Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΚΕΠΑΣΤΗ - ΒΑΣΙΛΙΚΑ 2 - 3
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ - ΚΑΣΤΕΛΛΑ 4 - 0
ΒΑΤΩΝΤΑΣ - ΑΤΤΑΛΗ 1 - 2
ΓΟΥΒΕΣ - ΑΓΙΟΣ 1 - 0
Ε. ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ - ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ 1 - 0
ΝΕΟΧΩΡΙ - ΣΚΥΡΟΣ ΑΝΑΒ.

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

23η Αγωνιστική
Α' Κατηγορία


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3 – 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - AΘΛ.EΝ. XAΛΚΙΔΑΣ 0 - 2
ΕΡΕΤΡΙΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1 - 1
ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 1 - 0
ΠΑΟΚ - ΑΡΤΑΚΗ 2 - 1
ΔΡΟΣΙΑ - ΠΙΣΣΩΝΑΣ 1 - 0

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 7-3-09

Υπέρ της δημιουργίας ναυπηγείου
πολυτελών θαλαμηγών στο Κυμάσι
τάσσεται ο Σίμος Κεδίκογλου

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Κηρέως, κ. Ενωτιάδη Πρόδρομο απέστειλε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου με την οποία δηλώνει την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την υλοποίηση της επένδυσης που αφορά στην κατασκευή μονάδας ναυπήγησης πολυτελών θαλαμηγών στο Κυμάσι.
Το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν ένσταση κατά της απόφασης που είχε αρχικά λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η επιστολή του κ. Κεδίκογλου έχει ως εξής:
«Παρακαλώ να ανακοινώσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποστήριξη στις προσπάθειές υλοποίησης μιας σημαντικής επένδυσης, που θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.
Θεωρήστε δεδομένη τη βοήθειά μου στις εκ νέου προσπάθειές σας.
Η προοπτική δημιουργίας ενός ναυπηγείου πολυτελών θαλαμηγών εντάσσεται στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος μας
Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο».

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας διαμαρτύρεται για τη ουσιαστική διάλυση του συστήματος των αγροτικών ιατρείων και την προκλητική απουσία των Αγροτικών Γιατρών από τα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου.
Ζητά για πολλοστή φορά τα δύο τελευταία χρόνια την παρέμβαση του Υπουργού αλλά και των υφισταμένων του αρμοδίων, όπως ο Διοικητικής της ΔΥΠ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Οι αγροτικοί γιατροί απασχολούνται στις εφημερίες στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας ή στο Κέντρο Υγείας και κατά κανόνα απαξιούν να βρεθούν στα Αγροτικά Ιατρεία ακόμη και στις ελάχιστες προγραμματισμένες ώρες την βδομάδα.
Έτσι οι ηλικιωμένοι κατά κύριο λόγο κάτοικοι περιμένουν υπομονετικά και άδικα στα Αγροτικά Ιατρεία ή αναγκάζονται να καταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας για συνταγογράφηση ή για τρέχουσα ιατρική φροντίδα. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αυλώνος γράφει στην επιστολή του:
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο πρόβλημα της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στον Δήμο Αυλώνος.
Καθημερινά είμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους συνδημότες μας, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, οι οποίοι περιμένουν τους αγροτικούς γιατρούς για την συνταγογράφηση φαρμάκων ή για την συνήθη ιατρική φροντίδα και αυτοί δεν εμφανίζονται.
Στο Περιφερειακό Ιατρείο της Οκτωνιάς καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία του Τοπικού Διαμερίσματος Αχλαδερής οι δημότες έχουν αρκετές εβδομάδες να συναντήσουν τον Αγροτικό Γιατρό.
Είναι προφανές ότι το σύστημα των αγροτικών γιατρών νοσεί, αυτό όμως δεν απαλλάσσει κανέναν από την ευθύνη. Στα χωριά μας ζουν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι κάτοικοι οι οποίοι δεν έχουν τον τρόπο για να επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου για την τρέχουσα ιατρική φροντίδα. Η παρουσία των Αγροτικών Γιατρών με την συνδρομή και της Ομάδας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μπορούσε μέχρι ένα σημείο να καλύψει αυτή την ανάγκη. Δυστυχώς όμως η ελλιπής παρουσία των αγροτικών γιατρών δεν επιτρέπει την στοιχειώδη τρέχουσα ιατρική φροντίδα.
Η κατάσταση έχει πλέον γίνει απελπιστική. Είναι η ώρα να ληφθούν και να εφαρμοστούν αποφάσεις.
Είτε να καταργηθεί εντελώς στο σύστημα ώστε να πούμε στους κατοίκους ότι η Πολιτεία τους αφήνει στο έλεος του θεού είτε να ανασυγκροτηθεί παρέχοντας τα υλικά και λειτουργικά μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να οργανώσει και να στελεχώσει Δημοτικά Ιατρεία. Τουλάχιστον όσο εξακολουθεί να υπάρχει πρέπει να λειτουργεί στοιχειωδώς. Αλλά εάν δεν είναι η ώρα να ληφθούν τόσο δραστικές αποφάσεις τουλάχιστον ας γίνει το απολύτως αναγκαίο το οποίο για τον Δήμο Αυλώνος είναι το εξής:
Ένας τουλάχιστον Αγροτικός Γιατρός με πλήρες ωράριο πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά στον Δήμο Αυλώνος σε καθημερινή βάση και να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων σε όλα τα χωριά.
Αντίστοιχα ένας ακόμη Αγροτικός Γιατρός πρέπει να εφημερεύει εντός των Περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου (εκ περιτροπής στο καθένα).
Αυτές είναι οι ελάχιστα αναγκαίες Αποφάσεις για να υπάρξει στοιχειώδης ιατρική φροντίδα για τους κατοίκους του Δήμου Αυλώνος.
Επειδή έχουμε ξαναθέσει αυτά τα προβλήματα χωρίς να βρούμε ανταπόκριση αυτή είναι και η τελευταία φορά που αρκούμαστε σε γραπτή διαμαρτυρία. Στο εξής θα κλιμακώσουμε την διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος των κατοίκων μας στην στοιχειώδη ιατρική φροντίδα.Είναι προφανές ότι η Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου δεν μπορεί να πράξει τίποτε περισσότερο λόγω του ότι οι ευθύνες ανήκουν στην Πολιτεία και ειδικότερα στο Υπουργείο Υγείας αλλά και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου της Χαλκίδας που καθορίζει την απασχόληση των αγροτικών γιατρών σε καθήκοντα πέραν της παροχής υπηρεσιών στις αγροτικές περιοχές.Ζητούμε έστω και τώρα να φροντίσετε για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος των αγροτικών γιατρών και σε κάθε περίπτωση για την παρουσία τους στον Δήμο Αυλώνος. Την πραγματική και όχι την εικονική παρουσία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΔ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΤΗΣ 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2004
Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, είναι επίκαιρες, περισσότερο από ποτέ, οι δυο αξιώσεις που προέβαλαν οι Έλληνες πολίτες, ως πρόλογο για το συμβόλαιο ευθύνης που υπέγραψαν με τη Νέα Δημοκρατία το 2004 και ανανέωσαν το 2007:
Πολιτική αλλαγή και πορεία εμπρός, με αυτοπεποίθηση και σίγουρα βήματα.
Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν την πολιτική αλλαγή της 7ης Μαρτίου του 2004, η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Άλλαξε. Άφησε πίσω της χρόνιες παθογένειες, με τις οποίες μπόλιασε την κοινωνία και το κράτος, η καθεστωτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία-λάφυρο, και το κράτος-ιδιοκτησία του κόμματος.
Η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Η εκκίνηση δεν ήταν εύκολη. Η Ελλάδα όμως τα κατάφερε. Στάθηκε όρθια. Ξαναβρήκε τον βηματισμό της. Αλλάξαμε κατεύθυνση. Χαράξαμε νέα διαδρομή. Με οδηγό τις προσδοκίες των πολιτών. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Με καθημερινό αγώνα για να πάμε μπροστά, πιο γρήγορα, με λιγότερες παραλείψεις και λάθη. Με συμφωνία ευθύνης για όσα δεν έγιναν ή έγιναν με λάθος τρόπο.
Τιμήσαμε τις δεσμεύσεις ευθύνης που αναλάβαμε. Συγκρουστήκαμε με χρόνια προβλήματα. Αναζητήσαμε ευρύτερες συναινέσεις για ένα κοινό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Δώσαμε λύσεις. Ισχυροποιήσαμε την κοινωνία και την οικονομία, ώστε να μπορούμε σήμερα, εν μέσω μιας διαρκώς μεταλλασσόμενης διεθνούς κρίσης, να προσδοκούμε βάσιμα σε ένα καλύτερο μέλλον.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση, μας βρήκε στη μέση της προσπάθειας. Η στρατηγική μας όμως είχε ήδη μετρήσιμα αποτελέσματα. Πετύχαμε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αποτέλεσμα της επενδυτικής, φορολογικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής. Πετύχαμε αύξηση της απασχόλησης και κάθετη μείωση της ανεργίας. Κάθετη πτώση των ελλειμμάτων. Κάναμε στροφή στον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας, στην κατεύθυνση απεξάρτησης της από το πετρέλαιο. Δώσαμε έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη με δραστική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά, αιολική, υδροηλεκτρική ενέργεια. Η μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια αλλάζει τη διεθνή κατάταξη της χώρας στην εκπαίδευση. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δικαιώνει απόλυτα τη στρατηγική μας, για εξυγίανση στα ασφαλιστικά ταμεία, κίνητρα παραμονής στην εργασία, αντικίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης, προστασία της μητρότητας, δημιουργία κεφαλαίου αλληλεγγύης γενεών. Προστασία της γυναίκας και του παιδιού με θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη στις κοινωνικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, γιατί η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής για εμάς, είναι εθνική ανάγκη.
Κοινός παρανομαστής όλων των πολιτικών μας δράσεων είναι ο άνθρωπος. Ο πολίτης, που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας δέσμευση είναι να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Και οι επιλογές μας, είναι συγκεκριμένες. Επιλογές ευθύνης. Επιλογές καθήκοντος. Επιλογές εθνικού χρέους. Επιλογές εθνικής συνεννόησης. Επιλογές σύνθεσης και συναίνεσης. Επιλογές αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν τους γνήσιους εγγυητές της απαίτησης των Ελλήνων πολιτών να μην μείνει στη μέση η προσπάθεια. Να μην χαραμιστούν οι θυσίες. Να περάσει η Ελλάδα τον κάβο της διεθνούς οικονομικής κρίσης με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.
Αποτελεί ζωτική αναγκαιότητα η χρήση νέων εργαλείων και πολιτικών για την αντιμετώπιση του παγκοσμίως μεταβαλλόμενου τοπίου.
Προχωρούμε όλοι μαζί. Με τον Πρωθυπουργό μπροστά. Με υπευθυνότητα, με ρεαλισμό, με πρόγραμμα, με όραμα, με συναίνεση. Συνεχίζουμε αταλάντευτα. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Κανέναν δεν εξαιρούμε.
Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το Μέλλον

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΑΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι επενδυτικοί και νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης μας ενημέρωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις τους με τους συμβούλους της MIG για την πώληση στοιχείων ενεργητικού του πτητικού έργου και της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής είχαν επιτυχή κατάληξη. Για την επίγεια εξυπηρέτηση, καθώς οι συζητήσεις της MIG και της Swissport για την ολοκλήρωση μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας συνεχίζονται, ζητήθηκε και δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας στις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το δημόσιο. Εντωμεταξύ, υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της MIG, ότι αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις της με την Swissport, η MIG θα εξαγοράσει και τα στοιχεία ενεργητικού της επίγειας εξυπηρέτησης στην τιμή που έχει προσδιοριστεί από τους ανεξάρτητους εκτιμητές (44,8 εκ. ευρώ). Με αυτό τον τρόπο τα συνολικά έσοδα για το δημόσιο ανέρχονται σε 177,2 εκ. ευρώ.
Το αποτέλεσμα της συμφωνίας των συμβούλων θα τεθεί υπό την κρίση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, που θα αναμένει πρώτα τη σχετική έγκριση για τη διαδικασία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συνολική εισήγηση των επενδυτικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης (Lazard, Εθνική, Εμπορική, Δικηγορικό Γραφείο Μπερνίτσα και Howrey), η οποία εγκρίθηκε από τον Επίτροπο Παρακολούθησης, που τοποθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση, δίνεται στη δημοσιότητα ( και το συντομότερο δυνατό μεταφρασμένη). Η εισήγηση αυτή, που αναφέρεται σε όλες τις πτυχές του θέματος, θα κατατεθεί για έγκριση στη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Σε σχέση με την αξιολόγηση, ισχύουν οι διατυπωθείσες μέχρι σήμερα θέσεις της κυβέρνησης για την προστασία του καταναλωτή».

Συνέντευξη: Ένας άλλος Ευ. Βενιζελος.

Δημοσιεύθηκε την 6 Μαρτίου 2009
από Γιάννης Παπαϊωάννου


1. Θα ήθελα να αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση από τη μεγάλη σας αγάπη, την πολιτική και να σας ρωτήσω γιατί έχει απαξιωθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.
Eυ. Βενιζέλος:
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει διαμορφωθεί ένα είδος ιστορικής συνομωσίας εις βάρος της πολιτικής, αρχής γενομένης από την κατάρρευση των παραδοσιακών ιδεολογιών που ακολούθησε την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και το τέλος των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων. Ταυτόχρονα αναδείχθηκε το πρόβλημα των θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Θεσμών που διαμορφώθηκαν το 18ο και 19ο αιώνα, ανταποκρίνονται σε μία αρχαϊκή βιομηχανική κοινωνία, αλλά δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες πολιτικής έκφρασης και αντιπροσώπευσης μίας πολύπλοκης μεταβιομηχανικής κοινωνίας με αποχρώσεις και νέου τύπου συμφέροντα και συγκρούσεις. Ο ίδιος ο θεσμός του πολιτικού κόμματος είναι ανεπαρκέστατος πλέον αγωγός σύνδεσης της κοινωνίας των πολιτών με το πολιτικό σύστημα και τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς.
Η ομοιομορφία των κομμάτων εξουσίας μέσα σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση 27 χωρών που ακολουθεί κάθε μία το δικό της εκλογικό κύκλο, με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει ένας μεγάλος «κυλιόμενος συνασπισμός» στον οποίο συνυπάρχουν σοσιαλδημοκρατικές, συντηρητικές, χριστιανοδημοκρατικές και μεικτές κυβερνήσεις, διαμορφώνει, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν διαφορές και δεν υπάρχουν και μεγάλα περιθώρια αποκλίσεων.
Δίπλα σε όλα αυτά υπάρχει μία βαθιά πια κρίση της δημόσιας ηθικής που θίγει και μη αιρετούς θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία, τα ΜΜΕ, τη δημόσια διοίκηση. Κυρίως όμως θέτει στο στόχαστρο την αιρετή πολιτική εξουσία και σε τοπικό και σε περιφερειακό και σε κεντρικό επίπεδο.
Η διεθνής οικονομική κρίση που έχει καταστεί κοινή συνείδηση τους τελευταίους μήνες δείχνει την παντελή ακύρωση της πολιτικής σε διεθνές επίπεδο. Και αυτό πιστεύω ότι συμβάλλει στη βαθιά κρίση της πολιτικής σε εθνικό επίπεδο. Γιατί πίσω από τη διεθνή οικονομική κρίση κρύβεται μία διεθνής πολιτική κρίση, μία κρίση του ανύπαρκτου, ούτως ή άλλως, μοντέλου παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.
Άρα συντρέχουν λόγοι θεσμικοί, ιδεολογικοί, αναπτυξιακοί και ηθικοί που οδηγούν σε βαθιά κρίση την πολιτική.

2. Ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε σας τους πολιτικούς για αυτή την απαξίωση;
Eυ. Βενιζέλος:
Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το πολιτικό προσωπικό έχει πολύ μικρό βαθμό συνείδησης της κατάστασης. Αρκείται σε μία διαχειριστική προσέγγιση της πολιτικής και αναπαράγει έναν στερεότυπο λόγο χωρίς πρωτοτυπία και ελκυστικότητα. Πολλές φορές δημιουργείται η αίσθηση πως οι πολιτικοί συγκροτούν μία «κάστα», μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα και δεν εκπροσωπούν διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Επιπλέον στην Ελλάδα υπάρχει δυστυχώς μία έντονη διάθεση αυτοεξευτελισμού μεγάλου αριθμού πολιτικών προσώπων γιατί έτσι διαμορφώνεται η σχέση τους κυρίως με τα μέσα ενημέρωσης.

3. Εσείς προσωπικά πώς το βιώνετε αυτό στην καθημερινότητά σας, στις σχέσεις σας με φίλους, πρώην φοιτητές σας, την κόρη σας;
Eυ. Βενιζέλος:
Σε προσωπικό επίπεδο και στην καθημερινή επαφή με τους πολίτες τα πράγματα είναι βέβαια διαφορετικά, διότι απέναντι σε πολλά πολιτικά πρόσωπα ο κόσμος δείχνει την εκτίμησή του, την αγάπη του, τους αναγορεύσει σε φορείς μίας ελπίδας, μίας προσδοκίας. Αυτό κατά μείζονα λόγο συμβαίνει με τον στενό κύκλο, με ανθρώπους με τους οποίους έχεις δεσμούς, κοινές εμπειρίες, βιώματα. Με την οικογένεια του, τους φίλους του, οποιοσδήποτε πολιτικός μιλάει με ένα τρόπο πιο εξομολογητικό, πιο άμεσο, πιο ευθύ, αντλεί πληροφορίες, του επιτρέπουν αυτοί όλοι οι δικοί του άνθρωποι να έχει μία πιο καθαρή εικόνα για τα πράγματα, χωρίς αλλοιώσεις, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και χωρίς εξωραϊσμούς.

4. Λόγω των υποχρεώσεών σας μοιράζετε τη ζωή σας μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σας κρατήσει στην Αθήνα; Τι είναι αυτό που σας αρέσει στην πρωτεύουσα;
Eυ. Βενιζέλος:
Παρά τα τεράστια πολεοδομικά και λειτουργικά της προβλήματα, η Αθήνα είναι μία ιστορική πόλη, μία συμβολική πόλη, μία γοητευτική, μέσα από τις αντιφάσεις της, πόλη. Άρα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να κρατήσουν κάποιον στην Αθήνα. Όποιος όμως έχει ζήσει τη γοητεία της Θεσσαλονίκης, τα δικά της πιο ανθρώπινα και πιο φυσιολογικά μεγέθη, τα χρώματά της, τον εσωτερικό της μονόλογο, την αχνή αλλά υπαρκτή ανάμνηση του κοσμοπολιτισμού της, την αξιοπρέπεια που αποπνέει αυτή η απόσταση από τα μεταπρατικά κέντρα και τα κέντρα εξουσίας δεν μπορεί να αποβάλλει αυτήν την αίσθηση του «ανήκειν» σε μία τοπική κοινωνία με ταυτότητα όπως είναι η Θεσσαλονίκη.

5. Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε όταν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη; Τι σας ξεκουράζει;
Eυ. Βενιζέλος:
Η αίσθηση της οικειότητας, που σου επιτρέπει να κινείσαι στους δρόμους του κέντρου της πόλης και να νοιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μία φιλική συνάντηση, σε ένα μεγάλο σπίτι, παρότι φυσικά ο κοινωνικός ιστός της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, έχουν αλλάξει τα μεγέθη. Εντούτοις υπάρχει αυτός ο πυρήνας της οικειότητας.

6. Πώς θέλετε να σας θυμούνται οι πολίτες όταν αποφασίσετε να αποχωρήσετε;
Eυ. Βενιζέλος: Εξαρτάται από το τι θα έχει μεσολαβήσει ώς τότε. Από τις προκλήσεις με τις οποίες θα έχει κληθεί να αναμετρηθεί κάποιος μέχρι την αποχώρησή του από την πολιτική. Πάντως τη δημόσια μνήμη δε μπορεί κανείς να την ελέγξει και να την προδιαγράψει. Είναι ιστορική και προσωπική ματαιοδοξία να θέλει να προκαθορίσει κανείς, αποστειρώνοντας το αρχείο του, τη δημόσια μνήμη. Εδώ δεν μπορείς να προσδιορίσεις την ατομική μνήμη των ανθρώπων με τους οποίους έρχεσαι σε άμεση και προσωπική επαφή, πώς είναι δυνατόν να ελέγξεις και μάλιστα μακροπροθέσμως τη δημόσια μνήμη; Ας μην ξεχνάμε δε πως ορισμένοι κανόνες δημοφιλίας μεταξύ των ζωντανών, που εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από επικοινωνιακά τεχνάσματα ή δημαγωγικές πρακτικές, ισχύουν και στην ιδεολογική χρήση της μνήμης των τεθνεώτων, αυτών που αποχώρησαν. Και αυτό εις μάκρος χρόνου το βλέπουμε στην αξιολόγηση των ιστορικών προσώπων στη χώρα μας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

7. Είσαστε από τους πρώτους bloggers στο διαδίκτυο. Πιστεύετε ότι περνάμε σε μία άλλη μορφή επικοινωνίας με τους πολίτες, μετά τη γειτονιά και το καφενείο;
Eυ. Βενιζέλος:
Πράγματι ήμουν από τους πρώτους που έκαναν χρήση του blog με το «πολιτικό ημερολόγιο», μέχρι τις εκλογές του 2007 και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί στην πραγματικότητα, μετά το Σεπτέμβριο του 2007, δεν έχω ενεργό παρουσία στο blog, παρότι παρακολουθώ αυτά που συμβαίνουν και παρότι τροφοδοτώ διαρκώς την ιστοσελίδα μου. Η δύναμη του διαδικτύου είναι τεράστια και χαίρομαι γιατί η δύναμη αυτή είναι διάχυτη, βρίσκεται στα χέρια οποιουδήποτε πάρει την πρωτοβουλία να μετάσχει στο διαδικτυακό γίγνεσθαι. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι ένας δίαυλος ανανέωσης και των δημοκρατικών αντιπροσωπευτικών θεσμών και της ίδιας της πολιτικής. Αρκεί να μη μένουμε στο επίπεδο των μικρών, αποσπασματικών ή δεικτικών σχολίων ή της παραπολιτικής προσέγγισης των θεμάτων ή της «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας στο επίπεδο του blogging, αλλά να σκεπτόμαστε με πιο βαθύ, πιο ώριμο τρόπο, με αποχρώσεις, χωρίς τους επικοινωνιακούς κανόνες της προ–blogging εποχής. Πιστεύω ότι ακόμη, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, αυτά, οι κανόνες επικοινωνίας που ισχύουν έξω από το διαδίκτυο, επηρεάζουν πάρα πολύ και τις αντιδράσεις των πολιτών του διαδικτύου.

8. Οι φίλοι του facebook είναι ματαιοδοξία ή ανάγκη για επαφή;
Eυ. Βενιζέλος: Στο facebook συνυπάρχουν πολλά φαινόμενα. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που διαμορφώνουν παρέες, δίκτυα και σχέσεις, υπάρχουν πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου που χρησιμοποιούν το facebook ως μία μέθοδο προβολής του εαυτού τους και των δραστηριοτήτων τους, υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που δημιουργούν την αίσθηση ή την ψευδαίσθηση μίας επαφής με τους νέους και υπάρχουν και αυτοί που χωρίς τη θέλησή τους εμφανίζονται να είναι επίκεντρο ομάδας φίλων στο facebook. Για άλλους είναι ανάγκη, για άλλους είναι ματαιοδοξία, για άλλους είναι ένας απλός συρμός. Αυτά όλα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στη δημόσια σφαίρα, είτε αυτή είναι συμβατική είτε είναι ψηφιακή.

9. Έχετε μετανιώσει για κάτι που δεν έχετε κάνει;
Eυ. Βενιζέλος: Προφανώς, έχω μετανιώσει και για πολλά που δεν έκανα και για πολλά που έκανα. Άλλωστε αυτή η αίσθηση της μετάνοιας και της αυτοκριτικής είναι η πιο σημαντική απόδειξη της ελευθερίας της βούλησης μας στο μέτρο που μπορούμε να την έχουμε.

10. Τι φοβάστε περισσότερο στη ζωή;
Eυ. Βενιζέλος: Την κακιά στιγμή και κυρίως να μη συμβεί κάτι κακό στους ανθρώπους που αγαπώ.

11. Εκτός από τα επιστημονικά και πολιτικά βιβλία σκέπτεστε να γράψετε και τίποτε άλλο;
Eυ. Βενιζέλος:
Προφανώς. Έχω ασχοληθεί με πλήθος θεμάτων, όχι μόνο με τη νομική επιστήμη και ιδίως με το συνταγματικό δίκαιο ή με τον πολιτικό και τον δοκιμιακό λόγο. Έχω ασχοληθεί με βιβλιοκρισίες και βιβλιοπαρουσιάσεις, με θέματα αναπτυξιακά, οικονομικά, πολιτιστικά, φιλολογικά και ιστορικά και καθόλου δεν αποκλείω μία ενασχόλησή μου με το πιο ενδιαφέρον λογοτεχνικό είδος που είναι κατά τη γνώμη μου η βιογραφία. Το να έχεις την διαφυγή του γραψίματος είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί νομίζω ότι σε βοηθάει να διατηρείς μία απόσταση από τα πράγματα και να διαφυλάξεις την εσωτερική σου ισορροπία.

12. Γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα; Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει;
Eυ. Βενιζέλος: Εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί υπάρχει μία ρευστότητα και μία αβεβαιότητα που ταλανίζει τη χώρα και αναπαράγει και διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας. Το κόστος των εκλογών είναι σε κάθε περίπτωση μικρότερο από το κόστος της συνεχιζόμενης αυτής αμηχανίας. Το δε ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να είναι έτοιμο να κυβερνήσει, είναι θεσμικά υποχρεωμένο να κυβερνήσει. Η ετοιμότητα δεν εξαρτάται από τη δήλωση αυτών που διεκδικούν κάτι, αλλά από την κοινή αίσθηση, από την εκτίμηση των πολιτών και εν πάση περιπτώσει όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

13. Γιατί το ΠΑΣΟΚ θα είναι καλύτερο από τη ΝΔ;
Eυ. Βενιζέλος: Θα σας έλεγα αστειευόμενος ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να είναι κανείς χειρότερος από τη Νέα Δημοκρατία. Εν πάση περιπτώσει το ΠΑΣΟΚ έχει αφομοιώσει τα θετικά και τα αρνητικά διδάγματα της δικής του μακράς κυβερνητικής θητείας αλλά και της θητείας της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι τα πάντα θα είναι απαιτητά από την πρώτη στιγμή, δεν θα υπάρχει καμία περίοδος χάρητος. Ξέρει πάρα πολύ καλά πόσο υψηλές είναι οι απαιτήσεις των πολιτών και πόσο μεγάλη η κοινωνική δυσπιστία. Άρα έχουμε κάθε λόγο να αποφύγουμε λάθη και να εφαρμόσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές διακυβέρνησης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

και άλλων.

Δημοσιεύθηκε την Μαρτίου 7, 2009 από Γιάννης Παπαϊωάννου
Χαρακτηρίστηκα ουκ ολίγες φορές υπονομευτής στο ΠΑΣΟΚ !
Υποθέτω ότι αυτή η κατηγορία προέρχεται από το θεώρημα αν δεν στηρίζεις φανερά δυνατά και καθαρά τον Παπανδρέου τελικά στηρίζεις τον Καραμανλή. Άκουσα πρόσφατα ότι η θεωρία έχει επεκταθεί σήμερα και λέει ότι: Ο μονός μετά τον Καραμανλή Πρωθυπουργήσιμος είναι ο Γιώργος, άρα το να μην υποστηρίζεις Γιώργο ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία κατά της χώρας.

Αφού η μη νίκη του σημαίνει ακυβερνησία που είναι τελικά εις βάρος της Ελλάδος.
Συμπερασματικά προκύπτει ότι το 76% των Ελλήνων που δεν ψηφίζουν σήμερα ΠΑΣΟΚ (για τους Παπανδρεικούς) είναι συλλήβδην προδότες!
Όπως ακόμη προκύπτει ότι για την ανικανότητα του Παπανδρέου να νικήσει τον Κωστάκη τον Καραμανλή επί μια 5ετια φταίει το ίδιο Έθνος.
Προφανώς πρόκειται για την γνωστή χαρακτηριστική προσέγγιση της πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ της τελευταίας 5ετιας. Ανάμεσα σε αυτή την φράση μπορούμε χωρίς προσπάθεια να δούμε ίχνη φασισμού και προσπάθεια λογοκρισίας. Προσπάθεια φίμωσης.
Πρόκειται για Τυπική σκέψη που δεν λαμβάνει υπόψη το αυτονόητο: Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο μόνο ο Γιώργος αλλά ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Και ότι η ταύτιση του Παπανδρέου μονό με το ΠΑΣΟΚ το στερεί τελικά από νίκες.
Σε ότι με αφορά!
Ας εξηγηθώ
για να γνωρίζεται το από πού έρχομαι και από πού πηγαίνω.
Η σκέψη μου λοιπόν δεν ξεκινά από αυτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν υιοθετώ αυτό το έσχατο προπύργιο της μετριοκρατίας στην Ελλάδα! Δεν πρόκειται να κάνω λοβοτομή. Είμαι μικρός ακόμη.
Έχω δηλώσει και το έχω αναρτήσει ότι: το μόνο που με αφορά είναι το δημόσιο συμφέρον και πιστεύω ότι προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο νικηφόρο ΠΑΣΟΚ ως οδηγός της και φως.
Δεν παρακαλώ για θέσεις ή για διορισμό δεν περιμένω κάτι από κανέναν! Δεν έχω προσωπικά κίνητρα. Είμαι ελεύθερος!
Από εκεί και πέρα έχω τραβήξει σαφέστατη διαχωριστική γραμμή από όλα τα μέτρια που μας κατακλύζουν. Με γνώμονα την κοινή λογική.
Θεωρώ το θεώρημα -βάση του οποίου χαρακτηρίζομαι- ως «καθεστωτικής έμπνευσης» και «συντηρητικής προέλευσης» που στόχο έχει τελικά να μην αλλάξει τίποτα πέρα από τα γνωστά θλιβερά οικογενειακά προϊόντα που χαρακτηρίζουν 35 χρόνια Ιστορίας.
Η επέκταση του θεωρήματος “περί υπονομευτών” δε…
το καθιστά ηλιθιότητα ανάξια σχολιασμού.
Ο καθένας κρίνεται από τα όσα είπε και όσα δεν είπε. Ο καθένας μας κρίνεται από το πόσο εύκολα ξεπερνά του φόβους στους αλλά και από το πόσο πειθαρχημένος είναι σε ένα στόχο που έχει θέσει. Ο καθένας κρίνεται από το αν αυτός ο στόχος αφορά το σύνολο ή είναι προσωπικός. Αν αφορά την χωρα. Από την συνέπεια του.
Ανάμεσα στην υποταγή σε τέτοιες φαιδρότητες έχω επιλέξει τον δύσκολο και πολλές φορές μοναχικό δρόμο.
Κάποιοι σύντροφοι αντιδρούν -και μου το έχουν γράψει- ότι πίσω από εμένα είναι ο Βενιζέλος, ο Πρετεντέρης!!!, προσωπικοί στόχοι, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ!!!… κρυφοδεξιός ή και εγώ δεν ξερώ τι άλλο παρανοϊκό…!
Ε λοιπόν δεν είμαι τόσο σπουδαίος. Είμαι απλά ένας πολίτης. Μόνος μου! Τίποτα άλλο! Δεν είμαι φερέφωνο κανενός και αυτό το blog δεν θα γίνει ραδιοφωνάκι ή αναμεταδότης κανενός, πλην όσον επιλεγώ εγώ με βάση τα κριτήρια μου.

Ο Βενιζέλος.
Ο Βενιζέλος είναι ότι καλύτερο έχουμε ως χώρα και αυτό είναι κοινός τόπος.

Ο Βενιζέλος είναι σημείο αναφοράς στην Ελλάδα του σήμερα.
Ριξτε μια ματιά γυρω σας! Για πάρα πολύ κόσμο, είναι ακατανόητη η παραμονη του του στο σημερινό ΠΑΣΟΚ της μετριοκρατίας.

