Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τσάμπιονς Λιγκ


Πρόκριση στους "8"
για Ίντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η Ίντερ, που επικράτησε και στη δεύτερη αναμέτρηση της Τσέλσι με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε κερδίσει και στο πρώτο ματς στο «Μεάτσα» με 2-1 και πήρε έτσι το "εισιτήριο" για τους προημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Ίντερ ήταν πολύ καλύτερα στημένη στον αγωνιστικό χώρο αλλά και διαβασμένη και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους σε κανένα σημείο του.......
αγώνα. Οι ευκαιρίες της Τσέλσι ήταν ελάχιστες, παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν οπωσδήποτε να σκοράρει, προκειμένου να έχει ελπίδες να προκριθεί, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που με κυρίαρχο άξονα τον Σνάιντερ, ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, είτε με τον Ετό, είτε με τον Μιλίτο. Ο πρώτος μάλιστα ήταν αυτός που «καθάρισε» το ματς, όταν μετά από μπαλιά του Ολλανδού στο 78΄ κατάφερε με ωραίο πλασέ να νικήσει τον Τέρνμπουλ και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, που σήμαινε και την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Η Τσέλσι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντρογκμπά στο 88΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα (πάτησε τον Μότα).
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μαλουντά, Ντρογκμπά, Άλεξ, Τέρι - Ετό, Μότα, Λούσιο, Ζούλιο Σέζαρ
Κόκκινη: Ντρογκμπά (88΄)
Οι συνθέσεις:
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι):
Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Τέρι, Ζίρκοφ (73΄ Καλού), Μπάλακ (62΄ Τζ.Κόουλ), Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ανελκά, Ντρογκμπά, Μαλουντά ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ (85΄ Μαριγκά), Μότα (90΄+3 Ματεράτσι), Πάντεφ (75΄ Στάνκοβιτς), Ετό, Μιλίτο
Η έκπληξη έγινε στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της Σεβίλης, παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Ρωσία. Η ομάδα του Λεονίντ Σλάτσκι νίκησε στην Ανδαλουσία με 2-1 και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι Ρώσοι "πάγωσαν" το "Σάντσεθ Πιθχουάν" στο 39΄ με τον Νέσιντ να κάνει το 0-1. Η "απάντηση" των Ανδαλουσιάνων ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα ο Περότι με κοντινό πλασέ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1). Στο β΄ μέρος και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν γκολ, με το απευθείας φάουλ του Χόντα στο 55΄ να αιφνιδιάζει τον Πάλοπ, που φέρει τεράστια ευθύνη για το 1-2.
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Φαμπιάνο - Α. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Γκονζάλες, Σεμπέρας
Οι συνθέσεις:
ΣΕΒΙΛΗ (Μανουέλ Χιμένεθ):
Πάλοπ, Στανκεβίτσιους, Φάσιο, Ντραγκουντίνοβιτς, Ναβάρο (75΄ Αντριάνο), Νάβας, Ζοκορά, Ρενάτο (70΄ Νεγρέδο), Περότι, Ντιέγκο Καπέλ (46΄ Κανουτέ), Φαμπιάνο ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Λεονίντ Σλάτσκι): Ακινφέγιεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Σεμπέρας, Αλντονίν, Κεϊσούκε Χόντα (82΄ Ράχιμιτς), Γκονζάλες (87΄ Μαμάεφ), Κράσιτς (72΄ Οντιά), Νεσίντ.