Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Όλα για την ανατροπή - πρόκριση»


Ο Μπάντοβιτς θεωρεί τη ρεβάνς στο Μπορντό
τελευταία ευκαιρία αποδείξεων για τον ΟΣΦΠ

Τελευταία ευκαιρία αποδείξεων για τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε τον επαναληπτικό με την Μπορντό ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως η ομάδα θα τα δώσει όλα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, μολονότι παραδέχτηκε πως η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει το πλεονέκτημα εξαιτίας της νίκης της με 1-0 μέσα στο «Καραϊσκάκη». «Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης που μας αναλογούν» τόνισε, από την πλευρά του, ο Ζαουάντ Ζαϊρί.
Ειδικότερα, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δήλωσε στη.......
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη:
«Είναι το δεύτερο ημίχρονο και θεωρώ ότι η Μπορντό έχει πλεονέκτημα μετά τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα, ελπίζω και πιστεύω ότι θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Είναι σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες γιατί παίζεται η πρόκρισή τους. Αν τα καταφέρουμε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για μας».
Ο Μαυροβούνιος τεχνικός στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:
- Θεωρείτε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για τους παίκτες να αποδείξουν κάποια πράγματα;
«Σίγουρα το θεωρώ, αλλά νομίζω ότι υπήρχαν ματς που ήμασταν άτυχοι. Αυτό έγινε και στο πρώτο παιχνίδι με την Μπορντό, όπου είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Το σκορ μπορούσε να είναι διαφορετικό. Είναι μια ευκαιρία να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο για την ομάδα».
- Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους 16 του Champions League αλλά αυτό δεν έχει περάσει στον κόσμο. Τουλάχιστον οι παίκτες το έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Μπορντό;
«Νομίζω ότι όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να αντέξεις και την πίεση και να βρεις την ισορροπία και όταν χάνεις και όταν κερδίζεις. Να βρίσκεις δύναμη να προετοιμάζεσαι για οποιαδήποτε δυσκολία. Πιστεύω ότι οι παίκτες το καταλαβαίνουν και θεωρώ ότι θα είναι έτοιμοι για να τα δώσουν όλα».
- Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να αλλάξει την ψυχολογία αυτής της ομάδας;
«Είχαμε σε μια δύο περιπτώσεις αυτή την ευκαιρία. Και εξαρτάται από εμένα και τους συνεργάτες μου κατά πόσο μέσα από ομιλίες η τετ α τετ μπορούμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία. Σε κάποιες περιπτώσεις το πετύχαμε και ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε και αύριο (σ.σ.: Τετάρτη)».
Ζαϊρί: «Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότήτές μας»
Ευτυχισμένος που επέστρεψε στην Γαλλία δήλωσε ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης που του αναλογούν, ενώ έθεσε ως στόχο των «ερυθρολεύκων» την συμμετοχή τους και στην επόμενη διοργάνωση του Champions League.
- Είστε ευχαριστημένος που έρχεστε στη Γαλλία και τι πιθανότητες πρόκρισης έχει ο Ολυμπιακός;
«Είμαι ευτυχισμένος που ξαναέρχομαι στη Γαλλία. Πολλά εξαρτώνται από τη θέληση των παικτών. Έχει τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και τώρα θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».
- Εχετε παρατηρήσει ότι η Μπορντό δεν είναι πολύ καλά αυτή την περίοδο;
«Πράγματι έτσι είναι. Η Μπορντό περνά μια περίοδο κρίσης και αν είναι κουρασμένη, είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία».
- Τι γνώμη έχετε για την Μπορντό;
«Ναι, βεβαίως, την ξέρουμε την αντίπαλο μας. Στηρίζεται σε προσωπικότητες όπως ο Σαμάκ και ο Γκουρκίφ. Είναι δυνατή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Αν μάλιστα καταφέρουμε να πετύχουμε γκολ θα είναι σημαντικό».
- Εκτός από την Μπορντό, κουρασμένος είναι και ο Ολυμπιακός και έχει να δώσει δύο δύσκολα ματς. Θα τα καταφέρει;
«Είναι ένας ενδιαφέρων συναγωνισμός και όλοι οι παίκτες έχουμε μεγάλη επιθυμία για να νικήσουμε και η κούραση θα περάσει σε δεύτερο πλάνο. Η Μπορντό θα μας πιέσει πολύ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
- Ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά στο πρωτάθλημα, ποια είναι πλέον η προτεραιότητα της ομάδας σας;
«Θέλουμε να είμαστε στο Champions League τον επόμενο χρόνο αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά. Υπάρχουν όμως ακόμα τέσσερα παιχνίδια».