Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ


Μερικές από τις τιμώμενες πολύτεκνες μητέρες, από αριστερά: κ.Σοφία Αρσενικού (5 παιδιά), κ. Γεωργία Μπέλλου (5 παιδιά), κ. Αικατερίνη Κόλλια (7 παιδιά), κ. Σταυρούλα Καρυστινού (5 παιδιά), κ. Αναστασία Καρυστινού (6 παιδιά)


Με μία σεμνή τελετή, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αυλώνος τίμησε, σήμερα, στις 24 Μαίου 2009, με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, την Πολύτεκνη Μάνα στο πρόσωπο των πλέον πολύτεκνων νέων μητέρων που κατοικούν στον Δήμο Αυλώνος και έχουν από πέντε έως εννέα παιδιά.
Παρούσες στην εκδήλωση οι περισσότερες από τις 18 προσκληθείσες μητέρες παρέλαβαν από τα χέρια του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κατσούλη την τιμητική πλακέτα, μία συμβολική έκφραση ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στον τόπο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.


Διακρίνονται δίπλα στις κυρίες Σταυρούλα Καρυστινού και Αναστασία Καρυστινού, η Πρεσβυτέρα κ. Αναστασία Γούναρη (5 παιδιά), η Πρεσβυτέρα κ. Μαρία Σταμπουλιάδου (6 παιδιά), η Πρεσβυτέρα κ. Ασπασία Τυμπά (7 παιδιά) και η κ. Βασιλική Αναστασίου (5 παιδιά)
Προηγουμένως η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κύμης κ. Χονδρονικόλα σε μία συγκινητική και εμπεριστατωμένη ομιλία ανέπτυξε τις ιστορικές και κοινωνικές πτυχές της μητρότητας και της πολυτεκνίας, μίλησε για τον άθλο της πολύτεκνης μάνας και την προσφορά της στην κοινωνία και την πατρίδα.
Ο Δήμαρχος παραδίδει την πλακέτα στην κόρη της κ. Φωτεινής Λύκου (9 παιδιά)
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσούλης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Η τιμή αυτή δεν γίνεται για να ξοφλήσουμε το χρέος. Είναι απολύτως συμβολική. Γίνεται για να θυμίσουμε κυρίως σε μας, την Τοπική Ηγεσία, ότι οφείλουμε να προσαρμόσουμε την πολιτική μας αλλά και την συλλογική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας στην κοινωνική φροντίδα και την στήριξη της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας.
Μέχρι τώρα μεριμνώντας για την Σχολική Στέγη, για τους χώρους άθλησης, για τους τόπους του παιχνιδιού, ίσως νομίζουμε ότι έχουμε πράξει αρκετά. Είναι λάθος. Αυτά είναι ελάχιστα. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέες πολιτικές.
Η εκδήλωση σαν την σημερινή είναι για να μας θυμίζει ότι έχουμε πολλή δουλειά ακόμη για να φθάσουμε σε ένα όριο όπου μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε το χρέος μας.» και κατέληξε: «Αγαπητές μας Συνδημότισσες,
Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στον τόπο μας. Η τοπική μας κοινωνία αντικρύζει στα μάτια σας την δύναμη και την αγάπη για την ζωή και τον άνθρωπο.
Όμως επιτρέψτε μου να προκαταβάλω και ένα ακόμη Μεγάλο Ευχαριστώ, το δυνατότερο: Είναι από τις γενιές που έρχονται.Εμείς σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να είστε σήμερα εδώ.» Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσούλης, η Πρεσβυτέρα κ. Ασπασία Τυμπά, -μητέρα 7 παιδιών εκ των οποίων τα τρία είναι φοιτητές και ίδια επίσης είναι Οικονομολόγος- δίπλα η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κύμης κ. Αναστ. Χονδρονικόλα και η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μπαρμαράκου
Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κύμης κ. Χονδρονικόλα συνεχάρη την Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία της και δήλωσε σύμφωνη για στενότερη συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου και του Δήμου Αυλώνος, εξάλλου επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος Αυλώνος είναι και ο μοναδικός που ζήτησε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Κύμης.
Εκτός από την Πρόεδρο κ. Χονδρονικόλα τον Σύλλογο Πολυτέκνων εκπροσώπησε και η Γραμματέας κ. Μπαρμπαράκου.
Παρευρέθηκαν επίσης ο Εφημέριος του Αυλωναρίου πατήρ Γεώργιος Κόσσυφας, η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Καρυστινού, η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών του Δήμου Δημοτική Σύμβουλος κ. Αργυρούλα Σατήρη και η πρώην Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη της Εκδήλωσης κ. Ελένη Φλώρου.