Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Επιμελητήριο Εύβοιας


Σύσκεψη στο Επιμελητήριο
για παζάρι Αγ.Παρασκευής
& Δημοτική Αγορά.      

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ευβοίας πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου με θέματα:

1. Το Μέλλον του Παζαριού της Αγίας Παρασκευής 2. Η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας.  Στην σύσκεψη παρέστησαν:
*    Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Θανάσης Ζεμπίλης
*   Ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Διαμάντης Γεωργούλης
*   Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευβοίας κ. Ηλίας Θαλάσσης
*   Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Βασίλης Αρμόνης
*    Από πλευράς Επιμελητηρίου ήταν ο πρόεδρος Παναγιώτης Σίμωσης , ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Λιονάκης , ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Γεροντίτης , η πρόεδρος του........
Εμπορικού Τμήματος κ. Βούλα Αγιοστρατίτη και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτριος Κωνσταντίνου , Στέλιος Χαρλαβάνης και Γιάννης Σταθόπουλος.
Έγινε ευρεία διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα του Παζαριού της Αγίας Παρασκευής για το οποίο κοινή ήταν η διαπίστωση ότι αυτός ο θεσμός φθίνει συνεχώς , δεν είναι πλέον απαραίτητος για την περιοχή, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην εικόνα της πόλης και τέλος αποτελεί αιτία διαρροής πολλών χρημάτων εκτός νομού. Κοινή ήταν επίσης η διαπίστωση ότι χρειάζεται κάτι να γίνει ώστε αυτός ο θεσμός που καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο που να συνεχίσει την παράδοση αλλά με μία νέα μορφή. Επί του προκειμένου όλοι συμφώνησαν στην πρόταση του Δημάρχου να συγκροτηθεί μία μικτή επιτροπή που θα δουλέψει σκληρά προκειμένου να προετοιμάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση μετεξέλιξης του παζαριού που θα αγγίζει το λαϊκό αίσθημα και την παράδοση αλλά δεν θα έχει τα αρνητικά που έχει σήμερα η λειτουργία του παζαριού με την μορφή με την οποία γίνεται.

Την επιτροπή θα αποτελούν εκπρόσωποι:
*   του Δήμου
*   του Επιμελητηρίου
*   της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευβοίας
*   της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και
*   του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας
Σχετικά με το δεύτερο θέμα , αυτό της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας,ο κ. Δήμαρχος έκανε μία ενημέρωση για την πορεία του έργου και τις προοπτικές και παρατήρησε ότι όλες οι μελέτες είναι έτοιμες και θα παρουσιαστούν μέσα στον Φεβρουάριο , ότι θα αποσταλούν για έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην συνέχεια θα δημοπρατηθεί. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι σύμφωνα με την μελέτη παραμένουν όλοι οι πέτρινοι τοίχοι και γκρεμίζονται όλα τα μπετά και έτσι δημιουργούνται και θέσεις για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και χώροι για άλλες χρήσεις. Από πλευράς χρόνου για την δημοπράτηση ο κ. Δήμαρχος είπε ότι αυτή θα γίνει πολύ γρήγορα , ίσως ακόμα και πριν την έγκριση της μελέτης από το Υπουργείο για να κερδιθεί χρόνος.
Όλοι ευχήθηκαν να πάνε όλα καλά και το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρωθεί το έργο και να φύγει η σημερινή εστία μόλυνσης.