Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Εθνική Νέων

Ελλάδα-Ν.Φερόε 2-0

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Εθνική Νέων της αντίστοιχης των νησιών Φερόε, στον πρώτο αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 2010 (5ος όμιλος). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε εύκολα στην επικράτηση. Το τέρματα πέτυχαν ο Βασιλείου στο 57΄ με χτύπημα πέναλτι και ο Σιμώσης στο 77΄ με κεφαλιά. Δοκάρι είχε στο 74΄ο Καρασαλίδης.
Ελλάδα: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Καρασαλίδης, Λαγός, Καραγκούνης, Ανάκογλου, Βασιλείου (68΄Σιμώσης), Καρέλης (82΄Μάνταλος), Νικλητσιώτης (75΄Τόσκας), Μαχλελής.
N.Φερόε: Τζένσον, Ντάβινσεν, Γιάκομπσεν, Λόκιν, Χάνσον, Νίλσεν, Χάνσεν, Σόρενσεν, Μόρτενσεν, Αρτζε, Σκιλνόλσεν
Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης δήλωσε στο epo.gr: «Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα σημαντικό και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που το κερδίσαμε. Παίξαμε καλά και δεν επιτρέψαμε στα νησιά Φερόε να κάνουν ευκαιρίες, αντιθέτως η ομάδας μας είχε αρκετές σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αν πετυχαίναμε πιο γρήγορα το δεύτερο γκολ θα είχαμε λιγότερο άγχος. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά αφού η απόδοσή τους ήταν καλή».
Στον άλλο αγώνα
του ομίλου η διοργανώτρια του τουρνουά Σερβία νίκησε την Λευκορωσία με 5-0. Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής είναι στις 08/09/2009 με την Λευκορωσία.