Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟ

«Περίσσευμα προσωπικών φιλοδοξιών»
Έλλειμμα σοβαρότητας διαπίστωσε ο Βγενόπουλος στον Παναθηναϊκό


Για την αποχώρηση του από τα κοινά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε - μεταξύ άλλων - ο Ανδρέας Βγενόπουλος, λέγοντας πως στη διοίκηση υπήρχε «τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας και περίσσευμα προσωπικών φιλοδοξιών».
Τα αποσπάσματα της συνέντευξης σε συνέντευξη του στην εβδομαδίαια free press εφημερίδα LIFO:

- Έρχεται ποτέ μία τέτοια στιγμή στις επιχειρήσεις που αισθάνεσαι ότι μπορείς να φύγεις και τα πράγματα να κυλούν;
«Έρχεται, έρχεται. Έχω κάνει πολλά πράγματα εις την καριέρα μου τα οποία εθεωρούντο ότι δε θα μπορούσαν να συμβούν. Έρχεται... Όπως κάποια στιγμή, όταν είχα ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό, κι όλοι μου έλεγαν 'Αααα, τώρα έμπλεξες' και εγώ τους έλεγα ότι είναι προσωρινό και ότι θα τελειώσει, όπως και έγινε».
- Αυτό που δεν κατάλαβα στην εμπλοκή σας με τον Παναθηναϊκό είναι η δήλωσή σας όταν αποχωρήσατε.. Εσείς ένας άνθρωπος που ήξερε τα μέσα στην ομάδα και κάποτε ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της, τι είδε ξαφνικά που δεν το ήξερε ήδη, ώστε να απογοητευθεί τόσο;
«Ήμουν υπεύθυνος επικοινωνίας το 1983 και ξανά ασχολήθηκα μετά από 25 χρόνια. Είδα πολλά που δεν γνώριζα και που με απογοήτευσαν – βασικά το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας και το περίσσευμα προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων».
- Κύριε Βγενόπουλε, σε ποια στιγμή της ζωής σας νιώσατε πραγματικά ευτυχισμένος;
«Σε πολλές. Οι περισσότερες έχουν σχέση με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Αλλά έχω νιώσει και ευτυχισμένος όταν νικήσαμε τον Ερυθρό Αστέρα και προκριθήκαμε στο 'Γουέμπλεϊ', ας πούμε. Ένιωσα πολύ ευτυχισμένος ως γονιός, ή με κάποιες πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ή οικονομικές επιτυχίες, παλιά όταν ήμουν στο ξεκίνημα μου – τότε που αυτά μετρούσαν πολύ περισσότερο».
Αμεση ομάδα για Βοτανικό
Μετά την συνάντηση των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού
στα γραφεία της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού «Διπλή Ανάπλαση Α.Ε», συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα η «δημιουργία άμεσης ομάδας» με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στην ανέγερση του γηπέδου στον Βοτανικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού «Διπλή Ανπάπλαση Α.Ε» συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθηναϊκού Α.Ο, υπό τον πρόεδρο, κ. Μιχάλη Κίτσιο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣ, υπό τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μπεχράκη.
» Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης συμφωνήθηκε ότι θα δημιουργηθεί άμεσα ομάδα εργασίας μεταξύ του Παναθηναϊκού Α.Ο και της ΕΕΣ με σκοπό, έχοντας ως βάση τον πλήρη φάκελο του έργου της διπλής ανάπλασης, να συζητηθούν και επιλυθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς τις εγκαταστάσεις του ΠΑΟ στο Βοτανικό και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ (palais) προκειμένου, να υπογραφεί η αναθεωρημένη σύμβαση μεταξύ Παναθηναϊκού Α.Ο, Δήμου Αθηναίων και ΕΕΣ.
» Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε τόσο η καλή πρόθεση και των δύο μερών ώστε να ξεπεραστούν τυχόν δυσκολίες και η βούλησή τους να προχωρήσουν οι συζητήσεις με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να βοηθήσουν από την πλευρά τους για την κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του ονείρου όλων των Παναθηναϊκών, δηλαδή της δημιουργίας του Αθλητικού Κέντρου του Παναθηναϊκού».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr