Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΚΤΕΛ

Μείωση εισητηρίων μέχρι και 50%
«Τεράστια οικονομική ζημιά» σε ΚΤΕΛ λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη

Ανυπολόγιστη οικονομική ζημία προκαλείται σε πολλά ΚΤΕΛ, λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στα Τέμπη. Οι πωλήσεις εισητηρίων έχουν μειωθεί μέχρι και 50%, καθώς λόγω των παρακάμψεων έχει αυξηθεί σημαντικά η διάρκεια του ταξιδιού στα περισσότερα δρομολόγια.
Αντίθετα την τιμητική του έχει ο ΟΣΕ, με κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης, καθώς τα δρομολόγια των γρήγορων τρένων καλύπτουν για παράδειγμα τη...........
διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4,5 με 5 ώρες. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στις αεροπορικές συνδέσεις.
Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ΚΤΕΛ, είναι ότι το ΚΤΕΛ Νομού Ημαθίας, προχωρά από σήμερα (12/1) και μέχρι νεωτέρας στην αναστολή των βραδινών δρομολογίων που συνδέουν την Βέροια με την Αθήνα.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αναστάσιος Συμεωνίδης: «η οικονομική ζημιά για το ΚΤΕΛ μας, λόγω των Τεμπών, είναι ανυπολόγιστη [...] Το επιβατικό κοινό προτιμά το τρένο για να αποφύγει την ταλαιπωρία. Ζητούμε από την Πολιτεία να επιτρέψει στα λεωφορεία μας να εκτελούν τα δρομολόγια μέσω Αγιάς και όχι μέσω Ελασσόνας».
Μάλιστα, ο κ. Συμεωνίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλεί και το μεσημεριανό δρομολόγιο προς Αθήνα, καθώς -όπως είπε- το επιβατικό κοινό έχει συρρικνωθεί σε μονοψήφιο αριθμό.