηση για ηλεκτροπαρωγή με λιθάνθρακα και παράλληλα εξέφρασε τις σκέψεις του για τα νέα επιχειρηματικά σχέδια της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή του Δήμου Κηρέως.
Οι δύο επιστολές δόθηκαν για ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος και το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Κηρέως σε εύλογο χρονικό διάστημα.
ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ (Σ.Τ.Ο.) ΔΗΜΟΥ ΚΗΡΕΩΣ
για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου
και την προστασία των δασών μας

Την Τρίτη 5 Μαίου 2009 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Κηρέως στο Μαντούδι συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολικής Προστασίας του Δήμου Κηρέως, με σκοπό την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου και της προστασίας των δασών μας. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν τα μέλη του Σ.Τ.Ο. (όπως αυτό συγκροτήθηκε κατά το άρθρο 13 του Ν. 3013/2002 και την 180/2007 Απόφαση Δ.Σ. Κηρέως) που εκπροσωπούν :
1. Την Στρατιωτική Διοίκηση του Ν. Ευβοίας
2.Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου
3.Την Πολιτική Προστασία Ν.Α. Ευβοίας
4.Το Δασαρχείο Λίμνης
5.Το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου
6.Το Λιμενικό Σταθμό Μαντουδίου Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν. ·
η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας ·
η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας ·
η Δ.Ε.Η. Λίμνης ·
οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Προκοπίου, Πηλίου και Ψαχνών.
οι εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας των υπολοίπων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας, · οι Δασικοί Συνεταιρισμοί και Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου μας, ·
-οι ιδιοκτήτες μεγάλων δασικών εκτάσεων στο Δήμο μας,
Επίσης η συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. είναι ανοιχτή σε κάθε φορέα, σύλλογο και σωματείο του Δήμου Κηρέως που επιθυμεί να προσφέρει στην εθελοντική δασοπροστασία
Είναι χρέος όλων μας να προετοιμαστούμε, να οργανωθούμε και να σώσουμε τα δάση μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ

ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΙΑΣ 156!!!

Δίχρονη
με δείκτη ευφυίας 56!
Μία μικρή βρετανίδα δύο ετών, με τον εντυπωσιακό δείκτη ευφυίας (Ι.Q.) 156, μπορεί να απαριθμήσει 35 πρωτεύουσες, να συλλαβίσει το όνομά της και γνωρίζει το αλφάβητο, γράφει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.
Η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, που ζει στο βόρειο Λονδίνο, μπορεί επίσης να διαβάσει τις λέξεις "μαμά" και "μπαμπάς" και να ξεχωρίσει τα τρία είδη τριγώνων. Η εξαιρετική της ευφυία τής επέτρεψε να γίνει το νεώτερο μέλος της Mensa, της διεθνούς οργάνωσης που έχει ως κριτήριο εισαγωγής την επίτευξη στα τεστ ευφυίας αποτελεσμάτων ανώτερων από το 98% του πληθυσμού.
"Είναι ένα παιδί πραγματικά ξεχωριστό", σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Mensa, Τζον Στίβενέιτζ.
Η παιδοψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν χρησιμοποίησε ένα ειδικό τεστ για να μετρήσει την ευφυία της μικρής Ελίζ και ανακάλυψε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ του 0,2% των εξυπνότερων παιδιών αυτής της ηλικίας, στη Βρετανία.
Η μητέρα της Ελίζας, η Λουίζ, περιέγραψε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Daily Mirror πώς παρατήρησε την μοναδικότητα της κόρης, από τη στιγμή που γεννήθηκε.
Η μικρή είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία πέντε μηνών και περπάτησε σε ηλικία οκτώμισυ μηνών. "Λέει πράγματα που ένας Θεός ξέρει από πού προέρχονται.
Πολύ απλά, τρελαίνεται να μαθαίνει... Δεν σταματά", λέει η μητέρα της μικρής.

