Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας
συμμετέχει στις κινητοποιήσεις
και στο κλείσιμο των Νομαρχιών
όλης της χώρας στις 29 Απριλίου
Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την απαξίωση, με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων, τη συνεχή αθέτηση συμφωνημένων αλλά και αγνόηση αποφάσεων που έχουν ληφθεί.Ακόμα και το προσωπικό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων το έχουν καθηλώσει οικονομικά, διαχωρίζοντας το με απαράδεκτο τρόπο από το αντίστοιχο προσωπικό των Περιφερειών, αλλά και από αυτό του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης.
Είχε συμφωνηθεί να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο ο νέος Κώδικας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ο οποίος προέβλεπε οι Ν. Α. να ενισχυθούν με προσωπικό, να διατεθούν συγκεκριμένα ποσά για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, που κάθε μέρα καταστρέφεται, αφού δεν υπάρχουν οι πόροι για τη συντήρηση του και ακόμα να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες μεταφοράς των μαθητών.
Η Κυβέρνηση χωρίς καμία αναστολή έδειξε πόσο σέβεται τους θεσμούς και κυρίως πόσο υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Δεν υλοποιήθηκε καμία δέσμευση της με αποτέλεσμα τα αδιέξοδα να μεγαλώσουν.
Ήταν φυσικό να βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες της πολιτικής της κυρίως λόγω της αδρανοποίησης των ελεγκτικών φορολογικών μηχανισμών, τις τεράστιες παροχές προς τα πολύ μεγάλα συμφέροντα και την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων.
Βρήκε όμως εύκολα τη λύση.
Προχώρησε σε παροχές για τη στήριξη της εμπορίας των αυτοκινήτων με πόρους που δεν της ανήκουν, αφού είναι έσοδα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Πρόκειται για τα τέλη μεταβίβασης των αυτοκινήτων και για τα τέλη αδείας. Για την Ν. Α. Ευβοίας το ετήσιο ύψος των εσόδων που χάνονται ανέρχονται σε 1,7-2 εκ. € περίπου.
Με ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, όλες οι ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ της ΧΩΡΑΣ θα κλείσουν την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009, ενώ τα μέλη των Νομαρχιακών Συμβουλίων, οι Νομάρχες και οι Έπαρχοι θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις 11:00 στο Σύνταγμα.
ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΛΥΣΕΙΣ για τις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Το Γραφείο Τύπου
της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας