Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 23 Μαρτίου 2010
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
 
Σίμος Κεδίκογλου: 
      Επιπόλαια η απάντηση του  Υπουργείου Οικονομικών  για το «ΚΥΜΑ» Αιδηψού 
      Για το τουριστικό περίπτερο της Αιδηψού  «ΚΥΜΑ» ο βουλευτής Εύβοιας της  ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση, που  κατέθεσε από τις 16.2.2010 τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «λόγοι ιστορικής και τουριστικής σημασίας απαιτούν τη διάσωση του «Κύματος» γεγονός που το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του, ώστε να διαθέσει την απαραίτητη πίστωση ή σε ........
διαφορετική περίπτωση, να εκχωρήσει την ιδιοκτησία στη Λιμενική Επιτροπή, με την ταυτόχρονη παραγγελία στην Περιφέρεια να εντάξει την άμεση αναστήλωση του στα προγράμματά της».
      Απαντώντας  το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να δίνει την άδεια στο Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού να προχωρήσει στην αναστήλωση με δικούς του πόρους (του Λ. Ταμείου), δεν παραχωρεί, όμως, την ιδιοκτησία στο Λ.Τ Αιδηψού, ούτε παραγγέλλει στην Περιφέρεια να ενταχθεί το έργο στα Περιφερειακά Προγράμματα, ώστε ένα μέρος της δαπάνης να καταβληθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.
      Ομοίως  δεν καθορίζεται ποιος θα εισπράττει το μίσθωμα, όταν μετά την αναστήλωσή του αυτό εκμισθωθεί.
      Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτηρίζει επιπόλαια την απάντηση του Υπουργείου και δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση, ώστε να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινήσεις.
      Ωστόσο, σήμερα η μελέτη του έργου είναι σε εξέλιξη και η ολοκλήρωσή της από πλευράς χρόνου εναπόκειται στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας.
      Η έναρξη της αναστήλωσης συνιστάται να αποφασισθεί από την Περιφέρεια, ώστε το Λ.Τ να μην στερηθεί πόρους, εάν αυτό προχωρήσει τώρα στην κατασκευή. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η επιστροφή των πιστώσεων που τυχόν διαθέσει το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού.