Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση
κατά της διοίκησης του Ερασιτέχνη
από τους αθλητές του Ολυμπιακού
Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τη διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξέδωσαν οι κολυμβητές του συλλόγου, οι οποίοι καταφέρονται κατά του προέδρου, Γιάννη Συγγελίδη, και κάνουν λόγο για δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν και για απαξίωση του τμήματος από τους διοικούντες.

Την ανακοίνωση υπογράφουν (με αλφαβητική σειρά) οι Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Σπύρος Γιαννιώτης, Στέφανος Δημητριάδης, Αγγελική Εξάρχου, Ελβίρα Ευσταθίου, Ανδρέας Ζήσιμος, Βάσω Καβαρνού, Ειρήνη Καβαρνού, Ελένη Κωστή, Μαρία-Αννα Λέτσιου, Μαριάννα Λυμπερτά, Οδυσσέας Μελαδίνης, Σπύρος Μπιτσάκης, Γιώργος Σεβαστιάδης, Αννα Στυλιανού, Αντα Τερζή, Απόστολος Τσαγκαράκης, Αλέξανδρος Τσόλτος, Στέλιος Φιλόπουλος και Δημήτρης Χασιώτης.
Τα σημαντικότερα σημεία της ανακοίνωσης:
«Τον περασμένο Αύγουστο κατακτήσαμε το 50ο πρωτάθλημα στην κολύμβηση και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ.Συγγελίδης (τον οποίο όλοι μας σαν τμήμα δεν έχουμε την..........
 τιμή να γνωρίσουμε από κοντά), εκτός από τα συγχαρητήρια που μας έδωσε τηλεφωνικά, δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα μας και πως θα διευθετούσε το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα του τμήματος.
Οι δεσμεύσεις όχι μόνο ξεχάστηκαν αλλά αντικαταστάθηκαν από αδιαφορία και απαξιωτικές συμπεριφορές. Η στάση της διοίκησης δημιουργεί συνθήκες για μαζικές αποχωρήσεις. Αντέξαμε ενάμιση χρόνο την έλλειψη χρημάτων, η απαξίωση όμως μας πονά περισσότερο.
Ουδείς εμφανίζεται να δώσει εξηγήσεις και λύσεις στα προβλήματα μας, αλλά προτιμάται η μέθοδος του 'κρυφτού'. Πόρτες κλειστές και ψεύτικες υποσχέσεις. Αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή απαξία, εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης μας, παλαιοί και νέοι κολυμβητές.
Αγνοούν οι αξιότιμοι κύριοι πως χωρίς αθλητές δεν υπάρχουν σωματεία και μας έχουν αφήσει μόνους μας εδώ και ενάμιση χρόνο. Επιβαρύνουμε καθημερινά τις οικογένειές μας οικονομικά για να καλύψουμε τις μετακινήσεις μας, τους γιατρούς και τα συμπληρώματά μας.
Όλο το κολυμβητικό τμήμα στοιχίζει ίσως λιγότερο από έναν αθλητή ομαδικού αθληματος, βόλεϊ, μπάσκετ ή πόλο. Το οικονομικό πρόβλημα είναι σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας για την αθλητική μας δραστηριότητα, την καθημερινότητα, αλλά και την ψυχολογία μας. Η αξιοπρέπειά μας όμως είναι σημαντικότερη».
Στη συνέχεια οι αθλητές επισημαίνουν ότι, σε αντίθεση με κάποια δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης, δεν πήραν χρήματα τα Χριστούγεννα και καταλήγουν:
«Εμείς οι απαξιωμένοι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ολυμπιακού αποδείξαμε πως αξίζουμε να είμαστε αθλητές ενός μεγάλου και ιστορικού συλλόγου όπως είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς δίνουμε το 'παρών' στο χειμερινό πρωτάθλημα στο Βόλο στις 26-28/2.
Ενημερώσαμε γραπτώς τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ.Συγγελίδη την Παρασκευή 19/2 για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στο τμήμα.
Μένει στη διοίκηση να φανεί αντάξια της ιστορίας του ΟΣΦΠ, να τον κρατήσει ψηλά εκεί που τον έφτασαν και τον κράτησαν οι παλαιοί και οι νέοι αθλητές του τμήματος, ψηλά από όπου τον παρέλαβε, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα τις υποχρεώσεις της, αν δεν θέλει να χαρακτηρισθεί ως η χειρότερη διοίκηση στην ιστορία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, καταστρέφοντας ό,τι οι προηγούμενες είχαν δημιουργήσει».