Δεν αλλάζουν οι συμβάσεις

«Όχι» στη μονιμοποίηση
χιλιάδων συμβασιούχων

Κατηγορηματικά «όχι» στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων λέει η κυβέρνηση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Όπως υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, η αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου είναι αντισυνταγματική.
Απαντώντας σε
επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων, ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις».
«Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, είτε είναι συμβάσεις εργασίας είτε συμβάσεις έργου, είναι αδύνατη λόγω Συντάγματος. Κατόπιν τούτου, δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις αυτές»
είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε γιατί να μη γίνει μια νομοθετική προσαρμογή στην απόφαση του Ευρωδικαστηρίου «ώστε να μην έχουμε χιλιάδες προσφυγές συμβασιούχων, που, τώρα θα κερδίσουν».
Διαβεβαίωσε, μάλιστα, τους συμβασιούχους ότι «ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος, του οποίου την κατάληξη μπορεί να διευκολύνει η κυβέρνηση, αλλιώς, μπορεί τα δικαστήρια να ασχολούνται συνεχώς με αυτή την υπόθεση».

Ανταπαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση μετατροπής των συμβάσεων» και ως εκ τούτου «ας μην οδηγηθούν (οι συμβασιούχοι) σε δικαστικές περιπέτειες που θα τους κοστίσουν».Υπογράμμισε επίσης ότι βάσει του αναθεωρημένου Συντάγματος «νομοθετική ρύθμιση αυτόματης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν πρόκειται, και δεν μπορεί να έρθει».
«Ούτε δικαστήριο είναι δυνατόν να πάρει τέτοια απόφαση, γιατί όποια απόφαση κι αν έπαιρνε θα ήταν contra constitutionem (σ.σ. αντισυνταγματική). Το άρθρο 103 παρ 8 είναι σαφές και κατηγορηματικό» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ανάπλαση & Άρδευση πρασίνου
στην Υψηλή Γέφυρα (Άγαλμα Παπανικολάου)
Σε πρόσφατο δημοσίευμα στα τοπικά ΜΜΕ, για την κατάσταση που υπάρχει στην είσοδο της υψηλής γέφυρας προς Χαλκίδα και παρότι ο χώρος βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αυλίδας, υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων με πρωτοβουλία του, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Μαρτίου 2009, ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του έργου: «Κατασκευή δικτύου άρδευσης στην περιοχή της υψηλής Γέφυρας», προϋπολογισμού 200.000,00€ στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, σε διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Αυλίδας, καθώς είναι η είσοδος της πόλης και άξονας που συνδέει τους δύο Δήμους.
Επίσης, το έργο θα περιλαμβάνει και την ανάπλαση του χώρου, με νέα παρτέρια, εμπλουτισμό του πρασίνου, καθιστικούς χώρους, πλακοστρώσεις, φωτιστικά σώματα κ.ά., που σε συνδυασμό με το νέο οδικό άξονα που ήδη κατασκευάζεται, θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της εισόδου προς την υψηλή γέφυρα
Στη Χαλκίδα το
«7ο Συμπόσιο Ακτινοτεχνολογίας»,
με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού

Το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου 2009, θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα και στο Ξενοδοχείο LUCY, το «7ο Συμπόσιο Ακτινοτεχνολογίας» με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού: Η απεικονιστική τεχνολογία στην πρόληψη».
Το ανωτέρω συμπόσιο πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας του υπευθύνου Τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Βοσκού και των φορέων:
α) Επιστημονική Εταιρεία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος
β) Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και γ) η Προπαιδευτική λειτουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Δεύτερη συνεδρία της Κυριακής 10-5-09 με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. είναι ανοικτή για το κοινό και καλούνται οι Δημότες της Χαλκίδος να την παρακολουθήσουν.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Διαπίστωση παραβάσεων
στην εφαρμογή
του Κανονισμού Καθαριότητας
Στα πλαίσια της εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας, μικτό κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από Δημοτικούς Αστυνομικούς και επόπτες καθαριότητας συνεχίζει καθημερινά τους ελέγχους.
Κατά το προσεχές διάστημα διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν αφισσορύπανση, παράνομη πώληση εμπορευμάτων (πειρατικά CD), έκθεση χαρτοκιβωτίων (χωρίς να έχουν συσκευαστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Κανονισμού) και έκθεση τελάρων και δύσοσμων απορριμμάτων εκτός ωραρίου αποκομιδής. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα, που ανέρχονται στα 4.590,00 €.
Όπως έχουμε τονίσει και σε άλλα δελτία μας, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να επιβάλλει πρόστιμα.

Η μη συμμόρφωση ωστόσο στον Κανονισμό, όταν μάλιστα έχει προϋπάρξει εγκαίρως η σχετική ενημέρωση, δεν συντελεί στην προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος, για να απολαμβάνουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επισκέπτες, μία Χαλκίδα καθαρή, αφού καθαριότητα ίσον πολιτισμός.