Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΚΚΕ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 
ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ 
ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ 
ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

    Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
    «Ο αγώνας είναι σε κρίσιμο σημείο. Βεβαίως η αγροτιά και η αγροτική παραγωγή ήταν και είναι εδώ και καιρό σε κρίσιμο σημείο. Αύριο το υπουργείο και η κυβέρνηση σας καλεί σε διάλογο. Μετράει την αντοχή σας, μετράει το πείσμα σας. Θέλει να σφυγμομετρήσει αν μπορεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
    Εσείς πρέπει να μετρήσετε τη δική σας δύναμη, πρέπει να δείξετε τη δύναμή σας και πιστεύω ότι αυτή είναι η διάθεσή σας και γι’ αυτό άλλωστε είστε στο δρόμο. Γιατί από αυτόν τον αγώνα πρέπει να κερδίσετε για να........

μπορείτε να συνεχίσετε τον αγώνα. Γιατί το ζήτημα της επιβίωσης αν πρώτα ήταν ένα ζήτημα για το τι θα γίνει σε 5,6,7 χρόνια τώρα κρίνεται το 2010, το 11, το πολύ έως το 2013. Το ζήτημα λοιπόν είναι το ποιος θα δείξει τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και την μεγαλύτερη αδιαλλαξία. Αυτός που πρέπει να είναι αδιάλλακτος είναι ο αγρότης που υποφέρει χρόνια και δεν υπάρχει προοπτική χωρίς τον αποφασιστικό και μεθοδευμένο αγώνα».

    Για την προκλητική ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή
    «Χθες στη βουλή υπήρχε μια πρόκληση. Λέει ο πρωθυπουργός ότι οι αγρότες που είναι στα μπλόκα είναι οι άνθρωποι που θέλουν συναλλαγή, είναι οι άνθρωποι της μίζας και της ρουσφετολογίας. Το είπε καθαρά. Και το αγροτικό πρόβλημα το φόρτωσε στους αγρότες και στους μεσάζοντες. Δεν υπάρχει δηλαδή κυβερνητική και ευρωπαϊκή πολιτική!
    Ξεκινάει μια τέτοια προκλητική τοποθέτηση και λέει ότι φταίνε οι κακές νοοτροπίες, οι μίζες, τα ρουσφέτια και ο κομματισμός που δεν αφήνουν να αξιοποιηθεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αυτά φταίνε που δεν πουλάτε τα προϊόντα σας; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει με αυτό τον τρόπο. Όταν παραμονές του διαλόγου που οργανώνουν χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα, αν δουν αύριο ή μεθαύριο ότι τους φοβάστε ή ότι δείχνετε εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Ήταν προκλητική η ομιλία του πρωθυπουργού. Γιατί μπέρδεψε τις μίζες, τους κουμπάρους και τα κομματικά ρουσφέτια με τους χιλιάδες αγωνιζόμενους αγρότες;
    Αυτά να πάει να τα πει σε άλλο χώρο, να τα πει στο κόμμα του, αν αφορά δικούς του ανθρώπους, να τα πει στη ΝΔ και όχι στη συζήτηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα. Αυτό είναι προσβολή».

    Για τα μπλόκα και τους κλειστούς δρόμους
    «Κανένας δεν κλείνει τους δρόμους για πλάκα. Μας είπαν ότι οι κλειστοί δρόμοι κλείνουν και σπίτια. Όχι δεν ζημιώνεται ο λαός. Από τις αγροτικές κινητοποιήσεις ωφελείται και θα ωφεληθεί περισσότερο αν έχουν αποτέλεσμα. Ο αγώνας πρέπει να έχει και αλληλεγγύη, αλλιώς είναι αδύναμος. Ταλαιπωρία δεν είναι μια παράκαμψη. Ταλαιπωρία δεν είναι να είσαι άνεργος; Ταλαιπωρία δεν είναι οι ακριβές τιμές στο σουπερμάρκετ; Και στο τέλος, τέλος ας λύσουν τα προβλήματα».