Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ναυτική τραγωδία
   Τρεις Ελληνες και δύο Φιλιππινέζοι ναυτικοί βρήκαν το θάνατο και τέσσερις αγνοούνται από την πυρκαγιά που ξέσπασε ανήμερα των Χριστουγέννων στο ελληνικό φορτηγό πλοίο Aegean Wind, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας.
    H φωτιά είχε εκδηλωθεί χθες το πρωί στο ελληνικό φορτηγό πλοίο "Aegean Wind", ενώ αυτό έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων ναυτικών-μελών του πληρώματος του πλοίου συνεχίζονται.
   
Από την πυρκαγιά, επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, δύο Ελληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικός. Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νησί, για νοσηλεία.
   
Τα ξημερώματα αναμένοταν να φθάσει στην περιοχή όπου βρίσκεται το "Aegean Wind", ρυμουλκό, προκειμένου να οδηγήσει το φορτηγό πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι.
   
Εξάλλου, αξιωματικοί της Ακτοφυλακής της Βενεζουέλας μετέβησαν στο πλοίο για να ερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.
    Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.
    Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.
   
Ικανοποιημένος από τις ενέργειες του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.