Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Για το «κάζο» του Ηρακλή στα Τρίκαλα
Στην «ψυχολογία» το έριξε ο Προτάσοφ, στον «τσαμπουκά» ο Βαζάκας


Δύο στόχους οριοθέτησαν τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ Ηρακλής πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Τη συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Σχετικά με το πρώτο, είναι σαφές ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν μείνει αρκετά πίσω. Σε ότι αφορά δε το Κύπελλο, αυτός ο στόχος μπήκε στο «μπαούλο» της ιστορίας έπειτα από τον αποκλεισμό από τα Τρίκαλα.
Ο Ολεγκ Προτάσοφ κατάλαβε ότι πλέον είναι επισφαλής η θέση του, ενώ ο Γιώργος Βαζάκας με μία λέξη ανέφερε την διαφορά των δύο ομάδων. «Τσαμπουκάς».Εκ της διοικήσεως διαψεύστηκε - έπειτα από την ήττα από τον Λεβαδειακό - κάθε πιθανότητα αντικατάστασης του Ολεγκ Προτάσοφ.
Στην πραγματικότητα, πλέον στην πλάτη του Ουκρανού προπονητή δεν βρίσκεται πλέον το βαρύ φορτίο των τεσσάρων διαδοχικών ηττών, αλλά προστέθηκε και ο αποκλεισμός από τα Τρίκαλα.
«Σε αυτά τα παιχνίδια του Κυπέλλου απέναντι σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών πρέπει να παίξεις το ίδιο δυνατά - ίσως και περισσότερο - όπως ο αντίπαλος.
»Πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω γιατί υποτίθεται ότι είσαι μια κλάση ανώτερος. Δεν το είδα. Ηταν καθαρά θέμα ψυχολογίας και απόδοσης», είπε ο Προτάσοφ μετά την ήττα του Ηρακλή. Για το μέλλον δεν θέλησε να μιλήσει.
Είναι σαφές εξάλλου ότι οι επόμενες ώρες κρίσιμες ακόμη και για την παρουσία του ιδίου στη τεχνική ηγεσία.
Ρωτήθηκε, πάντως, για την επιθετική αναποτελεσματικότητα του Ηρακλή:
«Στους τελευταίους αγώνες δεν σκοράρουμε και αυτό το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τους επιθετικούς, αλλά με όλη την ομάδα», είπε και αναφέρθηκε γενικότερα στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί. «Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και πρέπει να βρουν τις δυνάμεις για να συνεχίσουν. Ακόμη δεν χάθηκε τίποτα σε ότι αφορά το πρωτάθλημα. Στεναχωριέμαι που δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Φταίμε όλοι μας», κατέληξε μεταξύ άλλων.
Ο προπονητής των Τρικάλων, Γιώργος Βαζάκας, έκρινε ότι η ομάδα του απέδειξε τη δυναμική της. «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που δόξασαν την πόλη. Τα Τρίκαλα δεν κέρδισαν απλά, αλλά εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους. »
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ομάδας για την παρουσία του. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, όταν μια ομάδα κάνει περισσότερες από 10 φάσεις και δεν απειλείται καθόλου, σημαίνει ότι κυριάρχησε. »Αποδείχθηκε ότι το θέλαμε παραπάνω.
Ημασταν πιο τσαμπουκάδες μέσα στο γήπεδο και η ομάδα έδειξε ότι θα έπρεπε να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr