Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Από την πίσω πόρτα στο αεροδρόμιο
Οι αποδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ και το κομπολόι του Ντούσκο που έγινε πουράκι


Έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους της ΑΕΚ περίμεναν παίκτες και προπονητή, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και κατά την αποχώρηση της ομάδας από το Παγκρήτιο για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, περίπου 150 άτομα περίμεναν το πούλμαν της ομάδας, το οποίο ακινητοποίησαν και χτυπώντας το άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Ο οδηγός του λεωφορείου, κατόπιν συνεννόησης με τις αστυνομικές αρχές, έβαλε την αποστολή της ομάδας κατευθείαν στην πίστα του αεροδρομίου, καθώς ήταν αδύνατο να μπορέσουν να περάσουν από κανονικό έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από την ομάδα δεν αντέδρασε, βλέποντας παντού σκυμμένα κεφάλια. Ο μοναδικός που βγήκε μπροστά θέλοντας να παίξει το ρόλο του «πυροσβέστη», ήταν ο Βασίλης Δημητριάδης. Λίγο πριν, άπαντες αποχώρησαν από το γήπεδο χωρίς διάθεση για κουβέντα, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Νίκος Καράμπελας με δηλώσεις του στις κάμερες τόνισε ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κατάντια της ομάδας.
«Επηρεαστήκαμε από όλα αυτά που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Δεν έχουμε δικαιολογίες. Δημιουργούμε φάσεις, ατυχήσαμε πολλές φορές μπροστά στην αντίπαλη εστία. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην κερδίζουμε εντός και εκτός έδρας».Αξιο αναφοράς ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τσιγάρο στο χέρι και συγκεκριμένα με πουράκι που πήρε από τον Βασίλη Δημητριάδη, αφήνοντας τη γνώριμη συνήθεια του κομπολογιού.
Ο Σέρβος τεχνικός έχει κόψει το κάπνισμα εδώ και 15 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, αλλά η κατάσταση της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, τον έκανε να «κυλίσει» και πάλι.