Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Στις αρχές Μαρτίου ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστας Αιβαλιώτης, είχε καταθέσει στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο σχετικά με καταστροφές ταφικών μνημείων στο παλαιό νεκροταφείο Χαλκίδος..
Ο Σταύρος Καρκαλέτσης, με την ιδιότητά του ως ιστορικός, επεσήμανε τότε το απαράδεκτον της έλλειψης σεβασμού στους νεκρούς και της καταστροφής τάφων προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την ιστορία της Χαλκίδος.
Δυστυχώς κάποιοι υποβάθμισαν το θέμα, βαφτίζοντας «ένοχους» τον Αιβαλιώτη και τον Καρκαλέτση, προφανώς επιθυμώντας να κουκουλωθεί το ζήτημα κάτω από το χαλί. Δυστυχώς όμως, και τάφοι ισοπεδώθηκαν και μπουλντόζες επέλασαν και έργα τέχνης κακοποιήθηκαν. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα είναι στη διάθεση του καθενός, όπως και οι μαρτυρίες συγγενών νεκρών συμπολιτών μας.
Το ερώτημα λοιπόν επανέρχεται δριμύτερο: Φταίνε ο βουλευτής Αθηνών και ο πολιτευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ. που υπερασπίστηκαν τα αυτονόητα; Ή κάποιοι που ενήργησαν πρόχειρα και δίχως ευαισθησίες; Είμαστε βέβαιοι πως ο δήμαρχος Χαλκίδος Θανάσης Ζεμπίλης, με την ευθυκρισία και την ευαισθησία που τον διακρίνει, θα αποτρέψει την επανεμφάνιση θλιβερών συμβάντων, που τραυματίζουν την μνήμη των νεκρών, αλλά και τις θύμησες των ζώντων…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