Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ο δεύτερος τελικός...

Παναθηναϊκός για προβάδισμα τίτλου,
Ολυμπιακός για διόρθωση

Την ευκαιρία να βρεθεί ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου της Α1 μπάσκετ έχει τη Δευτέρα ο Παναθηναίκός, που υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (21:30, ΑΝΤ1) στο πλαίσιο του δευτέρου τελικού μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων. Οι «ερυθρόλευκοι», από την πλευρά τους, θέλουν τη νίκη μέσα στην «πράσινη» έδρα προκειμένου να διορθώσουν την ήττα τους μέσα στο ΣΕΦ και να φέρουν τη σειρά των τελικών και πάλι στα ίσα.
Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να φτάσει ακόμα πιο κοντά στο έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημά του στην Ελλάδα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ωστόσο να επισημαίνει πως ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί και τα πάντα μπορούν να άλλαξαν ανά πάσα στιγμή.
«Ο αγώνας στο ΣΕΦ ήταν δύσκολος, η νίκη που πήραμε είναι σίγουρα σημαντική, αλλά από την άλλη δεν θα σημαίνει και τίποτα αν δεν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο τελικό και έναν ακόμη δύσκολο αγώνα. Πρέπει και πάλι να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλό μας, πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι και να συνεχίσουμε με πολύ καλή άμυνα. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο μετά το 0-1, ή επειδή θα αγωνιστούμε αυτή τη φορά στο δικό μας γήπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε από την πλευρά του τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο:
«Eίναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι σε μια σειρά τελικών! Παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια -το έχουμε πει πολλές φορές και θα το πούμε κι άλλες- συγκεντρωμένοι. Ειδικά τώρα στους τελικούς παίζει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωσή μας. Oπως είναι πολύ βασικό να παίζουμε για 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό. Το 0-1 που έχουμε κάνει με τη νίκη στο Φάληρο δεν μας εφησυχάζει. Μάλλον το αντίθετο».
Πρίντεζης:
«Δεν είναι στιγμή για λόγια»
Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ολιγόλογος στις δηλώσεις που έκανε στον επίσημο δικτυακό τόπο του ΕΣΑΚΕ:
«Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να πούμε και δεν είναι της στιγμής να κάνουμε αναλύσεις. Εμείς χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας κι εμείς θα πρέπει να το κερδίσουμε ξανά, δίνοντας ότι έχουμε. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Πάμε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε, αλλά θα πρέπει μέσα στο παρκέ να το δείξουμε και όχι στα λόγια».
Οι διαιτητές της αναμέτρησης
Στο δεύτερο τελικό θα σφυρίξουν οι Κουκουλεκίδης, Μουζάκης και Κορομηλάς
. Στο μεταξύ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει έτοιμη την απολογία της για το πρωί της Δευτέρας, όπου αναμένεται να τιμωρηθεί η ομάδα για τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
* Από το Φεβρουάριο του 2007 και το διπλό που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Πίνι Γκέρσον, έχει να νικήσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκός μέσα στο ΟΑΚΑ και μάλιστα αριθμεί οκτώ συνεχόμενες ήττες σε πλέι οφ και κανονική διάρκεια πρωταθλήματος.
Newsroom ΔΟΛ