Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΗΣ - ΠΑΟ 0-0


Οι δηλώσεις Κούπερ-Νιόπλια
«Χ»αρούμενοι Παναθηναϊκός και Αρης 
από την μεταξύ τους ισοπαλία
Ικανοποιημένοι από το ισόπαλο αποτέλεσμα εμφανίστηκαν τόσο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, όσο και ο Νίκος Νιόμπλιας. Οι δύο προπονητές είχαν πολλά κοινά στοιχεία στις τοποθετήσεις τους, όπως για παράδειγμα η παραδειγματική άρνησή τους να ασχοληθούν με την διαιτησία του κ. Σπάθα.
Ο Κούπερ έκρινε ότι η ομάδα του έκανε ότι περισσότερο μπορούσε για να κερδίσει: «Από την αρχή ξέραμε ότι θα γινόταν ένα σκληρό παιχνίδι, μια μεγάλη μάχη και από τις δύο ομάδες. Τεχνικά ίσως να μην ήταν το καλύτερο παιχνίδι κι αυτό κυρίως γιατί και οι.............
δύο ομάδες ήταν πολύ καλά οργανωμένες για να αποφύγουν τυχόν επικίνδυνες φάσεις.
»Στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε πολύ καλύτερα, δημιουργώντας ευκαιρίες, ενώ ήταν καλό το ότι η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν πολύ καλή.
»Στην ουσία δεν δώσαμε καθόλου κενούς χώρους στον Σισέ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, δεδομένου ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δημιουργήθηκαν προβλήματα στο κέντρο γιατί ο Παναθηνϊκός έπαιζε με τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ εμείς σε μερικές στιγμές χάσαμε την ψυχραιμία μας».

«Ανταπροκριθήκαμε σωστά»
Στη συνέχεια ο τεχνικός του Αρη πρόσθεσε: «Σε γενικές γραμμές, βάσει και της αξίας του αντιπάλου, η ομάδα ανταποκρίθηκε σωστά. Ισως μας έλειψε η καλύτερη αξιοποίηση των πλάγιων παικτών κάτι που ήταν η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού μας, ούτως ώστε να ανοίξουμε την άμυνα του αντιπάλου.
»Είμαι ευχαριστημένος από την συμπεριφορά της ομάδας και θα ήμουν ακόμη πιο ευτυχισμένος ασφαλώς, αν κερδίζαμε το παιχνίδι. Η αντίπαλη ομάδα μας εξέπληξε με κάποια μακρινά σουτ είτε μέσα από στημένες φάσεις, αλλά η ομάδα μου μπορεί να φύγει με την αίσθηση ότι έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα αν δεν τα έκανε όλα σωστά.
»Σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος από εμάς. Ηταν ένα παιχνίδι που είχε απόλυτη ισορροπία, ανεξάρτητα αν ο Παναθηναϊκός σε μερικά σημεία είχε την κατοχή της μπάλας».

«Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον διαιτητή»
Όταν ρωτήθηκε για την διαιτησία, απάντησε: «Εμείς σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αφοσιωθήκαμε στη δική μας δουλειά. Είναι αδιανόητο να δεχόμαστε δύο κίτρινες κάρτες σε φάουλ που έχουμε κερδίσει. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τις αμφισβητούμενες φάσεις, προσωπικά είμαι σε δύσκολη θέση, όπως για παράδειγμα σε μία φάση όπου μου είπαν ότι έγινε πέναλτι.
»Η δική μου ομάδα πρέπει να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το πώς σφυρίζει ο διαιτητής. Ο κόσμος - κάποιες φορές- είναι ο καλύτερος κριτής». 

Νιόπλιας: Ημασταν κυρίαρχοι
«Αντιμετωπίσαμε έναν αξιόλογο αντίπαλο και δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα, καθώς επίσης και ότι δικαίως είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ημασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη», είπε αρχικά ο Νίκο Νιόμπλιας.

Περί αλλαγών και Λέτο
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπεραμύνθηκε της επιλογής της χρησιμοποίησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και γενικά για την τακτική που ακολούθησε επί των αλλαγών.
«Με τον ρυθμό που είχε ο αγώνας και δεδομένου του ότι όλοι οι παίκτες πήγαιναν καλά, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις κάτι. Ο Λέτο προέρχεται από ένα τραυματισμό και να ξέρετε ότι είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Εξίσου σημαντικός όμως είναι και ο Λάζαρος.
»Η ουσία είναι ότι δεν ήμασταν καλοί από τα 16 μέτρα, ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα τα πήγαμε αρκετά καλά», είπε εννοώντας ότι η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν ήταν η πρέπουσα όταν η μπάλα βρισκόταν 16 μέτρα από την εστία του Σηφάκη.

«Εξαιρετική η άμυνά μας»
Αναφέρθηκε μάλιστα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λέγοντας ότι «αν δείτε τους προηγούμενους αγώνες του Αρη θα διαπιστώσετε ότι κάνει πολλές φάσεις. Σήμερα δεν έκανε ούτε μία», είπε και αναφέρθηκε στο επίπεδο επικινδυνότητας στο οποίο κυμάνθηκε η ομάδα του. «Δηλαδή, σε τέτοιο ματς πόσες ευκαιρίες πρέπει να κάνει μια ομάδα; Είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».
Χρησιμοποίησε επίσης τα καλύτερα λόγια αναφερόμενος στον Αρη, λέγοντας ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στον Αρη, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται τέτοιες ομάδες», είπε.
Του ζητήθηκε να σχολιάσει την διαιτησία και πιο συγκεκριμένα τη φάση όπου ο Αρης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Χαβίτο από τον Ζιλμπέρτο Σίλσα. «Το έχω ξαναπεί. Δεν με ενδιαφέρει η διαιτησία και ποτέ δεν θα μιλήσω για αυτή».

Νασούτι: Σημαντικός ο βαθμός
Ικανοποιημένος από την εξασφάλιση του βαθμού της ισοπαλίας δήλωσε ο Κριστιάν Νασούτι. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να παίρνεις έστω τον έναν βαθμό, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις.
»Εμείς παίξαμε με σκοπό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, δεν καταφέραμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση», είπε και ρωτήθηκε για την πίεση των τελευταίων λεπτών.
«Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πίεζε περισσότερο όσο περνούσε ο χρόνος, αλλά πέρα από κάποια γεμίσματα δεν θεωρώ ότι απειληθήκαμε ιδιαίτερα».