Η συμμετοχή του σε αυτόν τον “αχταρμά “θεσηθήρων” που εκμεταλεύονται καταστάσεις!
Θεωρώ ότι απλά σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς έχει τις αρχές του. Επέλεξε να είναι μέρος του ΠΑΣΟΚ, ενός συνόλου δομημένου σε ένα πλαίσιο αρχών και Δημοκρατίας. Παίζει με τους κανόνες που αποδέχτηκε. Τιμά τον λόγο και τις δεσμεύσεις του.
Αλλά δεν του έλειψε το πολιτικό αισθητήριο ούτε συμβιβάστηκε ξαφνικά με την μετριοκρατία.
Δέχεται το αποτέλεσμα της βάσης ως απειροελάχιστο δείγμα σεβασμού της.
Αλλά ας μην γελιόμαστε. Σε όλο το κόσμο τα πρόσωπα κυριαρχούν σε βάρος των ιδεολογημάτων και των δοξασιών. Σε δύσκολες στιγμές ο Ελληνισμός στηρίχτηκε σε πρόσωπα. Και τελικά τα πρόσωπα γραφούν την ιστορία.
Πρόσωπα σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στον Χαρίλαο Τρικούπη, στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιωάννη Καποδίστρια!
Αυτή την στιγμή ο Βαγγέλης Βενιζέλος
δεν αποτελεί απλή ιδεολογία ή ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά την εγγύηση μας, την σανίδα σωτηρίας, το σωσίβιο για την Ελλάδα. Είναι η συνέχεια στην γραμμή των μεγάλων Ελλήνων!
και αυτό είναι κοινός τόπος.
Θα ήταν ασυνέπεια
από μέρους μου να μην τον υποστηρίζω.
Στις εκλογές θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι πέρα από πρόσωπα το ΠΑΣΟΚ είναι Ιδέα και γιατί ο Βενιζέλος είναι εδώ.
Αυτό νομίζω τα λέει όλα.
Απο εκει και περα
οι σχέσεις μου μαζί του είναι συντροφικές αντιστοιχες με ολους στο ΠΑΣΟΚ . Τίποτα άλλο. Ουτε γραμμή παίρνω, ούτε μπορεί να με επηερεάζει. Ούτε περιμένω κάτι, ούτε είμαι άνθρωπος του.
Με αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών να βγάλει ένα Δυνατό ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπανδρέου είναι ένα αναγκαίο κακό μέρος του συνολικού πακέτου που αγοράζει τελικά ο καθένας μας. Κανείς δεν μπορεί να πει οτι του αρέσουν ολα στο ΠΑΣΟΚ.
Από εκεί και πέρα δεν μετέχω σε όργανα γιατί δεν μπορούσα να ζήσω υποχρεωμένος να στηρίζω την μετριότητα λόγω της θέσης που ενδεχομένως θα είχα.
Ως ΠΑΣΟΚ το μονό μου χρέος είναι να τον Ψηφίσω.

Ως πολίτης και, ως blogger ενός επώνυμου Blog που βρίσκεται στο top 30 στην χώρα μας χρειάζομαι να είμαι σοβαρός και συνεπής.
Επιλέγω να βρίσκομαι στην άκρη του ΠΑΣΟΚ! Ως παράδειγμα…
και να παρακαλώ όλο τον κόσμο να ξεχάσει την περίπτωση του Γιώργου … και να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την καρδιά του.
Αυτά σε ένα ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετήσει την χώρα και ως φορέας αλλαγής, και που κατάντησε σήμερα να υπηρετεί την μετριότητα και καυχάται πως κάνει αγώνα για να φύγει ή άλλη μετριότητα.
θα παλέψω με συνέπεια σε αυτά και ότι πετύχω.
Και σε όποιον αρέσω!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ 06 / 03 / 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι. Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΑΧ».
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε, κ. Σπύρος Βασιλείου, υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΑΧ».
Σημειωτέον, ότι η δημοπρασία του έργου έγινε στις 2-12-08 με προϋπολογισμό Δημοπρασίας 2.390.000,00 € και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Γ. ΨΥΧΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», με ποσοστό έκπτωσης 52,49%.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την εκτέλεση του έργου ανέλαβε τοπική τεχνική εταιρεία, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία, με την οποία ο Δ.Χ. είχε συνεργαστεί άριστα και κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα στις αποκαταστάσεις των κτιρίων ¨Κόκκινο Σπίτι¨ και ¨Σπίτι με τ’ Αγάλματα¨.
Το νέο πολιτιστικό κέντρο, με ωφέλιμο χώρο 1.000 τ.μ. περίπου, θα αποτελεί το τέταρτο Δημοτικό κτίριο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, και αναμένεται να παραδοθεί για χρήση, το καλοκαίρι του 2010.
Όπως είναι γνωστό, προορίζεται για να στεγάσει έκθεση πινάκων και κοχυλιών του ακαδημαϊκού συμπολίτη μας, ζωγράφου, κ. Δημήτρη Μυταρά.
Με τη δημιουργία του «Μουσείου Δημ. Μυταρά», πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της πόλης , με την ανάδειξη της πολιτιστικής της ταυτότητας και κληρονομιάς, δοθέντος ότι το πολιτιστικό κέντρο εντάσσεται στο σχεδιασμό ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Στο κτίριο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι προπαρασκευαστικές εργασίες, με την τοποθέτηση περιμετρικά του κτιρίου ικριωμάτων και προστατευτικών διχτύων.

ΙΙ. Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ».
Α. Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης και η εκπρόσωπος της αναδόχου Κ/Ξ Π. Δαρδάνου – Μητροκώστα – Π. Γκίνης και Σια Ε.Ε., κα. Παρ. Δαρδιάνου-Μητροκώστα, υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ», με προϋπολογισμό δημοπράτησης 45.000,οο €.
Με το έργο αυτό, που εντάσσεται στο πρόγραμμα συντήρησης – επισκευής Δημοτικών κτιρίων, αναγνωρίζεται εμπράκτως η τεράστια διδακτική και πολιτιστική προσφορά του Εργαστηρίου Τέχνης, στα τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του.
Β. Στο ανωτέρω πρόγραμμα εντάσσεται και το έργο: Επισκευής – Συντήρησης του Δημαρχιακού Μεγάρου Χαλκίδας», που αναμένεται να δημοπρατηθεί κατά το προσεχές διάστημα.
ΙΙΙ. Έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ»
Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Alpha Bank, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 και ώρα 20:00, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ», από τη συλλογή της Alpha Bank.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας, μέχρι την Παρασκευή 27/3/09 και θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) από ώρα 10:00-13:00 και 18:00-21:00.
(Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων κλπ. στο τηλ. 22210 85666, fax:22210 61072
e-mail:dchalkis@otenet.gr)

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συστάσεις
στους κατόχους καρτών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) με αφορμή την επανεμφάνιση και κυκλοφορία παραπλανητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail) ως προς τη χρήση του κωδικού "PΙΝ" στα ΑΤΜ σε ανακοίνωση της διευκρινίζει προς τους κατόχους των καρτών :
- Επιτυχείς συναλλαγές στα ΑΤΜ γίνονται όταν πληκτρολογείτε αποκλειστικά το σωστό PIN, το οποίο πρέπει να γνωρίζετε μόνο εσείς.
- Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να κάνετε ανάστροφη πληκτρολόγηση του PIN σας, όπως προτείνεται με παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) που διακινούν διάφοροι κακόβουλοι στο Διαδίκτυο. Τα ΑΤΜ αναγνωρίζουν ως λάθος πληκτρολόγηση, όλους ανεξαιρέτως τους αριθμούς πλην του μοναδικού PIN , που σας δόθηκε από την τράπεζά σας ή επιλέξατε ο ίδιος. Συνεπώς είναι λάθος και η ανάστροφη πληκτρολόγηση του PIN σας.
Παράδειγμα:Αν υποθέσουμε ότι έχετε PIN 1234, για επιτυχή συναλλαγή, πρέπει να πληκτρολογήσετε μόνο 1234 και ΟΧΙ το ανάστροφο 4321 που είναι λάθος.
Σε τέτοια περίπτωση μόνη συνέπεια θα είναι να παρακρατηθεί η κάρτα σας αφού όλα τα ΑΤΜ, για λόγους πρόληψης και ασφάλειας των συναλλαγών, παρακρατούν την κάρτα, αν κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής πληκτρολογήσετε λάθος PIN τρεις συνεχόμενες φορές.
Στην ανακοίνωση της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θεωρεί χρήσιμο να επαναλάβει τις πάγιες οδηγίες και συστάσεις της προς το καταναλωτικό κοινό για τη χρήση των ATM :
- Χειριστείτε την κάρτα σας όπως και τα μετρητά. Ελέγχετε συχνά ότι η κάρτα βρίσκεται στο πορτοφόλι σας.
- Αποστηθίστε τον Προσωπικό Αριθμό Αναγνώρισης (PIN) και σε κάθε περίπτωση μην τον σημειώνετε με οποιονδήποτε τρόπο σε μέσο που μπορεί να συνδυαστεί με την κάρτα.
- Η κάρτα σε συνδυασμό με το PIN είναι μετρητά.
- Προσέχετε κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Αν υπάρχει επόμενος πελάτης βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να αντιληφθεί τι πληκτρολογείτε. Αν προηγείται άλλος συναλλασσόμενος, φροντίστε να διατηρείτε λογική απόσταση απ' αυτόν. Χρησιμοποιείστε το σώμα σας με τρόπο ώστε να μην φαίνεται η συναλλαγή.
- Μην ανακοινώνετε το PIN σε τρίτα πρόσωπα ακόμα και συγγενείς και ποτέ μην επιλέγετε PIN που μπορεί να προβλεφθεί (ημερομηνία γέννησης, αριθμός αυτοκινήτου κ.ο.κ.).
- Αλλάζετε συχνά το PIN σας.
- Μη γνωστοποιείτε το PIN σε πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο επιδιώκουν να σας αποσπάσουν αυτή την πληροφορία, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι τραπεζών ή άλλων φορέων ή αρχών. Οι τράπεζες δεν έχουν αναθέσει σε υπαλλήλους τους ή τρίτους ποτέ τέτοια καθήκοντα.
- Κάνετε οι ίδιοι τις συναλλαγές σας. Μην επιτρέπετε να σας βοηθήσουν τη στιγμή της συναλλαγής, δίνοντας κάρτα ή Κωδικό.
- Όταν πληκτρολογείτε το PIN καλύπτετε πάντα το χέρι σας με το άλλο χέρι ή κάποιο έγγραφο ή αντικείμενο. Αποφεύγετε έτσι να δουν το PIN σας.
- Αν η κάρτα σας παρακρατηθεί από το ΑΤΜ., βεβαιωθείτε γι' αυτό, και επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζα.
- Αν χάσετε ή σας κλέψουν την κάρτα σας δηλώστε αμέσως την απώλεια ή την κλοπή στην Τράπεζα και μόνο στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στις οθόνες των ΑΤΜ.
- Στα ίδια τηλέφωνα αναφέρατε στη τράπεζά σας οτιδήποτε ασυνήθιστο παρατηρήσετε στο ΑΤΜ ή κατά τη διάρκεια της συναλλαγής σ' αυτό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ενίσχυση
συνταξιούχων και ανέργων

Την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης πεντακοσίων ευρώ σε συνταξιούχους και ανέργους που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια κύριας κατοικίας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε την Πέμπτη.
Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνει σε δύο δόσεις και δικαιούχοι της είναι οι άνεργοι που έχουν λάβει επίδομα από τον ΟΑΕΔ το τελευταίο τρίμηνο, καθώς και οι συνταξιούχοι που ήταν ή είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ το ίδιο χρονικό διάστημα.
Με άλλη τροπολογία, μετατίθεται λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, από 1/4/2009 σε 1/1/2010 ο χρόνος επιβολής της αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 10% των κερδών από την πώληση εισηγμένων μετοχών και οι εν λόγω μετοχές θα φορολογούνται με συντελεστή 1,5% επί της τιμής πώλησής τους. Επίσης, καταργούνται διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 3697/2009, αναφορικά με την επιβολή από το 2010, φόρου 10% επί του εισοδήματος του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας μη μισθωτών-επαγγελματιών, όσον αφορά στους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων, ή και από ατομική εμπορική επιχείρηση.
Η ίδια τροπολογία προβλέπει εξάλλου παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου, της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του ν.3746/2009, αναφορικά με τη χορήγηση δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Επανακαθορίζονται δε, οι προϋποθέσεις για την καταβολή της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης στις πληγείσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου, με απαίτηση εφεξής και βεβαίωσης του οικείου επιμελητηρίου.
Τέλος, με τρίτη τροπολογία, κυρώνεται τροποποίηση της Σύμβασης Ανάπτυξης του Αερολιμένα Αθηνών, με περιορισμό από 1% σε 0,5% του ποσοστού της ετήσιας προμήθειας αδράνειας που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο, για τις εγγυήσεις που δίνει επί των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου.
Στην τροπολογία αυτή, προβλέπεται επίσης έκτακτη απόδοση, στους δήμους και τις κοινότητες, με κοινή υπουργική απόφαση, κεφαλαίων από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ που κατατίθεντο παγίως στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων - και επαναβεβαιώνεται η κατ’ ελάχιστον ποσοστιαία συμμετοχή του 35% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στους πόρους του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και κατά το έτος 2009, για την χρηματοδότηση έργων δήμων και κοινοτήτων.

ΚΟΠΗΚΑΝ... ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ανακοίνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ
για τα τεστ του Φεβρουαρίου
H ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνει τα ονόματα των διαιτητών και βοηθών διαιτητών που απέτυχαν ή δεν προσήλθαν στις αγωνιστικές δοκιμασίες του Φεβρουαρίου 2009. Αναλυτικά:
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
SUPER LEAGUE:
Ζωγράφος Χ. (ΣΔΠ Αθηνών)
Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: Παναγόπουλος Δ. (ΣΔΠ Αθηνών)
Υποψήφιοι Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ: Κιούσης Δ. (ΣΔΠ Βοιωτίας), Καρύδης Κ. (ΣΔΠ Θράκης).
Δ΄ΕΘΝΙΚΗ: Παπαδημητρίου Δ. (ΣΔΠ Εύβοιας), Ζαράνης Ι. (ΣΔΠ Κυκλάδων), Λέκκας Π. (ΣΔΠ Λέσβου), Καπετάνιος Π/Ε. (ΣΔΠ Ρεθύμνου), Χάνης Στ. (ΣΔΠ Φθιώτιδας), Σκουλάς Δ. (ΣΔΠ Θεσσαλίας), Τρέβλας Π. (ΣΔΠ Ημαθίας), Κόκκαλης Σ. (ΣΔΠ Θεσσαλίας), Καλαφατίδης Ε. (ΣΔΠ Κοζάνης), Καραβασίλης Χ. (ΣΔΠ Λάρισας), Κωνσταντινίδης Κ. (ΣΔΠ Ξάνθης), Γιαλιάς Στ. (ΣΔΠ Πιερίας), Καλεμτζής Ι. (ΣΔΠ Χαλκιδικής),Τσαλταμπασίδης Η. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης), Κρητικός Γ. (ΣΔΠ Θεσσαλίας), Παλιούρας Δ. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης), Καρδάρης Ν. (ΣΔΠ Ηλείας, Νικολόπουλος Ε. (ΣΔΠ Μεσσηνίας).
ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
SUPER LEAGUE: Αναστόπουλος Δ. (ΣΔΠ Αρκαδίας), Πάνου Γ. (ΣΔΠ Αιτ/νίας)
Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: Αργυρόπουλος Ι. (ΣΔΠ Δωδ/νήσου), Βελέντζας Β. (ΣΔΠ Εύβοιας), Κυριακάκης Στ. (ΣΔΠ Ηλείας).
Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Βίλλιας Γ. (ΣΔΠ Αθηνών), Δημητριάδης Α. (ΣΔΠ Δυτικής Αττικής), Κωνσταντόπουλος Π. (ΣΔΠ Κορινθίας), Κούκουρα Χρ. (ΣΔΠ Εύβοιας), Γαρεφαλάκης Ε. (ΣΔΠ Ηρακλείου), Σουγαράκης Ε. (ΣΔΠ Φλώρινας), Ψαθάκης Ν. (ΣΔΠ Λασιθίου), Αρετής Π. (ΣΔΠ Σάμου), Μιχελάκης Δ. (ΣΔΠ Χανίων), Κωνσταντίνου Ε. (ΣΔΠ Θεσπρωτίας), Πέτσης Κ. (ΣΔΠ Θεσπρωτίας), Κότσαλος Α. (ΣΔΠ Αιτ/νίας), Γκίζας Π. (ΣΔΠ Ηπείρου), Διαμαντής Λ. (ΣΔΠ Ηπείρου), Δόντα Ε. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης), Τηλικίδης Κ. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης), Καρούντζος Π. (ΣΔΠ Αρκαδίας), Πούλος Γ. (ΣΔΠ Αρκαδίας), Κωνσταντόπουλος Γ. (ΣΔΠ Ανατ. Αττικής), Νταμπώσης Ι. (Πιερίας), Αυγέρης Α. (ΣΔΠ Αχαΐας), Τσιμίκος Δ. (ΣΔΠ Αχαΐας), Κολλιάκη Μ. (ΣΔΠ Ηπείρου), Δεγγεστινός Γ. (ΣΔΠ Μεσσηνίας), Παπαδημητρίου Δ. (ΣΔΠ Ηπείρου), Παπακύπης Δ. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ.
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
στη διάρκεια των συναντήσεων
εργασίας στο Νομό Βοιωτίας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το γεγονός ότι η Κυβέρνηση καθυστέρησε να ενεργοποιήσει το ΕΣΠΑ κατά δυο χρόνια αφού το πρόγραμμα ονομάζεται 2007-2013, και η καθυστέρηση από την πλευρά της Κυβέρνησης θα οδηγήσει σε απώλεια πόρων απάντησε:
«Να εξηγήσω το εξής: κατ’ αρχήν δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης. Αυτό που κατά προτεραιότητα έπρεπε να γίνει ήταν να ολοκληρωθεί το Γ’ΚΠΣ και να υλοποιηθούν τα έργα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν πέντε χρόνια η απορρόφηση πόρων δεν ξεπερνούσε το 15% ενώ σήμερα είναι στο 100% και σε πολλές περιπτώσεις το ξεπερνά με υπερ-δεσμεύσεις οι οποίες καλύπτονται από Εθνικούς πόρους. Άρα το πρώτο μέλημα ήταν να υλοποιηθεί και με ποιοτικούς όρους το Γ’ΚΠΣ.
Σήμερα λοιπόν που βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη αυτή θέση είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Βρισκόμαστε άρα στη σωστή κατεύθυνση. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το πρώτο Εξάμηνο του 2009 έχουμε δρομολογήσει προσκλήσεις που θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. Ευρώ…»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το ΥΠΟΙΟ έχει εγκρίνει ειδικά Αναπτυξιακά προγράμματα για Νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας όταν υπάρχουν κατηγορίες από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι ασκείται πολιτική μέσω του ΥΠΟΙΟ, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ανέφερε:
«Να σας εξηγήσω ότι καθυστέρηση στο Γ’ ΚΠΣ δεν υπήρξε. Υπήρξε προβληματικός σχεδιασμός. Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιτεύχθηκε ήταν η υλοποίησή του με απορρόφηση του συνόλου των πόρων. Πέραν αυτού εξήγησα ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει 150,00 εκατ. Ευρώ για εκείνες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας οι οποίες δεν έχουν ωφεληθεί από ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα όπως η Βοιωτία και η Εύβοια.
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν ότι αυτά τα 150,00 εκατ. είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εκτός της Φωκίδας η οποία έχει δικό της αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι πόροι που έχουν δεσμευθεί για έργα που ήδη δρομολογούνται.
Να σημειώσω και κάτι ακόμα: Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση η οποία είναι δυσχερής και όπως γνωρίζετε οφείλεται σε λόγους που εντοπίζονται πολύ έξω από τα σύνορα της χώρας μας και δεν αφορούν τις πολιτικές της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Μάλιστα, με τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέχρι σήμερα, ευτυχώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει κρίση στο βαθμό που αντιμετώπισαν άλλα κράτη. Επαναλαμβάνω ότι τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο των Εθνικών Πόρων, δηλαδή των αναπτυξιακών προγραμμάτων για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν από την ένταξη της Στερεάς Ελλάδας στο Στόχο 2 αφορούν έργα τα οποία ήδη σχεδιάζονται και ήδη δρομολογούνται…»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ.
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
μετά τη συνάντησή του
με το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Τσιφή

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Τσιφή στη Λιβαδειά. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Μετά τη σημερινή συνεργασία με το Δήμαρχο Λεβαδέων δημιουργούνται καλές προϋποθέσεις για τη συνέχεια. Μου εξέφρασε τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και με καλή θέληση από τις δυο πλευρές μπορούμε να προχωρήσουμε στα χρονοδιαγράμματα που θέσαμε όπως καθορίζονται από τους κοινοτικούς κανόνες για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Γ’ ΚΠΣ. Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ μου εξέθεσε τις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής και με τη συνεργασία που ξεκινάμε στη διαδικασία ωρίμανσης των μελετών για τα συγκεκριμένα έργα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε βασικά αιτήματα που ετέθησαν να ικανοποιηθούν.
Να προσθέσω και το εξής: Η αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν αντιμετωπίζεται σε μια λογική τοπική. Η Περιφέρεια είναι ενιαίο σύνολο και σε αυτή τη λογική αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Υπάρχει καλή διάθεση, υπάρχουν πόροι από το ΕΣΠΑ, υπάρχει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας των 150,00 εκατ. Ευρώ και σε αυτό το πλαίσιο και με τις σημερινές συναντήσεις υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο Νομός Βοιωτίας να ωφεληθεί από όλη αυτή την προσπάθεια.
Άλλωστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησε με προσκλήσεις ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ οι οποίες φθάνουν ήδη τα 100,00 εκατ. Ευρώ και οι οποίες όπως πολλές φορές έχω δεσμευθεί στο Α΄ εξάμηνο του 2009 θα ξεπεράσουν τα 200,00 εκατ. Ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε σε μια ταχύτατη αναπτυξιακή πορεία και για ότι έχουμε δεσμευθεί θα υλοποιηθεί βάσει των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχουμε ήδη εκθέσει…»

Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος Λεβαδέων δήλωσε:
«Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε τον κ. Γενικό Γραμματέα, στο Δήμο μας. Η χαρά μας είναι μεγάλη και πιστεύω ότι σε κλίμα καλής πίστεως και συνεργασίας όλα θα πάνε καλά. Συζητήσαμε θέματα που άπτονται του Δήμου, τα οποία είναι πάρα πολλά και τρέχουν. Είχαμε την κατανόηση του κ. Σκλιά και πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν καλά.
Το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν το θέμα της Κεντρικής πλατείας για το οποίο θα έχουμε ροή χρηματοδότησης όπως επίσης και για το ΧΥΤΑ και πολλά έργα τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Το Κολυμβητήριο έχει σχέση με τη Γραμματεία Αθλητισμού, το συζητήσαμε όμως και αυτό, ενώ συζητήσαμε και για τα προνοιακά προγράμματα. Έχουμε καλές προοπτικές…»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ.
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
μετά τη συνάντησή του
με το Νομάρχη Βοιωτίας
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Νομάρχη Βοιωτίας κ. Περγαντά στη Λιβαδειά. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Ξεκινάμε τις συναντήσεις εργασίας στη Βοιωτία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας. Είναι σημαντικό για μένα, από την πληροφόρηση που έχω, ότι υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Νομαρχίας Βοιωτίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Γ’ ΚΠΣ. Θεωρώ ότι υπάρχει το υπόβαθρο και όλες οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε κινητοποιήσει τις δυνάμεις που απαιτούνται για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη πριν δυο μέρες ανακοινώσαμε μια νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας ύψους 37,7 εκατ. Ευρώ και τηρούμε τη δέσμευσή μας στο πρώτο εξάμηνο του 2009 οι προσκλήσεις να υπερβούν τα 200,0 εκατ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια δυναμική τροχιά και σίγουρα οι αξιόπιστοι εταίροι και συνομιλητές όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας θα διευκολύνουν και το δικό μας έργο.
Σε συνεργασία με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας είχαμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε τις προτεραιότητες και να δρομολογήσουμε την πορεία υλοποίησης αυτών των προτεραιοτήτων στο μέτρο του δυνατού. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι η Κυβέρνηση ενισχύει τις δυο Περιφέρειες που βρίσκονται στο Στόχο 2 με την κάλυψη των αναγκών τους για έργα υποδομής διαθέτοντας 150,00 εκατ. Ευρώ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 200, 00 εκατ. Ευρώ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Υπάρχει λοιπόν ένα πλαίσιο κοινής δουλειάς και συνέργιας το οποίο πολύ γρήγορα θα ενεργοποιηθεί...»
Στην ίδια συνάντηση ο Νομάρχης Βοιωτίας δήλωσε:
«Με την ευκαιρία της επίσκεψης του ΓΓ της ΠΣΕ στη Βοιωτία να του ευχηθώ τα καλύτερα, καλή δύναμη έτσι ώστε από κοινού να αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες απαιτήσεις της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου. Η σημερινή συνάντηση είναι μια συνάντηση εργασίας όπου από κοινού Περιφέρεια και Νομαρχία θα ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ ώστε να μπορέσουμε να παράξουμε εισόδημα, ώστε να μπορέσουμε αυτήν την κρίσιμη περίοδο η αυτοδιοίκηση να προστατεύσει τα εισοδήματα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά, το Γ’ ΚΠΣ μέσα από την ομαλή συνεργασία των τελικών δικαιούχων ολοκληρώθηκε καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Θεωρώ λοιπόν, ότι και το ΕΣΠΑ θα πάει καλά, γιατί είναι αναγκαίο να πάει καλά για τη Στερεά Ελλάδα όπως επίσης και ένα θέμα το οποίο θα συζητήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα επειδή ακριβώς είμαστε στο Στόχο 2 εμείς διεκδικούμε και θέλουμε από κοινού την ενίσχυση με εθνικούς πόρους για να χρηματοδοτήσουμε έργα τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, για να κάνουμε ορισμένα βασικά και αναγκαία έργα υποδομών…»

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ – ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΑΣΣΟΣ είναι αλλά χρειάζεται προσοχή, αφού ο ΕΥΒΟΙΚΟΣ του κ.Μάλιαρη δεν έχει να χάσει τίποτα. Αν το πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές του Ευβοικού, μπορούν και το 2 αφού οι του ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΥ θα έχουν το άγχος.
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Καρράς με βοηθούς τους Μπούρικα, Καμπούρη Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛ. – Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Και οι δύο χρειάζονται τους βαθμούς, φυσικά για διαφορετικούς λόγους.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για να μην κινδυνεύσει και η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ για τον τίτλο.
Αυτό το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για την Α.Ε.Χ. και να μου το θυμηθείτε.
Φυσικά τις περισσότερες πιθανότητες έχει το 2, αλλά…
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Βράκας με βοηθούς τους Ρόγκα, Ρουμπή.

ΕΡΕΤΡΙΑ – Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ
Η ΕΡΕΤΡΙΑ έχει σωθεί αλλά και ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ μάλλον ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανοιχτό παιχνίδι και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Ψύχουλας με βοηθούς τους Μάγειρα και Ράζο Αθ.

ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει περιθώρια για ήττα και φυσικά η ισοπαλία δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε καμία.
Κι όμως αυτό το παιχνίδι ξεκινά από το «Χ».
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Κάμπαξης με βοηθούς τον Πάνο και την κ. Φεργάδη.

ΠΑΟΚ – ΑΡΤΑΚΗ
Η ΑΡΤΑΚΗ έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στη κατηγορία αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει τους βαθμούς για να είναι ήσυχος.
Ο «ΑΣΣΟΣ» μάλλον είναι το πιθανό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Σέγκος με βοηθούς τους Παμφίλη, Λιαγκάκη.

ΔΡΟΣΙΑ – ΠΙΣΣΩΝΑΣ
Η ΔΡΟΣΙΑ είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα αλλά ο ΠΙΣΣΩΝΑΣ με ήττα μπορεί να βρεθεί κάτω από τη γραμμή.
Θα τα δώσει όλα ο Πισσώνας, ο οποίος θέλει περισσότερο τους βαθμούς της νίκης. Ξεκινάμε με «2» και μετά βάλτε και τον «ΑΣΣΟ».
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Φώτης με βοηθούς τους Βελέντζα, Λύκο.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΥΛΩΝΑΡΙ – ΛΗΛΑΣ
Χωρίς άγχος και για τις δύο ομάδες.
Ελεύθερα θα παίξουν και οι δύο αντίπαλοι και μάλλον θα έχουμε πολλά γκολ. Όλα τα αποτελέσματα μπορεί να έρθουν.
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Βελέντζας με βοηθούς τους Βλάχο, Ράζο Αθ.

ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΥΜΗ
Το ΠΡΟΚΟΠΙ δεν έχει κανένα περιθώριο. Νίκη πάση θυσία, λένε όλοι.
Η ΚΥΜΗ μάλλον δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, εκτός κι αν πιστέψουμε σε θαύματα.
Πάμε για «ΑΣΣΟ», και ας λένε άλλοι το αντίθετο.
Το παιχνίδι σφυρίζει ο κ. Κάμπαξης με βοηθούς τους Φεργάδη, Καμπούρη Β.

ΣΗΜ.: Δεν παίζουμε ΠΡΟΠΟ αλλά γράφουμε για την πλάκα μας.
Γιατί δηλαδή κάποιοι έχουν δικαίωμα να προβλέπουν πότε θα γίνουν εκλογές και ενώ ποτέ δεν πετυχαίνουν, συνεχίζουν;
Λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και στους διαιτητές.
Μακάρι να τα πάνε όλοι καλά.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Και τώρα, τι γίνεται;


Πώς θα διοικήσει τώρα το Δήμο ο Δήμαρχος κ. Πρατσόλης, αφού δεν έχει τη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Δεν νομίζουμε πως θα έχει πρόβλημα.
Τις αποφάσεις «με κάποιο ειδικό βάρος» τις έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Από εδώ και στο εξής δεν θα χρειαστεί να παρθούν αποφάσεις στις οποίες θα μπορούν να πούνε ΟΧΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Εμείς πάντως πιστεύουμε πως Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι για τους όποιους λόγους δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία της παράταξής τους, θα πρέπει να δηλώνουν παραίτηση.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Ανεξάρτητη και η

κ. Μιτζιφίρη Ελένη


Τίποτα δεν έχουμε στα χέρια μας αλλά πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμαρχος Ν. Αρτάκης κ. Πρατσόλης ζήτησε τη παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Μιτζιφίρη, η οποία ήταν και υπεύθυνη για τη λειτουργία του ΣΤΑΔΙΟΥ της Αρτάκης.
Η κ. Μιτζιφίρη επέλεξε να παραιτηθεί από όλες τις Επιτροπές, στις οποίες συμμετείχε, αλλά δεν παραιτήθηκε και από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου.
Δήλωσε ανεξάρτητη και προφανώς τώρα οι ανεξάρτητοι θα είναι τρεις (3).
Ακούγονται πολλά αλλά σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα ψάξουμε το θέμα. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για πλαστογραφίες και για πράγματα τα οποία ούτε νόμιμα γίνονταν αλλά ούτε και ίση μεταχείριση είχαν απέναντι στις ομάδες.
Έχει υποχρέωση η κ. Μιτζιφίρη αλλά και ο Δήμαρχος να δώσουν διευκρινήσεις για το θέμα αυτό.

Καλημέρα

Όχι κι έτσι!!!


