Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

.....για να μην λένε μπούρδες

 -  Επειδή εμείς δεν παίζουμε το πουλάκι μας και δεν μασάμε από απειλές και συκοφαντίες, ούτε φοβόμαστε το τσαλάκωμα, θα δημοσιεύσουμε σήμερα τα ονόματα των ανθρώπων που συμμετείχαν ως υποψήφιοι και εκλέχθηκαν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στις εκλογές του σωματείου ΑΒΑΝΤΕΣ Χαλκίδας, όχι για να τους κάνουμε υποδείξεις, αλλά για να τους στείλουμε ένα μήνυμα. Έχουν όλοι ευθύνες για ότι συνέβη μέχρι σήμερα και ότι θα συμβεί αυτές τις μέρες στο σωματείο. Ούτε δικηγόροι είμαστε, ούτε δικαστικοί, ούτε ΕΠΟ, ούτε ....

.....τα σέβη μας

 - Αν θέλετε κύριε, αυτά που μας είπατε όταν μας τηλεφωνήσατε, να μας τα στείλετε μξε κάποιο μήνυμα ή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, ώστε να τα έχουμε με την υπογραφή σας και ευχαρίστως να τα αναρτήσουμε.
Έτσι στο μιλητό δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Και κάτι ακόμη καλέ μας άνθρωπε.
Εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ μα ποτέ υπάλληλοι των δικών σου αφεντικών και .....

....ο αυτοδιοικητικός Ζεμπίλης και οι φίλοι του

 - Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κύριος Θανάσης Ζεμπίλης, δεν έχει ανάγκη από "το σπρώξιμο" κανενός και ούτε θα τρέξει πίσω από κάποιους υπουργούς και όχι μόνο, για να βγαίνει φωτογραφίες.
Ο Θανάσης Ζεμπίλης είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και έχει πολλούς φίλους σε κάθε ....

.....είναι οριστικό;;;

 - Ο πρόεδρος του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ είναι προσωρινά στην θέση αυτή και δεν το έχει κρύψει ποτέ.
Επειδή κανένας δεν ήθελε να πάρει τις ευθύνες και να είναι πρόεδρος, ανέλαβε καθήκοντα ο Αντώνης Αυλωνίτης.
Λένε όλοι πως θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς.
Κύριοι δεν υπάρχει καμία τέτοια...

...ο Γιωργάκης από το Μπούρτζι

 - Τελικά ο κωλοτούμπας Γιωργάκης από το Μπούρτζι, ο οποίος δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος Δημοτικός ή Τοπικός Σύμβουλος, ενώ άλλοι λένε πως θα είναι και μάλιστα με τον κ. Σπύρου, ξαναχτύπησε και πάλι.
Προσπαθεί να πείσει τον Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ, να κάνει αγκαλίτσα τον Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα του.....

....καλό αυτό

 - Τι μπορείς να πάθουμε ξαφνικά και ιδιαίτερα εμείς οι άσχετοι.
Διαβάζουμε τους ορισμούς διαιτητών που δημοσίευσε η ΕΠΣΕ στην ιστοσελίδα της και πάθαμε ένα ψιλό σοκ!!!!
Γιατί;
Γιατί διαβάσαμε πως η κυρία Νικολάου Σοφία θα ήταν βοηθός διαιτητή σε 2 αγώνες.
Αναρωτηθήκαμε 
- πως τα προλαβαίνει όλα η κυρία Νικολάου, αφού είναι ....

....θα πείτε μια συγνώμη;;;;

 - Διαβάσαμε μια ανακοίνωση παραίτησης του κυρίου Ζήση από μέλος του ΔΣ του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, αλλά δεν ξαφνιαστήκαμε αφού ξέραμε νωρίτερα πως την είχε έτοιμη.
Το κακό ξέρετε ποιο είναι;
Είχαμε γράψει πως έρχεται παραίτηση μέλος του ΔΣ της ομάδας και κάποιοι είπανε πως αυτό ήταν δημιούργημα της φαντασίας μας.
Κύριοι τα γεγονότα μας ....

