Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΒΟΥΛΗ

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε με το Συνήγορο του Πολίτη κ. Γιώργο Καμίνη, ο οποίος του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το έτος 2008.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σιούφας και ο κ. Καμίνης είπαν τα εξής:
Γ. Καμίνης: Σας παραδίδω την Ετήσια Έκθεση, όπως προβλέπει ο νόμος και ο Κανονισμός της Βουλής. Είναι αισθητά μικρότερη σε μέγεθος, από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε ουσία δεν υπολείπεται.
Δ. Σιούφας: Σας καλωσορίζω, για μια ακόμα φορά, στη Βουλή των Ελλήνων. Χαίρομαι που φέρνετε την Έκθεση για το 2008, γιατί είναι η πρώτη Έκθεση που παραλαμβάνεται, σύμφωνα με τις νέες προθεσμίες που έχει καθορίσει ο Κανονισμός της Βουλής, ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές, τόσο οι συνταγματικά κατοχυρωμένες, όσο και οι άλλες, θα καταθέτουν την Ετήσια Έκθεση μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου χρόνου. Και για να μπορούμε οργανωμένα να εξετάσουμε τις Εκθέσεις αυτές στις Διαρκείς Επιτροπές, αλλά και για να τις συζητήσουμε με μεγαλύτερη άνεση στην Ολομέλεια. Παραλαμβάνω την Έκθεση για το 2008 με την πεποίθηση ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, οι συνεργάτες σας έχουν κάνει το καλύτερο για να διευκολύνουν τους πολίτες που έχουν προβλήματα με τη Δημόσια Διοίκηση. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός για τον οποίο έχει συσταθεί η Ανεξάρτητη αυτή Αρχή. Να συνεχίσετε τις προσπάθειες να διευκολύνετε τους πολίτες να αποπλέκουν ζητήματα, πράγμα το οποίο ξέρω ότι κάνετε και εσείς και οι συνεργάτες σας με τον καλύτερο τρόπο. Και η Έκθεση αυτή θα εξεταστεί από τις Επιτροπές και από την Ολομέλεια της Βουλής και εύχομαι και σε σας και στους συνεργάτες σας καλή δύναμη για να συνεχίσετε το σημαντικό έργο που έχει η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη.
Γ. Καμίνης: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε και ελπίζω και εγώ ότι θα σταθεί πολύτιμο βοήθημα στους βουλευτές για να ασκήσουν και το νομοθετικό και το ελεγκτικό τους έργο. Έχει πάρα πολλές προτάσεις για αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και πιστεύω ότι θα σταθεί χρήσιμη.
Δ. Σιούφας: Πιστεύω ότι είναι σημαντικές αυτές οι Εκθέσεις και μάλιστα όταν υποβάλλονται σε έγκαιρο χρόνο και ενιαία όλες και όχι ανάλογα με το πότε διευκόλυνε την Ανεξάρτητη Αρχή η κατάθεσή τους. Αυτή η τάξη η οποία μπαίνει νομίζω ότι θα είναι για το καλό όλων.