Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Κίνδυνος για τις εγκύους

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εγκύους
κρούει μελέτη για τη νέα γρίπη
Οι περισσότερες από τις εγκύους που προσβλήθηκαν από τον ιό χρειάστηκε να νοσηλευθούν

Οι έγκυες που προσβάλλονται από τη νέα γρίπη Α έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία και εμφανίζουν ποσοστό θνησιμότητας περισσότερο αυξημένο από το μέσο όρο, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα.
Οι περισσότερες από τις εγκύους που προσβλήθηκαν από τον ιό το 2009 χρειάστηκε να νοσηλευθούν, αναφέρεται επίσης στη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα oμοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και δημοσιεύεται από τη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet.
Έξι έγκυες έχουν υποκύψει από την ασθένεια από τις 15 Απριλίου 2009, όταν η νέα γρίπη επισημάνθηκε στις ΗΠΑ, ώς τις 16 Ιουνίου. Ο αριθμός τους αντιπροσωπεύει 13% των περίπου 45 θανάτων που προκάλεσε η νέα γρίπη στη διάρκεια της περιόδου αυτής.Συνολικά 34 έγκυες προσβλήθηκαν από τον ιό και 11, δηλαδή το ένα τρίτο, χρειάστηκαν νοσηλεία.
Τα κρούσματα των εγκύων αποτέλεσαν το 0,62% όλων των κρουσμάτων γρίπης, επιβεβαιωμένων ή πιθανών. «Όλων η υγεία ήταν καλή πριν μολυνθούν και στη συνέχεια ανέπτυξαν ιική πνευμονία με αναπνευστικές δυσκολίες που απαίτησαν μηχανική υποβοήθηση της αναπνοής» υπογραμμίζουν τα CDC.
«Στις έγκυες που υπέκυψαν δεν είχαν χορηγηθεί εγκαίρως αντιιικά φάρμακα. Τα CDC προτείνουν όσες έγκυες υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη να υποβάλλονται γρήγορα σε αντιιική θεραπεία» προσθέτουν τα CDC.
ΑΠΕ