Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Θα ανατραπούν τα δεδομένα;
Μία στροφή πριν το τέλος
και η αγωνία στο... κόκκινο
σε ΟΑΚΑ και Αλκαζάρ

Κορυφώνεται η μάχη των πλέι οφ, με τα παιχνίδια της πέμπτης (και προτελευταίας) ημέρας, και η αγωνία... χτυπάει κόκκινο, σχετικά με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ενώ στο «Αλκαζάρ» η Λάρισα υποδέχεται την ΑΕΚ.
Τα πράγματα στη διαδικασία των πλέι οφ δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να δίνουν τη «μάχη» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα και της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League.Σχετικά με το ξεχωριστό ενδιαφέρον των φετινών πλέι οφ, να σημειώσουμε ότι προκύπτει από το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν «απολαμβάνει» τα προνόμια του κυπελλούχου Ελλάδας, από τη στιγμή που δεν κατάκτησε το τρόπαιο.
Αυτό σημαίνει ότι η φάση της διοργάνωσης, στην οποία θα συμμετάσχει, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση που θα καταλάβει στα πλέι οφ.Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του «έξτρα» προκριματικού γύρου του Champions League, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA.
Η πρώτη φάση διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ
19:00 (Αλκαζάρ) Λάρισα-ΑΕΚ
21:15 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 12
2. ΑΕΚ 11
3. ΠΑΟΚ 6
4. Λάρισα 0
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