Η κ. Ζλακώνη, ως πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να λέει ό,τι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό της και να κατηγορεί όλους όσους ασκούν κριτική. Ψέματα όμως δεν μπορεί να λέει.
Είπε πως εγώ έλεγα πως θα έφευγε από την παράταξη του κ. Ζεμπίλη τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο κλπ.
Κυρία Ζλακώνη, όχι κι έτσι.
Επειδή συνομιλητής σας συνηθίζει να παίζει ηχητικά αποσπάσματα, ας βάλει να τα ακούσει και να μας πει πότε είπα κάτι τέτοιο.
Αγαπητοί κύριοι,
επειδή δεν θέλετε να ρίχνετε το επίπεδο της εκπομπής σας στο δικό μου επίπεδο, θα σας πω πως εσείς λέγατε συνεχώς πως θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια κι εγώ σας έλεγα πως όταν θα έρθει το τέλος του χρόνου και θα αλλάξουν οι αντιδήμαρχοι, τότε η κ. Ζλακώνη δεν θα είναι αντιδήμαρχος.
Εσείς είχατε τις δικές σας πληροφορίες και λέγατε άλλα και καλά κάνατε.
Έχω όμως μερικές απορίες:
-Εσείς δεν λέγατε για τα σκουπίδια, την αφισσορύπανση και όλα τα σχετικά;
-Εσείς δεν λέγατε πως έφυγε από τον κ. Αναγνωστάκη η κ. Ζλακώνη για κάποιους λόγους που είχαν να κάνουν με την καθαριότητα κλπ., ενώ κάνει τώρα τα ίδια;
Κυρία Ζλακώνη, εγώ δεν έβαζα και δεν βάζω ποτέ στοιχήματα για πολιτικούς. Στοιχήματα έβαζαν αυτοί που σας θεωρούσαν «ΑΚΛΟΝΗΤΗ» και το έγραφαν.
Λάθος κάνουμε;
Επέμενα πως δεν θα είστε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και αυτό έγινε. Αν έχετε κάτι άλλο που είπα, ας το ακούσουμε.
Κυρία Ζλακώνη,
σας χαρακτήρισαν οι συνομιλητές σας «επιτυχημένη αντιδήμαρχο καθαριότητας», αυτοί δηλαδή που έλεγαν ό,τι έλεγαν πριν φύγετε από τη θέση της Αντιδημάρχου.
Σήμερα αυτοί οι ίδιοι κατηγορούν τον κ. Ζεμπίλη, επειδή αντικατέστησε μια επιτυχημένη αντιδήμαρχο.
Τι να πούμε εμείς τώρα;
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου κα να ξέρετε πως εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που άλλα λένε όταν «είναι μόνοι τους στον αέρα» και άλλα όταν αυτοί που θίγονται συνομιλούν μαζί τους.
Κυρία Ζλακώνη, δεν με ενοχλεί που είπατε ό,τι είπατε. Να ξέρετε πάντως πως δεν πρέπει να αφήνετε υπονοούμενα για άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι δεν σας βοήθησαν στις εκδηλώσεις της Αποκριάς.
Θα πρέπει επίσης να ξέρετε πως οι χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν στη Χαλκίδα, δεν έφυγαν με μια κλήση της Τροχαίας.
Αυτά είναι δικαιολογίες.
Πόσες κλήσεις «έκοψε» η ΤΡΟΧΑΙΑ σε αυτοκίνητα με πινακίδες εκτός Εύβοιας;
Γιατί δεν ζητάτε από την Τροχαία να δώσει τα στοιχεία;

Θα αποδειχτεί πως από τις 70.000 κόσμο (εσείς το λέτε), ούτε 200 δεν έφυγαν με κλήση της Τροχαίας.
Όσο για τους συντελεστές της εκπομπής επιπέδου, εύχομαι να είναι πάντα καλά και να θυμούνται τι έλεγε ο ένας για τον άλλον.
*Καλή Σαρακοστή.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ

Παραίτηση, κύριοι…


Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μιχαήλ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, με επιστολή τους, ζητούν την παραίτηση των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Παναγιώτη Κακάτσου, Γεωργίου Κρόκου και Νικολάου Σακκά, οι οποίοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και δήλωσαν ανεξάρτητοι.
Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του τους καλούν να εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους, ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκαν από τους δημότες.
Τους κάλεσαν να παραιτηθούν και, όπως λένε στην επιστολή τους, αυτό θα είναι τίμιο, σωστό και αντρίκειο.
Οφείλουμε να πούμε πως αυτό το θρίλερ με τους ανεξάρτητους δεν έχει τέλος. Οι περισσότεροι δηλώνουν ανεξάρτητοι όταν δεν γίνονται αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και γενικώς δεν έχουν κάποια θέση.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Άντε γεια

Ο Καραμανλής έκανε μία από τις κινήσεις που εμείς είχαμε πει πως θα κάνει και τώρα θα αρχίσει να ανεβαίνει η Ν.Δ.
Το τρένο, πρέπει να ξέρουμε όλοι, πέρα από τα σωστά βαγόνια που πρέπει να έχει και τις γραμμές πρέπει να έχει και καλή μηχανή και καλό μηχανοδηγό.
Η Ν.Δ. μπορεί να μην έκανε καλή επιλογή «στα βαγόνια» αλλά είχε καλή μηχανή και καλό μηχανοδηγό.
Έχει τον Καραμανλή ο οποίος λέει αλήθειες στο λαό και δεν τον κοροιδεύει, όσο κι αν τα παπαγαλάκια λένε διάφορα και δεν βλέπουν τίποτα θετικό.
Όσοι ήθελαν και προέβλεπαν πως θα έχουμε εκλογές το Φθινόπωρο του 2008, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2009, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2009, τώρα μιλούν για το 2010!!!
Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα κάποιων;
Έγραφαν ημερομηνίες.
Να αλλάξουν λοιπόν χαρτορίχτρες, γιατί ο Καραμανλής είπε «Άντε γεια» στις εκλογές. Είπε αυτό που ήθελε να ακούσει ο λαός.

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ Μαντούδι, 06/ 3/ 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δημότες και Δημότισσες Σε μια εποχή που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, σε έναν τόπο που ζούμε για χρόνια το δράμα της ανεργίας, καθήκον όλων μας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με αυτό το πνεύμα το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδέχθηκε την πρόταση της εταιρίας ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΑΕ για ίδρυση ΜΟΝΑΔΑΣ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ στο Κυμάσι.
Δυστυχώς όμως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τριάντης και Λεοντής κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν μια επένδυση που δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Mε ενστάσεις, με άθλιες συκοφαντίες, με υπόγειες παρασκηνιακές διαδρομές (υπό τις πλάτες ποιών;) και την βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Διοίκηση Ν. Ευβοίας) οδήγησαν σε ακύρωση με αστείους ισχυρισμούς την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τη διαδικασία εκμίσθωσης για την ίδρυση της ΜΟΝΑΔΑΣ.
Καθυστερούν τις διαδικασίες και προσπαθούν να διώξουν τον επενδυτή. Ποια συμφέροντα άραγε εξυπηρετούν; Πολεμούν την ελπίδα της εργασίας και το δικαίωμα της περιοχής για οικονομική ανάκαμψη. Δεν θέλουν συμπολίτες με εργασία, αξιοπρεπή ζωή και ελευθερία επιλογών.
Αντίθετα επιδιώκουν δημότες ανίσχυρους, εξαρτώμενους για να τους σέρνουν και να τους ελέγχουν. Είναι όμως αφελείς αν πιστεύουν ότι μπορούν να ακυρώσουν την ελπίδα της εργασίας. Απλά θα μας καθυστερήσουν λίγες ημέρες ακόμη.
Όχι μόνο δεν σταματάμε, αλλά αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, πιο αποφασιστικά, περισσότερο ενωμένοι. Ήδη, 30 Φορείς του Δήμου μας, όλη η τοπική μας κοινωνία, με κοινό ψήφισμα στηρίζουν τις αποφάσεις του Δ.Σ. Κηρέως, ζητώντας να υλοποιηθεί η επένδυση. Επίσης, με ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας, στις 4 Μαρτίου, στήριξε την προσπάθεια του Δήμου μας για την επένδυση στο Κυμάσι, υποσχέθηκε βοήθεια μέσω των Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και καυτηρίασε τις μεθοδεύσεις της Περιφερειακής Διοίκησης. Ταυτόχρονα, μας στηρίζει η πλειοψηφία των βουλευτών του Νομού μας, οι οποίοι αναλαμβάνουν να προωθήσουν το θέμα στη Βουλή και στα αρμόδια θεσμικά όργανα.
Για όλες τις εξελίξεις, για όλες τις επόμενες ενέργειες του Δήμου μας, σας καλούμε σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Μαντουδίου ή στο Κλειστό Γυμναστήριο αν ο καιρός δεν το επιτρέπει.
Σας καλώ να συμμετάσχετε μαζικά στη συγκέντρωση.
Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι την πορεία ενός τόπου καθορίζουν οι πολίτες, οι δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές και όχι τα σκοτεινά παρασκήνια.
Γιατί είμαστε όλοι μαζί.
Γιατί επιλέξαμε την ενότητα έναντι του διχασμού.
Γιατί από το φόβο και την παρακμή, διαλέξαμε την ελπίδα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

"Οικουμενική
κυβέρνηση"


Το «ναι» στη συναίνεση, που ζήτησε από τα κόμματα ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ως τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει ο πλανήτης, αιτιολογώντας τη στάση του απέναντι στην πρόταση του πρωθυπουργού δήλωσε πως το κόμμα του λειτούργησε «μονάχα με τη λογική, αφού το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τί έχει να κερδίσει ένα κόμμα, αλλά πώς θα σωθεί η Ελλάδα». Κατηγόρησε μάλιστα, τόσο τον κ. Παπανδρέου, όσο και τους ηγέτες των κομμάτων της αριστεράς, λέγοντας πως «με την άρνησή τους δεν έδειξαν το μεγαλείο ψυχής, που επιβάλλεται σε πολιτικούς ηγέτες σε περιόδους κρίσεων».

Επανέλαβε δε, την πρόταση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση, θυμίζοντας το επιτυχημένο πείραμα της κυβέρνησης Ζολώτα την περίοδο '89-΄90.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διατύπωσε εκ νέου την εκτίμησή του πως ο κ. Καραμανλής δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και ζήτησε από όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν όσο πιο γρήγορα τη θέση τους στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας.
Επανερχόμενος στο θέμα της οικονομικής κρίσης, τόνισε πως «δεν υπάρχει αναίμακτη έξοδος από την κρίση», επικαλούμενος το παράδειγμα του Τιτανικού. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα ναυάγιο. Δεν έχει σημασία το χρώμα του σωσίβιου, αλλά μονάχα το πώς θα σωθούμε», είπε.
Οι προτάσεις του ΛΑΟΣ, όπως αυτές κατατέθηκαν χθες στον κ. Καραμανλή, είναι, σύμφωνα με το Γ. Καρατζαφέρη, «προτάσεις πρώτων βοηθειών».
Ο αρχηγός του κόμματος έκανε λόγο για τη δημιουργία κρατικών εσόδων, «χωρίς όμως αυτά να επιφέρουν κοινωνικούς τριγμούς», ενώ ζήτησε και τη γρήγορη κίνηση των κεφαλαίων, λέγοντας πως «δεν πρέπει να υπάρχουν ανενεργά κεφάλαια, ούτε της τάξης των 50.000 ευρώ».
Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε ακόμη για τα επόμενα πέντε χρόνια να «παγώσουν» κριτήρια, όπως το πόθεν έσχες και τα τεκμήρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να υπάρξει στοχευμένη φορολογία, αφού όπως εκτίμησε «στο μέλλον, η ζωή όλων μας θα χειροτερέψει και η ζωή των μη προνομιούχων θα χειροτερέψει βάναυσα».
Τέλος, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ σημείωσε πως «τη συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι σοβαρό να συζητάμε για εκλογές» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε μνήμα».

ΕΠΣΕ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΚΤΩΝ
ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Εγινε γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων για τα Πρωταθλήματα Προπαίδων και Τζούνιορ.
Την 1η αγωνιστική (15-3-09) η Εύβοια έχει ρεπό.
Στις 29-3-09 οι Μικτές της Ενωσής μας θα αγωνιστούν εκτός έδρας με τις αντίστοιχες της Αν. Αττικής και στις 5-4-09 στο Ενωσιακό (Πέι Δοκού) με την ΕΠΣ Αθηνών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συλλόγου Θρακομακεδόνων συνήλθε σε σώμα, που αποτελείτε από τους εξής:

Πρόεδρος: Τηλέμαχος Ζήκος
Αντιπρόεδρος:
Αθανάσιος Τάρτης
Γ. Γραμματέας:
Δημήτριος Βουνίσιος
Ταμίας:Σούλα Τάτου
Υπεύθυνη Πολιτιστικών:
Αρετή Σιόγκα
Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων:
Γιώτα Λέων
Μέλος: Ελευθερία Παπαβασιλείου
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΖΗΚΟΣ

Εθνική Νέων

Φιλικά προετοιμασίας
με την Εσθονία
Δύο φιλικούς αγώνες στο Δημ. Γυμν. Χαλκίδας θα δώσει στις 10 και 12 Μαρτίου 2009 (ώρα έναρξης 16:00) η Εθνική Ομάδα Νέων με αντίπαλο την αντίστοιχη της Εσθονίας.
Οι αναμετρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προετοιμασίας της εθνικής μας για την ενδιάμεση φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009 (23-28/5/2009 στην Πορτογαλία).
Οι παίκτες που κλήθηκαν από τον κ. Αλέξη Αλεξίου είναι οι Θεόδωρος Μοσχονάς (ΑΕΚ), Κωνσταντίνος Λάμπρου (Φέγενορντ), Γεώργιος Παληγιώργος (Αναγέννηση Καρδίτσας), Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Αριστοτέλης Καρασαλίδης (ΠΑΟΚ), Γεώργιος Κάτσικας (Ολυμπιακός Βόλου), Αναστάσιος Αυλωνίτης (Ηλυσιακός), Σάββας Γκέντζογλου (ΑΕΚ), Ματθαίος Μαρουκάκης (Καλλιθέα), Παναγιώτης Ταχτσίδης (ΑΕΚ), Ιωάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος Αθηνών), Νικόλαος Αστάρης (ΠΑΟΚ), Αθανάσιος Καραγκούνης (Φωκικός), Ιωάννης Λουκίνας (Αγία Παρασκευή), Αλεξανδρίδης (ΠΑΟΚ), Αριστείδης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός), Βασίλειος Λαμπρόπουλος (Απόλλων Καλαμαριάς), Αλέξανδρος Βελέτης (Ηλυσιακός), Γεώργιος Νικλητσιώτης (Ολυμπιακός), Στυλιανός Βασιλείου (Λεβαδειακός), Νικόλαος Καλτσάς (Βέροια), Απόστολος Γιάννου (Απόλλων Καλαμαριάς), Κωνσταντίνος Μανωλάς (Θρασύβουλος).

ΓΥΜΝΙΣΤΕΣ

Ενταση σε θέρετρο γυμνιστών
όταν κάποιος αρνήθηκε να... γδυθεί!
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε τροπικό θέρετρο γυμνιστών στην Κουϊνσλάνδη της Αυστραλίας με αποτέλεσμα να χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας.
Ο τουρίστας Τζον Χάρισον και η σύζυγός του Λιν ισχυρίζονται ότι εκδιώχθηκαν από το θέρετρο επειδή ο πρώτος αρνήθηκε να καθίσει ολόγυμνος στο δείπνο της βραδιάς.
Ο ιδιοκτήτης Τόνι Φοξ τον πέταξε έξω γιατί έκρινε "ανάρμοστη" τη συμπεριφορά του κ. Χάρισον και "έλλειψη σεβασμού" προς τους άλλους συνδαιτυμόνες.
Ο τελευταίος αντέδρασε δημιουργήθηκαν επεισόδια και κλήθηκε η αστυνομία.
Ο κ. Φοξ υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του κ. Χάρισον ήταν γενικά απαράδεκτη.
"Πρόσβαλε και τρεις γυναίκες που βρέθηκαν μπροστά του και ήταν γυμνές" είπε.
Ο κ. Φοξ λέει πως βρήκε ένα διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Διοργανώνει ένα 30ήμερο πάρτυ γυμνιστών, χωρίς περιορισμούς.
"Απαγορεύουμε μόνο τις φωτογραφικές μηχανές και τα ναρκωτικά" είπε και πρόσθεσε: "Η δύσκολη οικονομική κατάσταση απαιτεί δραστικά μέτρα" Το θέρετρο αυτό, στο οποίο τα ρούχα είναι προαιρετικά, πριν τρία χρόνια είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν διοργάνωσε σειρά πάρτι με θέμα την ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων.
Οι συντηρητικοί της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν, όμως η δήμαρχος της πόλης Βαλ Σίερ δήλωσε πως δεν έχει αντίρρηση για το πάρτι, αρκεί να μην παραβιάζει τους νόμους.
Η βιομηχανία του τουρισμού στην Αυστραλία έχει χτυπηθεί σκληρά από την παγκόσμια οικονομική και οι Αυστραλοί προσπαθούν να βρουν τρόπους προσέλκυσης τουριστών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οργανώθηκε και η καμπάνια για την "Καλύτερη Δουλειά στον Κόσμο" που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ 2009


Την αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής χρονιάς του 2009 εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε η ΟΚΕ με θέμα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ελληνικό τουρισμό και τόνισε με έμφαση ότι το υπουργείο θα κάνει το παν για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο.
Απαντώντας στα αιτήματα των φορέων για επέκταση της επιδότησης εργασίας ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την αρμόδια υπουργό Φάνη Πάλλη Πετραλιά, προκειμένου να εξεταστεί και αυτό το ζήτημα.
Λίγο πριν την παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου, ο Κώστας Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι σήμερα το υπουργείο παρέλαβε το νέο δημιουργικό της διαφήμισης που θα προβάλλει την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει αλλάξει το λογότυπο. Φέτος όπως τονίστηκε η Ελλάδα θα διαθέσει 75 εκατ. ευρώ κονδύλια για την προβολή της.
Την ίδια στιγμή οι φορείς του τουρισμού σημειώνουν ότι πλήγμα στην απασχόληση του τουριστικού κλάδου αναμένεται να επιφέρει η οικονομική κρίση, που πλήττει τις οικονομίες διεθνώς και κατ'επέκταση και την Ελλάδα, ενώ η πτώση των αφίξεων του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Τόσο ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος όσο και ο Νίκος Αγγελόπουλος στάθηκαν στο τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Ο κ.Πολυζωγόπουλος επεσήμανε ότι το 2009 είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθούν 90 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουριστικό πάντα κλάδο και αν σε αυτές προστεθούν και 60 χιλιάδες που θα δημιουργούνταν αν η ανάπτυξη εκινείτο στο ύψος της προηγούμενης δεκαετίας ισοδυναμούν με μείωση της απασχόλησης κατά 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εστιάζοντας πάντα στην κρίση, τόνισε ότι "ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα" και χωρίς να δώσει νούμερα απολύσεων εργαζομένων, προανήγγειλε περικοπές στις θέσεις εργασίας προκειμένου να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Στο σημείο αυτό ο Νίκος Αγγελόπουλος άσκησε κριτική στο γεγονός ότι η διαφημιστική καμπάνια δεν έχει ακόμα "τρέξει" για την Ελλάδα, τη στιγμή που άλλες χώρες όπως είπε ήδη έχουν παρουσία στα κανάλια της διαφήμισης.
Ιδιαίτερα απαισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ από τον διεθνή Tour Operator TUI. Συγκεκριμένοι κρατήσεις από την Αγγλία εμφανίζουν πτώση 25%, από τη Γερμανία, 22%, από τη Γαλλία 19% και από τη Σκανδιναβία 30%.

Τέλος στην παρέμβαση της η Αντζελα Γκερέκου, υπεύθυνη για τον τομέα τουρισμού στο ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη απέναντι στην κρίση και σημείωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για τον τουρισμό η κυβέρνηση τα έλαβε πολύ καθυστερημένα. Για τη σύσταση του υπουργείου Τουρισμού επεσήμανε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ζήτησε αυτό να εξοπλιστεί με αρμοδιότητες που σήμερα δεν έχει.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Και πάλι σε ιδιώτη

Τελικά το Νησί των Ονείρων θα δοθεί σε ιδιώτη, γιατί ο Δήμος δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να το λειτουργήσει.
Για να γίνει κάτι τέτοιο, για να προχωρήσουν σωστά οι διαδικασίες δημοπράτησης κλπ, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Αυτό σημαίνει αντίο καλοκαίρι.
Αλήθεια, ποιον εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση;
Υπάρχει περίπτωση να αναλάβει και πάλι η εταιρία που διαχειριζόταν τα προηγούμενα χρόνια το νησί;
Αν ΝΑΙ, τότε γιατί όλη αυτή η ανακατωσούρα;
Και κάτι ακόμη. Τι θα γίνει με όλα αυτά που καταγγέλθηκαν για το ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ;

ΕΠΣΕ-Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΑΓΩΝΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ


ΕΠΣΕ-Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΑΓΩΝΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ


Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΑΓΩΝΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ενισχύσεις έως 1,3 δισ. ευρώ
Νέο πρόγραμμα
στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ
προκηρύσσει το υπουργείο Οικονομίας
για ΜμΕ

Σε νέα προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν έως και 50 εργαζομένους, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2007–2013. Οι διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης κινούνται ταχύτατα, με στόχο να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενισχύσεις για τις μικρές επιχειρήσεις μέσω του σχετικού προγράμματος υπολογίζεται ότι θα φθάσουν το 1,3 δισ. ευρώ. Τα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης είναι τα εξής:
· Θα αναφέρεται σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, παροχή υπηρεσιών).
·Θα αφορά μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 50 εργαζόμενους.
· Θα αποσκοπεί στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης καθώς και στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων.
· Ο ενισχυόμενος προϋπολογισμός της κάθε επενδυτικής πρότασης δεν θα υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.
·Το ποσοστό επιχορήγησης θα ανέρχεται έως και 60% του ενισχυόμενου προϋπολογισμού της επένδυσης.
Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών -όπως τονίζεται στην ανακοίνωση- πέτυχε τη συντόμευση των προβλεπόμενων προθεσμιών για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχονται από την ΕΕ, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και εθνικό κανονιστικό πλαίσιο, για την υλοποίηση της νέας προκήρυξης. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων αναμένονται στο τρίτο 10ημερο του Απριλίου.
Ταυτόχρονα, με στόχο την αποτελεσματική υλοποίηση του διαγωνισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη οι ακόλουθες διαδικασίες:
1. Η σύνταξη του σχετικού θεσμικού πλαισίου.
2. Η επέκταση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης των ενισχύσεων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
3. Η οριστικοποίηση των υπό δέσμευση πόρων, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ, και η οριστικοποίηση της κατανομής τους ανά Περιφέρεια.
4. Η έκδοση των εξειδικευμένων υπουργικών αποφάσεων.
5. Η έκδοση του οδηγού εφαρμογής του υπό προκήρυξη μέτρου ενίσχυσης.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε σχετικά: «συνεχίζουμε εντατικά την ενεργοποίηση όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007–2013, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα περιθώρια και τις δυνατότητες για την επιτάχυνση των διαδικασιών».
"Ειδικά η υλοποίηση των δράσεων που αφορούν την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή, στόχος μας είναι να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν απασχόληση και εισόδημα στους εργαζομένους τους".