Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-1


«Εμείς να νικάμε!»
Μπορούσαμε τη νίκη, διαφώνησαν... συμφωνώντας Μπάγεβιτς και Νιόπλιας
Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια και του Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά την ισοπαλία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, καθώς αμφότεροι υποστήριξαν ότι οι ομάδες τους θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.
«Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 15 λεπτά, ήμασταν η καλύτερη ομάδα και αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει ήταν η ομάδα μας» υποστήριξε αρχικώς ο Νίκος Νιόπλιας.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε για την αλλαγή του Καραγκούνη με τον Σιμάο:
«Η ΑΕΚ είχε τρεις παίκτες 'μπροστινούς' που δεν κυνηγούσαν. Ο Γιώργος έδειχνε σημάδια κούρασης. Και για να πιέσεις πρέπει να έχεις ...........
ξεκούραστους παίκτες. Αν πιέσεις θα κλέψεις μπάλες και θα επιτεθείς σε δεύτερο και τρίτο χρόνο. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Άλλες φορές πετυχαίνει, άλλες όχι. Αν δεν το κάναμε αυτό, θα έπρεπε να κόβουμε την ΑΕΚ στην περιοχή μας και μετά να κάναμε 70 μέτρα επίθεση».
Για το αν υπήρχε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και γι' αυτόν τον λόγο η ΑΕΚ έβγαινε στις αντεπιθέσεις:

«Εμείς είμαστε καλά στα τελευταία παιχνίδια. Και ο Ζιλμπέρτο παίζει καλά και τα άλλα δύο παιδιά. Ο Καραγκούνης, όμως, πήγε ταξίδι στην Πορτογαλία, έπαιξε ένα ημίχρονο, είχε κούραση. Εμείς θέλαμε να πιέσουμε και να κερδίσουμε, η ΑΕΚ είχε τρεις παίκτες πίσω και μπορούσαμε εύκολα να δεχθούμε αντεπίθεση, γιατί έβγαιναν 3 με 3, από τη στιγμή που ανέβαινε ο ένας μπακ μας».
Για το αν βοήθησαν την ομάδα οι αλλαγές:
«Πολλές φορές παίρνεις, πολλές φορές δεν παίρνεις. Υπάρχει μια παρεξηγημένη άποψη στην Ελλάδα, ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αλλαγές. Αν έχει ρυθμό το παιχνίδι, είναι δύσκολο να μπει κάποιος και να μπει στο ρυθμό του αγώνα. Στον πρόσφατο αγώνα με τον Αρη, ούτε ο κ. Κούπερ έκανε αλλαγές, ούτε εγώ. Πολλές φορές χρειάζονται, άλλες όχι. Άλλες φορές παίρνεις αυτό που θέλεις και άλλες όχι. Το θέμα είναι να έχεις σκεπτικό».
Για την αντικατάσταση του Λέτο υπογράμμισε:
«Είχε πρόβλημα τραυματισμού στην γάμπα, δεν θα τον άλλαζα εκείνη τη στιγμή. Έκανα γρήγορα την αλλαγή για να μην παίζουμε με 10 παίκτες γιατί εκείνη τη στιγμή είχε τραυματιστεί ο τερματοφύλακάς τους. Δεν σημαίνει ότι ο Λέτο δεν ήταν καλός».
Για το αν η διαφορά των έξι βαθμών είναι ικανή για να δώσει τον τίτλο:
«Πάντα πρέπει μέχρι να τον εξασφαλίσεις μαθηματικά να παλεύεις, έχεις όμως ένα μεγάλο αβαντάζ και ως ομάδα είμαστε καλά. Μπορεί να έχεις και 15 βαθμούς και να μην είσαι καλά ή να έχεις -1 όπως είχαμε εμείς και να κερδίζεις. Δεν παίζεις μόνος σου, παίζουν και οι άλλοι. Τόσο εμείς όσο και εκείνοι θα έχουμε άτυχα αποτελέσματα». Για το ότι αν ο Καραγκούνης δυσφόρησε επειδή έγινε αλλαγή:
«Πού το είδατε ρε παιδιά; Γιατί να δυσανασχέτησε; Ο καθένας θέλει να παίζει για 90 λεπτά, λογικό είναι να είναι στενοχωρημένος. Το θέμα είναι τι κάνουμε ως ομάδα». Για την κατάσταση που βρίσκονται οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου:
«Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις, κοιτάζω εμάς. Αν κερδίζουμε, έχουμε το πλεονέκτημα, δεν μας νοιάζει κάτι. Δεν περιμένουμε να χάσουν οι άλλοι. Αν εμείς νικάμε, είμαστε καλά». Για το αν θέλει να κάνει σχόλιο για τις μεταγραφές:
«Όχι, όχι, κανένα σχόλιο. Αν γυρίσει όλη η ομάδα, είμαστε καλά. Βρήκαμε ρυθμό στην άμυνα μας, μιας και όλο το μήνα για αμυντικούς συζητάμε. Βρήκαμε καλό ρυθμό. Μακάρι να γυρίσουν όλοι υγιείς, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια».
Αντωνίου:
«Κάναμε οκτώ κλασικές ευκαιρίες»
Ο football manager του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, τόνισε:
«Η ομάδα παίζει καλά. Κάναμε οκτώ κλασικές ευκαιρίες με την ΑΕΚ. Έτυχε και δεν σκοράραμε. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές να παίζεις πολύ καλά και να μην νικάς και άλλες να παίζεις άσχημα και να νικάς. Το παιχνίδι κρίθηκε στο ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ στις τόσες ευκαιρίες που κάναμε. Είναι και θέμα τύχης αλλά και της στιγμή που βρίσκεται ο κάθε παίκτης». Σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται από την... αφλογιστία του Σισέ στα τελευταία παιχνίδια, είπε:
«Έχει βάλει 15 γκολ ο Σισέ. Νομίζω ότι βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα».

Μπάγεβιτς:
«Να αποκτήσουμε διάρκεια»
Ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα της ομάδας του, εμφανίστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη, ο οποίος ζήτησε πάντως μεγαλύτερη διάρκεια και στα υπόλοιπα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, αν και τόνισε πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.
«Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Θες και στα υπόλοιπα παιχνίδια σταθερότητα και ποιότητα. Όλες αυτές τις ημέρες πριν το παιχνίδι λέγαμε συνέχεια ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες μου ήξεραν. Στο παιχνίδι, όμως, δεν μπορείς συνέχεια να γίνονται όπως τα θέλεις.
» Ξεκινήσαμε καλά, όμως μετά δεχθήκαμε πίεση. Κάναμε λάθος, γυρίσαμε πίσω, δεν μαρκάραμε εκεί που είχαμε πει. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι ήμασταν ίδιοι σε απόδοση. Τώρα αν είναι δίκαιο ή όχι το αποτέλεσμα, τι να πω. Ευκαιρίες είχε ο Παναθηναϊκός, αλλά έτσι όπως τελείωσε το παιχνίδι, ήταν δίκαιο. Πιστεύω ότι μπορούσαμε κάτι παραπάνω. Θα έχουμε καλύτερη συνέχεια».
Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Μπλάνκο ως δεξί εξτρέμ, είπε:
«Αυτά που ζήτησα από τον Μπλάνκο αυτό έκανε. Από τακτική ήταν ο καλύτερος παίκτης. Δεν είπα ότι είναι μία καινούργια θέση. Δύσκολα παίζει ο Μπλάνκο σε μία καινούργια θέση». Αναφορά έγινε και στην επιλογή του Καράμπελα για το αριστερό άκρο τη άμυνας, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον Σαλπιγγίδη.
«Δεν μετάνιωσα μεταξύ Γεωργέα, Καράμπελα. Σκέφτηκα την αλλαγή. Αλλά είχα κι άλλα να κάνω. Πρέπει να σκεφτόμαστε κι άλλα μέσα στο παιχνίδι». Τέλος, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναγιώτη Λαγού, στα τελευταία ματς.
«Πολύ καλά ανακάμπτει ο Λαγός. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον παίκτη».