...αχ Ευρώπη

EL: Πειστική εμφάνιση από τη Γιουνάιτεντ (3-0 την Σερίφ) και... πρωτιά με Σοσιεδάδ

Παρά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, η Φράιμπουργκ εξασφάλισε την πρώτη θέση του 7ου ομίλου του Europa League και προκρίθηκε στους «16» του θεσμού.

Η δεύτερη θέση ακόμα «παίζεται» ανάμεσα στη Ναντ και την Καραμπάχ μετά τη νίκη-θρίλερ των Γάλλων με 2-1 στις καθυστερήσεις. Μία από τις προνομιούχες θέσεις του 10ου ομίλου κέρδισε η Φερεντσβάρος που κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος (1-1) τη Μονακό με σκόρερ τον Ζακάριασεν.

Η Τραμποζονσπόρ ηττήθηκε 2-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα καθώς το γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο Τάσος Μπακασέτας στο 39΄ δεν ήταν αρκετό. Η τουρκική ομάδα έμεινε εκτός των πρώτων δύο θέσεων, ενώ κινδυνεύει να χάσει...

....υπάρχουν συνυπεύθυνοι και ανεύθυνοι

 - Ας μη γελιόμαστε. Το δεν ήξερα, το δεν έχω ευθύνες, το όχι εγώ, αλλά αυτός, δεν σε σώζει, γιατί ο νόμος είναι νόμος και όταν συμμετέχεις στο φαγοπότι, έχεις ευθύνες ακόμη κι αν την υπογραφή σου δεν την έβαζες πουθενά.
Ας μη γελιόμαστε κι ας μιλήσουν όλες και όλοι καθαρά και δημόσια και όχι στο μεταξύ μας.
Το πάρε δώσε φαίνεται όσο ....

2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Συνεδρίαση (δια ζώσης και διαδικτυακά) του Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. "Συνιστώ ψυχραιμία" προς κάθε κατεύθυνση, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει λέει ο φίλος μας και οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν προς κάθε κατεύθυνση. Τίποτα δεν θ΄ αποκαλύψουμε σήμερα, αλλά θα γράψουμε τα πάντα μέχρι και 08/11/2022, για να μη λένε κάποιοι πως δεν ήξεραν!!!!  Μπορεί κάποιοι να "πουλάνε" όσο όσο, αλλά....

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

28η Οκτωβρίου


 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Εθνική Επέτειος του «ΟΧΙ» είναι μια από τις σημαντικότερες σελίδες που γράφτηκαν στην Ιστορία της Ελλάδας.
Η ημέρα της αντίστασης των προγόνων μας, που διαχρονικά αποτελούν πηγή έμπνευσης, αγωνιστικότητας, ήθους, ομοψυχίας, πατριωτισμού.
Ο ηρωισμός και η δύναμη που έδειξαν στα βουνά της Πίνδου, μας γεμίζει υπερηφάνεια για το παρελθόν και αισιοδοξία για το μέλλον.
Περάσαμε δύσκολα χρόνια, λόγω της πανδημίας και των περιορισμών, όμως...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Εκδήλωση για Ανεξάρτητο Τάγμα Εύβοιας του ΔΣΕ: Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Εύβοια και το Παράρτημα Εύβοιας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τιμούν το Ανεξάρτητο Τάγμα Εύβοιας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οργανώνοντας εκδηλώσεις με θέμα: "Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!"
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Κυριακή 6 Νοέμβρη:
Στις 9πμ ιστορικός περίπατος στα λημέρια του .....

Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 28 Οκτωβρίου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Νοεμβρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 24-28 Οκτωβρίου. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,1 δισ. ευρώ σε πάνω από 4 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την ερχόμενη εβδομάδα, οι εξής καταβολές:

- Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 536,3 εκατ. ευρώ για τις κύριες και.....

Μαρμάρι: Προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για την Μακρόνησο


Η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ διοργανώνει προβολή του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ "Μακρόνησος. Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά" , την ...

Εκπρόσωποι της Π.ΣΤ.Ε. – Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Καλημέρα σας,
Σας ενημερώνουμε ότι στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Εύβοιας θα παραστούν ως εξής:

·         O Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γεώργιος Κελαϊδίτης στην έδρα της Π.Ε. Εύβοιας, τη Χαλκίδα

·         Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Γαλάνης στην έδρα της Π.Ε. Εύβοιας, τη Χαλκίδα

·         Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας...

Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

1. Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Α. Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, όλων των σπιτιών της πόλης και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από τις 08:00 το πρωί  26ης  Οκτωβρίου  μέχρι τη δύση του ήλιου της 28ης  Οκτωβρίου  με τη φροντίδα των αρμοδίων Αρχών.
Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


 - Σταματάμε τα όποια σχόλια εδώ και θα συνεχίσουμε το Σάββατο, ώστε να σας...

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΗ Β.ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.

 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. σας προσκαλεί, στις ημερίδες που διοργανώνει στους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, στα πλαίσια δράσεων προβολής και εμψύχωσης του τρέχοντος LEADER, CLLD-LEADER  Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας 2014-2020. 
Οι ημερίδες έχουν αντικείμενο «την προσοδοφόρα καλλιέργεια της τρούφας στο Νέο Δάσος – Δυνατότητες, Οφέλη και Προοπτικές» 
Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και ειδικοί στην οικονομία, την καλλιέργεια, την συλλογή, τη χρήση  της τρούφας, οι οποίοι θα αναλύσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη δημιουργία και την ανάπτυξη πιλοτικών καλλιεργειών τρούφας σε δημόσιες ή ιδιωτικές εκτάσεις, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, μέσα και από συνέργειες. Παράλληλα , θα γίνει παρουσίαση σε εργαλεία συν εργατικότητάς , που προσφέρονται από την  κοινωνική οικονομία. 

Οι ημερίδες Θα πραγματοποιηθούν:

• Στη Λίμνη, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 17.30, στο κτήριο «Μελά»

• Στην Ιστιαία, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 17.30, στο Μουσείο Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας.

Καλλιέργεια Τρούφας – Δυνατότητες – Οφέλη – Προοπτικές στην Βόρεια Εύβοια

Η καλλιέργεια της τρούφας απαιτεί σχετικά χαμηλές γεωργικές εισροές, ενώ ειδικά για πυρόπληκτες περιοχές, μπορεί ταυτόχρονα να προωθεί την αναδάσωση και την οικονομική ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Η φύτευση δέντρων για την καλλιέργεια της τρούφας, με χαμηλές απαιτήσεις νερού, ενισχύει το έδαφος με την επέκταση του ριζικού συστήματος και γενικότερα είναι ωφέλιμη για το περιβάλλον. Στο μακρινό τέλος της παραγωγικής ζωής της τρούφας, διασφαλίζεται ένας επιπλέον πόρος ξυλείας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.

Ο συνδυασμός των προσπαθειών αναδάσωσης με παράλληλο στόχο και την παραγωγή τρούφας, εμφανίζεται ως μία δυνατότητα που μπορεί να προσθέσει μια ευκαιρία ανάπτυξης για την περιοχή που εφόσον πετύχει, θα έχει και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Τα οφέλη από την καλλιέργεια της τρούφας, η οποία έχει την αποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένα είδος υψηλής γαστρονομικής και οικονομικής αξίας, μπορούν να είναι πολλά και ποικίλα, με συνέπεια την δημιουργία υπόβαθρου που δύναται να επηρεάσει έντονα θετικά όλους τους τομείς της τοπικής οικονομία, πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή.

...και λίγα είναι!!!!

 - Δεν είναι και πολλά τα λεφτά.
Υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Χαλκιδέων δίνει τα ρέστα του, αγκαλιά με χορηγούς και έδωσε παραγγελιά να του ετοιμάσουν το πρόγραμμα της παράταξής του.
Όταν ακούσαμε το πόσο θα του κοστίσει αυτή η παραγγελιά, πάθαμε ένα σοκ, αλλά συνήλθαμε γρήγορα, όταν μας είπανε λεπτομέρειες.
Θα πληρώσει ....

....σουτάκια

 -  Είχαμε αγώνες κυπέλλου Εύβοιας χθες με τα εξής αποτελέσματα:
ΑΕ Χαλκίδας - Σταυρός 0 - 3 
Καστέλλα - Μακρυκάπα 0 - 3 
Άγιος Λουκάς - Αυλωνάρι 1 - 2
Πανηλιακός - Μαντούδι 0 - 3 
Ερμήλιος - Απόλλων Ερέτριας 2 - 1...

...οι καλοί και οι κακοί!!!

 - Τελικά κάποιοι ή είναι πολύ μπουνταλάδες ή πραγματικά είναι μειωμένης νοημοσύνης και δηλώνουν τετραέξυπνοι ενώ πιστεύουν πως μπορεί να κοροϊδέψουν τους πάντες.
Αλήθεια πιστεύουν πως εμείς είμαστε οι κακοί και αυτοί οι καλοί;
Δηλώνουν επίσης πως είναι φίλοι του κυρίου Σωτηρίου, ακόμη και σήμερα!!!!
Ο ίδιος άραγε το ξέρει;
Κύριε Σωτηρίου, αν έχετε τέτοιους φίλους, τι να τους κάνετε τους εχθρούς;
Είναι άλλο το να είσαι δίπλα σ΄ έναν άνθρωπο όταν αυτός έχει το χρήμα και το μοιράζει....

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.
Την παραμονή της πανηγύρεως το απόγευμα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή  Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, του Βουλευτού Ευβοίας κ. Αθανασίου Ζεμπίλη, εκπροσώπων....
 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλημερούδια σε όλες και όλους.
Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα, γιατί "ο σχετικός" ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς, την διάλυση της ομάδας ΑΒΑΝΤΕΣ Χαλκίδας. Ξέρει μπαλίτσα "ο σχετικός" αφού με όποια ομάδα μπερδεύτηκε, η ομάδα διαλύθηκε!!!
Το πόσες και ποιες είναι οι ομάδες, δεν θα καθίσω να τις μετρήσω, γιατί δεν θα χάσω τον πολύτιμο χρόνο, αλλά δεν είναι και μυστικό, αφού το ξέρουν και οι πέτρες.
Ρε συ μπαγασάκο, εσύ που είσαι έντιμος, κύριος και προσφέρεις εθελοντικά (χα χα χα) τις υπηρεσίες σου, γιατί στράβωσες όταν γράψαμε πως η ομάδα ήταν στην Α'  κατηγορία Εύβοιας; 
Εντάξει κάναμε ένα λάθος. Η ομάδα ήταν ....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγώνων πρωταθλήματος Α', Β' και Γ' κατηγορίας 29-30/10/2022


A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/22 16:00 ΑΟ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ - ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ"
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/22 16:00 ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/22 16:00 ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ     ΨΑΧΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/22 16:00 ΑΟ ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΓΥΜΝΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/22 15:00 ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ -  ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ...

...έχουμε παραίτηση;;;;

 - Τελικά είναι είδηση ή όχι η παραίτηση μέλους του ΔΣ της ομάδας του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ;
Μακάρι να έχουμε λάθος πληροφόρηση και να μην υπάρξουν αναταράξεις.
Όχι δεν θα παραιτηθεί προς το παρόν....

Εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΧΑΛΚΙΔΑ
Έλενα Βάκα, Δήμαρχος Χαλκιδέων
Δήμητρα Σακελλαράκη, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

ΛΟΙΠΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων εκπρόσωποι θα είναι οι κατά τόπον Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι:
Βαθύ:
Ελευθέριος Λειβαδίτης, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλίδας
Νίκος Νικήτας, Πρόεδρος
Βασιλικό: 
Δημήτρης Σέρρας, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ληλαντίων
Παναγιώτης Τροχούτσος, Πρόεδρος
Δροσιά: 
Κωνσταντίνος Καρβούνης, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ανθηδόνος...

Σημεία δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, σε Χαλκίδα, Αρτάκη και Ανθηδόνα

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), στα εξής σημεία:
Α) από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 09:00 έως κι ώρα 15:00, στο Πάρκο του Λαού (στη συμβολή των οδών Αλιβερίου και Κιαπέκου).
Β) τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, από ώρα 09:00 έως κι ώρα 15:00, στο Δημαρχείο Νέας....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να προσέχετε την υγεία σας, αλλά και χρόνια πολλά. Πάντως δεν είναι κακό να γράψουμε και ένα ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.  Αντίσταση έκαναν και τότε οι Έλληνες, αλλά αντίσταση τότε κατά των Γερμανών, ενώ σήμερα αντιστεκόμαστε ο ένας ....

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

....σφηνάκια

 - Γιατί δεν γράφετε κάτι για το σκάνδαλο στην διαιτησία, όπως το χαρακτηρίσατε; Αυτό μας λέει αναγνώστης που επικοινώνησε μαζί μας. Αγαπητέ Αναγνώστη μην έχεις καμία αμφιβολία, για το αν θα αποκαλυφθεί ή όχι. Περιμένουμε να δούμε αν θα το συγκαλύψουν ή όχι. Πληροφορίες λένε πως η ΚΕΔ γνωρίζει τα πάντα και πως δεν θα προχωρήσει στην επικύρωση των αποτελεσμάτων των διαδικασιών και θα προχωρήσει και .....

Σύμβαση κατασκευής του έργου αντιμετώπισης καταπτώσεων στο «Κοκόσι» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και υπέγραψε πλέον σύμβαση κατασκευής για το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 – 2022» με προϋπολογιστικό κόστος 3.000.000 ευρώ.
Βασικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η αντιμετώπιση καταπτώσεων και κατολισθήσεων επί της Επαρχιακής Οδού Μουρίκι – Λουκίσια – Χάλια, στη θέση «Κοκόσι» και σε μήκος περίπου 400 μέτρων.
Προβλέπονται μεταξύ άλλων οι ακόλουθες εργασίες:
Διαμόρφωση των ανάντη πρανών (κατασκευή αναβαθμών) στη θέση «Κοκόσι» προς αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.
Άρση καταπτώσεων, καθαρισμός και επένδυση τάφρων.
Καθαίρεση και επανατοποθέτηση υφιστάμενων φραχτών και μεταλλικών πλεγμάτων ανάσχεσης βραχοπτώσεων.
Τοποθέτηση νέων φραχτών και μεταλλικών πλεγμάτων ανάσχεσης....

....ώρα να γελάσουμε

 - Τι άλλο θ΄ ακούσουμε Θεέ μου.
Κλιμάκιο με πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς θα έρθει τα Χριστούγεννα στην Εύβοια, για να εγκαινιάσουν τα έργα τα οποία πρότεινε υποψήφια βουλευτής της Εύβοιας.
Μετά τα εγκαίνια των έργων θα πάνε όλοι μαζί στα γραφεία του υφυπουργού κυρίου Κεδίκογλου και των βουλευτών Εύβοιας κ. Ζεμπίλη και Πνευματικού, για να τους ενημερώσουν όχι για τα έργα, αλλά για το.....

Ψηφίστηκε ο νέος σωφρονιστικός κώδικας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, με σειρά βελτιωτικών αλλαγών στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποδεχόμενος προτάσεις και παρατηρήσεις τόσο της αντιπολίτευσης όσο και αρμόδιων φορέων, το νομοσχέδιο για την «Αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα».

Υπέρ της αρχής του νέου σωφρονιστικού κώδικα τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, αναγνωρίζοντας πάντως ως πολύ θετικό «το πνεύμα ανοιχτού διαλόγου που επέδειξε η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», όπως ανέφεραν.

Σημειώνεται ότι αρκετά άρθρα του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν με μεγάλη...

....η άποψή μας

 - Έχουμε την άποψη πως δεν θ΄ αργήσει να έρθει ο έλεγχος στα σωματεία που προχώρησαν σε ψεύτικες δηλώσεις κι εκεί θα αποκαλυφθεί πως ένας προπονητής μπορεί να είναι σε 2 -3  ομάδες, πως μια ομάδα να έχει προπονητή τον Γιώργο και να δηλώνει τον Βασίλη, πως ένας μπορεί να είναι πρόεδρος ή μέλος του ΔΣ ενός σωματείου και προπονητής σ΄ αυτό ή σε άλλο σωματείο και άλλα....

....καλησπέρα σου κύριε "χορηγέ"!!!

 - Μακάρι αυτοί που ανέλαβαν να κρατήσουν ζωντανή στην Α΄ Κατηγορία της Εύβοιας την ομάδα ΑΒΑΝΤΕΣ Χαλκίδας, να τα καταφέρουν,  μέχρι στιγμής όμως, η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε"!!!!
Θα απαντήσουμε αύριο στον κύριο ο οποίος δηλώνει φίλος του κ. Σωτηρίου και του ρίχνει όλες τις ευθύνες, αλλά δηλώνει πως πλήρωνε και από την τσέπη του.
Όσο για μας που μας χαρακτηρίζει άσχετους και ότι γράφουμε ότι μας λένε, δεν μας ενοχλεί καθόλου, γιατί εμείς δεν ήμασταν υπάλληλοι κανενός.
Κύριε ο Σωτηρίου οδηγήθηκε σε παραίτηση, γιατί έτσι η ομάδα θα ....

...το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

 - Τελικά θα δείτε που το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει βουλευτή στην Εύβοια και θα ανεβάσει πολύ τα ποσοστά του σε σχέση με τα ποσοστά που είχε στις εκλογές του 2019.
Θα έχει και ψηφοδέλτιο με δυνατά ονόματα και τα οποία έχουν απήχηση στον κόσμο.
Είναι πλέον φανερό πως....

....μικρά, μικρά

 - Λίγα έχουμε γράψει για την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών ΑΒΑΝΤΕΣ Χαλκίδας; Εδώ και χρόνια χτυπούσαμε καμπάνες και όχι καμπανάκια και γράφαμε αλήθειες που πόνεσαν πολλούς και όλοι προσπαθούσαν να μας βάλουν στην γωνία, λέγοντας πολλά εναντίον μας, με στόχο να κάνουν την δουλίτσα τους. Τι να σας θυμίσουμε; Να ξεχάσουμε πως είχαμε μέχρι και σκάνδαλο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο περιέγραψαν....

Αντωνίου Λουκάς

 - Γεννημένος το 2009 ο Λουκάς Αντωνίου τα πήγε καλά στο Τέτραθλο για την κατηγορία Κ14 και κατετάγη 2ος με 465 βαθμούς μεταξύ 87 αθλητών απ΄ όλη την Περιφέρεια Στερεάς και Εύβοιας.
Ο Λουκάς είναι τυπικά αθλητής του ΤΡΙΤΩΝΑ αλλά ουσιαστικά είναι πλέον στον ΓΑΣ ΕΥΒΟΪΚΟΣ όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγώνων Κυπέλλου "ΔΑΡΙΒΕΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ" Α' Φάσης 21-28/9-26/10-2-9/11/2022

A' ΦΑΣΗ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΠΑΝΗΛΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΟ ΣΤΑΥΡΟΥ "ΤΣΑΛΙΚΗ-ΠΑΠΙΛΑ"
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ - ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΕΡΜΗΛΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΔΡΟΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΑΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ - ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΛΟΥΜΙΔΕΙΟ" ΚΑΡΥΣΤΟΥ...

...φαπούλες

 - Έχουμε σχεδόν 1 χρόνο ακόμη μέχρι να διεξαχθούν οι Δημοτικές εκλογές και είναι βέβαιο πως μετά τα Χριστούγεννα θ΄ αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τους υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι μέχρι τώρα είναι πολλοί και σίγουρα κάποιοι θα αποχωρήσουν από την κούρσα. Μπορεί τώρα να δηλώνουν υποψήφιοι, αλλά όλοι ξέρουμε πως δεν έχουν....

....το γούρι του ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΥ;;;;

 - Τελικά ο προπονητής του ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΥ κ. Θανάσης Μεθενίτης, φροντίζει ώστε η ομάδα του να είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, αλλά να δημιουργεί και την αίσθηση του πρωταθλητή στην ομάδα. 
Ο ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι έχει κάτω από τα δοκάρια του δύο τερματοφύλακες που ήταν μαζί και στον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ και κατέκτησαν ...

Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League

«Αγκαλιά» στους «16», Παρί και Μπενφίκα


Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League μετά τις αποψινές τους εντός έδρας εμφατικές νίκες επί των Μακάμπι Χάιφα (7-2) και Γιουβέντους (4-3) αντίστοιχα, όπως και η Ντόρτμουντ από το 7ο γκρουπ, παρά το 0-0 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» με τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» από την πλευρά τους με το βαθμό που απέσπασαν εξασφάλισαν και την πρωτιά του ομίλου. 

«Βροχή» από γκολ στο πρώτο «πιάτο» της 5ης αγωνιστικής, καθώς σημειώθηκαν 32, εννέα εξ αυτών στο Παρίσι, στην πιο παραγωγική βραδιά από την έναρξη των....

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

 - Γράψαμε πως όλα πάνε καλά με τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ.
Ο Σύλλογος έχει πρόεδρο και ο οποίος λένε πως έχει στόχο να παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος. Εμείς πάλι λέμε πως ο κ. Αυλωνίτης δεν έχει τέτοιον στόχο. Θα δούμε.....
Λεφτά υπάρχουν και αυτό το δηλώνουν οι ίδιοι....

....μια παράταξη μόνος του

 - Είναι ακόμη επικεφαλής παράταξης ο κ. Καλαθέρης στον Δήμο Χαλκίδας;;;;
Μόνος του είναι, αφού με τον κ. Σιόλια δεν λένε ούτε καλημέρα που λέει ο λόγος.
Κύριε Καλαθέρη οι δημότες της Χαλκίδας δεν σας τίμησαν με την ψήφο τους και φυσικά δεν υπάρχει ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγώνων Κυπέλλου Α' Φάσης 26/10/2022


A' ΦΑΣΗ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΠΑΝΗΛΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ -ΑΟ ΣΤΑΥΡΟΥ "ΤΣΑΛΙΚΗ-ΠΑΠΙΛΑ"
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 18:00 ΕΡΜΗΛΙΟΣ ΑΝΘΗΔ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΔΡΟΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22 16:00 ΑΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ - ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΛΟΥΜΙΔΕΙΟ"...

....σουτάκια

 - Τι μας θύμισε ο κύριος Μπάμπης Κουσκούτης με τα όσα έγραψε στο fb σχετικά με γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου και "τα μόρια". Προφανώς ο κ. Κουσκούτης δεν κάνει αναφορά στα μόρια που θα συγκεντρώσει κάποιος στις Πανελλαδικές, αλλά στα μόρια που όσοι έχουν τα χρησιμοποιούν πολλές φορές και με λάθος τρόπο. Αλήθεια λέει ο κ. Κουσκούτης για τα αθλητικά σωματεία που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ιδιαίτερα από τότε που αυτή η.....

.....με πονοκέφαλο η δήμαρχος

 - Όταν έχεις σχέσεις και με τον αθλητισμό και έχεις πολλούς φίλους προπονητές, τότε φυσικό είναι να πάρεις και τον πονοκέφαλο που έχουν αυτοί.
Κάποιοι προπονητές έχουν πονοκέφαλο επειδή δεν έχουν μεγάλο ρόστερ και δύσκολα βγάζουν 11άδες και κάποιοι έχουν πονοκέφαλο επειδή έχουν...

....βγάζει σπυράκια

 - Ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης έχει πλέον αναλάβει τον ρόλο "να πυροβολεί" περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ παρά την Περιφερειακή Διοίκηση.
Φαίνεται πως ο κ. Αναγνωστάκης, κατάλαβε πως πρέπει να γίνει φανατικός Συριζαίος για να μπορεί να.....

Κύριος ο κύριος Λύκος

 - Θα πρέπει να μην ενοχλεί η αλήθεια και να μην προσπαθούν κάποιοι να ρίξουν λάσπη. Θα έχει πλάκα να πείτε πως μας πληρώνει ο Ντίνος, για να γράφουμε όσα γράφουμε.
Για να τελειώνουμε θα γράψουμε πως είναι ο μόνος από την οικογένεια της ομάδας ΑΒΑΝΤΕΣ Χαλκίδας, για...