Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αντιδρά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Την πλήρη αντίθεση του στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
καταργήθηκε και αντ' αυτού ορίστηκαν δύο υφυπουργοί με αυξημένες αρμοδιότητες στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας.
Πρόκειται για την κα Θεοδώρα Τζάκρη και Μάρκο Μπόλαρη, οι οποίοι εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη.
«Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;» αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Αντίθετος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος εκτίμησε ότι τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες και η κατάργηση τους δεν αποτελεί πράξη σοφίας.
Θετική ήταν η στάση της πολιτικής κίνησης Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων, η οποία χαρακτήρισε την κατάργηση του ΥΜΑΘ «καθυστερημένη πλην επιβεβλημένη εκσυγχρονιστική κίνηση».
Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης «ήταν ένας παρωχημένος θεσμός που εξυπηρετούσε μονάχα τις πελατειακές σχέσεις του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος δια του διορισμού εξασφάλιζε την επανεκλογή του και έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό», επεσήμαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι.