Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Η οικονομική κρίση
βλάπτει σοβαρά... τη σιλουέτα

Η παγκόσμια ύφεση φαίνεται ότι δεν προκαλεί μείωση του βάρους των εργαζομένων, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Ενας στους δέκα εργαζόμενους στις ΗΠΑ απάντησαν ότι καταναλώνουν περισσότερα σνακς στη διάρκεια της ημέρας από τότε που ενέσκηψε η κρίση, κι αυτό γιατί έχουν περισσότερο άγχος. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες παραπονέθηκαν, μάλιστα, ότι πήραν βάρος τρώγοντας περισσότερο στο γραφείο τους, σύμφωνα με έρευνα της διαδυκτιακής εταιρίας ευρέσεως εργασίας CareerBuilder.com.
Ολοι οι ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι άλλαξαν οι διατροφικές τους συνήθειες τον τελευταίο καιρό και το 39% απάντησαν ότι τρώνε έξω δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ενώ το 12% ότι αγοράζουν συσκευασμένα γεύματα από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης στον εργασιακό τους χώρο πάνω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Μόνο το 9% των εργαζομένων απάντησαν ότι γυμνάζονται το μεσημέρι, παρότι το ένα τέταρτο των αμερικανικών εταιριών είτε διαθέτουν γυμναστήριο για τους υπαλλήλους τους, είτε τούς προσφέρουν δωρεάν είσοδο σε γυμναστήρια της περιοχής. Οι περισσότεροι από εκείνους που απάντησαν ότι πάχυναν ήταν γυναίκες (48% έναντι 39% των ανδρών).