Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


«Δεν θα κυβερνήσω σε ερείπια»
Μόνος κομματικός παράγοντας οι 800.000 που ψήφισαν, διαμηνύει ο Αντ.Σαμαράς

Αισιόδοξος για την πορεία του κόμματός του εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει εικόνα απραξίας και χαλαρότητας. «Δεν θέλω να κυβερνήσω σε ερείπια», δηλώνει και τονίζει ότι ο ρόλος του είναι να χτυπά την καμπάνα στο ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», τονίζει ότι ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να χτυπά την καμπάνα, «όταν το ΠΑΣΟΚ δείχνει ασυγχώρητη χαλαρότητα».
«Δεν θέλω να κυβερνήσω σε ερείπια. Θέλω να εμποδίσω να καταρρεύσουν τα πάντα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «το ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση σε αυτά που είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε [...]. Όπως δεσμεύτηκα να τους στηρίζω στα δύσκολα, έτσι θα τους.......
βαράω βαριά 'καμπάνα' όταν παραπαίουν».
Ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες ήταν και οι θέσεις του για το εσωκομματικό πεδίο και τις «παραφωνίες» που ακούγονται. «Ποιοί κομματικοί παράγοντες; Ο μόνος κομματικός παράγοντας που γνωρίζω εγώ είναι οι 800.000 που ήρθαν και ψήφισαν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη διαδικασία κομματικής ανασυγκρότησης της ΝΔ ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «ξεπεράσαμε την εσωστρέφεια». Όσο για την κριτική, λέει ότι είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, «ακριβώς επειδή δεν είμαστε ‘άπειροι’ ξέρουμε πότε είναι χρήσιμη». Τονίζει μάλιστα ότι «δεν χαριζόμαστε σε κανένα, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα».
Αμετακίνητες είναι και οι θέσεις του για τις Εξεταστικές Επιτροπές . Ερωτώμενος εάν φοβάται ότι η ΝΔ θα επιστρέψει σε μεγάλη εσωστρέφεια απάντησε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως θα προσπαθήσει να εκτρέψει την συζήτηση σε ζητήματα του παρελθόντος.
«Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε [...]. Όχι δεν φοβάμαι ότι οι Εξεταστικές θα βυθίσουν την ΝΔ σε εσωστρέφεια. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε..», τόνισε ο κ.Σαμαράς.