Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2 - 1

«Εμείς βάλαμε
2 γκολ κι αυτοί 1»



Αδικο το αποτέλεσμα
σύμφωνα με το Νιόπλια,
απάντηση από τον Σάντος

Αντίθετα συναισθήματα είχαν οι Φερνάντο Σάντος και Νίκος Νιόπλιας μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπας Ο τεχνικός των «πρασίνων» εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ομάδα του δεν εισέπραξε αυτό που δικαιούταν βάσει απόδοσης. «Εμείς βάλαμε δύο γκολ κι αυτοί ένα» απάντησε ο Φερνάντο Σάντος.
Ο Φερνάντο Σάντος έκρινε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.
«Είδαμε δύο ομάδες που μπήκαν με στόχο τη νίκη και προσπάθησαν πολύ προς αυτή τη κατεύθυνση, παίζοντας σε υψηλούς ρυθμούς. Στο επίπεδο δηλαδή που ......
βλέπουμε στα μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Θεωρώ ότι υπήρχαν διακυμάνσεις ως προς το ποιος είχε τον έλεγχο του αγώνα. Κάποια χρονικά διαστήματα ήταν ο ΠΑΟΚ και σε κάποια άλλα ο Παναθηναϊκός.
» Στο πρώτο ημίχρονο, οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες γιατί ο Παναθηναϊκός είχε το δοκάρι με τον Καραγκούνη, αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία του Βιεϊρίνια. Θεωρώ ότι σε κάποιες φάσεις, ίσως υπήρξε νευρικότητα και βιασύνη, από τη πλευρά των παικτών μου, για να φθάσει η μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Αυτό το πράγμα δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στη δική περιοχή μας, γιατί χάναμε εύκολα τη μπάλα.
» Μπήκαμε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος. Μετά περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Δεχθήκαμε ένα μη συνηθισμένο για τα δικά μας επίπεδα γκολ, αλλά δείξαμε ψυχραιμία και είχαμε σωστή αντίδραση, κάνοντας το 2-1. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και από εκεί και πέρα, θα έπρεπε να αντέξουμε στην αναμενόμενη πίεση που θα ασκούσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τα έδωσε όλα για να φθάσει στην ισοφάριση.
» Θεωρώ όμως ότι κι εμείς αντιδράσαμε σωστά. Είχαμε μια συμπαγή άμυνα και ψάξαμε την αντεπίθεση. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Εμείς βάλαμε δύο γκολ και ο αντίπαλος ένα» είπε αρχικά.
Στη συνέχεια ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε η ομάδα του στην ανάπτυξη:
«Υπήρξαν πολλά άλλα παιχνίδια όπου η κυκλοφορία και η ανάπτυξη ήταν σε καλύτερα επίπεδα. Υπό αυτές τις συνθήκες, έπρεπε να επιστρατεύσουμε άλλα μέσα. Αποφασιστικότητα, πάθος, διάθεση. Είχαμε αυτά τα στοιχεία, γι' αυτό κερδίσαμε. Διαφορετικά δεν θα κερδίζαμε».
Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, απάντησε:
«Θα πάμε να ξεκουραστούμε και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα με την Ξάνθη. Πάμε στη καθημερινή ρουτίνα».
Ο Σάντος ήταν αινιγματικός σχετικά με το εάν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να αποφύγει τα πλέι οφ, δηλαδή εάν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.
«Θα δούμε...» είπε κι έφυγε χαμογελαστός από την αίθουσα Τύπου.


Νιόπλιας: «Αδικούμαστε από το αποτέλεσμα»
Αδικο για τον Παναθηναϊκό «βάσει της εικόνας του αγώνα και της εμφάνισης» του χαρακτήρισε ο Νίκος Νιόπλιας το τελικό αποτέλεσμα.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκούε εξήγησε τους λόγους:
«Δύο ευκαιρίες και δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ, ενώ εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς όμως, δεν πήραμε τίποτα».
Για το κατά πόσο επηρεάστηκε ο Παναθηναϊκός πριν τη ρεβάνς με τη Ρόμα για το Europa League, είπε:
«Μα, τις ευκαιρίες που έπρεπε να κάνουμε, τις κάναμε. Και με το παραπάνω. Και ήταν περισσότερες από του ΠΑΟΚ. Εμείς όμως βάλαμε ένα γκολ και ο ΠΑΟΚ δύο. Μέχρι το τελευταίο λεπτό μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε».
Περί αδυναμίας του Παναθηναίκού να εξασφαλίσει αποτέλεσμα:
«Αλήθεια είναι. Το τελευταίο διάστημα μένουμε στη καλή εμφάνιση και δεν παίρνουμε τους βαθμούς. Αν δηλαδή κοιτάξουμε το σημερινό παιχνίδι αλλά και αυτά απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ. Ένα κακό παιχνίδι παίξαμε, απέναντι στην Καβάλα και το πληρώσαμε. Δεν παίρνουμε αυτά που πρέπει να πάρουμε, βάσει απόδοσης. Παίζουμε πολύ καλά, αλλά δεν παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην διαφορά της εικόνας του αγώνα:
«Και ο ΠΑΟΚ ήταν... σφιχτός. Γενικότερα, ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν φαινόταν ότι θα έμπαιναν τρία γκολ. Φαινόταν ότι θα ήταν κλειστό. Από τη στιγμή όμως που μπήκε το πρώτο γκολ - έτσι όπως μπήκε - άνοιξε το παιχνίδι, αφού εμείς προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε.
» Σε γενικές γραμμές όμως, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα δοκάρι με τον Καραγκούνη, την ευκαιρία του Βύντρα και δεν κινδυνέψαμε. Πρέπει να κοιτάμε και τη δυναμική της έδρας».
Σε ερώτηση σχετική με την απώλεια της διαφοράς των οκτών βαθμών που είχε ο Παναθηναϊκός στη βαθμολογία από τους διώκτες του, απάντησε:
«Δεν πήραμε τους βαθμούς, παρά τις καλές εμφανίσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει να πάρουμε το πρωτάθλημα και όχι να το πάρουμε με +8».
Για τον ΠΑΟΚ είπε:
«Ασφαλώς και είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος. Καθένας δικαιούται να έχει όνειρα».
Ο Νιόπλιας ρωτήθηκε και για το τι πρέπει να γίνει, ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο αποτελεσματικός:
«Εδώ που φτάσαμε πρέπει να κερδίζουμε. Δεν αρκούν οι εμφανίσεις. Σήμερα (σ.σ.: Κυριακή) κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια, αλλά χάσαμε. Φάγαμε γκολ από το κόρνερ και το δεύτερο γκολ προήλθε από μια μπαλιά από τα 50 μέτρα. Δίχως μάλιστα να μας πιέσει ο αντίπαλος, χωρίς να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μας επηρέασε πάντως ο αγώνας με τη Ρόμα».
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπεραμύνθηκε των επιλογών του στην ενδεκάδα:
«Δεν φάνηκε κάποια κούραση. Η ομάδα είχε ρυθμό. Γενικότερα, δεν μπορείς παρά να προσφέρεις ένα φρεσκάρισμα. Είχαμε καλή εικόνα και σε αυτές τις περιπτώσεις αλλάζεις 2-3 πρόσωπα. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Γενικά οι ομάδες δεν αλλάζουν πολλά πρόσωπα, ενώ πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα προβλήματα που είχαμε.
» Οι κινήσεις γίνονται ανάλογα με την εικόνα του αγώνα. Δεν μπορούμε να μιλάμε ατομικά, αλλά ομαδικά. Δεν μιλάμε επί του προσωπικού για κάποιο παιδί».