Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Το ΚΑΠΗ Κύμης έκοψε την πίτα του
με κέφι, χαρά και  αισιοδοξία! 
         

     Με πολύ κέφι, χαρά και ελπίδα  για τον νέο χρόνο, έκοψε  την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το ΚΑΠΗ Κύμης, σε εκδήλωση που οργανώθηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στον...........
καλαίσθητο, ζεστό και φιλόξενο χώρο όπου στεγάζεται, στο κέντρο της Κύμης.
   Ο χώρος αυτός στις 6 το απόγευμα  κατακλύστηκε από κόσμο όλων των ηλικιών. Η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, αντιδήμαρχος Κατερίνα Κουιμιτζή, είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με ποικίλα εδέσματα και κόκκινο κρασί. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν δύο αξιόλογοι μουσικοί της Κύμης, οι κύριοι Τσιμπίδας και Μητσιμπόνας, οι οποίοι προσφέρθηκαν να διασκεδάσουν τον κόσμο με την μουσική και τα τραγούδια τους.



     Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν, ευχόμενοι σε όλους χρόνια πολλά και υγεία, ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρετή Μπάτσα. Η αντιδήμαρχος κ. Κουιμιτζή έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ Κύμης, που ήταν και πλούσιος και αξιόλογος. Σε ό, τι αφορά ιατρικά θέματα δόθηκαν πολλές διαλέξεις από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Κύμης κ.κ. Μίχα και Τσοτσορό σε θέματα που αφορούν κυρίως την τρίτη ηλικία. Στο θέμα της ψυχαγωγίας έγιναν πολλές εκδρομές και ταξίδια σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Συγκεκριμένα οργανώθηκαν εκδρομές: της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, Δημητσάνα και Αρχαία Ολυμπία. Του Αγίου Νεκταρίου οργανώθηκε εκδρομή στην Αίγινα. Ακόμη έγιναν ταξίδια διήμερα, τριήμερα, τετραήμερα και πενταήμερα στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, στην Καρδίτσα και την Λίμνη Πλαστήρα, στο Βόλο και τα χωριά του Πηλίου και κατά γενική ομολογία το ωραιότερο ταξίδι έγινε στη Σαντορίνη με πενθήμερη διαμονή.


  Επίσης, την χρονιά που πέρασε οργανώθηκε διαγωνισμός γευσιγνωσίας, έκθεση χειροποίητου κοσμήματος και μπαζάρ. Τελευταίο επίτευγμα του ΚΑΠΗ Κύμης ήταν η έκδοση του φετινού ημερολογίου. Από την μνήμη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας ανασύρθηκαν λαϊκοί στίχοι και ποιήματα, τραγούδια, ήθη και έθιμα, συνταγές κουμιώτικων φαγητών και γλυκισμάτων και μαζί με αυτά παλιές φωτογραφίες από ευτυχισμένες στιγμές μιας ολόκληρης γενιάς. Όλα αυτά αξιολογήθηκαν και στοιχειοθετήθηκαν, κυρίως από εθελοντές του Δήμου Κύμης, σε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο του 2010 του ΚΑΠΗ του Δήμου Κύμης, το οποίο γίνεται ανάρπαστο αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.
     Στη συνέχεια, ο Τσιμπίδας με την χαρακτηριστική φωνή του και ο Μητσιμπόνας τραγούδησαν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια μαζί με όλον τον κόσμο που τα σιγοτραγουδούσε και η διασκέδαση συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ.